Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze ONLY DD2 #02

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Na temat asyst były już tematy. A spadochron był i się nie sprawdził.

• Odpowiedzi 563
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Na temat asyst były już tematy. A spadochron był i się nie sprawdził.

No dobrze , a dlaczego się nie sprawdziły " asysty i spadochron ? "

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Opcja szukaj, nie dawno były tematy. Poszukaj po forum, albo nawet w tym temacie.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

bo to nie 4fun że spadohron i jakies asysty.

• Właściciel
Opublikowano

A spadochron był i się nie sprawdził.

Nie do końca, nie ten sens. Spadochron prawdopodobnie na testy pojawi się kolejny raz niebawem. 

A asysty nie pojawią się, ponieważ są zbugowane. Cały czas myślę o takich asystach, gdzie pokazuje w prawym, górnym rogu NICK + NICK.

Opublikowano

Właśnie o to chodzi żeby pokazywało tylko nick i wgl.

Potem podam link do pobrania gdzie nie ma żadnego Bugu

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Nie spotkałem się jeszcze na żadnym serwerze z asystami, ale pomysł wydaję się być bardzo dobry, może by wtedy to poprawiło TP wsród graczy na serwerze.

• 3 tygodnie później...
  • Właściciel
Opublikowano

Pora na kolejne nowości, zmiany na serwerze DD2:

-> zmieniona zostanie kwestia dot. respa, bowiem zapis o respie +30 niezniknie, ale wydłużony zostanie czas do 45 sek.

-> info o respie pojawi się tylko dla żywych terrorystów, a nie jak dotychczas wszystkim

-> spadochron w ramach testu

-> AFK bomb - graczowi AFK zostaje zabrana paka i przekazana losowemu TT ( bardzo wiele osób o to prosiło od dłuższego czasu )

-> system licznika bomby zostanie zmieniony całkowicie, a także jego położenie

-> czas paki zostanie zmniejszony do 30 sekund

-> czas rundy zostanie skrócony o 15 sekund

-> powróci kto kogo oślepił

-> freezetime zostanie zmniejszony do 3 sek. 

-> resetscore ( wiele osób prosiło o dodanie resetu statystyk )

-> ogłoszenie konkursu TOP15 

-> roundsound ponownie zostanie poprawiony 

-> info na hud o zabójcy w lewym górnym rogu 

+ kilka mniejszych poprawek

W dodatku wybraliśmy nowego opiekuna serwera. Będzie nim Mierny. Uzasadnienie zmian: rozgrywka na DD2 ma się toczyć szybko, dynamicznie, a zarazem rozważnie. Chcemy dla gracze łączyli przyjemność z pożytecznym. To będzie priorytetowe. Rozważamy również, aby od przyszłego miesiąca wyrzucić roundsound, aby wzmocnić dynamikę, a nie jak dotychczas ociąganie się graczy.

Zmiany zostaną wprowadzone wstępnie i będziemy obserwować reakcję graczy na nowe zmiany. Oprócz tego, ważnym priorytetem będzie przywrócenie serwera do jego dawnej świetności. Jest to możliwe, ale trzeba trochę pracy włożyć, bo serwer DD2 wcale tak źle nie wypada. Przyjęliśmy kilku nowych adminów, powrócił do nas nonskill po 3 miesięcznej przerwie. Mamy nadzieję, że zostanie ciepło ponownie przyjęty, a ekipa na DD2 będzie jeszcze lepsza, bardziej zgrana, a serwer na tym zaowocuje. Życzę miłej pracy nowemu opiekunowi, bo będzie ona niezmiernie ciężka.

Pozdrawiam

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Supcio, że ruszyło DD2.

Gratulację dla Miernego, bardzo się cieszę, że to on właśnie został opiekunem. Współpraca z nim na serwerze była idealna, na forum myślę że będzie identyczna. Brawo kochanie :*

Opublikowano

Super ! Pomimo tego, że na razie nie gram w cs' a mam nadzieje, że mój duscik wróci do formy :D Gratuluję miernemu objęcia posady H@ i uważam , że to dobry wybór. Fajnie , że w końcu wrócił nonskil ;) podoba mi się też dodanie komendy "resetscore" choć jest to trochę kontrowersyjne , bo tyle miesięcy ten temat był przerabiany i zapadła decyzja, rs - a nie będzie , a tu proszę :D Genialne jest dodanie pluginu z tą paką, teraz już nie trzeba będzie spamic do admina , żeby kicknął afk pake ^^ Najmniej podoba mi się tylko skrócenie czasu trwania rundy , jak grałem to mnie , z resztą nie tylko mnie , czas rundy który był wtedy ustawiony się podobał . Ale uważam , że ma to też swoje plusy , tt będzie musiało (a przynajmniej powinno ) jak najszybciej dążyć do położenia paki , bo w przeciwnym razie przegrają rundę . Spadochron według mnie się nie sprawdzi , ale kto wie . Resp teraz do 45 s. oznacza to co tygryski lubią najbardziej - kampienie z awp :D Zapewne dużo osób teraz będzie stało na respie i czekało na ziomka który się pojawi na gali , anarchi czy też jak będzie wychodził z trupa. Co do round sounda to myślę , że usunięcie go to nie będzie wielka tragedia , jakby komuś się zachciało muzyki to sobie może włączyć z yt, telefonu , tabletu czy czegokolwiek . Myślę, że jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to nie tyle co przywrócimy dusta do dawnej świetności , a nawet uczynimy go lepszym :)

Jednym słowem : Super robota !!

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Dzięki, ale Mierny to akurat najmniej ważny szczegół:*

Najważniejsze to to, aby DD2 żyło 24/h na dobę, to są odpowiednie kroki w tym kierunku, przynajmniej tak sądzimy.

Czas pokaże jak będzie i czy się Wam podoba :)

Główny cel to poprawienie dynamiki gry, stąd właśnie m.in. pomysł na skrócenie czasu rund.

Co prawda można gdybać, że czas rund został skrócony, a długość dozwolonego czasu na respie wzrosła, ale wszystko zostało przemyślane dlatego tak to wygląda, a nie inaczej.

Jeśli zauważycie, że coś jest nie tak to zgłaszajcie swoje uwagi ;)

Opublikowano

Potrzebuje jeszcze paru dni na dopięcie wszystkich spraw i moja aktywność na serwerze jak i na forum znów wróci do świetlności :)

Jazda, jazda z dd2!

Opublikowano

Według mnie w czasie świetności DD2 gdy ja jeszcze grałem było spowodowane ilością graczy w GO. [mniej]

Wtedy połowa miała steam, a teraz prawie wszyscy grają w Globala. 

Pozdrawiam. :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czas wybuchu bomby to ZDECYDOWANIE za mało.

30 sekund to moment chwila.

Z tego co wiem na oficjalnych turniejach w GO tra 35 sekund, może tyle byłoby lepiej?

Podam krótki przykład.

Siedze sam w piaskownicy z AWP, koles kładzie pake, ja ide.

Idę w miare szybko, kilka razy celuje żeby nie zostać gdzieś zaskoczonym, przed wejściem 2 fleshe, zabijam i zostało 3-4 sekundy.

Nie do wygrania.

Musiałbym biec na pałe, wydaje mi się ten czas o wiele za krótki.

Opublikowano

Dokładnie jak Nesty napisał. To ma być gra na pełnej kurwie... Przepraszam, że przeklinam. Ale to jest DD2. 

Opublikowano

Oczywiście że rozgrywka musi być dynamiczna, ale wg mnie 30 sekund to przesada.

Nie mówie żeby było 45 sekund, bo to za dużo, ale te 35 sekund byłoby idealnie.

• 5 tygodni później...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Dodać plugin afk kiss/kicker, bo co wejdę na serwer to z 10 afk na respie i 5 osób zawsze na spectie siedzi i blokuje sloty.

Rzadko spotykam admina i jest przerąbane grać z takimi. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności