Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze ZOMBIE INFECTION

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Według mnie losowanie AWP na mapach zm_ jest zbędne. Jest to broń unikatowa, którą ciężko dostać i tak też niech zostanie.
Natomiast pomysł z wprowadzeniem AWP na mapki escape uważam za bardzo oryginalny i ciekawy. Chciałbym zobaczyć jak to się sprawdzi.

• Odpowiedzi 933
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • Właściciel
Opublikowano

Losowanie AWP na pewno nie, bo specjalnie nie dawaliśmy tego nigdy do menu czy czegokolwiek, aby to była trudna i unikatowa broń.

Opublikowano

Rozumiem, w takim razie, jeżeli w menu odpada. można np: dodać po jednej sztuce na kilka mapek coś w stylu zm_defense (tam na górze, tylko jedna osoba w sumie na mapkę może ją zdobyć) Czy raczej AWP jest traktowana na tak unikatową, że jest tak mało spotykana?

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Opanujcie się z tymi escape'ami, bo to wszystko idzie w złym kierunku. Od zawsze ten serwer wyróżniał się i wyróżnia klasyką i WIĘKSZOŚĆ graczy chce, żeby tak pozostało. Mapy escape mają być ODSKOCZNIĄ, a nie wciskane na siłę, bo takim sposobem ludzie ich i tak nie polubią, a nawet jeszcze bardziej zniechęcą.

Więcej map escape, dłuższe rundy na nich, nagabywanie graczy itd. bo? Bo kilka osób, gdzie idzie ich zliczyć na palcach wraz z Opiekunem na czele je lubią? Czy Wy jesteście poważni? Nie wspomnę już o akcji, która miała miejsce jakiś czas temu, a dokładnie granie escape'a po escape'ie przez kilka, a nawet kilkanaście godzin. Puknijcie się w główkę.

Nie niszczcie tego co zbudowali i o co dbali poprzednicy, bo tak powoli zaczyna się dziać.

Dziękuję, pozdrawiam.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Dobrze, więc teraz przejdźmy do faktów.

8 godzin temu, Damo napisał:

Więcej map escape

tt1kicX.jpg

Widziałem już definicję 2≠2, teraz poznałem definicję 5≠5

dłuższe rundy na nich

No i co z tego skoro na końcu jest zgładzenie tych, którzy się nie ewakuowali? Zabieg ten pozwolił na wybieranie z szerszego wachlarza map typu escape.

nagabywanie graczy itd.

Argument wyssany z palca. Nikt nie namawia do grania map escape. Dla przypomnienia - mapy wybiera większość.

Bo kilka osób, gdzie idzie ich zliczyć na palcach                  granie escape'a po escape'ie przez kilka, a nawet kilkanaście godzin.

Nie wiedziałem, że kilka osób ma taką moc głosowania, aby przebić WIĘKSZOŚĆ i grać mapy typu escape KILKANAŚCIE godzin (btw escape dostępne od 13 do 18).

Spokojnie, oboje chcemy dobra dla serwera. Klasyka jest i będzie naszym motywem przewodnim, ale nie możemy też zapominać o tej mniejszości co lubi od czasu do czasu zagrać escape. W Twojej wypowiedzi widzę tylko chęć przypierdolenia się do kogoś. Podaj coś konkretnego, poprzyj argumentem i spoko, ale nie prowokuj, bo ileż można...

Pozdrawiam.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
12 minut temu, TheExorcist11 napisał:

tt1kicX.jpg

Widziałem już definicję 2≠2, teraz poznałem definicję 5≠5

Nie pokazuj ilość map z FTP oraz forum, bo co chwilę jakąś wgrywasz i testujesz.

13 minut temu, TheExorcist11 napisał:

No i co z tego skoro na końcu jest zgładzenie tych, którzy się nie ewakuowali? Zabieg ten pozwolił na wybieranie z szerszego wachlarza map typu escape.

I tutaj właśnie jest potwierdzenie tego co napisałem wyżej. Zwiększyłeś czas trwania rund escape tylko dla jednej mapy? Nie wydaje mi się.

14 minut temu, TheExorcist11 napisał:

Argument wyssany z palca. Nikt nie namawia do grania map escape. Dla przypomnienia - mapy wybiera większość.

A kto wchodzi na serwer i podniecony gada, że zmiana na escape'a, dawać gramy escape'a itd?

Nie wiedziałem, że kilka osób ma taką moc głosowania, aby przebić WIĘKSZOŚĆ i grać mapy typu escape KILKANAŚCIE godzin (btw escape dostępne od 13 do 18).

Jeśli wpajacie nieświadomym graczom np. "dawać jedynkę, dawać jedynkę", gdzie pod tym numerem jest mapa escape, no to nie dziwota, że to jest większość. I nie próbuj ze mnie robić debila, bo każdy kto gra dłużej na serwerze wie jak jest.

16 minut temu, TheExorcist11 napisał:

Spokojnie, oboje chcemy dobra dla serwera. Klasyka jest i będzie naszym motywem przewodnim, ale nie możemy też zapominać o tej mniejszości co lubi od czasu do czasu zagrać escape. W Twojej wypowiedzi widzę tylko chęć przypierdolenia się do kogoś. Podaj coś konkretnego, poprzyj argumentem i spoko, ale nie prowokuj, bo ileż można...

Widzę, że kilka odmiennych zdań i już zaczynają się głupie teksty o przypierdoleniu. Czy Ty naprawdę w mojej KAŻDEJ wypowiedzi widzisz prowokację? Jeśli tak to jesteś strasznie ograniczony. Może dlatego obecni admini nie mówią szczerze co im tak naprawdę się nie podoba oraz tak dużo zrezygnowało, bo jak mają potem wyjść na takich co się przypierdalają lub słyszeć straszenie konsekwencjami to wolą sobie odpuścić.

Jakiś czas temu powiedziałeś, że masz pomysł na ten serwer. Obecnie, ten pomysł wygląda tak jakbyś tylko chciał zrobić z tego serwera, serwer escape.

Pozdrawiam.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

To czego nie widać na testowym wychodzi na głównym. Jeżeli mapa się nie sprawdzi to trzeba ją usunąć, aby zniwelować długość ewentualnego maratonu escape, dlatego te mapy nie mogą pozostać dłużej w mapcyklu. Czas trwania rundy został zwiększony dla wszystkich ze_ i była to dobra zmiana, która nie przyniosła negatywnych skutków. Każdy widzi w losowaniu jaka jest mapa i wybiera świadomie, równie dużo osób krzyczy do mikrofonu gdy pojawia się anekin/gbox.
Jak ktoś nie chce otwarcie porozmawiać to trudno. Cała gra jest tylko odskocznią od życia i nikogo nie będę zmuszał do grania, ale względem adminów oczekuje się trochę więcej niż wejścia na serwer na kilkanaście minut.
Jeżeli chcesz mi powiedzieć więcej na temat opiekowania się serwerem/adminami to zapraszam na PW, na pewno dojdziemy do jakiegoś wniosku. Jestem otwarty na dyskusje, ale nie na dosrywanie.

Pozdrawiam

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Każdy widzi w losowaniu jaka jest mapa i wybiera świadomie, równie dużo osób krzyczy do mikrofonu gdy pojawia się anekin/gbox.

I ja tu się z Tobą nie zgodzę bo mininum 40% graczy wciska 1 lub cokolwiek aby tylko znikło menu wyboru bo strasznie to przeszkasza podczas gry?

Opublikowano

Moim zdaniem tych eskejpów jest i tak bardzo mało, staram się trafić już z tydzień i nie mogę, kilku graczy często pisze, że chce eskejpa ale i tak nic z tego nie wychodzi i tak to wygląda, że cały dzień ich nie ma, a jak już jest to zupełnie przypadkowo, bo własnie była pod "jedynką".. Ja też ogólnie nie lubię grać ich non stop, ale co 5-7 mapek mogłby być dla odmianki.

Pozdrawiam

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

@ SPORTOWA WARSZAWA (L)  bo to nie jest ten mod, to jest klasyk który przyciąga graczy tak jak i mnie tu przyciągnął, a escapy to tylko dodatek jak zaczniecie przesadzać to zepsujejcie cała kwintesencje tego serwera...

Pozdrawiam 

Opublikowano
1 godzinę temu, TheExorcist11 napisał:

To czego nie widać na testowym wychodzi na głównym. Jeżeli mapa się nie sprawdzi to trzeba ją usunąć, aby zniwelować długość ewentualnego maratonu escape, dlatego te mapy nie mogą pozostać dłużej w mapcyklu. Czas trwania rundy został zwiększony dla wszystkich ze_ i była to dobra zmiana, która nie przyniosła negatywnych skutków. Każdy widzi w losowaniu jaka jest mapa i wybiera świadomie, równie dużo osób krzyczy do mikrofonu gdy pojawia się anekin/gbox.
Jak ktoś nie chce otwarcie porozmawiać to trudno. Cała gra jest tylko odskocznią od życia i nikogo nie będę zmuszał do grania, ale względem adminów oczekuje się trochę więcej niż wejścia na serwer na kilkanaście minut.
Jeżeli chcesz mi powiedzieć więcej na temat opiekowania się serwerem/adminami to zapraszam na PW, na pewno dojdziemy do jakiegoś wniosku. Jestem otwarty na dyskusje, ale nie na dosrywanie.

Pozdrawiam

Zmienienie czasu trwania escape to dobra decyzja, ale nie żeby wgrywać takie escape, które w ogóle nie nadają się na nasz mod.

Tu i Ja się z tobą nie zgodzę, ponieważ większość osób klika 1 lub 2 na szybko, żeby po prostu im się te vote zamknęło.

Są też ludzie, którzy wybierają po prostu escape po to, żeby się "legalnie podkładać" bez bana.

Opublikowano
1 godzinę temu, kZa napisał:

I ja tu się z Tobą nie zgodzę bo mininum 40% graczy wciska 1 lub cokolwiek aby tylko znikło menu wyboru bo strasznie to przeszkasza podczas gry?

Myślę, że nawet połowa serwera wciska  pierwszy lepszy klawisz, żeby chociaż menu z wyborem map zniknęło...

A może by tak na czas wyboru mapy ustalić  rundę, w której będzie odbywało się głosowanie. Myślę, że najlepszą opcją będzie raczej ostatnia runda  i  na samym początku wprowadzić 10 s pauzy oraz czarny ekran, aby ludzie mogli w spokoju wybrać swoją wymarzoną mapę, a nie klikać byle co jak opętani? ^^ 

Opublikowano
7 minut temu, czekoladka~ napisał:

Myślę, że nawet połowa serwera wciska  pierwszy lepszy klawisz, żeby chociaż menu z wyborem map zniknęło...

A może by tak na czas wyboru mapy ustalić  rundę, w której będzie odbywało się głosowanie. Myślę, że najlepszą opcją będzie raczej ostatnia runda  i  na samym początku wprowadzić 10 s pauzy oraz czarny ekran, aby ludzie mogli w spokoju wybrać swoją wymarzoną mapę, a nie klikać byle co jak opętani? ^^ 

Dobry pomysł, ale też by było można zmienić klawisze na głosowanie, np. 5,6,7,8 na pewno by to było wygodniejsze dla wszystkich.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
Godzinę temu, czekoladka~ napisał:

A może by tak na czas wyboru mapy ustalić  rundę, w której będzie odbywało się głosowanie. Myślę, że najlepszą opcją będzie raczej ostatnia runda  i  na samym początku wprowadzić 10 s pauzy oraz czarny ekran

Zastanawiałem się nad tym już od dłuższego czasu i myślę, że sprawdziło by się to na naszym ZM. Spróbować zawsze można :)

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Co sądzicie o dodanie nowego itemu do sklepu humana, a mianowicie "Kevlar", którego można byłoby kupić raz na daną rundę? Na pomysł wpadł @ Raien , ale ja postanowiłem napisać :))

Opublikowano
W dniu 21.03.2020 o 23:20, czekoladka~ napisał:

A co z tą propozycją wprowadzenia czarnego ekranu i pauzy?  Poszło w zapomnienie? Czy trwają nad tym prace?

Opublikowano
W dniu 15.04.2020 o 19:27, GET napisał:

Mogę zrobić tak, że czarny ekran tylko na czas głosowania i wszystkich wtedy zatrzyma, ale nie będzie to na koniec mapy.

Lepsze to niż nic, wówczas menu normalne może zostać (tzn. bez koniecznosci uzywania >5). I fajnie byłoby mieć w końcu blokady szyszek na mapach albo ograniczenie możliwych do kupienia w sklepie.

Opublikowano

Witam. Myslę ze mozna by rozwazyc zwiekszenie czasu rundy, i zeby zombi po zabiciu automatycznie wracało do życia. Widziałem to na niektorych serwerach, nie wiem jak by to sie przyjelo w tym modzie i czy ludzie nie mieli by za trudno. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności