Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze ZOMBIE INFECTION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@mateusz11  Powiem ci tak zombie infection nie jest jedynym serwerem Fragujemy.com. Proszę o Cierpliwość czy to tak ciężko zrozumieć :) 

Wszystkie propozycje/zmiany zaakceptowane  będą wprowadzone jak najszybciej.  

Wiec nie masz o co się martwić i nie spamować bo wszystko jest  realizowane tylko do tego potrzeba czasu i CIERPLIWOŚCI :) 

• Odpowiedzi 933
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
4 godziny temu, Nesty napisał:

Będzie tak, że zombie pod wpływem zamrożenia będzie otrzymywać 3 x mniejsze obrażenia.

To moim zdaniem będzie lipa, gdy będzie się samemu w kampie a będzie szedł pociąg zm będzie się bez szans. Tak jak jest teraz jest dobrze i jestem za tym żeby tak to zostało.

• Właściciel
Opublikowano

Dlatego macie współpracować ze sobą. Human i tak ma przewagę, że te zombiaki giną bez przerwy. Uważam, że dzięki temu zwiększy się balans. Może i przesadziłem z tym 3 x, ale z pewnością dwukrotne zmniejszenie obrażeń będzie dobrze. 

Opublikowano
W dniu 15.12.2017 o 17:30, G0lDeN napisał:

A ten pomysł to już w ogóle nie ma szans przejść - wtedy zombie miałoby cholernie utrudnioną grę - nie dałoby się robić tzw. "pociągów", nie dałoby się podsadzać czy to do CT, czy do jakiejś kampy i wziąć anti.

Bardziej mi chodzi tylko o CT

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
19 godzin temu, Nesty napisał:

Dlatego macie współpracować ze sobą. Human i tak ma przewagę, że te zombiaki giną bez przerwy. Uważam, że dzięki temu zwiększy się balans. Może i przesadziłem z tym 3 x, ale z pewnością dwukrotne zmniejszenie obrażeń będzie dobrze. 

No tak ale czasem jest się samemu w kampie...a zm ma i tak dużo udogodnień w sklepie, a może zrobić jakąś ankietę wśród graczy niech się wypowiedzą? moim zdaniem to popsuje rozgrywkę.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Przenikanie można dać tylko dla ct, skończyło by się: "zablokowałeś mnie i zostałem zarażony ch*** ! " - to tylko tak co ludzie mówią po takim zachowaniu ze strony innych graczy ale są 3 problemy w jednej kampie mogą być wszyscy humani a to w 1 i 2 rundzie kłopot dla zm bo nawet pociąg nie pomoże, drugi problem to to, że weź to zaraź jak już dojdziesz czasem tak jest, że przy przenikaniu ludzi machasz i zarazisz każdego po kolei a innym razem machasz i machasz pazurami i tak jakbyś powietrze lał. 3 problem: kule ludzi będą utykać w ich ciałach i tylko mała grupa ludzi zada dmg. Obecnie strzelając w drugiego humana przechodzi jakieś 55% pocisków z nieco zmniejszoną penetracją.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Kolejny raz temat granatów zarażających...

Ja rozumiem sens istnienia szyszek na mapach, gdzie istnieje wiele kamp, szyszka zaraża wtedy jedną, dwie kampy a areszta broni się dalej,

ale na Boga nie rozumiem istnienia szyszek na mapach escape, gdzie celem jest zgromadzenie się humanów w JEDNYM MIEJSCU (helikopter, pociąg).

Przeciez to zabija grywalność tych map.

Mapy escape są to moje ulubione mapy, po tym jak często są wybierane widać, że nie tylko moje ulubione.

Dodatkowym arhumentem jest fakt, że sami admini bardzo dobrze zdają sobie sprawę, że ogarnięcie graczy na mapach escape jest dla nich dwa razy trudniejsze niż na standardowych mapach.

W związku z powyższym wnioskuję o zablokowanie możliwości używania szyszek na mapach escape.

Spróbujmy chociaż na jakiś okres czasu, myślę, że mogło by być tylko lepiej!

Opublikowano

Jest to zbalansowane przez brak multi infekcji na mapach ze_.

Ja osobiscie niewidze tutaj niz zlego co do szyszek. Istnieje przeciez opcja. "pipe nade" i mozna kupic speeda zeby uciec od szyszek ?

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Wydaje mi się że kolega miał na myśli oczekiwanie na transport, i bronienie się przed zmianą, co jak co na tych mapach co mamy jest ciężkie, bo o ile o szyszkę łatwo się dorobić, tak pipenade jest niezłym wyzwaniem gdy się nie ma gdzie kampić (jak km dawało pkt, tak to jeszcze miało sens)

Opublikowano
12 minut temu, Zombie MastaBlasta napisał:

Ja osobiscie niewidze tutaj niz zlego co do szyszek. Istnieje przeciez opcja. "pipe nade" i mozna kupic speeda zeby uciec od szyszek ?

Zakładając, że zombie rzuci szyszkę na respie. 

Co jeśli rzuci szyszkę w helikopter? Jeśli nie siedzisz na texturach nie masz po co brać anti, bo i tak zostaniesz zarażony.

Obserwuje reakcje graczy na mapach od jakiegoś czasu i gdyby nie podkładający się to by były jedne z najbardziej ulubionych map, niestety da się na nich grać do momentu gdy ktoś nie zdobędzie 12 punktów.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
2 godziny temu, BurzaGradowa napisał:

Dodatkowym arhumentem jest fakt, że sami admini bardzo dobrze zdają sobie sprawę, że ogarnięcie graczy na mapach escape jest dla nich dwa razy trudniejsze niż na standardowych mapach.

Szczerze to osobiście dla mnie wyłapywanie podkładaczy na mapach escape jest najłatwiejsze ponieważ tak jak @Zombie MastaBlasta, jest na nich wyłączona multi-infekcja oraz opóźniona sama infekcja więc na "freelook-u" z góry wszystko dobrze widać. Problem jest z odpalaniem samemu lub bez większości zespołu kładki, celowe zamykanie bramy swoim itp.. Oczywiście staramy się nad tym czuwać, czasami nawet z pomocą zaufanych graczy.

29 minut temu, Zombie MastaBlasta napisał:

Jeżeli dobiegniesz i wskoczysz na pociąg lub wejdziesz do helikoptera, na który poleci szyszka to gdzie uciekniesz na speedzie? Jest jeszcze opcja wzięcia anti, ale w większości ludzie już są tak podirytowani tą szyszką, że zapominają o tym lub nie mają wystarczającej ilości pkt/$.

Opublikowano
3 minuty temu, Damo napisał:

Jeżeli dobiegniesz i wskoczysz na pociąg lub wejdziesz do helikoptera, na który poleci szyszka to gdzie uciekniesz na speedzie? Jest jeszcze opcja wzięcia anti, ale w większości ludzie już są tak podirytowani tą szyszką, że zapominają o tym lub nie mają wystarczającej ilości pkt/$.

No właśnie. Może właściciel byłby skłonny wypróbować na okres 2-3 miesięcy zablokowanie szysek na mapach escape. Potem zobaczymy czy chcemy do nich wrócić.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

@BurzaGradowa opiekun serwera wypowiedział się odnośnie opcji. Po co jak tak właściciel? Takimi pierdołami ma się zajmować?

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

No to raczej on musi to ogarnąć technicznie ?

Poza tym właściciel zawsze czynnie brał udział w dyskusjach o ZM. Taki już jego urok ?

• Właściciel
Opublikowano

Ja naprawdę staram się rozumieć wszystko, ale tak czytam i czytam te komentarze i po prostu aż mnie zatyka... Zacznijmy od tego, że mapy escapy zostały wprowadzone na serwerze dlatego, aby stanowiły pewnego rodzaju przerywnik od monotonii rozgrywki, czyli mówiąc potocznie napierdalanki w zombie. Oczywiście, że jeśli ktoś chce zostać, np. na mapie escapetrain na respie i toczyć bój z 4-5 zombiakami, to jego sprawa. Regulamin tego nie zabrania, dlatego jest to nieprawda, co napisałeś @BurzaGradowa:

W dniu 21.07.2018 o 09:35, BurzaGradowa napisał:

gdzie celem jest zgromadzenie się humanów w JEDNYM MIEJSCU (helikopter, pociąg).

Cel jest prosty i jasny - zabawa. Zatem jakie to ma znaczenie czy uciekniesz helikopterem czy innym transportem jako zombie albo człowiek? Cel mapy zostanie spełniony w obu przypadkach. 

W dniu 21.07.2018 o 11:42, BurzaGradowa napisał:

Co jeśli rzuci szyszkę w helikopter? Jeśli nie siedzisz na texturach nie masz po co brać anti, bo i tak zostaniesz zarażony.

Właśnie na tym polega zabawa na serwerze ZM. Wiecznie marudzicie, wiecznie widzicie problemy tam, gdzie ich tak naprawdę nie ma. Od 7 lat jak ten serwer istnieje wszyscy zawsze potrafili się bawić na mapach escape... Zawsze było tak, że grupka humanów będąca w pociągu czy helikopterze mogła dostać szyszką. Spójrzmy na escapetrain: niejednokrotnie było tak, że jak kogoś nie było stać na szyszkę, to używał szalonego zombie + super speed i doganiał pociąg. Sytuacja komiczna, śmieszna, a jak ktoś jeszcze był na tyle inteligentny to wskakiwał na grawitacji na pociąg i używał Antidotum.

Podjęliśmy kroki w celu opóźnienia infekcji oraz wyłączenia multi-infekcje, które w pewnym sensie wyrównały poziom gry na tego rodzaju mapach. Suma summarum, idąc takim tokiem myślenia, że szyszka niszczy rozgrywkę, to równie dobrze trzeba byłoby wyłączyć PipeNade. Ale przecież zawsze jest nagonka o granat po stronie zombie, a nie o granat, którego posiadają ludzie... Macie takie głupie przeświadczenie, że człowiek musi zawsze wygrywać, co mnie po prostu irytuje. Może zamiast płakać, to dodajmy dla ludzi nieskończone ammo, darmowe granaty i kamizelki ochronne przed infekcją? Będzie łatwiej dla ludzi i wtedy wszyscy będą uradowani... A tak poważnie, to nauczcie się korzystać z możliwości serwera, jakie on Wam daje. Dlaczego ludzie w latach 2012-2015 potrafili się bawić, grać, nie narzekać tylko od 2 lat wpadają wkurwione wilki, którym non stop się coś nie podoba? Nie niszczmy tego, co wypracowaliśmy sobie przez tyle lat.

Podsumowując: zmian w szyszkach nie będzie. Natomiast z całą pewnością przyjrzymy się kwestiom związany z balansem obu klas i być może mapy escape uzyskają alltalk ( wspólny komunikator zombie z ludźmi ), bo w końcu chodzi o zabawę i tego się trzymajmy... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności