Skocz do zawartości

[CS:GO] Dyskusja o zmianach na serwerze MIRAGE #01

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
43 minuty temu, GET napisał:

AD 2. Strzykawkę znerfimy lekko do 20 HP, choć i tak uważam, że to mało dodaje HP.

Myślę, że to i tak za dużo i lepszym pomysłem by było jak napisał @ Unnamed  +5hp za zabójstwo.

Cytat

AD 3. W czym Ci przeszkadza Double Jump, który i tak jest słabszy? Nie mówiąc już o tym, że najwięcej było narzekań, że V.I.P PRO wbija się na środku do dżungli, a Valve przecież dodało z lewej strony ławeczkę, więc żaden to nie przywilej, a raczej zabawka..

Nie chodzi mi tylko o te okno na midzie a także o ninja na b, szybsze wskakiwanie na auto na b, na a na jedynki nie każdy umie wskoczyć, na ninja od dwóch stron na też nieliczni umieją wskoczyć, na fireboxy i tu też kolejny admin ma dobry pomysł @ somehoww  na ograniczenie ich do tych dwóch skoków.

I dzięki za przeczytanie posta :D !!

• Odpowiedzi 291
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Każde niestandardowe "ulepszenie" komfortu rozgrywki wiąże się z rozgoryczeniem graczy, także nie widzę sensu w znerfieniu ani double jumpa, ani strzykawki, ponadto nie zauważyłem, żeby gracze skarżyli się na jakiekolwiek przywileje VIP'a PRO.

Co do balansu, absolutnie zgadzam się, aby przeprowadzić gruntowny "remont" tego pluginu. Może automatyczne przenoszenie względem pozycji w tabeli albo w rankingu ? Fajnie by było również, jakby samo wyrzucało AFK'ów z serwera, bo czasami to jest udręka  :D 

• Właściciel
Opublikowano

Wprowadziłem kilka usprawnień:

1. Dodałem nowy plugin na balansowanie drużyn.
  2. Zmieniłem menu V.I.P'a:
    a) Dodałem ponownie Deagle do menu za 1$.
    b) Dodałem w ramach testów blokadę pierwszego wyboru.
    [!] Dzięki temu unikniemy pomyłki przy wyborze broni - każdy z graczy będzie musiał dwa razy kliknąć na wybór broni.
    c) Dodałem dźwięk błędu podczas pierwszego wyboru broni oraz, gdy nie posiadamy pieniędzy.
    d) Wyłączyłem paginację stron.
  3. Zmniejszyłem życie, jakie dodaje strzykawka z 25 do 20 HP.
  4. Zablokowałem możliwość wyrzucania strzykawek, przez co zwykli gracze po śmierci V.I.P'a mogli ją również użyć.
  5. Drobne poprawki, m.in. poprawiłem rozgrzewkę ( skróciłem listę broni ) oraz dodałem z jakiej broni zostaliśmy zabici na czacie.
Opublikowano
5 godzin temu, [URLOP] GET napisał:

Wprowadziłem kilka usprawnień:

1. Dodałem nowy plugin na balansowanie drużyn.
  2. Zmieniłem menu V.I.P'a:
    a) Dodałem ponownie Deagle do menu za 1$.
    b) Dodałem w ramach testów blokadę pierwszego wyboru.
    [!] Dzięki temu unikniemy pomyłki przy wyborze broni - każdy z graczy będzie musiał dwa razy kliknąć na wybór broni.
    c) Dodałem dźwięk błędu podczas pierwszego wyboru broni oraz, gdy nie posiadamy pieniędzy.
    d) Wyłączyłem paginację stron.
  3. Zmniejszyłem życie, jakie dodaje strzykawka z 25 do 20 HP.
  4. Zablokowałem możliwość wyrzucania strzykawek, przez co zwykli gracze po śmierci V.I.P'a mogli ją również użyć.
  5. Drobne poprawki, m.in. poprawiłem rozgrzewkę ( skróciłem listę broni ) oraz dodałem z jakiej broni zostaliśmy zabici na czacie.

Ja bym już to tak zostawił, bo i tak znajdzie się jakiś co będzie narzekał, niestety ile ludzi tyle opinii.

Co do Tematu: 

AD. 1: Co prawda to prawda, plugin źle działa, rzekłbym, że w ogóle nie działa, niestety z tego co się orientuje, to brak dobrego pluginu ATB na SM. Co do tego aby admini to pilnowali, wydaje mi się, że to jest niewykonalne i skończy się tak jak napisał @ somehoww  zaraz będzie płacz, że przenosiny są do terro, bo na serwerze jest ranking a wiadomo, że w CT łatwo się nabija punkty, co będzie się wiązało z gównoburzami, które są tam niepotrzebne. 

AD.2: Generalnie jak usunie się strzykawkę lub/i doublejumpy to VIP PRO staję się bezużyteczny, bardziej wtedy będzie się opłacał zwykły VIP, moim zdaniem powinno zostać tak jak jest po dzisiejszych poprawkach, czyli zredukowanie strzykawki o 5hp.

AD.3: Rzadko, na prawdę rzadko widzę, aby ktoś "płakał", że VIP PRO jest za mocny. Moim zdaniem jest dobrze zoptymalizowany. To jest casual.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Co do nowego pluginu autobalance'u, jest trochę utrudnieniem dla adminów:
Po 1. Nie można przejść do spect'a.
Po 2. Jak przejdziemy na sm_ukryjmnie, żeby wejść spowrotem do teamu i grać dalej potrzebne jest przelogowanie się na serwer.
Po 3. Automatycznie wrzuca do teamów i zdarza się że wrzuca 9 do tt a 5 do ct.

Pozdrawiam - somehow

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Gdy przerzuca nas do drugiej drużyny, zawodnik tej poprzedniej jest w stanie mimo blokady nas zabić.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

1.  Autobalans.  często zdarza się ,że jest duża różnica wygranych rund  miedzy CT a TT i  nie da się przejść nawet do przegrywającej drużyny w której jest mnie osób. Sądzę ,że powinien być plugin podobny to tego który już był tylko z poprawkami (np. żeby nie dało się zabić osoby którą on przenosi i na odwrót)  

2. A co do vipa pro to strzykawka mogła by zostać usunięta na rzecz dodatkowych  5hp za killa (np. max do 4  zabójstw co daje równowartość strzykawki ) 

Doublejump to dziwna sprawa , bo ile osób tyle opinii ale ostatecznie bym go zostawił ,nie pomaga on jakoś znacznie a jest bardziej taką zabawką 

• Właściciel
Opublikowano

Dziękuję za wypowiedź. Jeśli chodzi o HP za zabicie to już funkcjonuje to. Zastanawię się co ze strzykawką choć patrząc na wiele pokrewnych serwerów nie jest to nic złego. Czyli nie przynosi większych problemów tym bardziej, że u nas dodaje 20 HP, a u konkurencji nawet 50. 

Pozdrawiam 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Zostawmy już tą strzykawkę w spokoju, według mnie jest idealnie :)  

Opublikowano

Strzykawka jest okej, ja bym ją dawał co rundę tylko PO ZABICIU co najmniej 3 przeciwników, albo po zakupie VIPA PRO na nie mniej niż 30dni (lub zwiększyć cene vipa pro, bo jak na te cene jest naprawdę duże pay2win.)  :D 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Dla mnie również strzykawka jest w porządku. W przeciwnej drużynie jest ponad 10 osób, więc jak osoba raz sobie uleczy 20hp to nic złego się nie dzieje. 

Opublikowano

Mi strzykawka w niczym nie przeszkadza i tak dodaje nie za dużo hp. Dla mnie okej.

Opublikowano

Dla mnie strzykawka jest okej. Nie dodaje ogromnej ilości HP, więc nie jest super przewagą. Moim zdaniem zostawiłbym strzykawkę w spokoju :) 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Strzykawa jest okej, czasami nawet nie ma czasu, żeby jej użyć 😉 

Opublikowano

Nic się nie zmieniło w mojej opinii na temat strzykawki od mojego ostatniego postu w tym temacie, uważam, że jest ona wporzo dla Super VIPA. Ja bym zostawił.

Opublikowano

Jak dla mnie strzykawka jest urozmaiceniem rozgrywki nie mam problemu z tym żeby została usunięta

• 2 tygodnie później...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Autobalance pls.

20201114165630_1.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności