Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze ONLY DD2 #02

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

A ja zapytam się wprost; istnieje szansa na dodanie roundsoundu na serwer?

A co do tego, co zasugerował @ Damo  to myślę, że większości to nie przeszkadza, gdy jest niewiele osób na serwerze. Sprawa staje się inna gdy serwer jest prawie pełny, wtedy jeden głupi flesz na galę nie w tempo i giniesz z automatu. A co do antyflesza, to byłbym za, ale to tylko dlatego, że mi to umili rozrywkę, bo nie oszukujmy się - oślepiany jesteś praktycznie co rundę na serwerze i to psuje rozgrywkę w pewnym stopniu.

• Odpowiedzi 563
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • Właściciel
Opublikowano
5 godzin temu, Damo napisał:

Sytuacja, którą miałem przed chwilą na serwerze - byłem w dolnym trupie, mówiąc przez mikrofon "UWAGA, FLESZUJE GALE" rzuciłem jednego flesza, dwóch retardów i tak na niego wbiegło, po czym dostałem z automatu slaya bo oślepiłem swoich graczy z drużyny. Serio?!

Sam ostatnio narzekałeś na to, że anty-flesh nic nie robi... Generalnie zasada jest prosta: jeśli za dużą ilość graczy oślepisz w ciągu rundy, to zostajesz zgładzony - maksymalnie 2 razy, bo za trzecim zostajesz wyrzucony. Kompromis taki ma kilka zalet: 

• Jeśli system liczyłby za każdym razem, ile 1 flash oślepia, to gracze wykorzystywaliby przez rundę i oślepiali po 1-2 graczy. 
    Dlatego takie rozwiązanie eliminuje ryzyko, w którym ktoś celowo oślepiałby po 1-2 graczy na serwerze.
  • Poza tym, może zdarzyć się, że 1 flash rzucony oślepi zbyt dużą ilość graczy, wtedy system rzecz jasna również zareaguje i nas zgładzi.
    Nieraz zdarzało się, że 1 flash rzucony był celowo na respie, a takie rozwiązanie eliminuje to ryzyko.
  • Może też zdarzyć się, że 1 flash rzucony zostanie w ważnym momencie, dlatego trzeba uważać co się robi, a nie mówić "uwaga, rzucam flasha" i to załatwia sprawę.
    Takie coś można ewentualnie powiedzieć, kiedy rzucamy w miejsce, gdzie jest 1-2, no góra 3 graczy z drużyny, ale nie więcej niż 4-5, stąd system ( jak rozumiem ) Cię ukarał słusznie.

Oczywiście, jest jeszcze jedna sprawa... Zaostrzyliśmy system, że można oślepić tylko 4 graczy zamiast 5 na rundę.

Przywróciłem ponownie wartość do 5 i zwiększyłem karę w formie $$.

Pozdrawiam

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

A co w przypadku jeśli rzucimy gdzieś flasha i dany gracz odwróci się od niego, ale dostanie takie "pół mleko" oraz na czacie wyświetla się informacja, że gracz X oślepił gracza Y? System również to zalicza i za to karze?

Opublikowano

Było już o fleszach, to teraz o smokach

Proponuję zamienić klasyczną teksturę smoka

na taką jak w załączniku, dlaczego?

Klasyczny Smoke
(-) Spadki Fps'ów

(-) Duża widoczność

(-) Gracze z grafiką 16bit'ową zyskują przewagę 

Smoke (anti 16bit)

(+) Nie wpływa na fps'y

(+) Zerowa widoczność (jak i w 16bitach)

smoke.jpg

Opublikowano

Grafika 16 bitowa jest niedozwolona tak samo jak i jakiekolwiek zwiększanie widoczności SG, jednakże pomysł jest godny przemyślenia.

Opublikowano

@ GET 16bit działa na non steam, nie oszukujmy się nie jesteśmy w stanie sprawdzić każdego gracza na jakiej grafice gra

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Dzisiaj grałem troszkę i zauważyłem kilka mankamentów, mianowicie;

- znikające modele podczas rozgrywki, tak troche jakby ktoś założył pelerynę niewidkę

- brak widoczności granatów jak lecą, przypadek podobny do tego u góry

- no i... lagi jak skurwysyn. 

Myślę, że też kilka banów, które dziś poleciały z powodem "Wykryto SH" jest winą serwera a nie graczy,

bo im laguje, mi laguje, innym też laguje, więc myślę, że to nie przypadek.

Pozdrawiam

Opublikowano

GET zróbcie coś z tym skryptem !!   3ci raz dostałem dziś bana za speedrun nie da się już grać.

Opublikowano

Zaraz ci zrobię, ale już mam rozwiązanie problemu trzeba odpalić menadżer zadań - zakładka procesy - koligacja - i  odznaczyć 1 proces hl.exe wtedy skrypt na serwerze jest zablokowany na ścięcia i nie zbanuje mimo to uważam że trzeba w skrypcie ustawić wartość od której łapie ban na mniejszą w końcu chodzi o gości którzy mają sh a nie lekkie ścięcie. 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Raczej konkretnych graczy, bo pytałem na serwerze, to jedni mają, drudzy nie.

Są to przelotne lagi, z normalnego poziomu ping skacze do ponad stu, czasem dwustu i jest stały, ale to chwilowe zdarzenia

( tak jest u mnie, nie wiem jak u innych ).

Pomiar;

|------------------------------------------------------------------------------------------|
|                                      WinMTR statistics                                   |
|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
|                                 hi.link -    0 |  134 |  134 |    5 |   14 |   20 |   13 |
|             
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
   WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ten brak fleszy to nieporozumienie. Ludzie fleszują się na lewo i prawo i nawet nie patrzą co jest grane. Bijesz się w starciu 1-1 i mimo że oboje dostajecie flesza to tylko 1 nic nie widzi.

Opublikowano

Zauważyłem że czasami uciekają mi modele. Nie wiem czy nie ma to związku z tym fleshowym skryptem. Wyskoczyłem na fleszu, chciałem zabijać ale nikogo nie było i nagle wszyscy wokół mnie. ?

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Zazwyczaj mam podobnie, ktoś rzuca flesza, załóżmy ja/tm/wrog przez wyższą teksturę i momentalnie fullflash znika/pojawia się i zazwyczaj na odwrót dzieje się z modelem przeciwnika/teammate znajdującego się blisko mojego modelu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności