Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze ONLY DD2 #02

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 563
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dodać możliwość oglądania przeciwników po śmierci, iż jeśli ktoś (przeważnie ja) patrząc na staty przeciwnika i zabójstwa z ni stąd ni zowąd, mogę wnioskować, że używa wspomagaczy, lecz jeśli wejdę na specta i obejrzę ze 2 rundy jego gry, to mogę dojść do wniosku, iż nie stosuje żadnych cheatów przez co marnuję 2 lub nawet i 3 rundy gry, a dzięki takiemu małej zmianie w międzyczasie śmierci mógłbym obejrzeć jego grę dzięki czemu nie miałbym spekulacji czy jest czysty czy też nie. Mówię to głównie o sobie nie w sensie wywyższania się, lecz tylko przez to, iż każdy pisze, że jest cheater, a tylko ja umiem nagrać demko, tak więc ułatwiło by mi to pracę w rozpoznawaniu oszustów. Mała zmiana, a na prawdę pomaga, tak więc proponuję wgrać ją jak najszybciej na serwer Dd2 Only. Z góry dziękuję za zrozumienie i wyrozumiałość w podejmowaniu trafnej decyzji. - skoro Bangarang nie może przenieść posta z Zm czy tam 4Fun do Dd2, to piszę jeszcze raz.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Nie jestem moderatorem tamtego działu więc nie mogłem... Myśl logicznie czasami...

Opublikowano

Ja bym jednocześnie zmienił :

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Plugin ten bardzo obciąża serwer, musi on przekonwertować dźwięki z speex do silk i na odwrót.

• Właściciel
Opublikowano

AD 1. Nie.

AD 2. Jasne, wykonaliśmy testy i nie widzę przeciwwskazań. To prawda, że w jakimś stopniu MODUŁ (nie mylić z pluginem!) obciąża ten serwer, ale na DD2 akurat myślę, że nie będzie to żadnym problemem. Wbrew temu co Bangarang pisze, moduł MOCNO nie obciąża, dlatego prosiłbym o wypowiadanie się tylko wtedy, kiedy rzeczywiście ktoś zna dokładnie specyfikację problemu. Ja zapowiadałem oczywiście, że najpierw trzeba dokonać analizy, ponieważ nie wiem ile tak naprawdę obciążenia 'weźmie', ponieważ obciąża serwer. Ale gdzie ja napisałem takie słowa - Bangarang?

AD 3. Tzn?

Opublikowano

@Nesty Chyba to, ale nie. wiem : "CFG - to jest zbiór komend które potrzebne jest do regulowania gryTam się ustawia m.in: Jak ma wyglądać twoje menu buy, bindy ( klawisze skrótu np do szybkiego kupowania ), ustawienia optymalne dostosowujące do twojego łącza (rate itd).", lecz nwm co to ma wspólnego z całym serwerem. @Up Przemyślałeś moja wypowiedź wcześniejszą?

Opublikowano

Dlaczego by nie dodać opcji /resetscore? Dużo osób się pyta o tą opcję, więc możnaby ją wprowadzić do serwera. To, że serwer jest only Dd2, to nie znaczy, że musi być bez /rs-u, a jak najbardziej wręcz powinien mieć taką funkcję.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Co do roundsounda, mogę się podjąć nowości :)

• Właściciel
Opublikowano

Dobra, niech Wam będzie. Resetscore dodam na serwer. 

Zrobiliśmy jeszcze tak: po przekroczeniu 30.000 zarejestrowanych nicków w rankingu, automatycznie następuje reset całkowity.

Wynik gdy został zlikwidowany. Na jego miejsce przyjdzie po prostu mała informacja po tym, jak ktoś padnie ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Osobiscie mysle ze powinien zostac wprowadzony plugin w ktorym gracz jak wpisze /admin lub /admins pisze w czacie obecnych adminow.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności