Skocz do zawartości

[CS:GO] Dyskusja o zmianach na serwerze MIRAGE #01

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 291
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

chciałbym tylko powiedzieć, że ten autoteambalance nie daje rady... co rundę gra się w innym teamie.. nie mówię już o tym, że przerzuca i nie ma ochrony na osobie przerzucanej do innego teamu i co rundę ginę od swoich "starych teammatów".. dałoby radę coś z tym zrobic?

Opublikowano

Ten autobalans jest całkowicie do poprawienia. Przenoszenie pod koniec rundy, gdzie można zabić tego kogo przeżyciło około 2 sekundy przed rozpoczęciem kolejnej, sytuacje 9 vs 7 albo przenoszenie tych samych graczy co runde z drużyny do drużyny. 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Autobalans do poprawy, zabija co runde 2-3 graczy przy przenoszeniu. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Hej, 

może zacznę od tego co się stało  -  dwóch administratorów wchodzi na serwer, jeden do drugiego: "co się odjebało?" ... Drugi na to: "nie wiemXD"..

Piszę w imieniu całego serwera MIRAGE #1.

Po pierwsze, myślę, że powrót rang CS:GO byłby lepszym pomysłem, niż są aktualnie rangi FACEit. - Jest to niewygodne, głównie z tego powodu, że miesiąc temu był reset rankingu i cały serwer kłóci się, o to że chce powrót swojego ranku, rangi oraz godzin.

Dodam tylko, że rangi FACEit strasznie szybko się wbijają, ale no szkoda tamtego ranku i czasu, jaki się na to zużyło. :) 

Po drugie, VIP PRO to jest totalna przeginka względem dodawania HP.

@ Anana$ , czy inny gracz z VIPEM PRO w kulminacyjnym momencie miał 135hp...  (myślę, że Anana$ sam doda temat, nt Vipa Pro jeszcze dziś.)

Do tego nie zostaliśmy poinformowani o wczorajszych/dzisiejszych zmianiach przez @ Właściciel

(oczywiście nikt Ci nie ma tego za złe z powodu ostatnich sytuacji, jakie działy się na mirku #2 i ile syfu było trzeba się pozbyć. :D

Według mnie przed zmianami administracja powinna pogadać z GET'em, aby nie było problemów jakie wystąpiły dzisiaj. 

W skrócie, chcielibyśmy, aby serwer wrócił do stanu w jakim był przed dodaniem rang FACEit. (reset ranku, zmiana rang na CeSowskie, zmiana HP Vipa Pro)

@ [CS:GO] Admin ONLY MIRAGE #01

Pozdrawiam!

Cry! :D 

EDIT: Najlepiej wejść na TS'a, zrobić małe spotkanie dot. zmian na serwerze z @ GET , bądź @ Administrator serwerów/ @ Administrator techniczny z powodu, że GET ma dużo na głowie ostatnimi czasy... No i obgadać te tematy na spokojnie. :D 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Jeżeli chodzi o nowe rangi to myślę, że zmiana niepotrzebna. Co prawda, jest to kwestia przyzwyczajenia, ale nadal, wydaje mi się, że zmiana na siłę.

Dla mnie, większym problemem jest VIP PRO w aktualnej postaci.

Nie będę zakładał nowego tematu, lepiej żeby było to w jednej dyskusji.

Dzisiaj, wchodzę na serwer, patrzę, gracz zabija trzech innych graczy, po czym ma 135 hp. Myślę, że to jest przesada. Niektórzy gracze już narzekali na stan VIP'a PRO jako p2w. Oczywiście nie podpisuje się pod tym, jeżeli mówimy o stanie usługi sprzed dnia. Pierwsza runda - 105 hp oraz ( tak mi się wydaję ) dodawane hp za każde zabójstwo. W porządku taki system działa na serwerze stricte nastawionym na zabawę

(np. Only AWP), a nie na rywalizację. 

Aktualny stan VIP'a PRO ( z tego co pamiętam ) to: Menu VIP'a PRO; Double Jump; Strzykawka "uleczająca"; dodatkowe hp na starcie rundy; dodatkowe hp za każde zabójstwo.

Nie dawajmy więcej powodów, niektórym graczom, na sianie syfu na serwerze. Teraz zostanie przylepiona łatka P2W. Nie jest  to dobre podejście, w ogólnym rozrachunku, może być bardzo niebezpieczne dla żywotności serwera, utrzymania stałych graczy. 

Widziałem, że tickrate został zmieniony na większy. Zmiana zdecydowanie na +

Podsumowując, nie jestem zadowolony, jako admin i gracz, ze zmian jakie miały miejsce ostatnimi czasy. Wiem, że należy podnosić atrakcyjność usługi, żeby była atrakcyjniejsza dla potencjalnego kupującego, ale, moim zdaniem, to nie jest droga, jaką powinniśmy pójść.

Pozdrawiam,

Paweł

Sytuacja sprzed chwili.. Gracz zostaje na spawnie ct w rogu, po końcu rundy, po czym na początku rundy jest w tym samym miejscu na CT będąc graczem terro.

• Właściciel
Opublikowano

Rangi Faceit już od dawna były zapowiadane i zostaną, a to że szybko się wbijają to Twoje złudne wrażenie - rang jest 30 i ostatecznie trzeba 20-25k punktów by wbić ostatni poziom. 

PS. Chcesz powiedzieć, że V.I.P zmienił się mimo, że nic w nim nie robiłem czy już od dawna były z nim problem?

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
5 minut temu, GET napisał:

PS. Chcesz powiedzieć, że V.I.P zmienił się mimo, że nic w nim nie robiłem czy już od dawna były z nim problem?

Dopiero dzisiaj. Biel mówił mi, że może to być bug z pluginem DM jeżeli takowy był dodany na serwer Mirage.

Edit. A może Luter a nie Biel wspominał, bez znaczenia

Opublikowano
4 minuty temu, GET napisał:

O tym wspomniał @ Anana$ , że dodaje się zbyt dużo HP, a żeby nie robił kolejnego tematu postanowiłem to dodać.

Więc ew. na jego wypowiedź można poczekać. :D

@ Bielpool coś na grupie wspominał, że vip jest do naprawienia i może to być błąd pluginu (?)

• Właściciel
Opublikowano

Nic w V.I.P nie było grzebane i gdyby ktokolwiek z Was czytał ze zrozumieniem to by połączył 2 do 2, że wkrótce ta usługa ma ulec zmianie ( wiecie dobrze, gdzie to napisałem ). Więc temat jest niepotrzebny, bo skoro jest błąd to wystarczyło zgłosić w trybie normalnym. 

1 godzinę temu, cry ¿ napisał:

Najlepiej wejść na TS'a, zrobić małe spotkanie dot. zmian na serwerze

Naprawdę sądzisz, że rangi faceit nie były konsultowane? Naprawdę sądzisz, że robiłbym samowolkę? Mimo, że to moje serwery, to zawsze grubsze zmiany omawiam z Opiekunem i Admini, więc byliście wtedy informowani wiele razy, że rangi Faceit wejdą, że będzie zmiana punktacji itd. Potwierdzi to @ VetraX .

Opublikowano
3 minuty temu, GET napisał:

Nic w V.I.P nie było grzebane i gdyby ktokolwiek z Was czytał ze zrozumieniem to by połączył 2 do 2, że wkrótce ta usługa ma ulec zmianie ( wiecie dobrze, gdzie to napisałem ). Więc temat jest niepotrzebny, bo skoro jest błąd to wystarczyło zgłosić w trybie normalnym. 

Naprawdę sądzisz, że rangi faceit nie były konsultowane? Naprawdę sądzisz, że robiłbym samowolkę? Mimo, że to moje serwery, to zawsze grubsze zmiany omawiam z Opiekunem i Admini, więc byliście wtedy informowani wiele razy, że rangi Faceit wejdą, że będzie zmiana punktacji itd. Potwierdzi to @ VetraX .

Okej, w takim razie temat do zamknięcia. :D 

Po prostu gracze piszą na pv i płaczą o to co się dzieje i chcą powrotu satrej wersji serwera. 

W takim razie wszystko do obczajenia i nie ma co stać w tym samym miejscu tylko sie rozwijac i gnać do przodu. :D 

Opublikowano

Osobiście uważam, że rangi Faceit to fajna odskocznia i odróżni nas od innych serwerów. Zmiana jak najbardziej na plus a graczom na mirage 128 tick się podoba :) 

• Właściciel
Opublikowano

@ cry ¿  Rozumiem Wasze rozżalenie, ale wszystko było dobrze przemyślane i skonsultowane na wcześniejszych spotkaniach - nikt nie zgłaszał żadnych uwag co do rang Faceit. Najśmieszniejsze jest to, że@ Anana$   z początku myślał, że poziomów jest 10, a w rzeczywistości jest aż 30 rang :fg_pepe_great: Ponadto zmianie uległa punktacja na poszczególne rangi, stąd macie złudne wrażenie, że rangi wbijają się szybko, a w rzeczywistości by wbić ostatni poziom trzeba aż 25k punktów ( wcześniej na Globala wystarczyło 10k ). Tak naprawdę zmiany w rankingu są w fazie testów, a zapewniam, że prędzej czy później wszyscy się do tego przyzwyczaicie.

Sprawdźcie proszę jeszcze tego V.I.P'a, bo jak wspomniałem to błąd z tym 140 HP - ustawienia są prawidłowe na serwerze, ale mimo to trzeba to jeszcze sprawdzić.

PS. Postaram się dziś wypisać wszystkie zmiany, a także te zaległe, by nie było niedomówień.

Opublikowano

Według mnie rangi są jak najbardziej w porządku, na początku też myślałem, że jest tylko 10lvl.

A co do VIP'a, sam doświadczyłem tego, że w pewnym momencie miałem +/- 140hp.

I jeszcze jedna uwaga, nie wiem czym spowodowana - dwa razy podczas nożówki jedna osoba miała pistolet. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności