Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze ZOMBIE INFECTION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie poopieram pika pozatym po co kupować slota jak można by zainstalować steama

• Odpowiedzi 933
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zawsze zombiaki mialyby mozliwość kupna HP i regeneracji wkoncu to zombie co mu reka odpadnie i leci dalej :D a nie ze ma 1 hp i go pierd zabija :) swoją drogą rozumiem Pika bywają gracze bez steam na czitach ,a brakuje adminów dlatego ową sugestie poruszyłem. Mimo to faktycznie uderzyłoby to w graczy NS. Ale bądźmy poważni 10zł za steam to nie majątek. 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Już była taka rozmowa jak karać graczy. Gra o 24 dostaje bana na 5h  i co z tego wchodzi z rana i jest spoko wyspał się.Kary nie odczuł.

Opublikowano

W zm_toxic_house masz kryjówkę za regałami z książkami do któej, aby wejść trzeba zbugować. Tak samo w tej wersji z tunelem zaraz obok, aby z niego wyjść znowu musisz zbugować wajchę która znajduje się tylko od strony domu!

jednak Unagi ma racje, nic tam nie jest juz poblokowane, mapa byla grana dzisiaj rano zm_toxic_house

Opublikowano

Ostatnio grając na serwerze cały czas wnerwiało mnie to jak ktoś niszczył moją mine i musiałem robić drugą, jak by można było zrobić tak żeby inni ludzie nie mogli niszczyć min innego człowieka to by było dobrze.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Wtedy każdy będzie bezkarnie blokował dojście do końca kampy innym graczom co znacząco utrudni rozgrywkę. Pomysł kompletnie chybiony.
Od pilnowania czy mina jest źle czy dobrze postawiona są admini. Jeżeli gracz stawia minę nie prawidłowo możesz mu ją zniszczyć albo jeżeli ona utrudnia Ci dojście do kampy to też.

Opublikowano

ja jak ktoś postawi minę w złym miejscu to go upominam potem ją niszczę jak nic z tym nie robi

Opublikowano

nie możesz miną blokować innych graczy ale zombie jak najbardziej

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

1. Jeśli mina łamie regulamin możesz ją zniszczyć (pod warunkiem, że jesteś w 100% pewny).
2. Jeśli wchodzisz do kampy i widzisz już gościa który ma postawioną minę blokującą, wypada poprosić czy może przestawić mine, w czasie zagrożenia nie musi Ciebie słuchać, jeśli nie reaguje, nie niszcz postaw też przed sobą minę i gitara.
3. Jeśli ktoś niszczy Tobie miny, które nie łamią regulaminu zgłoś to adminowi.
4. W małej kampie możesz postawić 1 laser blokujący, gdy zombie szalony niszczy Ci laser, wtedy jak masz kase stawiasz drugi
5. W kampie, gdzie laser blokujący na ścianie nie zablokuje zombie, możesz postawić go w powietrzu (pierw celujesz na ziemie, wciskasz E i gdy masz pasek ładowania miny, celownik unosisz ku górze)
A co nie można robić z miną to sprawdź w regulaminie, zapraszam : )

Opublikowano

1. Jeśli mina łamie regulamin możesz ją zniszczyć (pod warunkiem, że jesteś w 100% pewny).

[...]

Ok teraz już wiem jak można tą minę stawiać, dzięki ;)

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Yunius, już Ci kiedyś mówiłem, nie warto jest łapać regulamin za słówka, co do 1 kwestii, prawo przypadku tak zadecydowało i nie ma kogo obwiniać, w tym wypadku każdy walczy o przeżycie (tzw. prawo jungli).
Co do 2 przypadku, już mówiłem sprawa podchodzi pod łamanie regulaminu (celowe blokowanie kampy/utrudnianie gry graczom/utrudnianie dostępu do kampy)

PS
Ciężko dostępna kampa ?

Opublikowano

Cześć wszystkim. Chciałbym poruszyć, w mojej opinii, dość istotną kwestię dotyczącą dawania banów/ostrzeżeń za stawianie miny w niedozwolonym miejscu. Gram na tym serwerze zaledwie miesiąc i już zdarzyło mi się otrzymać dwa 1-godzinne bany za złamanie tej części regulaminu. Za pierwszym razem po kilku dniach grania, kiedy pierwszy raz udało mi się zakupić i postawić minę  <clap>. Oczywiście przestudiowałem regulamin stawiania min, ale kompletny brak ogrania sprawił, że akurat postawiłem minę nie w tym miejscu co trzeba (wychodziła na drabinkę, choć akurat zombiaków w pobliżu nie było). Dostałem bana, bez żadnego ostrzeżenia. Mówię sobie OK, odwoływać się nie będę, bo mimo wszystko zawiniłem. Za drugim razem mając więcej wprawy co do posługiwania się minami, chcąc zablokować przejście do kampy nie zwróciłem uwagi, że laser nachodzi także schody (mapa zm_dust_world). I tutaj to samo, ban z miejsca. Admin nie raczył zwrócić mi uwagi, a przecież zdjąłbym minę bez wahania. Ktoś tu w tej chwili zada pytanie, a czego to ja się czepiam? Ano właśnie kwestii zwrócenia uwagi takiemu delikwentowi zanim admin zdecyduje się przyznać bana. Bo jak to jest, że niektórzy są upominani milion razy (kilka godzin temu byłem świadkiem takiej sytuacji, że admin przez całą rundę wysyłał wyraźne komunikaty graczowi o usunięciu miny wychodzącej na pochylnię, podczas gdy ten nie posłuchał a bana nie było), a inni dostają bana od razu i co najmniej godzinka na serwerze z głowy. Mam nadzieję, że to nie zależy od nastroju admina, bo było by to kompletnie pozbawione sensu. Muszę przyznać, że taki zabieg jest krzywdzący dla osób, którym nawet mimo znajomości regulaminu, zdarzy się umieścić laser w miejscu zabronionym nieświadomie. Co innego osoby, którzy są świadomi własnych czynów, ale moim zdaniem i tak każdy zasługuje najpierw na ostrzeżenie, a dopiero później, gdy to nie poskutkuje, na bana. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Pozdrawiam  ;)

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

dddanzel zgadzam się z  Tobą w 100%.Ja zazwyczaj tak robię.Więc proszę Moich adminów o wcześniejsze upomnienie gracza o zdjęcie lasera, a jak nie poskutkuje to banujemy :) Sprawa rozwiązana.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Upomnę bardzo chętnie, ale jak kolejny raz mi się ktokolwiek mi się narazi bez zrozumienia upomnienia to bardzo chętnie dałbym bana po 100 kroć wyższego tak żeby upomnienie miało sens i żeby w pełni dotarło do takiego czy owego delikwenta :P

Opublikowano

Uwaga. Serwer Zm mod jest mapa co na której jest darmowa gravitka znaczy taki bug może dodacie ze będzie za to ban? :))

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

@Yunius wyjaśniliśmy to już co prawda na PW ale informacyjnie dla innych czytających temat - jeśli jesteś pierwszym zombie NIE możesz blokować wejścia do kampy/teleportu/przejścia przez drzwi itd itp innym CT - możesz stanąć obok, możesz wskoczyć im na głowy, możesz udawać, że pchasz się razem z nimi do danego wejścia/przejścia. Ale blokowanie jest be i za to jest ban.

@Gostek

To nie jest "bug", zresztą nie przyda Ci się ta gravitka do niczego nie licząc próby wejścia na tekstury - a za to już jest ban.

Opublikowano

Można by robić taki konkursy jak ze świąt trochę częściej raz w miesiącu lub jak będzie jakieś święto ( majówka lub święta wielkanocne) wtedy to może urozmaicić rozgrywkę i więcej osób będzie na serwie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności