Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze ZOMBIE INFECTION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

powinna być ograniczona opcja rtv bo jest nadużywana przez niektórych graczy bo wybiorą mapę nie mija RUNDA LUB DWIE  a oni jęczą żeby piać pisać rtv najczęściej (na colores aliekinnie i 2day). Moim zdaniem jak dojdzie do wcześniejszego wyboru to w następnej mapie powinna być ta opcja wyłączona może graczy nauczy wybierać mapy rozważnie a nie niektórzy pierw naciskają potem myślą 

• Odpowiedzi 933
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jakieś pomysły by zachęcić ludzi na wbijanie na ts3 fragujemy ponieważ jak ostatnio byłem to nie ma z kim pogadać ( Jasiu jest często tam widziałem go )

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mam taką małą propozycje aby można zrobić filmik podstawy gry na srewer zm aby wyjaśnić podstawy gry na zombie chodzi mi

• jak kupować w sklepie 
  • jak używać granatków zamrażających i palących
  • gdzie się znajdują punkty zombie i humana
  • jak działa pipenade i granat zrażający
  • jak wejść do kampy na bh 
  • jak zbindować klawisze na zdjęcie mniy
  • wyjaśnić slang na serwie

Można też zrobić tak aby w danym czasie pokazać na sewie aby ludzie nowi ogarniali o co chodzi i nie złościli się na innych i nie denerwowali oni innych graczy swoją niewiedzą

Opublikowano

Dobry pomysł Arni, łap plusa:) Nie mówie, że pomysł z filmikiem jest zły, ale może prościej byłoby po prostu temat taki założyć ze screenami, a tylko do bh dać filmik;p Mniej pracy a ten sam efekt ;) 

• 5 miesięcy temu...
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

zwiększyć czas rundy z 3.30 do 4.30

w rundach na początku gry na niektórych mapach prawie nikt nie ginie 5 osób na 30...(szukają ct)

Opublikowano

mam taką małą propozycje aby można zrobić filmik podstawy gry na srewer zm aby wyjaśnić podstawy gry na zombie chodzi mi

• jak kupować w sklepie 
  • jak używać granatków zamrażających i palących
  • gdzie się znajdują punkty zombie i humana
  • jak działa pipenade i granat zrażający
  • jak wejść do kampy na bh 
  • jak zbindować klawisze na zdjęcie mniy
  • wyjaśnić slang na serwie

Można też zrobić tak aby w danym czasie pokazać na sewie aby ludzie nowi ogarniali o co chodzi i nie złościli się na innych i nie denerwowali oni innych graczy swoją niewiedzą

Arni uzycz swego glosu jako komentator i robimy

Opublikowano

a co mam taki ładny głos że chcesz abym takie rzeczy robił

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Poszukałem trochę na forum odnośnie odpychania zombie przez innego zombie. Ponoć kiedyś to było, fajna rzecz gdy np. nie ma adma a ktos nas blokuje w kampie. Inna kwestia to również przydatne dla szalonego - tj. gdyby ktos go blokowal, moze zdazyłby sobie odepchnac łapami innych. 

Czy jest możliwe dodać cos takiego (jak nie dla wszystkich to może dla szalonego albo VIP ? :> )

Opublikowano

Zwiększyć cenę "szyszki" czyt. Granat Zarażający do 8.000, bo 5.000 to przesada i często psuję grę.

Opublikowano

Mam pewną propozycję i wiem, że jest ona możliwa do wykonania, bo spotkałem się  z czymś takim na innym serwerze. Rzeczą która by na pewno pomogła i ułatwiła pracę adminów to wymuszenie na graczach komendy dot. mgły (wiadomo o co chodzi). Będzie pewność, że ktoś nie lata bez mgły. Minus może być taki, że wymuszanie albo sprawdzanie i wymuszanie na graczu samej komendy (w pewnych odstępach czasowych) może obciążyć serwer.

Czy było kiedyś testowane jak będzie zachowywał się wówczas serwer - przy 31/31?

Opublikowano

hmmm jeżeli chodzi ci o ten smieszny test jak wchodzisz na serwa to nieźle obciąża serwa a po drugie nie wiem czy serw może wymuszać na tej komendzie wartosc 1 to chyba nie to samo co ex_interp.

Napisałem dokładnie o co chodzi - o wymuszenie na graczu "gl_fog" i działa (albo moze) tak samo jak ex_interp lub każdą inną komendą którą możesz sobie sam wpisać w konsoli albo cfg. Set_task + clietn_cmd chyba najprosciej. 

Szkoda, ale brałem pod uwagę obciążenie serwa, aczkolwiek czy było by to w ogóle odczuwalne dla zwykłego gracza ?

Opublikowano

Witam wszystkich, nurtuje mnie dlaczego za niektóre txt są bany, bo można sie dostać do nich tylko z pomocą kupna grawitacji skoro czasem bywa tak, że jakiś gracz postawi mine w taki sposób, gdzie bez szalonego nie da rady wejść...

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Przywołaj konkretny przykład, myślę, że na pewno można temu zaradzić.

Opublikowano

Np. dwa rady dostałem bana na mapie zm_colores (chodzi mi o to mniej różową ;) ). Pierwszy raz gdy wskoczyłem na szyb, do którego można się dostać po takiej "śliskiej" górce, a drugim razem gdy wskoczyłem na taką dwupoziomową dużą kampę-to są dokładnie te miejsca, które się znajdują w temacie spis tetxtur.

Opublikowano

Witam

są dokładnie te miejsca, które się znajdują w temacie spis tetxtur.

Nie moge znaleźć, podrzuć link jak możesz.

Druga kwestia. Tak właściwie to cała mapa jest pokryta teksturą, więc nie jest to zbyt precyzyjne określenie. Wg mnie nie powinno się slapować/kickować/banować osoby która wskoczyła gdzieś na grawitacji, bo oznacza to, że zombie na grawitce też tam może doskoczyć. W końcu po coś ta grawitacja jest do kupienia. Natomiast powinno być karane wchodzenie w miejsca, gdzie gracz wykorzystuje prześwitywanie scian - tzn widzi zblizającą sie osobe, a ta go nie (np. tak jak na dd2 albo cbble)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności