Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze ZOMBIE INFECTION

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
7 godzin temu, andrzej_ZM napisał:

A co powiecie o usunięciu szyszek z map typu: anekin, wooden house? Te mapy sa malutkie, jedna szyszka zaraza prawie całą mapę...

Nie.

Na tej mapie idzie najszybciej nabić punkty ZM więc jeżeli większość ma na szyszki to i również na anti, które kosztuje tylko 3k$.

• Odpowiedzi 933
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Prosiłem o to już daaawno temu. Proponowałem, aby opiekun serwera miał możliwość ograniczenia ilości szyszek cvarem dla każdej z map. Domyślnie bez ograniczeń, dla niektórych (np. colors /colores po 1 szyszce, anekin, wooden całkowite wyłączenie). Nadal uważam, że dobrze by było mieć taką możliwość.

5 minut temu, Damo napisał:

Nie.

Na tej mapie idzie najszybciej nabić punkty ZM więc jeżeli większość ma na szyszki to i również na anti, które kosztuje tylko 3k$.

I tak wiadomo, że prędzej wypadnie szycha niż gracz weźmie anti (te drugie są brane dopiero na koniec rundy jak sie ludziom szyszeczki pokończą ;) )

Opublikowano

I oczywiste są podkladeczki na tych mapach, a co za tym idzie? W każdej rundzie lecę dwie, albo i więcej szyszek, jest to irytujące na tych mapach... Zacznie się runda i leci taki baran, który się podłoży złapie kilka fragow i rzuca szyszke.. Można to w jakiś sposób ograniczyć , że rzucisz raz na rundę i może jakoś się to uspokoi :)

• Właściciel
Opublikowano
W dniu 24.01.2019 o 15:44, andrzej_ZM napisał:

A co powiecie o usunięciu szyszek z map typu: anekin, wooden house? Te mapy sa malutkie, jedna szyszka zaraza prawie całą mapę...

Kiedyś zrobiłem tak, że można dynamicznie konfigurować zasięg szyszek, wiec można pokombinować na tych mapach co nieco.

Opublikowano
21 godzin temu, GET napisał:

Kiedyś zrobiłem tak, że można dynamicznie konfigurować zasięg szyszek, wiec można pokombinować na tych mapach co nieco.

Było by git, bo serio, te szyszki na tych mapach to tragedia. Zombie szybko łapią fragi na tych mapkach i czasami jest 3-4 runda i leci szyszka :D

Opublikowano

Hmm... a może szyszki niech będą po prostu droższe? Zbyt łatwo je zdobyć. Na niektórych mapach kilka rund i nie ma gry, bo zaczynają lecieć szyszki. Gracze się wkurzają -> leci RTV -> na następnej mapie często jest to samo.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Problem jest wtedy taki, że droższe szyszki zbytnio nie utrudnią gry  graczom z VIP'em, a zwykłym. Niemniej jednak pokłonimy się nad ograniczeniem szyszek czy to w ich limicie na rundę, czy zasięgu. 

• Właściciel
Opublikowano
2 godziny temu, Mia. napisał:

Hmm... a może szyszki niech będą po prostu droższe? Zbyt łatwo je zdobyć. Na niektórych mapach kilka rund i nie ma gry, bo zaczynają lecieć szyszki. Gracze się wkurzają -> leci RTV -> na następnej mapie często jest to samo.

Wcześniej było za 5000$, a teraz są za 6000$ więc już nie ma sensu zwiększać.

• 1 miesiąc temu...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Wyobrażasz sobie jak znika Ci 12 pkt ZM po zakupie szyszki którą zarażasz 2 graczy ??

Opublikowano

Na taki pomysł powiem stanowcze i zdecydowane raczej nie. Ty to faktycznie wariat jestes, huh

Lepiej przeforsować ograiczenie ilosci szyszek na runde, w zależności od mapy.

Opublikowano
W dniu 27.03.2019 o 15:41, ¯\_(ツ)_/¯ napisał:

Wyobrażasz sobie jak znika Ci 12 pkt ZM po zakupie szyszki którą zarażasz 2 graczy ??

Raczej wszystko na to wskazuje po co ci dostepna liczba punktów np 15tysiecy jak za ta kwote nic nie mozna kupic..?

Chyba to jest podstawa by znikaly tez punkty , tak samo mozna zrobic by za zarazenie dostawac wiecej pkt niz jedno.. Pierwszy raz spotykam sie z tym ze po zakupie nic nie znika.. 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
12 godzin temu, WaryaT napisał:

po co ci dostepna liczba punktów np 15tysiecy jak za ta kwote nic nie mozna kupic..?

To działałoby wtedy w dwie strony czyli po co Ci pieniądze skoro np. nie nabiłeś znów punktów nawet na minę.

12 godzin temu, WaryaT napisał:

Chyba to jest podstawa by znikaly tez punkty , tak samo mozna zrobic by za zarazenie dostawac wiecej pkt niz jedno.. Pierwszy raz spotykam sie z tym ze po zakupie nic nie znika..

Jaka to jest podstawa skoro za wygraną rundę lub po prostu zginięcie jako zombiak masz przychód $ w następnej. Ten serwer od lat działa w ten sposób i większość graczy jest zadowolona i nie ma sensu robić jakiś kombinacji. A skoro pierwszy raz spotykasz się z czymś takim to cieszymy się, że jesteśmy wyjątkiem.

Opublikowano

Nie wiem czy była już taka propozycja, ale skorygujecie :) 
Częstym problemem w kampach z okienkiem, gdzie przesiaduje sporo osób jest zarażenie przez owe "okno"/"szparę". Owszem bywa tak, że CT dał się zarazić niespecjalnie. Wiele graczy jednak robi to celowo, by nabić sobie fragi. Może karanie za podchodzenie do "szpary" lub "okna", a w rezultacie zarażenie człowieka przez zombie, byłoby jakimś rozwiązaniem? 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
4 minuty temu, Mia. napisał:

Może karanie za podchodzenie do "szpary" lub "okna", a w rezultacie zarażenie człowieka przez zombie, byłoby jakimś rozwiązaniem?

[FAQ] Podkładanie się - co przez to rozumiemy ? - pkt. 6

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano
5 minut temu, Mia. napisał:

Nigdy nie widziałam kary za to, a podkładki tego typu zdarzają się bardzo często. 

Nie zawsze admin wszystko wychwyci. Jeśli widzisz,że gracze często tak robią to zgłoś to adminowi. Może on natychmiast nie zareagować,ponieważ czasami musi się upewnić,że owy gracz robi to celowo i dopiero dać bana. Jest też,możliwość zgłoszenia takiego osobnika na forum,poprzez napisanie skargi na gracza,który według Ciebie celowo to robi,a opiekun wyciągnie wobec niego konsekwencje i zostanie zbanowany. Pamiętaj też,że czasami ludzie nieświadomie są zarażani przez właśnie te 'szpary',bo na niektórych mapach mimo iż stoją blisko okien,luk czy przerw nie zawsze da się zarazić.

Opublikowano
8 minut temu, PACIU napisał:

Nie zawsze admin wszystko wychwyci. Jeśli widzisz,że gracze często tak robią to zgłoś to adminowi. Może on natychmiast nie zareagować,ponieważ czasami musi się upewnić,że owy gracz robi to celowo i dopiero dać bana. Jest też,możliwość zgłoszenia takiego osobnika na forum,poprzez napisanie skargi na gracza,który według Ciebie celowo to robi,a opiekun wyciągnie wobec niego konsekwencje i zostanie zbanowany. Pamiętaj też,że czasami ludzie nieświadomie są zarażani przez właśnie te 'szpary',bo na niektórych mapach mimo iż stoją blisko okien,luk czy przerw nie zawsze da się zarazić.

1. Nie musisz mi tłumaczyć, że zgłaszamy administracji łamanie regulaminu. Nie raz sama tłumaczyłam graczom, że admin to też gracz i często czegoś nie widzi.
2. Zgłaszana wiele razy, nie tylko przeze mnie i nie jednokrotnie :) Administracja w takim razie albo nie reagowała z różnych powodów albo nie zauważyła/nie usłyszała zgłoszenia. 

Poza tym już temat nieistotny przez moje niedopatrzenie w regulaminie na forum :) Zwracam honor, jednakże byłoby miło gdyby administracja zwracała większą uwagę na to co zgłaszają gracze. 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano
Teraz, Mia. napisał:

2. Zgłaszana wiele razy, nie tylko przeze mnie i nie jednokrotnie :) Administracja w takim razie albo nie reagowała z różnych powodów albo nie zauważyła/nie usłyszała zgłoszenia.

Może i widzieli,ale z doświadczenia wiem,że nie można wyciągać od razu pochopnych wniosków i ufać graczom,bo często piszę,że gracz złamał regulamin,a tego nie zrobił. Serwer ma 32 sloty i adminowałem na ZM, więc Cię rozumiem i adminów z czym czasami muszą sobie radzić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności