Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze ZOMBIE INFECTION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@ x_warrior prosze :)

http://fragujemy.com/topic/16204-spis-tekstur-by-skyline/

Właśnie dla mnie to jest troche dziwne, bo często bywa tak, że ktoś postawi mine i przez laser nie da rady wejść do kampy bez szalonego i nie ma z tego żadnych konsekwencji, ale jak ktoś sobie wskoczy gdzieś wyżej z użyciem grawitacji, która kosztuje mniej pkt. zombiaków albo nawet mogą zrobić "wieżę", to za to już bany lecą... To mi się najbardziej rzuca w oczy :) Mam nadzieję, że inni także zwrócą na to uwagę ;)

• Odpowiedzi 933
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Człowieku teraz bzdury takie klepiesz, że nie wiem jak mam poskładać moje zdania, porównujesz miejsce w które ktoś sobie postawi minę i bez kupienia szalonego nie da się wejść, co jest oczywiście logiczne i nie trzeba tu nic tłumaczyć (do tego miny służą). Odnośnie miejsc które są wyznaczone u nas jako txt są zabronione i proste, nie można wchodzić i co tu tłumaczyć. Jeśli już zm próbował by wskoczyć to nie jest to takie łatwe jak wejście humanem, do ciebie nie strzelają gry próbujesz się dostać na tak wysoki budynek, musiałoby chyba 5 jednocześnie skakać żeby się tam dostać, jak nie więcej. 

Opublikowano

nie no Henio, nie można porównywać w tym wypadku miny w wąskim przejsciu (blokującej) do tekstur bo to dwie inne kategorie. Tak jak mówi Jimi, na tekstury nie mozna i koniec kropka, regulamin rzecz święta (chociaż nie dokonca sam sie z nim zgadzam...). Lasery czy tam miny, jak zwał tak zwał, mozna kłaść dla blokowania, ale max dwie. Takie zasady. 

Tylko z jednym się nie zgodzę:

Jeśli już zm próbował by wskoczyć to nie jest to takie łatwe jak wejście humanem

Szalonym z grawitacja da się wejsc tak samo jak humanem (mogą co najwyzej palic), 

Opublikowano

Gdyby nie było tego przepisu z teksturami to parę osób by wskakiwało w te miejsce i gra traci sens i ludzie by nie chcieli grać a jeżeli chodzi o minę to podaj jakiś przykład tej miny

Opublikowano

@ Arni: Głównie chodzi mi o wąskie i niskie kampy,do których nie da się wejść jeśli ktoś położy mine wzdłuż całej kampy

@ Jimi: Wrzuć trochę na luz, na spokojnie chcę rozwiać moje wątpliwości... W takim razie po co jest w ogóle grawitacja? Wiem, że jest regulamin co do txt i wcale a wcale się nie skarżę, że ban był nie słuszny czy cos w tym stylu. Tylko wyobraź sobie, że nie raz jak grałem to bywały takie sytuacje że pierwszych kilku rundach ktoś sobie postawi minke w kampie, o której wcześniej wspomniałeś, a do tego czasu nikomu nie uda się zdobyć szalonego. Wtedy zombiaki mają gówno do gadania że tak powiem :) Co do samych txt to mnie głównie chodzi o kapmy typu dachów jakichś bunkrów czy wyższych słupów, bo wskakiwanie na jakieś napisy na ścianach to już troche przegiecie. Mam nadzieję, że chociaż w ułamku zrozumiesz o co mi chodzi

Opublikowano

Chłopie to może w ogóle nie stawać min!!! Jeżeli mina nie nachodzi na schody pochylnie teleport to dlaczego nie można jej stawiać??? Jeszcze jedno niektórzy w ogóle nie wiedzą, że jak minę zablokujesz ciałem to ona nie działa i z reguły oni tego nie wiedzą i do nich łatwo się dostać.

Opublikowano

Witam

@ Arni spokojnie, nie ma tutaj powodów do nerwów

Kolega Heniu mówi o sytuacji w której, np:  po minucie pierwszej rundy (  :O ) VIP stawia laser. Runda kończy się w tym wypadku nie inaczej jak wygraną CT,bo zwyczajnie zombie nie ma na starcie szans. A to irytuje, frustruje i większość (niestety) wyprowadza z równowagi, bo zwyczajnie wie, że nie ma szans przeciwko czerwonemu laserowi.

Wówczas sypią sie obelgi, wulgaryzmy, dale obrazy itp => bany

Poniekąd sytuacja w której VIP stawia laser po minucie gry ( co jest chore, tak uważam) nie daje zadnej szansy przeciwnikom, czyli zombie. 

Tutaj może mała sugestia (uprzejma prośba, drobna uwaga), dla Jasia, Reapera i Nestiego aby spojrzec ponownie na tą sytuację. Mam tutaj na myśli równowagę gry.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja to wgl nie rozumiem kładzenia miny wzdłóż kampy dla mnie to jest poziom botyzmu.Ale skoro taki temat powstał to niech sobie kładą te miny jak chcą byle regulaminu nie łamali.

A gdyby miny zostały usunięte to gra całkiem by się zmieniła.Tyle w temacie :D

Pozdrawiam

Opublikowano

@ Arni: Ale w którym miejscu napisałem, żeby usunąć miny? Bez min ZombieMod nie ma żadnego sensu... X_warrior dokładnie opisał sytuacje o którą mi chodzi ;)

@ Borewicz: Całkowicie się zgadzam z Twoim poglądem, iż miny wzdłuż kampy stawiają tylko boty dla których najważniejsze są fragi, a nie frajda z gry :)

Dla mnie regulamin na servie jest całkiem w porządku, napisałem tylko o tych rzeczach, które MI najbardziej rzucają się w oczy... Od tego chyba jest ten temat, prawda? :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Wroce moze na chwilke do tej rozmowy. Ogolnie faktycznie glupie jest zdobycie w pierwszej rundzie lma i stawiac go w sposob, w ktory tylko szalony moze wejsc. Bez sensu jest tez stawianie lmow na pierwszego zombie. Zamrazac go mozna, jak najbardziej, ale nie laserem... Kolega z tymi lmami ma troche racji. Jesli grales przynajmniej jedna mapke to wiesz, ze jesli nikt nie ma szalonego i przynajmniej jeden czlowiek z takim lmem to raczej zombie do niego nie wejda. I gra sie przeciaga. Robi sie mozolna i nudna. Dodatkowym problemem jest brak checi zielonych na wbijanie do kamp. Czesc gra tak, ze woli isc afk jak zostanie zarazony i nierzadko robi to jeszcze siedzac w kampie. Takie moje male dygresje.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Co ty w ogóle gadasz. Od tego są miny żeby je stawiać. Co do afkujących, to zombie ma obowiązek polować do śmierci, admini robią z takimi porządek.

Opublikowano

Admini sie staraja. Nie mowie, ze nie. Robim co mozem. Ale faktu nie zmienia, ze samego strzelania jest moze 10-30 sekund podczas rundy. Przyjemnie by bylo gdyby dalo sie tak zostac w jednej z ostatnich kamp i postrzelac. A nie blagac zeby ktokolwiek przyszedl i dal sie pobawic. Nie mowie tez, ze nie wolno stawiac min do zabijania. Ale nie podoba mi sie, ze staram sie goscia dorwac bedac zm, wchodze, zabijam sie o mine a reszta zm zwiedza mapke. Moze wprowadzic bardziej stanowcze kary? Osobiscie min uzywam raczej do blokowania kamp zeby zm mi nie wbilo. Wiecrj funu. Mozna tez grac jak Ty mowisz. Ludzie ppstawia miny zabijajace i zm musi sie zabic albo wejsc na szalonym. Ale milo by bylo gdyby faktycznie zombie sie zabily, a nie czekaly do konca rundy i marnowaly czas.

Opublikowano

ZM nie zginie - nie dostanie kasy, za nie wykonywanie celow, slay/kick, afk są wywalani, to tyle.

Opublikowano

No właśnie problem w tym, że admin nie może wywalić wszystkich zm... Szkoda, że nie zdążyłem zrobić wczoraj screena. WSZYSCY żywi jeden człowiek, reszta zm. I tak się skończyła runda. Tak więc mówię: albo kłaść większy nacisk na poczynania zm, albo marnować czas i chęci. Rozgrywka jest za mało dynamiczna. A ten argument z kasa to wspaniały argument, ale uwierz mi... 85% zm (jak nie więcej) woli przeżyć niż dostać kasę. Zostaje 10-20 sekund do końca rundy, a zm z 200hp woli uciec.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Mozna byłoby, a nawet wypadałoby zmienić wyświetlany napis na środku ekranu czerwonym drukiem " Swiateczne Fragowanie Trwa " chyba że szykujemy sie już na Wielkanoc :P

Opublikowano

Witam

Mozna byłoby, a nawet wypadałoby zmienić wyświetlany napis na środku ekranu czerwonym drukiem " Swiateczne Fragowanie Trwa " chyba że szykujemy sie już na Wielkanoc :P

Witam, też zacznę się wreszcie udzielać na forum. Zgadzam się.

Admini sie staraja. Nie mowie, ze nie. Robim co mozem. Ale faktu nie zmienia, ze samego strzelania jest moze 10-30 sekund podczas rundy. Przyjemnie by bylo gdyby dalo sie tak zostac w jednej z ostatnich kamp i postrzelac. A nie blagac zeby ktokolwiek przyszedl i dal sie pobawic. Nie mowie tez, ze nie wolno stawiac min do zabijania. Ale nie podoba mi sie, ze staram sie goscia dorwac bedac zm, wchodze, zabijam sie o mine a reszta zm zwiedza mapke. Moze wprowadzic bardziej stanowcze kary? Osobiscie min uzywam raczej do blokowania kamp zeby zm mi nie wbilo. Wiecrj funu. Mozna tez grac jak Ty mowisz. Ludzie ppstawia miny zabijajace i zm musi sie zabic albo wejsc na szalonym. Ale milo by bylo gdyby faktycznie zombie sie zabily, a nie czekaly do konca rundy i marnowaly czas.

Problem z laserami jest. Często w kampach są tak stawiane, że nie ma strzelania i zabawy. Np. na środku wzdłuż wejścia, to jest bez sensu moim zdaniem (jak już to kłaść z boku, żeby zombie mogło chociaż próbować wejść). Dużo takich przypadków jest. Jak nie mają szalonego, to nawet do kampy nie zaglądają i kilka minut siedzi się ciosając kogoś obok nożem... Też osobiście wolę stawiać tylko do blokowania, to zachęca do wejścia. W niektórych przypadkach rozważałbym nawet zmianę regulaminu. Ale to jest moje zdanie. 

Aktywność zombie też pozostawia wiele do zyczenia. Afk się tak nie czepiam, bo jak jest 1 to nic się nie dzieje (ktoś wyskakuje szybko do wc). Ale jest duża część osób, które biegają bez celu, blokują przejścia. A tak naprawdę zombie też jest fajnie być, tym bardziej jak się współpracuje z pozostałymi, to czasem większy fun niż strzelanie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tak ludzie są afk bo nie można na specta wejść , sam ile razy jak zgine idę zapalić czy po coś do jedzenia i ile razy wyrobie się na czas nowej rundy , a Ci co są dłużej niż n.p 1min AFK powinni dostać autokick , albo chodz na specta by ich automatycznie przenosiło by nie pustoszyć serwera . A jeszcze zapytam dlaczego samemu nie wolno wchodzić na specta ?

Opublikowano

O o tej komendzie to nie slyszalem dzieki. Nie wiecie czemu nie moge pisac polskich znakow wczoraj moglem dzis juz nie :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności