Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze ZOMBIE INFECTION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiem ale niektórzy interpretują go źle albo dodają własne przepisy jak jeden  na  mapie zm_energy w drewnianym igloo rozwalał mi minę bo według niego nie mogę minę postawić bo zobie nie wejdą do kampy i pisał że ja nie znam regulaminu dla takich agentów byłby ten filmik

• Odpowiedzi 933
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Jezeli taki 'staly bywalec' perfidnie lamie regulamin (a sam bylem swiadkiem juz wielu takich sytuacji) moim zdaniem zasluguje na troche surowsza kare niz ktos, kto na serwerze jest od krotkiego czasu. Zlosliwosc powinna byc karana bardziej ,niz niewiedza. Co o tym myslicie ?

Każdy powinien być i będzie traktowany równo, nie ma znaczenia ile czasu spędza dana osoba na serwerze.

może zrobić filmik instruktażowy gdzie stawać miny aby wszyscy wiedzieli gdzie można a gdzie nie stawiać miny

Arni, w regulaminie jasno jest napisane gdzie można stawiać miny, a gdzie nie. Jeśli ktoś nie rozumie pewnych zasad, to będzie upominany/banowany do czasu aż tego nie ogarnie. Proste... 

Pzdr.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Nie zgadzam się, że każdy powinien być tak samo traktowany. Logicznym jest, że nowe osoby mają słabszą znajomość regulaminu nie ma co od każdej osoby wymagać, że wejdzie na forum i będzie czytać regulamin, i nie ma ich co od razu banować na początku. Ja osobiście za miny np źle postawione, kickuje z dokładnym powodem, dzięki temu dowiadują się co robią źle. Nie widzę potrzeby banowania gościa. Oczywiście medal ma dwie strony ponieważ są różne sytuacje, np juz za blokowanie nie jestem taki pobłażliwy.

Opublikowano

można nagrać jakieś demko i wrzucić je na yoytube.com śmieszne monety najlepsze akcje aby wypromować bardziej ten serwer

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Arni mało masz ludzi na serwerze? Czy Ty w ogóle używasz mózgu czy ni cholery w tym co piszesz ?! Coraz bardziej mnie to irytuje.

• Właściciel
Opublikowano

Harmonia Chaosu, w tym przypadku Arni dotknął czegoś bardzo ważnego i ma rację. Można nagrać taki filmik. W tym roku planujemy reaktywować porządnie nasz kanał na YouTube i bardzo fajnie jest przedstawić sieć w taki sposób, jak mówisz. 

Opublikowano

Dzięki Nesty i można dodać link do głosowania csseti aby było więcej głosów

Opublikowano

Może zrobić konkurs na najlepsze nagranie ? Wybrać jedno i wrzucić na kanał yt fragujemy ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Hej, chciałbym poruszyć pewne kwestie, które od dawna mnie nurtują a mianowicie:

Po pierwsze, czy ustawianie min w powietrzu nie jest przypadkiem bugiem? Nie pojawia się czasami nawet laser, a biorąc na logiczne myślenie, jak można ustawić laser w powietrzu? Rozumiem, że przydaje się jak kampa jest zbyt szeroka, ale czy to na pewno o to chodzi?

Po drugie, Co zrobić w sytuacji gdy droge do miny blokuje zombie i jej nie niszczy? Na przykład jest mina postawiona na długość, podchodzi gracz aby ją unieszkodliwić, lecz jedyne dojście do niej blokuje inny gracz (najczęściej właściciel) i zamiast ją zniszczyć "broni" jej. Nie odnalazłem stosownego punktu w regulaminie o tym (chyba, że ominąłem lub jest napisane zbyt ogólnikowo).

Proszę o rozwianie moich wątpliwości. d-_-b

Opublikowano

kiedyś było to zakazane stawianie min w powietrzu ale zostało to cofnięte a blokowanie swojej miny to za to jest jest ban utrudnianie gry bo zombie nie może wyjść z kampy i zarażać 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Postawienie lasera w powietrzu bardzo wyrównuje balans klas. Gdyby był zakaz, 60% kamp byłoby nie zdolne do ochronienia naszych 4 liter, ludzie by po 10 wchodzili do ciasnej lampy, tak to jesteś w stanie sam stawić czoła 20zm w biednej, szerszej kampie, po pewnym czasie i wyciagnięciu własnych wniosków, stosujesz takie strategie, że koksisz niczym Yunius, uczcie się od niego, bo ja tylko potrafię zamykać : D.

Opublikowano

JasiuZM
Balans klas? Gdy grałem dosyć często to widziałem, że przeważnie to ludzie wygrywali, a zombie nie mogli sobie z nimi poradzić. Napalm i tak spowalnia szalonego co dodatkowo utrudnia dojście w długiej kampie. Nie sądzisz, że ludzie mają i tak dobrze? Do tego pipe nade to śmiercionośna broń która zabija na hita, chyba że włączysz szalonego ale to najczęściej tylko przedłuża o kilka sekund życie. Dla mnie mina w powietrzu to dodawanie kolejnej przewagi dla ludzi, bo zombie i tak mają ciężko. Z pewnego punktu widzenia to dobrze, bo wtedy szersze kampy nie są aż tak bezużyteczne. Według mnie nie ma takiego balansu aby było 50:50 ale to też dosyć trudne takie coś osiągnąć.

Możnaby ewentualnie dodać punkt, że nie wolnoby było stawiać min w powietrzu gdy jest długa kampa, bo dojście do ludzi byłoby praktycznie zerowe. To wymagałoby odpowiedniej definicji, ponieważ to dosyć szerokie pojęcie, a to rodzi wiele komplikacji (chyba, że stworzyć liste z takimi miejscami, bo ich pewnie dużo nie ma). Co o tym sądzicie? d-_-b

Opublikowano

popieram Nesty`iego ale pipe mogłoby zwolnić szalonego o jakieś 10 %

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

JasiuZM

Balans klas? Gdy grałem dosyć często to widziałem, że przeważnie to ludzie wygrywali, a zombie nie mogli sobie z nimi poradzić. Napalm i tak spowalnia szalonego co dodatkowo utrudnia dojście w długiej kampie. Nie sądzisz, że ludzie mają i tak dobrze? Do tego pipe nade to śmiercionośna broń która zabija na hita, chyba że włączysz szalonego ale to najczęściej tylko przedłuża o kilka sekund życie. Dla mnie mina w powietrzu to dodawanie kolejnej przewagi dla ludzi, bo zombie i tak mają ciężko. Z pewnego punktu widzenia to dobrze, bo wtedy szersze kampy nie są aż tak bezużyteczne. Według mnie nie ma takiego balansu aby było 50:50 ale to też dosyć trudne takie coś osiągnąć.

Możnaby ewentualnie dodać punkt, że nie wolnoby było stawiać min w powietrzu gdy jest długa kampa, bo dojście do ludzi byłoby praktycznie zerowe. To wymagałoby odpowiedniej definicji, ponieważ to dosyć szerokie pojęcie, a to rodzi wiele komplikacji (chyba, że stworzyć liste z takimi miejscami, bo ich pewnie dużo nie ma). Co o tym sądzicie? d-_-b

Zapomniałeś o granacie, który potrafi zarazić ct, nawet nie rzucony do lampy, a obok. W zależności od rozmiaru mapy granat zdobywa się szybciej lub wolniej.

Opublikowano

Ja bym nie ruszał nic wszystko jest ok. Wgrać nowe mapki dodać topke a potem wprowadzić wreszcie coś naprawdę nowego by odświeżyło grę ;) (proponuje goldenka złoty aka co było kiedyś ;) )

Opublikowano

Jasiu

Miałem na myśli wygrane rundy, bo za nie głównie leci kasa, bo za zombie tyle ci aż nie naleci. (3000 drogą nie chodzi)
BARN3Y  aKa Filus #1

Tyle razy już wałkowano temat topki, że powiem tylko "NIE, Nigdy już nie wracajmy do tej ery mroku". Nowych map nikt nie gra, bo nie są wybierane. Większość sugeruje się tym co zna, bo sprawdzić coś nowego to już ciężko. Powiedz mi kiedy tutaj były złote ak? Gram tu już dosyć dłuuuuuugo i nie przypominam sobie aby takie coś tutaj istniało. Do tego według mnie to zbędny "duperel". d-_-b

Opublikowano

Dobra już wszystko wiem dzięki :D za info Jasiu :D

Mam jeszcze propozycje żeby z piątku na sobotę od godziny 1:30-4:00 był vip darmowy dla wszystkich każdy by przetestował sobie vipa więcej osób by go kupiło polecam coś w tym stylu zrobić :D

Przydała by się jakaś muzyka w tle pod koniec czasu mapy :D jakieś rapsy Nygga :D

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Powinieneś dostać warna za nieumiejętność edytowania postów i nieumiejętność czytania ze zrozumieniem uwag kierowanych w Twoją stronę.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Jasiu

Miałem na myśli wygrane rundy, bo za nie głównie leci kasa, bo za zombie tyle ci aż nie naleci. (3000 drogą nie chodzi)

BARN3Y  aKa Filus #1

Tyle razy już wałkowano temat topki, że powiem tylko "NIE, Nigdy już nie wracajmy do tej ery mroku". Nowych map nikt nie gra, bo nie są wybierane. Większość sugeruje się tym co zna, bo sprawdzić coś nowego to już ciężko. Powiedz mi kiedy tutaj były złote ak? Gram tu już dosyć dłuuuuuugo i nie przypominam sobie aby takie coś tutaj istniało. Do tego według mnie to zbędny "duperel". d-_-b

1. Taka ciekawostka o której mało kto wie, jeśli nawet Zombie przegra, a Ty byłeś zm i przeżyłeś to nie dostaniesz kasy, ale jeśli umrzesz jako zm, w następnej rundzie dostaniesz normalnie $$. Wystarczy, że jak będziesz zombie to graj jak zombie, leć w CT, za wszelką cenę próbuj ich zarazić, jeśli się uda, brawo!

Jeśli nie, umierasz, ale rekompensatą jest hajs. Więc jeszcze raz STANIE JAKO ZM PRZEZ CAŁĄ RUNDĘ JEST JESZCZE MNIEJ OPŁACALNE OD SAMEGO GRANIA JAKO ZOMBIE.

2. W chwili gdy zostanie dodana wystarczająca ilość nowych map, która będzie akceptowana przez większość graczy, stare będą usuwane/przesunięte na cykl nocny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności