Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze ONLY DD2 #02

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja na to kompletnie nie zwracałem uwagi, dopóki tydzień czy dwa temu nie wspomniała o tym @ Poszefka . Mnie to akurat nie rusza, bo i tak obchodzą mnie fragi których nie policzę (nie wiem ile zrobiłem hs'ów na danej mapce).

• Odpowiedzi 563
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jakby wszyscy mieli przywileje Vipa to nie miałby on powili sensu. Vipa zawsze można kupić i wesprzeć tym samym utrzymanie serwera ;) ? Oporowi gracze nie grają non stop więc każdy ma szanse zdobyć Vipa otwierając tabele ? Przykładowo ja zanim go dostałem to zawsze udawało mi się go zdobywać poprzez otwarcie tabeli, a gdy zaczynałem gre na serwerze byłem po rocznej przerwie więc towarzyszyła mi przy tym drętwota dłoni z przerzutami na palce ?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Proponuję usunąć skiny z serwera, by powrócić do stanu poprzedniego. Było dobrze "w miarę klasyczny serwer" a teraz robi się z niego cod mod. 

A jeżeli nie ma opcji by to usunąć, to chociaż komenda /skiny i możliwość ich wyłączenia na stałe. 

Poprzez te zmiany, ping znacząco się zwiększył z 3/10/15 na 20/35

Edit/

Da się jednak usunąć pod opcją /models

Lecz warto, by było zrobić jak w przypadku /hud, by nie trzeba było wpisywać co mapę. 

• Właściciel
Opublikowano

Trzeba iść do przodu i plan modernizacji zakładał dodanie skinów. Nikt nie będzie utrzymał serwera tylko dla 5 osób, które wolą klasyczny serwer. Modele możesz wyłączyć pod komendą /modele.

PS. Ping nie ma znaczenia, bo paradoksalne wrócił teraz do normy... 

Opublikowano
43 minuty temu, GET napisał:

Modele możesz wyłączyć pod komendą /modele

To chociaż zrób to, tak jak w przypadku /hud, by nie potrzeba było wpisywać tego co zmianę mapy. 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
6 godzin temu, GET napisał:

Na tą chwilę nie. Dodałem jedynie komendę /skiny lub /skins.

Możesz wrzucić ten plik ? Error: could not load file models/fragujemy/dd2/skins/other/v_fb.mdl

W necie nie mogę znaleźć

Opublikowano

Po jednym dniu widać, że ludzie wolą bez skinów grać. Co chwilę się ktoś pyta jak wyłączyć te skiny.

Warto by było komunikat na czacie dać:

- Skiny można wyłączyć pod komendą /skiny 

Pozdrawiam. 

• Właściciel
Opublikowano

To jest okres testowy. Na wszystkich topowych serwerach właśnie te skiny robią furorę, gdyż zamierzam ten system bardziej rozbudować ( było to w planach ), dlatego nie wyciągajmy pochopnych wniosków. Komenda /skiny jest tak popularna, że wręcz wątpię, aby gracze nie wiedzieli o jej istnieniu, ale dodamy taki komunikat na czacie.

PS. Wiele osób na tym serwerze woli klasyczny serwer. Zgoda, ale musimy iść do przodu po większy kontent, a nie utrzymywać go tylko dla garstki osób.

• 2 tygodnie później...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

PTB jest całkowicie do przebudowy.

Problem jest taki, że przerzuca topowych graczy do mocniejszych drużyn, jak i również mają miejsce sytuację gdy to wygrywająca drużyna ma trzech graczy a ta przegrywająca dwóch , wtedy dzieją się dziwne rzeczy i przerzuca topowego gracza do wygrywających, gdzie jest już czterech na jednego - na tego słabszego.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Obserwowałem od wczoraj jak był full serwer i dzisiaj z rana jak jest około 10 graczy i jest znaczna poprawa.

• 2 tygodnie później...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

-Proponuję wprowadzić ograniczenie oferty dla Free VIPów aby mogli zakupić tylko podstawowe bronie typu m4a1/ak47 oraz zmianę ich wartości 0$-->2,5-3k$ (zmiana wartości broni umożliwi jej zakup w każdej rundzie, a jednak na AWP trzeba będzie będzie trochę przyoszczędzić i wykluczy to sytuacje gdy cały team z nią lata), ponieważ jest to chore gdy 6-7 ct stoi na bs'ie z AWP (wczoraj się spotkałem z taką sytuacją i myślę, że zniechęca to część terro do gry) może się mylę.

-W ostatnich zmianach dla VIPa została wprowadzona poniżej przedstawiona zmiana (wszystko okej i w ogóle) gdyby nie fakt, że w 3 rundzie dobiera mi tę AWP gdy pominę panel VIPa klikając 4, jest to mały szczegół praktycznie nie wpływający na rozgrywkę, ale jednak jest. (chyba, że występuje to tylko u mnie, albo tak miało być chociaż nie sądzę)

"b) Od teraz AWP pojawi się od 4 rundy - bez zmian pozostają inne bronie."

• 2 tygodnie później...
  • Właściciel
Opublikowano
W dniu 8.11.2020 o 10:54, Kubson [t] napisał:

-Proponuję wprowadzić ograniczenie oferty dla Free VIPów aby mogli zakupić tylko podstawowe bronie typu m4a1/ak47 oraz zmianę ich wartości 0$-->2,5-3k$ (zmiana wartości broni umożliwi jej zakup w każdej rundzie, a jednak na AWP trzeba będzie będzie trochę przyoszczędzić i wykluczy to sytuacje gdy cały team z nią lata), ponieważ jest to chore gdy 6-7 ct stoi na bs'ie z AWP (wczoraj się spotkałem z taką sytuacją i myślę, że zniechęca to część terro do gry) może się mylę.

Inna rozwiązanie: FREE V.I.P nie będzie mógł wybrać darmowej AWP w menu broni.

W dniu 8.11.2020 o 10:54, Kubson [t] napisał:

-W ostatnich zmianach dla VIPa została wprowadzona poniżej przedstawiona zmiana (wszystko okej i w ogóle) gdyby nie fakt, że w 3 rundzie dobiera mi tę AWP gdy pominę panel VIPa klikając 4, jest to mały szczegół praktycznie nie wpływający na rozgrywkę, ale jednak jest. (chyba, że występuje to tylko u mnie, albo tak miało być chociaż nie sądzę)

Poprawione.

Opublikowano

Moim zdaniem RS jest nie potrzebny bo mi bardziej tak się podobało bez piosenek ... nom stop musze co wejscie to wylaczac i i info o tym :)

Rash ON działa ok :) ale gdy są dwie bs'y otwarte nadal to blokuje nam jakieś zajscie  przeciwnika :) lub przejecie innego miejsca na naszą korzyść 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

@ RafaBiceps rs możesz wyłączyć w ustawieniach wyciszając mp3 z tego co pamiętam 😉

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zwracam się z propozycja aby na serwerze ograniczyć ping. Ponieważ aktualnie na serwerze graja osoby których ping wynosi 200/300 uniemożliwa to rozgrywkę proponuje wprowadzić ograniczenie do max 100/120 ping. Dziękuje i pozdrawiam 

Opublikowano

Aktualnie regulamin dopuszcza ~120 pingu [ms]. Według mnie i ta wartość jest zbyt wysoka, jeszcze w tych czasach., ale jak widać nie każdego stać na normalne łączę. xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności