Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze ZOMBIE INFECTION

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

@ annaroth  według GT przegrałeś na naszym ZM zaledwie godzinę z groszami. Uważam, że to trochę za wcześnie na pisanie jakichkolwiek propozycji. Pograj dłużej, poznaj mechanikę serwera, tak samo jego społeczność i wtedy możesz myśleć.

8 godzin temu, annaroth napisał:

Myslę ze mozna by rozwazyc zwiekszenie czasu rundy, i zeby zombi po zabiciu automatycznie wracało do życia. Widziałem to na niektorych serwerach

Ten serwer jest klasyczny, nie jest taki jak wszystkie i to właśnie jest w nim najlepsze.

• 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 933
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam,

Wpadłem na pomysł, aby dodać takie coś jak /losuj  można by było ją używać co 360 sekund. Dlaczego? Gracze bez vipów/premium by mieli większe szanse ugrać coś samemu. 

Jakie nagrody by były z losowania:

1. Zdobyłeś Granat [HE] 

2. Zdobywasz za każdą trafioną głowę 100$.

3. Wylosowaleś -50% życia. 

4. Zdobyłeś minę! 

5. Wylosowaleś 1 hp. 

6. Wylosowaleś nieskończone ammo! 

Oczywiście nagrody typu; ammo, mina by była mała szansa wylosować, aby nie zaburzyć gry na serwerze. 

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Sam pomysł na komendę /losuj jest ciekawy, ale na pewno nie można byłoby ładować do niej takich itemów jak laser czy nieskończone ammo. I może nazwa niekoniecznie "losuj" ponieważ mogłoby to być mylące z losowaniem autokampy.

Opublikowano

Z tą komendą /losuj, nie głupi pomysł jak napisał @ Damo . Moim zdaniem mogłoby się to nazywać /ruletka i np. by kosztowała 4000$ i można by było używać jej co 2 lub 3 rundę. Dla zombie można by dodać to samo tyle, że nagrody to np. grawitka, speed, +25% hp oraz nic nie wylosować i również można by używac co 2,3 rundę.

Opublikowano

Ja bym wrócił na początku do tego vote na koniec mapki, czarny ekran czy zwyczajnie fresh na kilka sekund, żeby można było wybrać to, co się chce. Już nie mówię o ludziach którzy wciskają przez przypadek, ale nawet mnie już to denerwuje, bo czasami nie chce wybrać jakiejś mapki, a ją wybieram bo jestem w trakcie rozgrywki.

Opublikowano
3 minuty temu, SPORTOWA WARSZAWA (L) napisał:

Ja bym wrócił na początku do tego vote na koniec mapki, czarny ekran czy zwyczajnie fresh na kilka sekund, żeby można było wybrać to, co się chce. Już nie mówię o ludziach którzy wciskają przez przypadek, ale nawet mnie już to denerwuje, bo czasami nie chce wybrać jakiejś mapki, a ją wybieram bo jestem w trakcie rozgrywki.

Tak, też mam tak bardzo często, gram i jestem skupiony a tu nagle vote i wybieram np. mape której nie chce wybrać. Można zrobić tego freeza, dla mnie to troche odwieczy problem.

Opublikowano

Na jakimś ruskim serwerze jest fajne rozwiązanie na sam koniec mapy, czarny ekran, wybierają a po wybraniu od razu zamiana mapy.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Proponuję usunąć wszystkie mapy ZE, albo chociaż zrobić tak, by nie można było robić vote, na drugą mapę z rzędu ZE. Właśnie teraz była grana jedna mapa ZE, i znowu druga mapa pod rząd ZE. I połowa ludzi z serwera wyszła, bo znowu ta sama mapa, której ludzie nie chcą grać. 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
32 minuty temu, Mategros napisał:

Proponuję usunąć wszystkie mapy ZE

Nie.

albo chociaż zrobić tak, by nie można było robić vote, na drugą mapę z rzędu ZE

Od dzisiaj testuję można powiedzieć inny tryb mapcyklu, który jest zależny od danej ilości graczy na serwerze a nie od godzin. Jeśli na serwerze jest poniżej 18 graczy, to nominowane mapy escape, tak samo większe zm_, przy głosowaniu są automatycznie usuwane.

Przykład:

bnY6hsZ.png

Dodatkowo przywróciłem czas trwania map escape do 20 minut.

I połowa ludzi z serwera wyszła, bo znowu ta sama mapa, której ludzie nie chcą grać. 

Ta połowa ludzi sama na tą mapę zagłosowała <aplauz>

Opublikowano
5 minut temu, Damo napisał:

Ta połowa ludzi sama na tą mapę zagłosowała

A jakie miała inne wyjście podczas gry? Nacisnąć byle co, z przyzwyczajenia jedynkę, by tylko głosowanie znikło. 😂

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
11 minut temu, Mategros napisał:

A jakie miała inne wyjście podczas gry?

Zagłosować na inną mapę niż escape? Wątpię, że w vote było 5 escape'ów.

11 minut temu, Mategros napisał:

Nacisnąć byle co, z przyzwyczajenia jedynkę, by tylko głosowanie znikło. 😂

Czyli mam przez kilka niemyślących osób usunąć wszystkie mapy escape?! Jak głosujecie na byle co lub pod "ulegnięciem", to potem miejcie pretensje do samych siebie.

Opublikowano
3 godziny temu, Mategros napisał:

Nacisnąć byle co, z przyzwyczajenia jedynkę, by tylko głosowanie znikło. 😂

Co jak co, ale z tym się zgodzę, to wynika z problemu nagłego VOTE podczas rozgrywki, sam często byle co wcisnę, aby mi VOTE zniknęło.. Czekamy na freez, czarny ekran i spokojne VOTE, ale to już pytanie do @ GET  kiedy by znalazł chwilkę aby to uczynić.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Ty masz problem do map ZE że są za często a co ja mam powiedzieć mam takiego pecha że co wchodze na serwer na którym pełnie funkcje admina to trafiam ciągle na mirage nwm dlaczego :( 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Proponuje dodać monety za zabicie zombie, monety były by na stałe z nami.
Komenda:
/monety
Zombie mogło by zbierać monety i wymieniać je na HP na stałe przypisane do postaci.
dla przykładu;

0/1000hp
100 monet = 100hp.
kolejne
200 monet = 100hp
kolejne
300 monet = 100hp
kolejne
400 monet = 100hp
kolejne
500 monet = 100hp
kolejne
600 monet = 100hp
kolejne
700 monet = 100hp
kolejne
800 monet = 100hp
kolejne
900 monet = 100hp
kolejne
1000 monet = 100hp.

Human mógłby zbierać monety i wymieniać je na AMMO z Broni na stałe przypisane do postaci.
dla przykładu:

0/10 AMMO
100 monet = 1 AMMO
kolejne
200 monet = 1 AMMO
kolejne
300 monet = 1 AMMO
kolejne
400 monet = 1 AMMO
kolejne
500 monet = 1 AMMO
kolejne
600 monet = 1 AMMO
kolejne
700 monet = 1 AMMO
kolejne
800 monet = 1 AMMO
kolejne
900 monet = 1 AMMO
kolejne
1000 monet = 1 AMMO

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Ty grałeś chociaż minutę na naszym serwerze?  XD

5pkt ZM i masz instant boosta do HP. 

Ammo? Tu chyba nie za bardzo rozumiem. Więc proszę rozwiń o co tu chodzi, przecież na serwerze mamy nieskończoną amunicję. 

Opublikowano

No gram sobie, zawsze jakies urozmaicenie.
można sobie śmigać z 40 ammo z AK na poczatku rundy, zawsze jakis bajer dokladany do gry.
Mozna miec ammo krowe czy inne tam rzeczy hp etc. Ale na to trzeba keszu/punktów. Nie kazdy gracz grajacy bez vipa/svipa/premki jest w stanie miec nieskonczona amunicje ktora i tak jest na 1 runde.

Serwer sam w sobie jest super classiciem a ja dalem tylko propozcyje. ;p

Zabicie dalo by satysfakcje czy zarazenie samo, robisz fragi i dzieki temu możesz rozwijac swoja postać za zebrane monety. Fajnie jako codzienny/casualowy gracz mieć ta przyjemnosc pozbierać sobie "nagrody" w postaci monetek które moze pozniej wymienic na amunicje czy hp "na stale" dla swojego humana czy zombie. Wtedy jak sobie grasz dluzej, to juz od buta masz wiecej hp/ammo i radzisz sobie lepiej, podswiadomie czujesz ze grasz po coś zeby zabijac, a nie kolejna runde siedziec w kampie z tylu z 4 osobami i czekać na jakiegos zombie ktoremu zadasz 200pkt przez cala runde. Lub miec malo hp jako zombie i nie moc zarazić przeciwnika bo on rozwala Cię autokampa 20 nabojami.... w glowe. 

sory ze bez ortografi.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Totalnie zaburzyło by to balans gry. Mówisz o zwykłych graczach bez VIPa, a co z tymi co mają full pakiet wykupiony? Ludzie już teraz płaczą, gdy widzą VIP-ów. Z tymi monetami byli by jak terminator. 

Ammo. Jak autolama miała by 10 więcej naboi to spokojnie można by było się wybronić bez żadnych granatów bo zombie by HP nie starczyło by dojść do humana. Drugi przykład to pompa, z 17 nabojami? Ciekawie by to wyglądało :P. Nie potrzebujesz 40 ammo w AK czy M4 by się na spokojnie wybronić, nawet sam w kampie, bez vipa. No chyba że kampisz w bardzo krótkiej kampie, ale w takich kampach nawet vipy nie dają rady:) 

Druga sprawa. Ekspertem co prawda nie jestem ale domyślam się że serwer miałby problemy z takim obszernym pluginem przy tylu graczach :)

Opublikowano

Moją propozycją jest dodanie podwójnego skoku, byłaby to ciekawa alternatywa dla obecnej już grawitki, gdyż skok na grawitce jest dość "powolny". 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Ma to sens, zwłaszcza że można double jumpa wylosować (ale tylko dla ZM?). W połączeniu z grawitką praktycznie na sam koniec każdej kampy ze schodami (i nie tylko) będzie można wskoczyć bez pomocy innych. Jak będzie to za rozsądną cenę która nie zaburzy balansu zbyt bardzo to jestem za ^_^ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności