Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze ONLY DD2 #02

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 563
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Lepiej jak serwer sam z siebie to zrobi.

• Właściciel
Opublikowano

No właśnie, set_light jest lepsze, bo rozjaśnia / przyciemna mapę, a nie że monitor się przyciemni, a potem znowu ustawiaj ..

• Właściciel
Opublikowano

Na razie zostaje tak jak jest z tym niebem, wszystko jest super.

Dodatkowo, mała reorganizacja ostateczna na DD2 związku z rundami. Ilość rund od teraz pojawia się w widocznym, lepszym miejscu i na początku rundy (oczywiście bez dźwięku). Mało tego, głos ilości rund jest tylko wtedy, kiedy napiszemy timeleft (poprzednio nie było).

Myślę, że to ostateczne zmiany na DD2. Serwer jest świetny!

Opublikowano

Ja także uważam,że nic nie brakuje i jak na razie więcej zmian,dodatków nie trzeba.Serwer jest dobrze urozmaicony.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

co myślicie o dodaniu do Onlydd2/ jakiejś jeszcze mapki ? nuke / inferno / jaka mapa jeszcze ma powodzenie ? może train ?

Opublikowano

Już był poruszany taki temat.To jest serwer ONLY DD2 i nie będzie żadnych innych map.

• Właściciel
Opublikowano

co myślicie o dodaniu do Onlydd2/ jakiejś jeszcze mapki ? nuke / inferno / jaka mapa jeszcze ma powodzenie ? może train ?

Drogi Kripin, serwer jest ONLY DD2, zmiana taka oznacza zmianę moda. Pojmij to jak i cała reszta, która domaga się wprowadzenia inferno, nuke itd..

Opublikowano

Wybaczcie za zawracanie gitary , nie wiedziałem że macie do tego takie podejście. To jest Murowany mod onlydd2 zmian nie wprowadzamy :] , będę pamiętał

• Właściciel
Opublikowano

Zmiany wprowadzamy, toteż ten temat jest o zmianach na serwerze, ale Ty chcesz dokonać zmiany niezwiązanej z tematem - zmiany modu :-) Taka trochę tutaj logika jest pewna tego; trzeba zrozumieć.

Miałeś prawo nie wiedzieć, stąd Ci wyjaśniam z mr X.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Proponuję dodać taki plugin "Kill_assist.amxx"

Jeśli gracz zostanie zabity przez kogoś, to plugin sprawdza czy inny gracz z tego samego team'u nie zabrał powyżej pewnej ilości dmg. Jeśli pierwsza osoba zabrała np. 51 hp a druga osoba ją dobiła to dwie osoby dostają po jednym fragu.

Myślę, iż było by to ciekawe urozmaicenie i nie było by "oburzania" się graczy z powodu dobitego fraga

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

z przyczyn ostatniej aktualizacji steam , proponowałbym wgrać plugin umożliwiający mutowanie graczy , jest to pewny komfort dla Ns'ow :) a patrząc pod tym kontem , większość graczy OnlyDD2 , to NS'y.

Opublikowano

to fajno , może niższy ping będę miał ^^ , chociaż to bardziej przez internet ;// jest taka lipa

• Właściciel
Opublikowano

to fajno , może niższy ping będę miał ^^ , chociaż to bardziej przez internet ;// jest taka lipa

Ping będzie na takim samym poziomie, bo jakość to nie tylko najniższe możliwe niskie pingi, a także bezawaryjność, stabilność serwera - to miałem prędzej na myśli.

Żeby sobie ping zmniejszyć to poszukaj czegoś w google.pl albo w poradnikach - mi to działa :)

Pozwolę sobie zacytować słowa "kogoś": "Generalnie jest taka zasada, że jeżeli zwiększa się ustawienia rate wówczas serwer przesyła i odbiera pakiety z większą częstotliwością."

oraz

"Oczywiście wyższa latencja na tabeli wyników może być sugestywna dla graczy, ale dopóki nie ma odczuwalnej różnicy w komforcie gry nie stanowi to problemu."

Dlatego dużo osób, które ma już skopany internet, zaniża ustawienia rate, co koliduje z ustawieniami serwera. Dlatego należy zadbać o to, aby zoptymalizować ustawienia gracza, tak właśnie zaleca się przykładowo zmianę interpu, updaterate itd.

Reasumując, nie popadajmy w paranoje. Jeśli na DD2 ktoś ma większe opóźnienie sieciowe o 10 ms, to tak naprawdę nie odczuje różnicy w komforcie gry, a jakość to nie tylko niskie pingi, ale i także inne czynniki, które podałem wyżej.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Chciałbym o dodanie 3 rzeczy na serwer ;)

• Plugin zabraniający reklamowanie serwerów taki co był poprzednio.
  • Plugin zmieniający nick "Niepoprawny nick" coś jak było poprzednio.
  • Bronie na plecach
  • Wypadające granaty (zbędne, ale by urozmaiciło grę)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności