Skocz do zawartości

[CS:GO] Dyskusja o zmianach na serwerze MIRAGE #01

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano
Godzinę temu, KondzioKDJ napisał:

Proponowałbym wprowadzić linijke na chacie z informacja o przekazywaniu info o cheaterze na u@. Niektórzy o tym nie wiedzą i pisząc na ogólnym informują haxa o obecności admina. Nie zaszkodzi to nic a może pomóc ;)

Tak samo uważam, że jest to bardzo dobry pomysł!

• Odpowiedzi 291
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
W dniu 6.10.2018 o 11:30, KondzioKDJ napisał:

Proponowałbym wprowadzić linijke na chacie z informacja o przekazywaniu info o cheaterze na u@. Niektórzy o tym nie wiedzą i pisząc na ogólnym informują haxa o obecności admina. Nie zaszkodzi to nic a może pomóc ;)

Info w czat dodane na serwerze :) 

• 4 miesiące temu...
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Witam,

Proponowałbym rozdzielenie limitu AWP graczy posiadających status VIP z  graczami go nie posiadającymi.  Już tłumaczę o co mi chodzi.

Limit AWP na drużynę to dwa karabiny snajperskie, jeżeli się nie mylę. Gdy VIP'y kupują AWP i akurat będą oni dwaj lub więcej, to gracz 'normalny' nie może sobie już na przyjemność pogrania z tej broni pozwolić.

Musi czekać na kolejną rundę i liczyć na szczęście, że będzie pierwszy lub drugi.

Uważam, że jest to niesprawiedliwe, jednakże zdaje sobie sprawę, że może wtedy wystąpić dość duży spam tym rodzajem broni.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Chciałbym jeszcze poruszyć temat tickrate'u. Mamy na serwerze Only Mirage 64tick. Czy nie można by było zrobić 128 ? Czy ciągnie to za sobą jakieś koszta, czy trudniejszy w organizacji itp. ?

Opublikowano

Co do AWP to jest tak ponieważ VIP'y maja przywilej do ominięcia blokady według mnie blokada na awp nie dla VIP'ów jest w porządku, bo nie lata ci nagle 10 osób z awp. Poza tym nie każdy VIP gra cały czas z awp. 

Co do ticrrate'u to 64 tic jest dlatego że jest więcej slotów na 128 tic były by lagi przy tylu osobach. 

• Właściciel
Opublikowano
1 godzinę temu, Anana$ napisał:

Gdy VIP'y kupują AWP i akurat będą oni dwaj lub więcej, to gracz 'normalny' nie może sobie już na przyjemność pogrania z tej broni pozwolić.

Zastanawialiśmy się ostatnio nad tym dość poważnie, czyli wprowadzenie komendy !buy dla V.I.P'a i wprowadzenie możliwość zakupu AWP przez te menu. Jednocześnie bronie typu SCAR nie mogłyby być kupowane przez graczy posiadający V.I.P'a. 

48 minut temu, Anana$ napisał:

Chciałbym jeszcze poruszyć temat tickrate'u. Mamy na serwerze Only Mirage 64tick. Czy nie można by było zrobić 128 ? Czy ciągnie to za sobą jakieś koszta, czy trudniejszy w organizacji itp. ?

Nie da się na więcej niż 25 slotach utrzymać serwera ze stabilnym 128 TR. Nie wynika to w żaden sposób z kosztów, a tego, że serwery CS:GO nie obsługują wielowątkowości, co za tym idzie wszystko dzieje się na 1 rdzeniu procesora i trzeba robić wszystko, aby taki serwer nie dobijał do 100% obciążenia. Zatem zwiększenie TR spowoduje, że przy już 30 slotach obciążenie będzie przekraczać +100%. Konsekwencje? Podwyższony VAR ( będzie walił Wam na czerwono nawet do 10 ), a co jeszcze najgorsze TR będzie skakał z 128 do 90-100 i tak jak napisał @Seba3k  będą po prostu lagi. Zatem lepszy w tym przypadku będzie stabilny 64 TR.

22 godziny temu, Rick Grimes. 乡 napisał:

Naprawienie autobalansu. :d 

Prosiłbym o jakieś konkrety. 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

@GET

Ponieważ są czasami niewyrównane drużyny, że 3 osoby które dobrze grają  są po ct i strona tt przegrywa rundy, bo jakieś słabe osoby przenosi do tt, a nie dobrych graczy którzy mają na +.

Może dodać żeby vipów nie przenosiło z ct do tt lub tt do ct taki dodatek :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@GET ja osobiście nie zauważyłem zmiany co do tego ,lecz przez 4-5 dni był problem z "dps" nie pokazywało obrażeń. 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

proponuje dodanie do regulaminu "obowiązkowe posiadanie sprawnego mikrofonu", ponieważ jest to porażka jak nikt się nie odzywa i nie ma infa 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Nie przejdzie. Jak dla mnie absurdalny pomysł.

Opublikowano

Popieram @Anana$

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Już lepiej dodać linijkę na czacie; "Staraj informować swoich teammateów o pozycji przeciwnika" , czy coś w tym stylu :) Po za tym chciałbym rozważyć ciekawą propozycję, a mianowicie nowe skiny postaci dla adminów, ewentualnie dla VIPów. Jeżeli nie kolidowałoby to z oryginalnymi hitboxami postaci oczywiście. Zachęciłoby to z pewnością ludzi do kupowania VIPów :D Oto kilka moich koncepcji:

https://csmods.org/en/2018/09/20/nanosuit/     https://gamebanana.com/skins/154984   https://gamebanana.com/skins/171005    https://gamebanana.com/skins/171060   https://gamebanana.com/skins/170347  Albo powrót do przeszłości; oryginalne skiny z CS:Source: https://gamebanana.com/skins/171271   Napiszcie co o tym sądzicie ! :) 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Dzisiaj słyszałem 'backfire' odnośnie zmian w VIP'ie dotyczących pokazywania obrażeń zadanych granatami. Parę osób twierdzi, że jesteśmy nastawieni jedynie na zysk, a nie na uatrakcyjnianie VIP'a. Słyszałem, że zwykli gracze nie otrzymują informacji o zadanych obrażeniach, mogę się mylić, nie sprawdziłem tego dokładnie. To swoją drogą.

Skiny są w porządku, ale nie dodawałbym tego dla admina. Jako admin, uważam, że czasem dobrze jest pozostać anonimowym, nawet przy tych stałych bywalcach. Daję to nam niejako pewność, że gracze nie będą zachowywać się przyzwoicie tylko przy adminach. Nie będą wiedzieli kto nimi jest. Można kontrolować serwer będąc niezauważonym. Może mam jakieś urojenie, ale nie ułatwia sprawy powiedzenie np. cheaterowi w twarz, że obserwuje go admin...

Podsumowując:

Jestem za dodaniem skinów dla VIP'a PRO, lecz nie dla adminów ( lub dodać możliwość wyłączenia takowego skina dla admina )

P.S. Co do pokazywania obrażeń od granatów, ja bym to rozegrał inaczej. Zostawiłbym jak było z przed aktualizacji i pomyślałbym jak inaczej uatrakcyjnić usługę np. takimi skinami. Dodać nawet inne dla zwykłego VIP'a.

Rozdzielone kolorami aby pogrupować kwestie. 

• Właściciel
Opublikowano
8 minut temu, Anana$ napisał:

Dzisiaj słyszałem 'backfire' odnośnie zmian w VIP'ie dotyczących pokazywania obrażeń zadanych granatami.

Jest to tylko w ramach testów. Poza tym, uczciwiej mówiąc to tylko mały dodatek, który... niewiele wnosi do rozgrywki.

8 minut temu, Anana$ napisał:

Parę osób twierdzi, że jesteśmy nastawieni jedynie na zysk

Każdy zdrowo myślący człowiek widzi, że nie wpieprzamy na serwery jakichś coinsów czy innych dupereli, a co za tym idzie ceni naszą sieć, że nie mamy typowo maszynek do zarabiania pieniędzy. Ale zdążyłem się przyzwyczaić, że zawsze znajdzie się ktoś, kto złośliwie powie, że wszystko jest robione pod hajs. Tylko, że większość tych osób zapomina lub też nie wiele, że koszty utrzymania tego wszystkiego są wysokie, a nikt nie będzie "sponsorował" wszystkiego - świat chyba byłby zbyt idealny...

14 minut temu, Anana$ napisał:

Jestem za dodaniem skinów dla VIP'a PRO, lecz nie dla adminów ( lub dodać możliwość wyłączenia takowego skina dla admina )

W grę wchodzą tylko skiny dla V.I.P'a PRO niż dla adminów - to zapewniam. Możliwe, że jutro wystartujemy z V.I.P'em PRO.

Pozdrawiam 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Może dobrym pomysłem byłoby urozmaicenie skinów dla zwykłych graczy. Dodać te source'owe do wyboru, a dla vipow itd. dać te lepsze. Tylko by trzeba było zadbać aby hitboxy się zgadzały z modelami postaci.

Pozdrawiam :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności