Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze ZOMBIE INFECTION

Rekomendowane odpowiedzi

• [CS 2 / CS:GO] Opiekun Serwerów
Opublikowano

Kolejna propozycja:
Dodanie AWP do sklepu humana (2000 pkt/5000$), ewentualnie tak jak z autokampą, losowanie czy dostaniemy awp czy nie (szansa 50/50, 60/40 na korzyść awp)

• Odpowiedzi 933
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@ In Qontrol by Q-dance z nl Oczywiście, gram tutaj od 28 grudnia jeszcze tego roku :) 

@ Damo Grając tutaj te 3 dni uważam, że frekwencja jest bardzo duża. W nocy (24-2/3) jest duża ilość graczy, tak samo w  dzień.903510014_pobranyplik.thumb.png.0d5c1e3a92daebcdc51b092ae80b44c6.png --> Reklama serwera Zombie (Stawka).

Jedni są przyzwyczajeni do zwykłego trybu zombie, jedni do zombie escape. I tak dobrze, że nie ma tutaj tych "ammopacków" bo to byłby już przesada i gra nie byłby 4fun, tylko p2w (Pay to win).

Każdy ma prawo przedstawić swoją propozycję, tak samo jak inni mogą ją pochwalić bądź skrytykować ( O to chodzi, aby rozmawiać ze sobą, prowadzić dyskusję na jakiś temat :) )

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
Godzinę temu, `smile. napisał:

Dodanie AWP do sklepu humana (2000 pkt/5000$)

Jest sens dokładania kolejnej snajperki, gdzie ostatnia aktualizacja miała na celu zmniejszenia trendu na nie? Jeśli jednak propozycja zostałaby przyjęta, to trzeba byłoby ustawić balans tej broni ( obrażenia, odpychanie ). AWPy aktualnie są ustawione głównie dla fun'u i tak też się dzieje jeśli ktoś jest w jej posiadaniu.

Godzinę temu, VMLOSSER napisał:

@ Damo Grając tutaj te 3 dni uważam, że frekwencja jest bardzo duża. W nocy (24-2/3) jest duża ilość graczy, tak samo w  dzień.903510014_pobranyplik.thumb.png.0d5c1e3a92daebcdc51b092ae80b44c6.png --> Reklama serwera Zombie (Stawka).

Wszystko tak naprawdę zależy od okresów w roku.

Jedni są przyzwyczajeni do zwykłego trybu zombie, jedni do zombie escape. I tak dobrze, że nie ma tutaj tych "ammopacków" bo to byłby już przesada i gra nie byłby 4fun, tylko p2w (Pay to win).

Każdy ma prawo przedstawić swoją propozycję, tak samo jak inni mogą ją pochwalić bądź skrytykować ( O to chodzi, aby rozmawiać ze sobą, prowadzić dyskusję na jakiś temat :) )

Dlatego uważam, że ten serwer jest najlepszy jeśli chodzi o zombie mod, ponieważ jest "klasyczny", a ja takie najbardziej lubię.

Oczywiście, każdy ma prawo przedstawić swoje propozycje i ważne, żeby o nich dyskutować :)

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

No oczywiście że tak, ale najpierw trzeba trochę poznać serwer, a nie zagrałeś dwa razy i chcesz wprowadzać zmiany...rozwalają mnie ludzie twojego pokroju, którzy nie mają pojęcia na jakiś temat i próbują od razu zmieniać. Ten serwer jest właśnie inny niż wszystkie i taki powinien pozostać bo to właśnie to przyciąga do niego ludzi. I jak już ktoś zacznie u nas grać, zazwyczaj zostaje na dłużej. Dlatego też "połowa" serwera to stali graczy z kilkumiesięcznym bądź ponad rocznym stażem. Więc pograj trochę dopiero później zabieraj głoś...

Z pozdrowieniami

kZa

Opublikowano
Godzinę temu, Damo napisał:

Jest sens dokładania kolejnej snajperki, gdzie ostatnia aktualizacja miała na celu zmniejszenia trendu na nie? Jeśli jednak propozycja zostałaby przyjęta, to trzeba byłoby ustawić balans tej broni ( obrażenia, odpychanie ). AWPy aktualnie są ustawione głównie dla fun'u i tak też się dzieje jeśli ktoś jest w jej posiadaniu.

Wszystko jest do rozważenia, ale nie możemy znerfić jej tak, żeby była bezużyteczna, jeśli doszłoby do jej dodania. Dobrym przykładem jest M249, którego jak zgaduje ze sklepu nikt nie kupuje, bo jest za słaba.

Opublikowano

Zastanawialem się, czemu na servie nie ma klas zombie. W sensie jasne to jest, że lepiej żeby ich nie było niż jakby miały być niezbalansowane no ale nadal, jakieś urozmaicenie by się przydało, jeżeli nawet nie klas to chociaż modeli zombie bo te wyglądają okropnie. Je mnóstwo modeli w o wiele lepszej rozdzielczości itp. itd.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
3 minuty temu, Kshakov napisał:

Zastanawialem się, czemu na servie nie ma klas zombie. W sensie jasne to jest, że lepiej żeby ich nie było niż jakby miały być niezbalansowane

Najpierw zastanawiasz się dlaczego nie ma klas zombie, a za chwilę, w sensie jasne jest to, że lepiej jak ich nie ma...

Klasy zombie zabiją klasykę, którą ma ten serwer.

6 minut temu, Kshakov napisał:

Je mnóstwo modeli w o wiele lepszej rozdzielczości itp. itd.

To zaproponuj.

Opublikowano
16 minut temu, Kshakov napisał:

Zastanawialem się, czemu na servie nie ma klas zombie. W sensie jasne to jest, że lepiej żeby ich nie było niż jakby miały być niezbalansowane no ale nadal, jakieś urozmaicenie by się przydało, jeżeli nawet nie klas to chociaż modeli zombie bo te wyglądają okropnie. Je mnóstwo modeli w o wiele lepszej rozdzielczości itp. itd.

Ta modyfikacja w tym wydaniu jaką widzimy na serwerze liczy sobie już nawet z 10/11 lat. Nie mam tutaj ma myśli aktualizacji wprowadzanych ostatnio przez GET’a (w sumie ja ich nawet nie odczułem oprócz tylko wprowadzenia losowania autokampy).  Pamietam jak grałem na tym serwerze jeszcze na sieci ZK, która była ONLY STEAM i ciężko było się dostać na serwer, bo był tak popularny. Po co dodawać do tak świetnego (wręcz pokusiłbym się o słowo perfekcyjnego) ZM klasy, które według mnie zniszczą unikalność tego serwera. Jak wracałem urywkowo do CS 1.6 to tylko na ten serwer, kiedy w CS:GO grało się po kilka godzin dziennie i w sumie nic poza tą grą się nie widziało, bo taki był hype.

W ogóle dzięki Bogu, że po zamknięciu ZK ktoś zdecydował się odrodzić tą perełkę, więc ukłony dla @ GET .

Opublikowano

Co do tych skinow zombie, to tez jestem za zmiana, aktualnie zombiaki maja bardzo glowe odkrzywiona od hitboxa, tzn. na wprost zombiaka jak stoimy to strzelamy bardziej w lewo zeby dostał w głowe (mam na mysli zombie podczas kucania). Co do skinów to moze cos typu gnijacych ludzi, a nie juz jakiegos mieso-kraba-czlowieka, ktory wyglada jak by byl spalony przez mikrofale.. 
Skin1

Skin 2

Nie sa najlepszej jakosci, aczkolwiek cos tego typu.

Opublikowano
11 minut temu, Fandorinn napisał:

https://www.instructables.com/id/HLDS-Counter-Strike-1.6-Server/ , zróbcie sobie serwer i tam wgrywajcie te wasze skiny.

Nie kumacie że ten serwer ma pewien urok właśnie przez to jaki był/jest do tej pory.

Nikt nie będzie tu wgrywał jakiś badziewnych skinów czy tworzył bóg wie czego, to co jest wystarcza na 110%.

Elo

No tak po co konstruktywna odpowiedź w dyskusji o zmianach, napisze że skiny które teraz są to maja urok i mysli ze byly one od poczatku, a to gówno prawda. Zejdź z poziomu dzieciaka..
"Elo" 

Opublikowano

Sam bym nie zmieniał tych modeli. Ja w nich nie widzę żadnego problemu, ale w sumie w 1.6 nadal gram w rozdzielczości 800x600 z czarnymi paskami po bokach, może stąd taka moja decyzja w tym temacie.

Poza tym te modele co podesłaliście są okropne. Przede wszystkim w tym podesłanym przez @ VMLOSSER . Gorzej w niego by się strzelało niż w ten aktualny, zdecydowanie.

Opublikowano
2 godziny temu, Damo napisał:

Najpierw zastanawiasz się dlaczego nie ma klas zombie, a za chwilę, w sensie jasne jest to, że lepiej jak ich nie ma...

Koleś, umiesz czytać? Napisałem, że szkoda że nie ma bo być powinny ale to co jest teraz jest lepsze niż gdyby klasy na serverze miałyby być niezbalansowane.

Da się zrobić zbalansowane klasy zombie ale jest to poniekąd trudne i zwykle jest tak że 90% servera gra na jakiejś jednej klasie zombie bo reszta to gówno.

Uważam, że najlepiej by było utwórzyć osobny wątek/ankietę gdzie ludzie wrzucaliby swoje pomysły na skiny do zombie tak jak to robią z mapami, które chcieliby zobaczyc na servie.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
2 godziny temu, VMLOSSER napisał:

http://gamer-lab.com/eng/mdl_goldsrc/Beta_Headcrab_Zombie
Tutaj jest dość fajny model zombie. 

Ten model również mi się podoba i myślę, że pasowałby na naszym serwerze. Można by go wprowadzić dla V.I.P'ów, aby się wyróżniali - moglibyśmy przewidzieć czy mają kasę na itemy w sklepie.

2 godziny temu, ZjemCiKredki napisał:

Nie czuję tych skinów na naszym serwerze i szczerze to nie chciałbym ich widzieć. Sądzę, że popsułyby klimat rozgrywki.

2 godziny temu, VMLOSSER napisał:

https://gamebanana.com/skins/146945 

Jeszcze tutaj są ładne skiny, ładnej jakości.

Tych skinów również nie czuję, powód taki sam jak wyżej.

10 minut temu, Kshakov napisał:

Koleś umiesz czytać? Napisałem, że szkoda że nie ma bo być powinny ale to co jest teraz jest lepsze niż gdyby klasy na serverze miałyby być niezbalansowane.

Nasz serwer ZM to biohazard, a nie plague. Klasy na biohazardzie? Na biohazardzie nie ma klas zombie. Powinienem spytać... "koleś umiesz czytać?".

Pozdrawiam

Opublikowano
7 minut temu, TheExorcist11 napisał:

Nasz serwer ZM to biohazard, a nie plague. Klasy na biohazardzie? Na biohazardzie nie ma klas zombie, pozatym nie umiem czytać.

xD Przecież właśnie na tym polega ten pomysł, na wprowadzeniu klas. Biohazard czy plague bez znaczenia, nazwę można zmienić w każdej chwili.

Opublikowano

@ Kshakov  Nie zgodzę się z tobą, to jest klasyk jednak w 90%. Klasy zniszczą ten serwer, daje sobie ręce i nogi uciąć. Porównaj sobie nasz serwer z innymi zombie (Tam gdzie są klasy) :] 

@ TheExorcist11  Jestem za twoim pomysłem z tym wyróżnieniem VIP'ów :) 

@ Kshakov  zrobię to za Ciebie, na przykład wziąłem serwer z klasami i nasz (GT z 30 dni)

fragujemyzm.png.3016033c8eea9d20fa92bebf56f79066.pngGT naszego serwera ZM :)

katujemyzm.png.a97353fd5641d67d3e52e3033d288001.pngGT serwera z innej sieci :) (Zombie z klasami,ammopacki i inne p2w rzeczy)

Widać kolosalną różnice pomiędzy tymi wykresami. 

Opublikowano

@ VMLOSSER  No w porządku, zastanawiam się czy różnica wynika z tego, że obce servery po prostu źle wprowadziły te mechaniki i nie są one zbalansowane dlatego nie mogą utrzymać aż tak wysokiej ilości graczy, no ale ok, skoro server ma cały czas maksymalnie wysoką frekwencję to nie ma sensu go ulepszać, w końcu lepsze jest wrogiem dobrego.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A co wy na to zeby dac jakis dodatkowy bonusik finansowy dla tych zombiakow co dadza sie zabic? wiem ze jest brak kasy jak sie nie padnie, moze dodatkowa zacheta jakas zeby ludzie oddawali fraga? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności