Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze ONLY DD2 #02

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym żeby to była luźna propozycja, ale na zajebistym serwerze nie ma co poprawiać, chyba że się coś spie... uszkodzi :) Mam uwagi do wiele razy klepanego tematu czyli systemu balansowania drużyn. Od dłuższego czasu zauważyłem, że auto-balans drużyn robi bardzo absurdalne korekty do składów drużyn, przez co nie-rzadko można spotkać na serwerze sytuację taką jak ta na poniższym screenie:

20230321220608_1.thumb.jpg.56cec5f8b74555870bf78b08715fef7b.jpg

Po przerzuceniu pierwszego ogara do przeciwnej drużyny (przy stanie 7:0 @ pogo ) przez kilka następnych rund 0 reakcji (następna udana przy 9:1), a mapa skończyła się stanem 15:4. Jak wspomniałem jest to przypadek jeden z wielu.

Często mimo dużej dysproporcji pomiędzy drużynami przerzucani są gracze o podobnej sile/statystyce/ogarze co sprawia, że w oczach graczy system jest odbierany za wadliwy.

W moim odczuciu system pod koniec poprzedniego roku działał lepiej, albo przynajmniej bardziej przewidywalnie. Proszę o pochylenie się nad tematem i rozważenie korekt do konfiguracji.

Pozdrawiam cieplutko.

• Odpowiedzi 563
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Można wiedzieć, jak określone są ratingi w ptb tj. minrating, maxrating i superrating? 

• 6 miesięcy temu...
  • Właściciel
Opublikowano
W dniu 6.03.2023 o 17:18, Shen napisał:
  • Dodanie nazwy utworu, który jest odtwarzany (roundsound)

Zrealizowane w poprzedniej aktualizacji ( można wyłączyć to ).

• 1 rok później...
  • Właściciel
Opublikowano

fg_gun.png

*** Wiadomość została wygenerowana automatycznie ***

Ten temat został oznaczony jako nieaktualny i przeniesiony do Archiwum serwerów

[!] Treści zawarte w tym temacie mogą być dalej przydatne i z tego względu pozostaną do dalszego wglądu!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności