Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze ONLY DD2 #02

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 563
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie rozumiem po co kampić całą rozgrywkę na respie. Większość osób kupuje awp i czyha na długą (w sensie te drzwi, nie pamiętam ich potocznej nazwy) przez całą rundę co jest wnerwiające dla CT, którzy giną podczas wychodzenia. Wydłużenie czasu przebywania na respie jeszcze bardziej utrudni rozgrywkę Anty Terrorystów, którzy już teraz mają złą sytuację:

● Po wyjściu z długiej zostają zabici ze snajperki,

● Podczas przechodzenia na B mogą zostać zastrzeleni z respa Terrorystów lub uszkodzeniu w większym stopniu (81 dmg, strzał w nogę),

● Nie idą na B, ponieważ nie ma tam dobrego ustawienia do przyjęcia pozycji obronnych (chyba, że awp koło skrzynek, naprzeciwko górnego trupu.

Wydłużenie czasu przebywania na respie spowoduje jeszcze więcej swobód dla Terrorystów przez co jestem negatywnie nastawiony do tego pomysłu. Jeśli ktoś gra na tym serwerze, to wie jak wygląda prawdziwa rozgrywka.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Wtedy wszyscy się pchają albo na gali B albo za drzwiami na długiej( 2 HE i po sprawie). Łatwo w ten sposób zrobić plecy terrorystom.

Ja bym skrócił rundę na 1:45 może 2 minuty, jeśli chcecie zostać przy 30sekudówce, bo gra staje się dynamiczna.

Opublikowano

Dla jest ok tak jak jest teraz :) Zgadzam się z Spokey Stega, niech zostanie tak jak jest teraz, lecz jeśli większość będzie za zwiększeniem to do 40 sec max

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Czas na opuszczenie respa jest idealny zauważcie że mimo że mija 30 sekund i tak polowa siedzi na respie. Gdyby dać np 45 Sec to było by podobnie. 

Opublikowano

Jest dobrze, czasu na opuszczenie respwanu TT nie zmienimy!

Gdyby było nawet 1 minuta to i tak znajdzie sie jakiś bobek który bedzie kampił.

Opublikowano

Może by tak edycja zestawów broni vipa ?

AK + DGL - 2500

M4 + dgl - 3000

Famas + dgl - 2300

AWP + dgl - 4000

I zrobić, aby każden zestaw był dostępny i w TT i w CT. Co wy na to ?

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Nie głupia sprawa z tym ale już bardziej bym był za modyfikacją pluginu aby kupować pojedyncze bronie (menu podobne do deathmatcha). Wybieramy najpierw np glowna bron ak/m4/awp/famas (zabiera kase) wybieramy broń glock/usp/deagle czy jakiś tam (zabiera kase) no i dla vipa tańsze bronie, kevlar np dorzucany do broni głównej i mozliwosc kupienia wybranych broni w obu temach (ct moze kupić ak)

Opublikowano

Hmm, lecz wtedy VIP musiałby podrożeć, można też zrobić np. takie zestawy:

M4 - 2500

Ak - 2000

Famas - 1800

Awp - 3700

Krowa - 3200

Każdy kto bedzie chciał deagle to sobie dokupi, albo tak jak wcześniej napisałem zestawy trochę droższe, ale odrazu z deaglem i możliwość zakupu każdej broni z zestawu w ct i tt :)

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Nie musiałby podrożeć. To jest po prostu zmieniony menu wyboru broni i tak placisz za nie ale dla vipa bronie taniej

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Do vipa za dodatkowe zł można by dodać 20-30 hapsów

Opublikowano

Do vipa za dodatkowe zł można by dodać 20-30 hapsów

to już by było za dużo można zmienić zestawy broni i dać 5 hp za fraga, 10 za hs'a i zamiast za 7 zl sms na miecha to dać go do rozbudowanego za 11 ;)

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Widziałem serwer, który udostępnia wszystkim graczom VIPa od 21 do 9, co sprawia, że w nocy gra więcej ludzi.

Kolejna sprawa. Przeszkadzają mi napisy, takie jak 'multi kill', itd. Niektóre są tak długie, że przysłaniają znaczną część lewej strony ekranu po sam celownik. Okno, które pojawia się raz po jakimś czasie po restarcie jest chyba zbędne, a wkurza nie jednego.

Ukryłbym napisy informujące grających o banowaniu/kickowaniu, aby admin mógł pobanować na spokojnie wszystkich cheaterów na serwerze grających jednocześnie, ponieważ po zbanowaniu, czy tak kickowaniu jednego gracza, kolejny się płoszy i ucieka.

• Właściciel
Opublikowano

V.I.P za darmo w nocy nie będzie istnieć, bo jest 2x większy EXP.

Napisy? Hmm... można je zlikwidować.

Okno pojawiające się na początku mapy musi być, nie mamy możliwości usunięcia go. Jest to motd sprawdzające bana i mówiące o tym, co działa na serwerze.

Zastosujemy inne rozwiązanie, cały czas pracujemy,

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Odnośnie rankingu. Proponowałbym resetowanie rankingu regularnie, po jakimś tam czasie, a nie jak teraz, automat po osiągnięciu iluś tam graczy. Niech to ma jakiś sens. Graczy z TOP15 zaprosić na forum w celu nadania rangi. Stworzenie rangi Najlepszy gracz( gracze top1 każdego okresu) oraz Dobry gracz( gracze top2-15 każdego okresu). Co by to dało? Możliwość pozyskania stałych graczy, chęć rywalizacji, a co za tym idzie- większa grywalność. Jako nagrodę proponowałbym także rezerwacje slota i nicku. Jeśli będziemy szanować dobrych graczy to poziom gry na DD2 się zwiększy.

• Właściciel
Opublikowano

Jedynie co zrobimy, to zmniejszymy wartość 30k do 25 na tę chwilę. A co do ogólnej propozycji - jestem na nie, od tego jest stały bywalec.

Opublikowano

Czemu duch został zlikwidowany? (Mam nadzieję, że tak się nazywa) Podczas gry u tt trzeba się 5 sekund przepychać przez przejście kierujące na B. Dawniej to było na serwerze, czemu teraz nie ma?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności