Skocz do zawartości

[CS:GO] Dyskusja o zmianach na serwerze MIRAGE #01

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
Opublikowano

Te 140 HP najprawdopodobniej było jednorazowym przypadkiem. W skrócie: wina leży we wczytywaniu ustawień pluginów po resecie serwera. Jeśli serwer ulega awarii lub z jakichś innych przyczyn dochodzi do restartu, to ładuje ustawienia domyślne zamiast skonfigurowane - postaram się to naprawić. 

8 minut temu, Bizon 201iq' napisał:

I jeszcze jedna uwaga, nie wiem czym spowodowana - dwa razy podczas nożówki jedna osoba miała pistolet. 

Przyjrzymy się temu problemowi. A skoro już powstał temat ze zmianami, to chciałbym przedyskutować kilka zmian, jakie wejdą na serwer w najbliższym czasie:

1. Linie za rzucanymi granatami ( w przyszłości trajektoria lotu granatu przed rzuceniem dla V.I.P'ów ) - każdy będzie mógł to wyłączyć.
  2. Możliwość wybierania kabelków przy podłożeniu bomby.
  3. Możliwości zakupu tarczy balistycznej w menu broni oraz usunięcie Deagle ( najprawdopodobniej autokampy będą dla V.I.P'a za 8000$ ).
  4. Usunięcie radaru na czas oglądania powtórki po zginięciu.
  • Odpowiedzi 291
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Myślę, że możliwość wybierania kabelków nie będzie zbyt fair.

Co do tarczy też nie jestem przekonany, a już na pewno nie do usunięcia deagle'a. Autokampa, dla mnie, może pozostać zablokowana.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

@ GET
1. Jeśli dałoby się to wyłączyć, na tak.
2. Zbyt wymyślne to.
3. Tarcze i autokampy to na pewno nie jest dobry pomysł, Deagle za 1$ jest idealnym rozwiązaniem.
4. Na tak.

Nadal jest tam do lekkiej poprawy balans i to według mnie jest priorytetem bo graczom najbardziej się nie podoba. Rangi Faceit są czymś nowym, mi się podobają lecz ikonki w Tabeli na rozdziałce 4:3 są strasznie nie czytelne ale to mały problem. Mi VIP działa normalnie i nie miałem więcej hp niż powinienem ;( 

Opublikowano

@ GET

1. Myślę, że sprawiłoby to trochę problemu jednak jeśli da się to wyłączyć to jestem jak najbardziej na tak

2. Nie, zdecydowanie nie, utrudniłoby to grę i zepsuło klimat rozgrywki dla mnie. Za duża losowość.

3. Myślę, że tarcza byłaby bardzo dobrym pomysłem lecz na serwer bardziej rozrywkowy typu surf czy awp niż na mirage.

4. Po co? Osobiście nie widze wiekszego sensu

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

@ Ruku , jeśli oglądałeś powtórkę z włączonym radarem jesteś w stanie widzieć przeciwników i dać info, każdego w pobliżu Ci markuje.

• Właściciel
Opublikowano
3 godziny temu, Anana$ napisał:

Myślę, że możliwość wybierania kabelków nie będzie zbyt fair.

Będzie zabawa, będzie się działo :) Ta propozycja padła kiedyś od któregoś z adminów @ [CS:GO] Admin ONLY MIRAGE #01 na zebraniu, ale zrobiłem rekonesans i zauważyłem, że gracze to lubią. Poza tym, TT wcale nie musi zaznaczyć żadnych kabli, co za tym idzie będzie normalny defuse.

3 godziny temu, Anana$ napisał:

Co do tarczy też nie jestem przekonany, a już na pewno nie do usunięcia deagle'a. Autokampa, dla mnie, może pozostać zablokowana.

Tarcza będzie kosztować 5000$, a autokampy nawet 8000$ dostępne tylko dla V.I.P'a. Zawsze można to wycofać, a tak to urozmaicimy trochę ten serwer ;) 

3 godziny temu, Ruku napisał:

3. Myślę, że tarcza byłaby bardzo dobrym pomysłem lecz na serwer bardziej rozrywkowy typu surf czy awp niż na mirage.

Tarcza zmniejsza drastycznie prędkość poruszania się gracza, więc jak Ty chcesz surfować z tarczą? xD

3 godziny temu, Ruku napisał:

4. Po co? Osobiście nie widze wiekszego sensu

Ma sens, ponieważ można widzieć przeciwników. Powtórka jest do oglądania jak zostałeś zabitym, a nie po to żeby dawać lepsze info innym.

Jeszcze raz podkreślam: większość zmian była konsultowana z odpowiednim wyprzedzeniem ( tak, wiem - wiele rzeczy wprowadzamy za późno ) i to nie są moje wymysły. Nieraz robię rekonesans po różnych serwerach i widzę czy coś się sprawdza lub też nie, ale najbardziej cieszy mnie to, jak zrobię coś po swojemu, bo nigdy nie lubiłem kopiowania 1 : 1. 

PS. Jeszcze jedna rzecz pojawi się na serwerze: gra w kamień, papier i nożyce. Jak zginiecie to będziecie mogli wyzwać gracza na pojedynek :D @ Anana$

Opublikowano

Mi pasuje wszystko tylko NIE USUWAJCIE DEAGLA!!!!

PS: Ja nie doświadczyłem żadnego problemu z VIPEM.

Opublikowano
Godzinę temu, UnnameD napisał:

Mi pasuje wszystko tylko NIE USUWAJCIE DEAGLA!!!!

No tak przecież nie będziesz miał z czym grać :D 

Co do reszty to może być naprawdę ciekawie :D

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
2 godziny temu, UnnameD napisał:

Problem pojawił się jednorazowo po resecie. Po przeładowaniu mapy zniknął. 

Opublikowano

Jak dla mnie wszystkie zmiany sa okej ,kwestia przyzwyczajenia 

a co do nadciągających zmian :

1 jak najbardziej na tak

2 to może troche przeszkadzać np jaak ktos dla beki zacznie sie bawaic w sapera i bedzie przez to specjalnie rundy przegrywał 

3  tarcze bym z chęcią zobaczył i mysle ze to swietny pomysł ale co do autokampy to zdecydowanie nie przypadnie ona do gustu nikomu, bedzie psuć zabawe 

4 zdecydowanie tak 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano
8 godzin temu, GET napisał:

1. Linie za rzucanymi granatami ( w przyszłości trajektoria lotu granatu przed rzuceniem dla V.I.P'ów ) - każdy będzie mógł to wyłączyć.

2. Możliwość wybierania kabelków przy podłożeniu bomby.

3. Możliwości zakupu tarczy balistycznej w menu broni oraz usunięcie Deagle ( najprawdopodobniej autokampy będą dla V.I.P'a za 8000$ ).

4.Usunięcie radaru na czas oglądania powtórki po zginięciu.

1. Imo fajny bajer, nie wpłynie to znacząco na poziom rozgrywki.

2. Nie mogę się przekonać do tej propozycji, aczkolwiek jestem otwarty na testy :). 

3. Okej, ale zostawmy Deagle'a w spokoju. 

4. Na tak, nie ułatwiajmy zbędnie rozgrywki. 

Pamiętajmy, że będziemy musieli liczyć się z negatywnym odbiorem tego typu zmian. Kierujmy się przede wszystkim opiniami graczy, jeżeli nie przyjmie się któraś opcja, nie ulepszajmy czegoś na siłę :). 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

8000$ na serwerze to jest nic, ja po samej pistoletówce potrafie mieć 5000$+ oczywiście z Vipem, jeśli już taki bajer wprowadzić jak autokampa, to może na ostatnie rundy połowy/meczu?

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

@ somehoww  tak czy siak, musisz zagrać eco przez jedną lub dwie rundy, żeby było Cię stać na tą broń. Jej wartość już sama zniechęca do kupna, a jeżeli będzie ona nagminnie występować i zniechęcać do dalszej rozgrywki, proponuję zwiększyć próg do 10 000 $. :) 

Opublikowano

Wydaje mi się, że nie ma sensu tworzenia nowego tematu pod ten "bug?" Mianowicie:

Podczas wejścia na serwer nie można normalnie dołączyć nawet po ciągłym klikaniu na jedną i drugą drużynę nie ma reakcji. Trzeba czekać do końca czasy wybierania drużyny. Czasem nawet nie mogę (miałem tak kilka razy) wejść do drużyny i muszę wchodzić na spec następnie przenieść się do jednej z drużyn.

Opublikowano

Edit: co do zmian brakuje jescze jednej rzeczy - wylaczenie strzelania/mozliwosic zabicia po balansie. ludzie nadal po balansie zabijaja i jest to problrematyczne

Opublikowano

Okej, @ GET

Co do zabijania po balansie tak jak wyżej napisałem i gadaliśmy o tym..

Nie widzę tego w zmianach, a jeśli jesteś w stanie to zrobić, to na pewno graczom byłoby lepiej i nie krzyczeliby do mnie "BANUJ TĄ KURWEEEEE!!!!!!" XD

Fajnie by było, gdyby jednak ta zmiana jeszcze weszła. :D

Opublikowano

edit: po balansie fajnie, by sie wyswietlal komunikat na srodku ekranu: Balansowanie druzyn, zakaz zabijania po balansie - grozi kickiem, slayem w next rundzie.

chyba ze niedlugo juz zostanie wylaczone strzleanie/zabijanie po balansie

Opublikowano

Dołączam się do posta @ cry ¿ , ponieważ niektórzy płaczą, że zostają zabijani, a niektórzy płaczą, że admin dał im kicka / slaya / bana za zabicie podczas AutoBalance. Wtedy dopiero na serwerze zaczyna się dyskusja. Takim osobom nie da się nic przetłumaczyć przez co powodują napiętą atmosferę na Serwerze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności