Skocz do zawartości

[CS:GO] Dyskusja o zmianach na serwerze MIRAGE #01

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-1 dla doublejumpa, przez którego maciusie lv 11 ze statami 3/11 nagle stają się potężnymi Maciejami, którzy raszują co rundę undera i wskakują do okna.

Pozdrawiam cieplutko z rodzinkom, Daniel.

• Odpowiedzi 291
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Rozumiem, że to są testy dlatego chciałem napisać moją opinie i po prostu przypomnieć aby w przyszłości nie było niespodzianek z tymi dodatkami co mówiłem. na ten moment nie wiem jak działają te c4 dlatego kupie sobie tego vipa i przetestuje wszystko. narazie trochę się denerwują stali gracze ale może sie przyzwyczają. Zobaczymy :D ale na plus, że serwer cały czas sie rozwija i staracie się aby dodać fajne opcje jak te rangi z pkty chociaż przydałby sie reset bo każdy już GE ma xD ale na plus :D

• Właściciel
Opublikowano
2 minuty temu, KaTSu napisał:

staracie się aby dodać fajne opcje jak te rangi z pkty chociaż przydałby sie reset bo każdy już GE ma xD

Testy...

Opublikowano

a to nie widziałem, że to też testy :P  ale to na duży plus :D bo przynajmniej powoduje, że gracze jako tako się zaczynają starać grać 

Opublikowano

Moim zdaniem, pomysł z rangami świetny, lecz awans jest zbyt szybki, ledwo wbijasz na serwer i możesz mieć lema, wg mnie powinna być też liczona strata pkt, lecz nie jak w przypadku poprzedniego rankingu, że wbija nowa osoba i zabiera ci +10pkt. tylko na podstawie kalkulacji 2pkt za fraga, 2pkt straty za zgon(no 3-4max w przypadku dużej rozbieżności pkt), 1pkt za asystę (flesh/tradycyjna). W tym momencie nie tracimy pkt, a nowi gracze za zabijanie wyjadaczy uzyskują średnio 15-20pkt. za fraga. Lekka przesada, zważywszy, że dużo ludzi pracuje na te pkt. Dodam, że fajną opcją byłby VIP PRO jako nagroda dla najlepszego gracza miesiąca, który uzyska jak najwięcej pkt. Co do samych bomb, hmmm element kompletnie nie potrzebny, zamiast niego widziałbym strzykawkę, bądź granat WH.

Opublikowano

Dodając tego super vipa tracicie wszystko co was wyróżniało na tle innych serwerów spolecznosci (poza tickrate). Zaczyna sie p2w jak na wszystkich bardziej popularnych serwerach.

• Właściciel
Opublikowano

Tickrate nas wyróżnia? Powiedź mi, jaki normalny serwer +25-30 slotów ma 128 TR? To nie jest kwestia oszczędności pieniędzy, lecz ograniczeń po stronie CS:GO. Jeśli zauważysz na serwerze przykładowo 30 slotowym 128 TR, to na pewno dostrzegłeś parę problemów, tj:

• VAR skacze czasem do 5-6, ponieważ procesor nie wyrabia.
  • VAR utrzymuje się na poziomie stałym 1-2 ( gdy większość graczy nie żyje, wtedy spada poniżej 1 ).
  • Przez to, że procesor nie wyrabia, to TR 128 staje się niestabilny, co za tym idzie spada do 80-100 ( i macie wrażenie, jakbyście grali na 64 z niewielką różnicą ).

Lepszy w tym przypadku jest 64 TR, który po prostu jest stabilniejszy, bo trzyma tę wartość. Możesz argument podać, że to i tak lepszy 128 TR, bo nawet jeśli spada do 80 to jest to liczba większa niż 64. W teorii tak, a w praktyce niestety wygląda to tak, że lepszym rozwiązaniem jest ten stabilniejszy, bo dzięki temu - wbrew pozorom - rozgrywka jest zdecydowanie bardziej przyjemna.

To tak jak ze spadkami FPS w różnych grach... Jest różnica, kiedy w Wiedźminie masz stałe 40 FPS, a kiedy spada Ci z 50 do 30 ( skacze, gdy się przemieszczasz ).

Godzinę temu, Kar1m napisał:

Zaczyna sie p2w jak na wszystkich bardziej popularnych serwerach.

Ok. Ale co takiego ten V.I.P powoduje, że bez niego nie można wygrać rundy? xD Nawet w menu broni masz płatne dodatki, powtarzam: płatne! 
Podwójny skok jedynie jest tutaj dużym atutem, ale prawda jest taka, że mirage ma dużą część zablokowanych tekstur, więc nie ma tu jakiejś większej przewagi.

Podkreślam raz jeszcze: to jest PILOTAŻOWA wersja V.I.P'a! To znaczy, że dodatki będą usprawniane i optymalizowane, więc wystarczy powiedzieć co się nie podoba, a nie pierdolić dyrdymały per "p2w". Zapoznaj się proszę z pojęciem p2w, a potem dopiero takie komentarze wysuwaj.

Pozdrawiam

Opublikowano

Na kazdym serwerze na ktorym gralem tickrate byl rowny 128. Zaznaczenie tego, ze na fragujemy jest 64 nie bylo krytyka. Wyjmij kija ;) a DJ daje olbrzymia przewage nie tylko jesli chodzi o wskakiwanie na tekstury, na ktore nie mozna wejsc bez niego, ale tez na wychylanie z nim (przykład: midd z dj vs awp.) Co do p2w nie trzeba znac pojecia, wystarczy przetlumaczyc.

• Właściciel
Opublikowano

A skąd wiesz, że był równy? Bo Ci tak pokazało na dole? XD Nie rozśmieszaj mnie, bo nie wiesz o czym piszesz.

7 minut temu, Kar1m napisał:

Zaznaczenie tego, ze na fragujemy jest 64 nie bylo krytyka

Wiem, że nie była krytyka, ale to jest istny mit, że serwery mają +25 slotów po 128 TR. Nawet, jeśli tak, to znaczy o wysokiej nieodpowiedzialności tych właścicieli.

8 minut temu, Kar1m napisał:

a DJ daje olbrzymia przewage nie tylko jesli chodzi o wskakiwanie na tekstury, na ktore nie mozna wejsc bez niego, ale tez na wychylanie z nim (przykład: midd z dj vs awp.)

No faktycznie p2w jak skurwesyn. 

Opublikowano

Opinia jak dupa, kazdy ma wlasna. Moim zdaniem DJ to p2w a bomby zasmiecaja serwer. Do tej pory ten serwer wyroznial minimalizm. W momencie dodania tych glupot w moich oczach traci to za co go lubilem.

PS. Do csa nie podchodzilem od strony technicznej. Nie wiedzialem, ze mozna zmanipulowac net_graph zeby wyswietlal zaklamany tickrate.

• Właściciel
Opublikowano
14 minut temu, Kar1m napisał:

PS. Do csa nie podchodzilem od strony technicznej. Nie wiedzialem, ze mozna zmanipulowac net_graph zeby wyswietlal zaklamany tickrate.

Nie rozumiesz... W net_graph wyświetli Ci, że jest WŁĄCZONY 128 TR, ale nie oznacza to, że on cały czas tyle wynosi! On przez obciążenie procesora serwera SPADA do wartości 80-100, ale to mogą sprawdzić tylko administratorzy serwerów, a nie zwykli gracze... Wy odczujecie tego skutki w postaci lekkich lagów lub kijowej celności.

14 minut temu, Kar1m napisał:

Moim zdaniem DJ to p2w a bomby zasmiecaja serwer.

Zastanowię się nad innym rozwiązaniem - zakup double jumpa na rundę.

Opublikowano

-100 dla bomb , ogarnijcie te bomby bo super HIPER VIPY nagle mają nastukane 25 fragów bo narzucają tych bomb i nagle booom i 2-3 kille , DJ jest jeszcze do przyjęcia ale te bomby to żenada.

Opublikowano

Siemaneczko niestety duzo nie napisze, ponieważ jestem minimalista i niechce mi sie ale troszku sie wypowiem na ten temat. Według mnie teraz to jest troszku p2w kupisz sobie takiego vipka i masz dubble jumpa i masz juz ogromna przewage nad ,,normalnym" graczem. Szanuje za dodanie rankingu z rangami i za widoczny dmg.
Życze miłego dnia i pozdrawiam Ananaska ;3

Opublikowano
5 minut temu, GET napisał:

Tępy jesteś?

Oj nie ładnie tak brzydko pisać , wracając do tematu to mam nadzieję że nie zrobi się tutaj drugie u wujka .... gdzie są jeszcze granaty WH + strzykawki ... oczywiście bomby też są.

Pozdrawiam.

• Właściciel
Opublikowano

To po co prowokujesz głupimi tekstami? Myślisz, że nie wyczułem w Twoim poście nuty złośliwości? Podniesiemy ceny bomb taktycznych do 5000$.

Pozdrawiam

Opublikowano
16 minut temu, GET napisał:

To po co prowokujesz głupimi tekstami? Myślisz, że nie wyczułem w Twoim poście nuty złośliwości? Podniesiemy ceny bomb taktycznych do 5000$.

Pozdrawiam

I  bardzo dobrze , bo to przesada jak 4 VIP pro lata w jednym team i wali gdzie popadnie te pikające cuda ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności