Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze ZOMBIE INFECTION

Rekomendowane odpowiedzi

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Można by robić taki konkursy jak ze świąt trochę częściej raz w miesiącu lub jak będzie jakieś święto ( majówka lub święta wielkanocne) wtedy to może urozmaicić rozgrywkę i więcej osób będzie na serwie

Arni bardzo proszę, skoro masz jakiś pomysł wraz z KLAROWNYM -> czytelnym -> zrozumiałym przedstawieniem całej koncepcji jest od tego odpowiedni dział.

http://fragujemy.com/forum/228-propozycje-konkursu/

• Odpowiedzi 933
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ukryty teleport który zna mało graczy nie postawiamy tam miny bo i tak prawie nikt nie wie gzie on jest a jak ktoś wbije to zginie jedynie postawiamy tak aby jak go tepnie to nie umrze tylko dopiero jak go zaczniemy strzelać  :) Ok?

Opublikowano

Jaka mapa

• 2 tygodnie później...
  • Właściciel
Opublikowano

Nie może to zniknąć, dlatego, że jeżeli właściciel poszedł sobie do innej kampy, zostawił lasery, to dlaczego ktoś, kto nie chce mieć lasera w kampie ma go nie zniszczyć?...

• Właściciel
Opublikowano

No to trudno, poszedł to poszedł. Pomyśl logicznie chociaż raz. Jak jest polowanie, to szansa na to, że runda się zakończy jest wysoka. Bo nikt normalny na więcej niż 2 zombie nie idzie. A jak pójdzie, to jego wola, bo zostanie zainfekowany. 

• Właściciel
Opublikowano

Zdumiewające jest to, że człowiek, który nie myśli logicznie, nad interpretuje każde słowa regulaminu, wymyśla jakieś niestworzone sytuacje, może dalej brnąć w swoje i wmawiać wysoko utytułowanemu inteligentowi, że nie myśli logicznie. 

Skoro nie dociera do Ciebie, że próbuję Ci coś oczywistego przekazać ( jak widać z pozoru ), że kampa jest wspólna, no to na jakich my nadajemy falach? A więc żaden cham nie ma prawa blokować ani zakłócać w niej porządku, bo inni uczestnicy nie będą patrzeć na to, że ten stwierdził sobie, iż pobiega po mapie. Biega sobie to biega, jego problem i cyrk na kółkach. Ponadto, jak zniszczą mu laser, to wraca on do właściciela, więc wróci do kampy i postawi sobie ponownie. Co za problem?!

Jak można nie rozumieć elementarnych spraw. Ty się już przekreślasz kompletnie przy okazji zapytania mnie o kwestię polowania. W ogóle uważam, że dopóki jest polowanie, dopóty nikt nie powinien mieć prawa do stawiania min. I tak będzie w UPDATE 2.05, dziękuję Ci za to, bo przed chwilą doszedłem do tego wniosku. Bo jeżeli Ty zakładasz, że gracz będzie się wiercił, chodził po mapie na polowanie, gdy jest x > 2, no to ja Ci serdecznie gratuluję.

Pomijając już fakt, że mój brak logiki podpowiada mi, że pomimo tego, że jesteś właścicielem to w tego typu kwestiach większe znaczenie powinien mieć głos graczy. Tym bardziej, że przebywasz znikomą ilość czasu na serwerze.

Rozumiem, że takie stwierdzenie to jest oczywisty żart. Bo jeżeli nie, to Ci współczuję, że nie dość, iż ja opłacam serwery z własnej kieszeni, dopracowuję je, wprowadzam różności, jakiś niewiadomy ktoś będzie mi ingerował w mój regulamin, który ustanowiłem i, który kształtował się na przestrzeni miesięcy. W odróżnieniu od Ciebie, nie siedzę z jajami na krześle 24/7 i gram, przy okazji adminując, tylko wykonuję rzetelną robotę. Jeszcze brakuje tego, żebym robił, opłacał, zarządzał, a ktoś będzie miał wyższy głos ode mnie. Zastanawiam się, jak można być takim bezczelnym i proponować, tym bardziej na stanowisku admina, aby obniżyć rangę Właściciela. Zdanie swoje miej, ale nie zawsze można je wygłaszać, przynajmniej w taki sposób jak Ty to robisz, bo paplać sobie można, ale najważniejsza jest swoboda działania. I może zajmij się stanowiskiem admina, a nie zabieraniem głosu w śmiesznych sprawach.

Zasady są jasno sprecyzowane. Jak ktoś ich nie rozumie, no to przepraszam bardzo, ale bynajmniej nie zamierzam z tego powodu zmieniać jakieś treści regulaminu, które są spójne i logiczne. Mija się to z celem. 

Pozdrawiam

Opublikowano

Jedna rzecz mnie irytuje jak admina nie ma to ludzie zaczynają bugować blokować i niszczyć miny to można zrobić aby gracze mogli wpisać komendę na zbanowanie takiego typa i byłoby glosowanie aby dać minimalny ban za złamanie regulaminu

Opublikowano

Arni, ciekawy pomysl ale chyba troche przesadziles z wiara w ludzi: ) bo dopoki ktos sie na wlasnej skorze nie przekona o tym ,ze ktos blokuje/przeszkadza w graniu to watpie by kogos chcial z serwera wyrzucac, a dwa - pewnie duzo byloby sytuacji naduzywania tego przez graczy.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

To jest coś jak voteban, raczej nie przejdzie, bo jakiś dzieciak będzie się bawił z banami i więcej problemów niż to warte voteban. Dla mnie to jest nie potrzebne a jak chcesz zgłosić gracza to zbieraj dowody i w dziale zgłoś skargę na gracza. 

Opublikowano

Dobry pomysł, ale nie wypali. Dzieciaki będą się bawić i jeszcze dojdzie do tego, że będą się banować bez przyczyny.

Opublikowano

nie można tego weryfikować jakoś jak ktoś będzie banował bez przyczyny to dostanie karę za to

Opublikowano

No niby wiesz mogą to admini kontrolować, ale to będzie dodatkowa robota dla nich i ciężko będzie wyłapać ludzi. Zresztą nawet jak ktoś biega na sh itp to ludzie nie potrafią go zvotować w konsoli. A tak wiadomo wywali kolesia, serwer pełny to nie dostanie się za szybko.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

nie można tego weryfikować jakoś jak ktoś będzie banował bez przyczyny to dostanie karę za to

Arni, jak ktoś ma dostać karę, jeśli to będzie głosowanie zbiorowe? Mamy w takim wypadku "karać" pół serwera za nadanie bana osobie niewinnej?!

Zły pomysł... 

Opublikowano

Nigdy to nie przejdzie, gdyż zbyt dużo dzieciaków wykorzystałoby tą funkcję w złym celu.

Opublikowano

Jak tak pomyślałem to macie racje niektórzy by z tego korzystali jak zakładam ale jak określacie " dziecikaki" będą to nadużywać i będą psuć grę

Opublikowano

Mam pewna propozycje odnosnie karania graczy za przewinienia . Mianowicie chodzi mi o to ,by zmienic troche taryfikator dla 'stalych graczy' serwera. Z tego co widze ,bardzo duza czesc grajacych sa to ludzie stale grajacy na serwerze, osob nowych/przewijajacych sie jest moim zdaniem mniej. Co z tym sie wiaze - gracze , ktorzy juz jakis czas maja na serwerze 'przegrany' nawet mimo nie czytania regulaminu zapoznaja sie z nim 'in vivo' bedac podczas instruowania przez adminow itp. Jezeli taki 'staly bywalec' perfidnie lamie regulamin (a sam bylem swiadkiem juz wielu takich sytuacji) moim zdaniem zasluguje na troche surowsza kare niz ktos, kto na serwerze jest od krotkiego czasu. Zlosliwosc powinna byc karana bardziej ,niz niewiedza. Co o tym myslicie ?

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Każdy admin na zdrowy rozum kojarzący stałych graczy może nadać osobie notorycznie łamiącej postanowienia regulaminu bana na dłuższy okres. Ja zwracam na takie coś uwagę. Można sprawdzić gracza czy już i ile razy złamał reg. Więc nie widzę sensu zmieniania specjalnie do tego celu taryfikatora, ale chyba już gdzieś ten wątek się wyżej przewinął w tym temacie [?]

Opublikowano

Nie może być czegoś takiego, nie ma wyróżniania, każdego obowiązują te same zasady na serwerze.

Opublikowano

może zrobić filmik instruktażowy gdzie stawać miny aby wszyscy wiedzieli gdzie można a gdzie nie stawiać miny

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

W regulaminie jest jasno napisane gdzie można, a gdzie nie.Może jakieś ilustracje dla nie myślących? wystarczy pomyśleć, a myślenie nie boli :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności