Skocz do zawartości

[CS:GO] Dyskusja o zmianach na serwerze MIRAGE #01

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Never Back Down napisał:

Witam chciałbym się tutaj zapytać, czy jest możliwość przywrócenia rang cs go do tabeli ? :)

A do czego to potrzebne???

• Odpowiedzi 291
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
32 minuty temu, GET napisał:

Rangi są przecież wyświetlane, ale wciąż jest błąd, że niektórzy z Was ich nie widzą...

A to ja jestem tą osobą, ale dobrze mi z tym????

Opublikowano

Zastanawiam się jaki sens jest wprowadzenia ograniczenia na AWP dla vipów? Trochę mija się to z celem.. Z jednej strony przychodzi na serwer nowa osoba sprawdza sobie co posiada opcja Vip i wykupuje, a w konsekwencji się okazuję ,że dla Vipa wprowadziliście ograniczenie nie informując o tym. 

• Właściciel
Opublikowano

Jakieś dwa dni temu konfigurowaliśmy wszystkie serwery CS:GO od nowa. Dzięki temu nie tylko jest ład i porządek w plikach, ale i szeroka możliwość szybkich zmian ustawień.

Nie pisałem z tego listy zmian, gdyż chcieliśmy wpierw wyłapać jak największą ilość błędów i wtedy napisać, jakie poczyniliśmy kroki.

Błąd został naprawiony - przepraszamy za powstały problem.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam, nie wiem czy już było,ale dobrze by było zmniejszyć czas afk do 30 s... i w pierwszej kolejności niech przenosi na spec ,później po 1 min wywala.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Proponuję dodać opcję wyświetlania napisu "Ostania runda" na koniec mapy. Niektórzy save'ują nie mając pojęcia o końcu gierki ;) 

Opublikowano
6 godzin temu, VetraX napisał:

Proponuję dodać opcję wyświetlania napisu "Ostania runda" na koniec mapy. Niektórzy save'ują nie mając pojęcia o końcu gierki ;) 

Zgodzę się z Tobą @ VetraX , ale dodał bym opcje też z Anty Rash ponieważ nie da rady piknąć mida jak już po rozpoczęciu rundy 5 na midzie z CT stoi .

Opublikowano

anty rush xdd śmiechłem,wychodzę po odblokowaniu na rampę tam 3 czeka więc jak  juz jest anty rush to niech anty kampa za[ierdala tych co stoją na respie wcelowani do 30s, poza tym serwery na prime ustawcie  bo kurwa co wejdę to 10 kont 1 lvl i się zabawa kręci, a ostatnio to coraz więcej tego ścierwa, a adminów z  3 może widuje takich co coś tam gra

Dziękuję,do widzenia :)

• Właściciel
Opublikowano

Anty-rush zostanie poprawiony tak, aby był nieco dalej. I nie wiem dlaczego czepiasz się o to, skoro na większościach serwerów ten system się sprawdza.

• 2 tygodnie później...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Proponuję dać trochę dalej granice anty-rusha na appsach B, albo zmniejszyć czas do 1;20. Najlepiej w ogóle wyłączyć tą opcję, bo załóżmy, że terroryści raszują bombsite A, to antyterrorysta, który chce wejść od razu plecy, musi czekać 20 sekund XD 

Druga sprawa; dodać coś w typu radia zamiast wgrywania co miesiąc nowego zestawu roundsoundów. Może to być po prostu duża baza, np. 300 poucinanych klipów i losowo wybierane na koniec rundy :) 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Głównym problemem na serwerze są cziterzy na nowo założonych kontach level 1.. Powinniście zwiększyć ilość adminów na serwerze, bo ostatnio jest to plaga, odechciewa się po prostu grać, a admina nie ma przez 2-3 mapy.. ewentualnie jeśli jest możliwość to ustawić only steam

• Właściciel
Opublikowano
11 minut temu, drs napisał:

Powinniście zwiększyć ilość adminów na serwerze

Jak mnie takie głupie gadanie denerwuje. Złóż podanie i pomóż, a nie stękasz i narzekasz. Rekrutacja jest i robimy co możemy, aby zapełnić braki kadrowe. Zanim forum było nieczynne 2 tygodnie to przyjęliśmy 3 adminów i kolejni są w drodze... 

Opublikowano
3 godziny temu, GET napisał:

Jak mnie takie głupie gadanie denerwuje. Złóż podanie i pomóż, a nie stękasz i narzekasz. Rekrutacja jest i robimy co możemy, aby zapełnić braki kadrowe. Zanim forum było nieczynne 2 tygodnie to przyjęliśmy 3 adminów i kolejni są w drodze... 

Tak jak @ GET  napisał, złóż podanie, tu nikt nie gryzie. Nas Adminów jest garstka a też mamy życie prywatne i nie możemy być 24 h na dobę.  Dodam jeszcze iż robimy co możemy by wam się grało dobrze, a za przeproszeniem ostatnimi czasy oprócz cheatów ,burdel robią sami gracze  z kontem prime i trzeba uspokajać lub nagradzać.

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Od dłuższego czasu na serwerze widnieją dwa problemy.

a) Pierwszym jest zły balans drużyn. Wiem, że skrypty, pluginy nie działają w 100% dobrze ale przerzucanie graczy z ostatnich pozycji do przygrywającego teamu jest złe. Co dziennie jak jestem widzę gierki z wynikiem 16:2 czy 20:1 itp. co najlepsze z takimi wynikami wygrywa tylko ct. Nie chodzi mi też o usuwanie czy modyfikowanie danego pluginu bo zdaje sobie z tego sprawę, że prawdopodobnie jest to mało możliwe ale chcę żeby admini gdy są na serwerze i widzą, że jedna z drużyn wygrywa dużą ilością to proszę was o przenoszenie czołowych graczy do drugiej drużyny.

b) Drugi problem według mnie jest pro vip. Polega tkwi w strzykawce i double jumpie. Generalnie osoba, która gra ponad przeciętnie czy nawet przeciętnie, łatwo wykorzysta przewagę HP zawartą w "sterydach", że tak to nazwę i zabije więcej osób niż bez steryda. Załóżmy pewną sytuacje: Jeden z graczy strzelił dla przeciwnika z scouta po nogach tak za 60-50 hp, wiec biegnie na niego z kosą i ma gwarantowanego killa lecz tamta osoba miała strzykawkę, którą użyła a osoba goniąca nie wiedziała. Wali mu kosą prawym przyciskiem i go nie zabija po czym przeciwnik wyjmuje pistole i nie ma go nie przyjemne uczucie. Przechodzą do meritum strzykawka jest za dobra nie patrząc i dodaje hp dobry gracz wykorzysta każdą przewagę. Już przechodzę do double jumpa. Nie dość, że taki skok robi z słabego gracza prosa w movmencie to pozwala szybciej się przemieszczać. Nie mówię oczywiście o usuwaniu tego vipa bo zdaje sobie z tego sprawę, że sieć musi na siebie zarabiać ale proszę o przemyślenie mojej uwagi i być może zedytowanie go usuwając te dwie opcje i dodając stare bomby i parę dodatków kosmetycznych. Pamiętam jak były jeszcze stare bomby, którymi wszyscy się dobrze bawili i mało osób na nie narzekało. 

Mam nadzieję, że przemyślicie trochę moją uwago-prośbę. I proszę żeby nie decydowała o tym jedna osoba a ogólnie gracze serwera. Fajnie jeszcze by było by admini wypowiedzieli co o tym myślą.

@ Leaviel  @ Unnamed  @ MatseyW  @ URBN  @ nörth.  @ .solo  @ Gasiu  @ somehoww  @ PlaTyna

a) Ps. Jeżeli nie ma możliwości odblokowania czy dodania komendy na przenoszenie graczy to proszę o dodanie. Bo za moich czasów była chyba zablokowania jak nie to przepraszam :D

b) Ps. Co do tego gadałem z niektórymi graczami na ten temat i wyrażali podobną opinie do mojej.

Uwagę tą pisałem tylko po to by umilić innym graczom grę i by gracze nie mówili zresztą sam tak teraz mówię "pay to win"

@ GET  

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Ogólnie na serwerze zepsuta jest ekonomia, a CT ma za dużo możliwości. Przy 15v15 CT jest i będzie mocne z racji tego że ciężko jest wejść na jakikolwiek bombsite z racji braku współpracy na serwerze. Mało co ktoś słucha się jakiś taktyk po TT a lata po prostu na fragi i to jest główny powód tej mocy w CT. Tak samo CT skraca cały czas każdą pozycje mimo antyrusha i to też poniekąd uniemożliwia wejście TT na site'y gdy przy 1:50 potrafi już 4 z CT być na zakręcie lub na innych pozycjach. Co do strzykawki jestem tego samego zdania co ty, powinna zostać usunięta jak dla mnie bo psuje to nawet ten Casualowy styl serwera.
Co do Double Jumpa, jest dobrze, trzeba tu pamiętać że jest to serwer o kierunku Casualowym i takie coś po prostu urozmaica rozgrywkę a też nie jest za dobre bo większość nie potrafi tego wykorzystać, ewentualnie powinno zostać to zmienione do np. 2 DB jumpów na runde. Co do przenoszenia graczy, myślę że trochę za dużo od adminów wymagasz, jest nas za mało a graczy zbyt wielu żeby zajmować się na raz: Banowaniem cheaterów i ich sprawdzaniem, utrzymywaniem porządku na serwerze i też spędzeniem miło czasu. Tym bardziej że przy przenoszeniu graczy wielu z nich nie zgadza się z tym i wracają do swojego poprzedniego teamu i w ten sposób powstają kłótnie i pretensje do adminów typu "dlaczego mnie przeniosłeś" a co za tym idzie bany, tym bardziej że za wygranie mapy są przyznawane punkty. Myślę że tutaj sami gracze powinni pomyśleć lub trzeba by było usprawnić plugin teambalance'u który mało co kogoś przenosi.;) 

Pozdrawiam - somehow 

Opublikowano

1. Co do Balansu: Tak jak wspomniał somehow: Ciężko jest ogarniać wszystko na raz. Cheaterzy (trzeba obejrzeć delikwenta co zajmuje kilka minut jak nie dłużej). Wywalać AFK'ów. Ogarniać kulturę osobistą innych graczy. Przypominać o celach mapy jak i karać za nie wykonywanie ich. 

2. Co do strzykawki: Według mnie może zostać ona usunięta. Dodałbym dla ProVipa po prostu po +5HP za zabójstwo.(strzykawka daje 25HP + po kilka HP za zabójstwo)

3. Co do Doublejumpa: Ja bym go zostawił tak jak jest. Mi w niczym nie przeszkadza ani nie pomaga za bardzo. Po prostu urozmaicenie. (Przypomnijmy, że nie jest to serwer typu turniejowego)

• Właściciel
Opublikowano

AD 1. Balans zostanie usunięty na rzecz innego.

AD 2. Strzykawkę znerfimy lekko do 20 HP, choć i tak uważam, że to mało dodaje HP.

AD 3. W czym Ci przeszkadza Double Jump, który i tak jest słabszy? Nie mówiąc już o tym, że najwięcej było narzekań, że V.I.P PRO wbija się na środku do dżungli, a Valve przecież dodało z lewej strony ławeczkę, więc żaden to nie przywilej, a raczej zabawka..

1 godzinę temu, ŁysyZBrazzers napisał:

Pamiętam jak były jeszcze stare bomby, którymi wszyscy się dobrze bawili i mało osób na nie narzekało. 

A ja pamiętam ciągłe narzekania xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności