Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze ZOMBIE INFECTION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, Baron Samedi napisał:

dlatego jest to nieprawda, co napisałeś @BurzaGradowa:

A ja wciąż uważam, że prawda. ;)

Z całym szacunkiem Baron Samedi, ale wnioskuję po tym co piszesz, że nie często ostatnio grasz na serwerach ZM, prawda to?

Nie prosiłem o wiele, prosiłem o zmiany na tych dwóch mapach (które jak sam wspominasz nie są głownym celem rozgrywki na serwerze ZM) na okres próbny.

Przypominam, że absolutnie nie jestem zwolennikiem całkowitej likwidacji szyszek, uważam, że na innych mapach są niezbędne.

6 godzin temu, Baron Samedi napisał:

tylko od 2 lat wpadają wkurwione wilki

Nie utożsamiałbym się z powyższym. Każdy ma po prostu inne spojrzenie na rozgrywkę, po co zaraz tak radykalnie szufladkować.

Po to mamy dział "propozycje i uwagi" żeby dyskutować, proponować, ale oczywiście decyzje podejmujesz Ty.

Jak dla mnie szkoda, że nie podejmiemy próby, no ale cóż...

Pozdrowienia! ;)

• Odpowiedzi 933
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • Właściciel
Opublikowano

Jakie to ma znaczenie czy grałem teraz czy nie? Ten serwer zawsze był moim oczkiem w głowie, co za tym idzie spędziłem na nim wiele godzin i dlatego mam silny mandat by się wypowiadać na jego temat. 

PS. Zgadzam się, że po to jest ten dział żeby dyskutować. Nikt nie broni nikomu pisać, ale moja wypowiedź ma pokazać, że mimo wszystko powinien być jakiś umiar by nie niszczyć tego, nad czym pracowaliśmy wiele lat.

Opublikowano

Może zrób tak jak było w 2012-2015 na serwerze to może wtedy docenią to co było zmienione. bo jak czytam te wypowiedzi to tulko płacz i lamet bo coś im nie pasuje. Kideyś jak sie wchodziło na sewer to się z graczami żrtowało rozmiano o innych żeczach nisz rogrywka.

Moją propzyją jest usunięcie komendy rtv poieważ niektóży pograja 5 minut i narzekają żeby mapę zmienića to jest irytujące. Może to by ch nauczyło że jak coś wybierzesz to tzreba w tą mapę grać.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
3 godziny temu, Arni napisał:

Może zrób tak jak było w 2012-2015 na serwerze to może wtedy docenią to co było zmienione. bo jak czytam te wypowiedzi to tulko płacz i lamet bo coś im nie pasuje. Kideyś jak sie wchodziło na sewer to się z graczami żrtowało rozmiano o innych żeczach nisz rogrywka.

Kiedyś to było...

A tak na poważnie to ja osobiście jak wchodzę na serwer zawsze staram się robić dobrą, śmieszna atmosferę. Fakt nie zawsze mi to może wychodzi, ale przynajmniej nie zamulam wraz z innymi, niektórymi graczami, którzy mi towarzyszą przy tym.

3 godziny temu, Arni napisał:

Moją propzyją jest usunięcie komendy rtv poieważ niektóży pograja 5 minut i narzekają żeby mapę zmienića to jest irytujące. Może to by ch nauczyło że jak coś wybierzesz to tzreba w tą mapę grać.

Moim zdaniem irytujące są powody, przez które jest pisane rtv na czacie czyli m.in.: gracze nieświadomie głosują na kolejną mapę, ktoś rzucił pierwszą szyszke na danej mapie, komuś nie idzie dobrze gra.

Usunięciem tej opcji nie nauczysz nikogo ani nie zmusisz do gry danej mapy ponieważ gracz wyjdzie z serwera i wróci na kolejną.

Jak już coś faktycznie z tym kombinować to może opóźnić działanie rtv do np. piętnastu minut.

@Arni proszę Cię następnym razem, żebyś nie pisał takimi "szyframi" :D

Opublikowano

Może zamiast rtv, wprowadzić cykl map lub odblokować kilka map o porze 16-20, bo prawie 45% wszystkich map są grane tylko właśnie te 5 z chyba 90, przez co staje się to notorycznie nudne.

server_maps.php?GSID=3955775                                                                                                                                                                      

Opublikowano

Co do map, zgodze sie, ze sa na list map ale nie dzialaja. Jest ich pare ale to sprawdze ile i jakie po moim urlopie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 27.07.2018 o 17:03, Zombie MastaBlasta napisał:

Jest ich pare ale to sprawdze ile i jakie po moim urlopie.

Na powiedzmy 100 map ktore jest 80 est ciagle zablokowanych. Jak moga byc grane inne mapy jak nie ma do nich dostepu. Nie wazne czy jest godzina 10 czy 22.  

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

@fOki Mapy to jest najbliższy temat który będzie brany na warsztat. Póki co trzeba czekać, bo mamy okres wakacyjny i część z nas też wyjeżdża. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Siemanko, jest możliwość wgrania innego modelu vipa pro , chodzi o wygląd postaci :D?

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
8 minut temu, UWAGA! napisał:

Siemanko, jest możliwość wgrania innego modelu vipa pro , chodzi o wygląd postaci :D?

Opublikowano
Teraz, Damo napisał:

Dzięki , za odpowiedź wybaczcie za zbędny post ..

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Troche to jednak spierdolona opcja - wywalić 10k na pipe, żeby jakiś amator wydajac 4k na szalonego albo 6k na szyszke rozpierdolił cały system... To równie dobrze mogłaby być w menu opcja - wypierdol 10k $, bo w 90% przypadków pipe = szyszka i pipe idzie sie jebać.... Warto byłoby coś z tym pomyśleć, może wrócić do poprzedniej opcji (bo dlaczego pipe miałby przestać działać skoro był rzucony przez humana )

P.s. wiem, że kiedyś nawet po zarażeniu pipe nie tracił mocy, może i sam chcialem ten zmiany (nie wiem i nie chce mi sie szukać bo sie wkurwiłem).

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Pewnie już pytanie zostało zadawane kilka razy, ale dopiero zrobiłem tu konto i nie chce mi się studiować wszystkich tematów i postów w dziele.

Czy jest szansa, że dodacie respawn dla zombie? Survy w tym momencie są praktycznie nietykalne. Gdy jako zombie zginiesz jako pierwszy to potem musisz czekać długo żeby znów zagrać.

Respawn zombie przydałby się żeby zrównoważyć siły i nikt nie musi siedzieć bezczynnie przed ekranem, bo zginął.. :/ 

Opublikowano

Jest dobrze tak jak jest i niech tak zostanie. Jeśli takie coś zostało by wprowadzone to trzeba było by się liczyć na pewno z podkładkami, teraz jest już z tym problem a co dopiero po wprowadzeniu tego co napisałeś. A co do "zrównoważenia" sił to są one bardzo wyrównane, nie ma tak, że któraś z grup przeważa. :D

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
55 minut temu, Szrama napisał:

Czy jest szansa, że dodacie respawn dla zombie?

Zginalby klasyczny mod tego serwera.

56 minut temu, Szrama napisał:

Gdy jako zombie zginiesz jako pierwszy to potem musisz czekać długo żeby znów zagrać.

Na początku każdej nowej mapy zawsze jest dretwo.

Gra zaczyna się dopiero później kiedy masz uzbierane punkty zombie oraz masz pieniadze.

58 minut temu, Szrama napisał:

Respawn zombie przydałby się żeby zrównoważyć siły i nikt nie musi siedzieć bezczynnie przed ekranem, bo zginął.. :/

Balans jest dobry.

Wystarczy wspolpraca i zgranie a rozgrywka staje się wtedy przyjemniejsza.

Opublikowano
1 minutę temu, Damo napisał:

Na początku każdej nowej mapy zawsze jest dretwo.

Gra zaczyna się dopiero później kiedy masz uzbierane punkty zombie oraz masz pieniadze.

No właśnie nowi gracze jak ja mają problem. Dawno nie grałem i nie jest mi łatwo uzbierać podczas całej mapy jako zombie chociaż więcej niż 4 punkty. 

Opublikowano
Teraz, Szrama napisał:

No właśnie nowi gracze jak ja mają problem. Dawno nie grałem i nie jest mi łatwo uzbierać podczas całej mapy jako zombie chociaż więcej niż 4 punkty. 

Ja gram od 5 miesięcy i czasem kończę z 2 XDDD

Ale nadal uważam, że jest ok, tylko jak mówi Damo - trzeba współpracować. Nigdy na początku nie jest łatwo, myślę, że jak dasz sobie czas to za tydzień czy dwa będzie o wiele lepiej. 

Nie widzę sensu w respawnach, no bo wtedy raczej humany nie dałyby rady poskromić przeciwników.

Opublikowano

A co powiecie o usunięciu szyszek z map typu: anekin, wooden house? Te mapy sa malutkie, jedna szyszka zaraza prawie całą mapę...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności