Skocz do zawartości

[CS:GO] Dyskusja o zmianach na serwerze MIRAGE #01

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Podobają mi sie wszystkie propozycje. 

• Odpowiedzi 291
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

1.Propozycja,może być bo chociaż szybciej mapa się skończy.

2.Propozycja,do odrzucenia.

3.To, jest vip i powinien mieć te dodatkowe pkt.

4.Sędzie ocen powinien mieć dostęp do banowania i nie tylko bo co to za sędzia bez możliwości banowania z miejsca 

5.Odpada,bo tylko gracze uciekną z serwera zamiast na nim grać.

+Zapewnijcie sobie adminów którzy zawitają na serwer bo więcej cheaterów niż waszych adminów xd

Opublikowano

Wszystko spoko tylko punk 5 nie wchodzi w gre. Wkońcu to ja zaproponowałem pozbycie się ich, bo ludzie nie byli zachwyceni :)

• Właściciel
Opublikowano
W dniu 11.11.2019 o 14:30, Shadow_ napisał:

1. Zamiast czasowego meczu, wrócić do klasycznych rund, do 16 ze zmianą stron.

Nie, ponieważ ten serwer musi się odróżniać od 128 TR. Tutaj rozgrywka 30 minutowa jest idealna. 

2. Defowanie paki, gdzieś widziałem, że można zdefować pakę w sekundę, gdy jest pewność, że na 100% zdążymy zdefować pakę. Usprawniło by to trochę rozgrywkę. 

Może być.

3. V.I.P dodatkowe punkty za strzał w głowę + podkładanie/defowanie paki.

Ale tylko dla V.I.P'a PRO... ;) 

4. Dodanie na serwerach opcji banowania dla sędziego ocen. Nie wiem czy jest to możliwe, żeby sędzia mógł tylko banować/mutować. Wiem, że jest sbans, ale jest to mniej praktyczne jeśli chodzi o sprawność działania.

Przecież sędziowie mogą zwracać się z prośbą o nadanie flag na serwerach, ale muszą mieć jakiś staż. 

Poza tym, dlaczego ta propozycja została napisana w dziale MIRAGE? Ona wykracza poza kompetencje Twoje czy serwera.

5. Odblokowanie autokamp dla V.I.P pro, z limitem 1 na drużynę.

Ta zmiana była najlepszą dotychczasową ze wszystkich możliwych. Każdy się na to skarżył, a radość, jaka była w momencie, kiedy 3 miesiące temu to zablokowałem była ogromna.

Teraz nagle znów chcecie wrócić do tego systemu, który był poprzednio, ale w nieco zmodernizowanej formie... Dziwne?

W dniu 13.11.2019 o 22:05, Akuma napisał:

Wkońcu to ja zaproponowałem pozbycie się ich, bo ludzie nie byli zachwyceni :)

To @ DeVoN  pierwszy proponował:

Pozdrawiam

Opublikowano

To tylko propozycje, fajnie, że chociaż niektóre się spodobały, zawsze coś nowego, na weekend w wolnej chwili przejrze jeszcze skiny dla modeli VIP PRO.

Co do pkt 4 poruszyłem go przy okazji. Nie ważne czy to leży w moim zakresie, poruszyłem ten temat bo ktoś musi, a kontynuację dyskusji nad nim możemy przenieść na inny dział.

Opublikowano

2. Defowanie paki, gdzieś widziałem, że można zdefować pakę w sekundę, gdy jest pewność, że na 100% zdążymy zdefować pakę. Usprawniło by to trochę rozgrywkę.

No właśnie nie ma to chyba sensu. Jeśli ktoś nie ma czasu na zdefowanie to będzie o tym wiedział,  np jak zostanie 9,9s, a tak to zawsze jest to ryzyko czy się zdąży czy nie. (No chyba, że ja o czymś nie pomyślałem.)

Opublikowano

Po najnowszej aktualizacji jest kilka problemów.

1. Anti-flash nie działa. Każdy może sflashować kogoś z tego samego teamu. 

2. Nowych skin oraz kos niema do wyboru na !knife i !ws. 

3. !modele lub !models nie działa. 

4. Jak się gra na przykład po terro nie można po śmierci specowac innych osób po ct. 

To na razie tyle, ale jak bedzie wiecej to dam znać. :D 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

20191120195936_1.thumb.jpg.e496dee94397d8aa3c8746f6f9f40f8b.jpgTakie cuś, zamiast obrażeń.

• Właściciel
Opublikowano

@ MovingTarget  modele jeszcze nie zostały dodane ( choć w aktualizacji jest opis, że już są, ale to wynika z tego, iż zaraz wlecą ). Na resztę niestety trzeba poczekać do czasu aktualizacji offsetów.

@ VetraX  to jest błąd po aktualizacji CS:GO - Valve spierdoliło HTML w hudzie i wszyscy na ten temat już płaczą: https://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=319782

Dziś w nocy pojawi się kolejna aktualizacja serwera, czekajcie cierpliwie! 

Pozdrawiam

Opublikowano

Jak by co to nadal jest kaszana, mam nadzieje że Valve to naprawi, bo wkurzający jest taki wielki napis na środku za każdym nejdem.

20191123155630_1.thumb.jpg.e97ec7fa4e305a249d4614beb8ded96d.jpg

Opublikowano

Nie wiem, czy ktoś zrobił to specjalnie. Czy też jest to błąd sourcemoda. Ale dodanie autoBH na serwerze dla mnie zabiło przyjemność z gry na nim. Są serwery z autoBH gdzie mozna sobie pokicać jak króliczek jeśli ktoś to lubi. Natomiast dla nowych/słabszych graczy jest to uciążliwe. Nie zdążą się ustawić, a już przeciwnik jest na bombsite. 

Opublikowano

Największą porażka to flashowanie swojego teamu, nwm czy to błąd czy specjalnie wprowadzone. Wprost mówie że to mi sie nie podoba. Gracze narzekają tak samo.

• Właściciel
Opublikowano

Jeśli nie działa, to znaczy, że to błąd SourceMod'a / CS:GO i trzeba czekać na aktualizację. Pisałem o tym wyżej.

Pzdr

• Właściciel
Opublikowano

Zgodnie z zapowiedzią przeprowadziłem ogromne zmiany na serwerze MIRAGE:

Zapraszam do dyskusji, a w szczególności prosiłbym o odpowiedź na parę pytań:

1. Czy jesteście za ciągłym przechodzeniem przez graczy ( czyli nie będzie 10 sekund na starcie rundy ) w związku z tym, że serwer ma 30 slotów?
  2. Czy jesteście za wprowadzeniem systemu, który zaproponował @ Shadow_ , czyli szybkiego defowania bomby?
  3. Czy antyflash już działa poprawnie?

Pozdrawiam

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

1. Wydaje mi się, że nie jest to konieczne.

2. Jestem za

Opublikowano

1. Tak jak @ ELSO?! , myśle że nie jest to konieczne.

2. Możliwe że nie spodoba się to wszystkim, natomiast fajnie by było przetestować.

3. Antyflash nadal broken.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

1. Jestem za :) 

2. Jestem na nie, ale nie mam nic przeciwko, żeby wprowadzić to na testy.

3. Niestety nie.

Opublikowano

Co do czasu na mapie wcześniej wspomnianego. Proponowałem zamiennik rundowy ze względu na to, że chętnie zobaczyłbym połówki, tzn zmianę stron gdy minie połowa czasu. Co o tym sądzicie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności