Skocz do zawartości

[CS:GO] Dyskusja o zmianach na serwerze MIRAGE #01

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zmiana stron i jakieś muzyczki przy końcu/początku rundy byłyby fajnym dodatkiem. Z pewnością innym lepiej by się grało.

• Odpowiedzi 291
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A czemu nie? To nie jest pierwszy server z takim czymś.

Opublikowano

Fajnie że od kilku dni już nie ma VIP w tabeli tylko normalne grupy. Dobra robota.

Wg mnie wprowadzenie zmian stron nie ma sensu ale to tylko moja opinia.

• Właściciel
Opublikowano

A czemu nie? To nie jest pierwszy server z takim czymś.

Zamiast robić dywagację zabieraj się za to FAQ, bo zostało Ci jeszcze coś do zrobienia.

Serwer jest ONLY DD2, ponadto jest ustawiony czas mapy ( nie rundy ) i pomyśl logicznie: po co Ci te zmiany stron? Argumentuj to, bo gadanie, że na innych serwerach jest to samo jest po prostu na niskim poziomie. Mijasz się z powołaniem serwera.

Opublikowano

Zmiana stron nie jest konieczna (przynajmniej dla mnie). Jedyne co chciałbym zmienić to działanie auto balansu gdzie swapowani byliby gracze którzy ostatnio dołączyli na server. 

• 4 miesiące temu...
  • Właściciel
Opublikowano

Wczoraj zarówno Michał, jak i Patryk posiedzieli nad naszym serwerem DD2. Z tego co wiem udało się go naprawić. Czy ktoś jeszcze narzeka na jakieś lagi na serwerze?

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

ok z mojej strony. tylko menadzer do balansu jest do bani w ciagu jednego meczu przezuca od 2 do 3 razy w jednej sesji co jest dla graczy i samego mnie irytujace !!!

Opublikowano

Co do muzyki na koniec/poczatek rundy było by okej a co do tickrate-u jest teraz ok a lagów praktycznie 0 chyba ze ma ktoś z netem problem :)

Opublikowano

U mnie działa zajebiście.

@up Ja nie wchodzę na serwer żeby muzyki posłuchać...

Oczywiście chodzi o tickrate :D

Opublikowano

Muzyka jak juz wspomnialem jest ok, a co do wypowiedzi Blendziora mozna zrobic jak na ffa muzyke on/off komenda . :) Dobre byly niektore dzwieki w 1.6 takie jak "o kur*** ale dupszot" czy przy koncowych sekundach tykania bomby piosenka "zaraz wybuchnie bomba". Aczkolwiek to byl kilmat 1.6, nie kazdy widzi podobny w CS:GO

Opublikowano

Gram już tutaj dosyć długo i wydaje mi się że największym problemem na serwerze są cele mapy. Wiadomo, większość graczy gra tutaj dla KDA, a nie dla wygranej rundy, często się zastanawiam czy nie zmienić jednego z pkt. regulaminu, mianowicie (staraj się wykonywać cele mapy) tt save'uje broń gdy jest ich więcej niż CT to samo tyczy się antyterrorystów gdy terro podłoży bombę. Nie chodzi mi tutaj o usunięcie tego pkt, a lekkie sprecyzowanie go tzn. kiedy mogą save'ować a kiedy nie mogą, jak dużą przewage musi mieć przeciwny team(w liczbie żywych członków teamu), żeby sobie po prostu odpuścić.

Druga sprawa to roundsound'y, gram od ponad 6 lat na serwerach społecznościowych i z własnego doświadczenia wiem, że dobre piosenki potrafią przyciągnąć graczy. Są dwa rodzaje piosenek na społecznościówkach:

1) dobre brzmienie, zasada dosyć prosta, gdy graczowi wpadnie nutka w ucho to będzie miło ją kojarzył na naszym serwerem.

2) nutka humorystyczna, ma na celu rozbawienie gracza, ma podobne skutki co w pierwszym punkcie, będzie miał pozytywne odczucia z naszym serwerem.

Co do profesjonalności na serwerze, ogólnie to ujołeś i nie wiem w jakim kontencie tego użyłeś. Profesjonalność w cs:go kojarzy mi się z współpracą co powiedzmy sobie szczerze na serwerze społecznościowym praktycznie się nie zdarza zwłaszcza gdy na serwerze jest 30 osób. Ludzie wolą rozmawiać o skinach, samochodach czy ile loszek wyrwali zeszłej nocy niż powiedzenia że dostał na gali za 40 hp z granata. Popatrzmy też na osoby grające na serwerze, które nie są ani trochę związane z grą profesjonalną. Można wyróżnić grupy osób grające na serwerze społecznościowym

1) osoba, która chce odpocząć od mm'ów i się wychillować

2) osoba, która się uczy (od niej można często dostać flasha na mordę)

3)stały gracz- osoba, która gra tylko na naszym serwerze społecznościowym

i wiele innych, które aktualnie nie przychodzą mi dogłowy. W wiekszości ludzie grają na serwerach społeczności żeby się wyluzować, chcąc nie chcąc serwery skupione na zabawię mają najwiekszą popularność, moim zdaniem profesjonalość powinna zostać ma mm'ach. Nasz serwer jest wyjątkowy, dobrze zrobiony, jak wiadomo serwer tworzą gracze, a my mamy nazwijmy rzeczy po imieniu zajebistą i trwałą ekipe na serwerze z, którą mozna normalnie pograc, inteligentnie porozmawiać jak i się posmiać, czemu niby nasz serwer nie może być najlepszy mamy na to bardzo duże szanse, nasz serwer może być na szczycie.

Kolejna sprawa tyczy się osób ze słabszym sprzętem. Jak wiadomo ludzie grają na pkt. najwałtwiej je zdobyć kampiąc w związku z tym większość graczy idzie do ct przez co ten team jest szybko zapełniony, do czego zmierzam? Mianowicie osoby ze słabym sprzętem są zmuszeni grać po stronie TT co może być dla nich irytujące że muszą grać np. trzecią mapę z rzędu po stronie TT przez co wychodzą bo im się poprostu nudzi granie po jednej stronie, jednak brak teamswitchu czyni nas wyjątkowym serwerem. Są dobre i złe strony.

Będę na bierząco edytował post żeby to miało rece i nogi, pisałem na spontanie, więc chyba można mi wybaczyć, nie chciałem żeby jakaś myśl mi uciekła.

Ps. Nesty nadal czekam na czerwony sm_say, gdy jest na biało ludzie nie zwracają na to uwagi i dziwią się czemu dostają kicki/bany za stanie na respie. ;)

• Właściciel
Opublikowano

Ależ masz bardzo mylne wnioski.

Po 1. Szkoda, że w Twoim wniosku dot. roundsoundu zabrakło uwzględnienie cel i powołanie serwera. Jeśli to jest serwer 4FUN, typowy do pośmiania się no to roundsound będzie wskazany, gdyż nada klimat serwerowi. Natomiast jeśli ma to być serwer profesjonalny ( a po to była zmiana IP serwera DD2 ) no to roundsoundu być nie może i lepiej, że go praktycznie nie ma. Udowodniliśmy to na przykładzie naszego serwera CS 1.6. Pamiętam doskonale, jak była ankieta zapoczątkowana przeze mnie i większość graczy była za pozostawieniem roundsoundu. Kierowała się dokładnie takim samym zdaniem jak Ty w tej chwili. Ja uparty i zapowiedziałem: dobrze, zostawię jeszcze miesiąc roundsound. 

Gdybym posłuchał się wtedy graczy, to serwer nie miałby takich osiągów jak teraz. Muzyka wręcz przeszkadzała w rozgrywce, tym bardziej jeśli mówimy o nocnym trybie gry. 

Po 2. Kwestia profesjonalizmu - serwer ma być dobry jakościowo do gry z odpowiednimi adminami oraz opiekunem na czele, którzy będą prowadzić ten serwer i kształtować świadomość graczy. I wiadome jest to, że nie zawsze będzie dany gracz spełniał nasze oczekiwania. Ale trzeba im jasno powiedzieć, że można bawić się na serwerze, a jednocześnie korzystać z niego na pełnych obrotach. Właśnie po to była zmiana IP, aby jakość serwera pod względem gry, strzałów i płynności była odmienna. Co więcej, ochrona ddos jest tak bardzo skuteczna, że w przypadku blackholingu serwer nie utraci łącza na linii SERWER <-> SERWERY VALVE, więc nie wyrzuci w tym czasie graczy. 

Po 3. Teamswitch jest w opracowaniu i dodany do TODO. Nie zapomnij o balansie drużyn. 

Po 4. Kolory przecież zostały dodane dzisiaj w nocy. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności