Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze ONLY DD2 #02

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sytuacja z dodaniem podawania infa po śmierci na czacie przez 5 sek, propozycja zostanie przyjęta czy odrzucona? Na chwilę obecną jestem bez mikrofonu i mimo, że chciałbym dać info to nie mogę, bo nie ma takiej opcji. Strasznie utrudnia to grę.

BANG!

• Odpowiedzi 563
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie ma sensu dawać tego info 5 sekund na czacie, bo połowa serwera to dzieciaki i podadzą Ci info na sayu w stylu "kurwa" 

(częsta sytuacja, większość domyśla się, o co chodzi), a Ci bardziej ogarnięci gracze już posiadają mikrofon. Ja bym nawet puszczał te dzieci,

które chociaż używałyby tego mikrofonu do przekazywania tego info po śmierci, niekoniecznie od razu kick bo nie ma mutacji.

• Właściciel
Opublikowano

Na razie są inne priorytety. Nie sądzę, aby dodanie tego na czacie pozwoliło na rozsądne korzystanie z tego.

Pozdrawiam

Opublikowano

Obecnie nie działa info po śmierci.

Taka propozycja ode mnie to dodanie alltalk'a po śmierci. Jest to gra, w którą ma się przyjemnie grać, a pogaduszki po śmierci mile widziane. Nie gramy na zawodowym poziomie także wszelkie "taktyki" na następną rundę mogą być omawiane na tsay'u. 

Kolejna sprawa to jak już naprawicie to info po śmierci to wciąż pozostaje przy zdaniu, że info pisane też by się przydało, bo nie każdy ma mikro.

W dodatku chciałbym poinformować, że na serwerze brakuje adminów. Rozumiem i szanuję to, że każdy ma swoje obowiązki dlatego polecałbym  przeprowadzenie czegoś w stylu "szybkiej rekrutacji". Działałoby to na zasadzie, że każdy może się zgłosić bez spełniania wymagań na admina jakie są ustalone na Waszych serwerach (posty, godziny na serwerze itp.) na okres testowy np. 14 dni. Mówiąc każdy mam na myśli oczywiście osoby znające amx w stopniu wystarczającym do pełnienia funkcji admina, a z reszty można taką osobę podszkolić. Doświadczenie też byłoby mile widziane. Po okresie testowym oceniania byłaby praca danej osoby i w zależności od tego osoba zostałaby zdegradowana lub dalej pełniłaby funkcję admina.

Pozdrawiam,

BANG!

Opublikowano
3 godziny temu, Nesty napisał:

Możesz zawsze sam złożyć podanie na admina ;) 

Gram od jakiegoś miesiąca znów w cs'a po dłuuugiej przerwie i mój czas gry na serwie jest chyba jeszcze za krótki, nie wiem jak sprawa wygląda w wymaganiach na admina.

W dodatku bywałem już nie raz adminem i wiem, że większość czasu spędzałbym na przypatrywaniu się graczom niż na graniu, bo nie lubię od razu walić ss'ów.

Ale jeżeli sytuacja się nie poprawi to nadrobię godzin i dla dobra swojego i innych graczy przemyślę to. 

@Grochu

Nie rozumiem za bardzo gdzie jest problem z infem poprzez czat. Jest to tylko i wyłącznie ułatwienie gry, a czemu negujecie moje propozycje to nie wiem. Decyzja należy jednak do Was, a ja jedynie mogę podsuwać pomysły :)

Pozdrawiam, 

BANG!

Opublikowano
2 minuty temu, Nesty napisał:

Nic nie jest za krótko - składaj.

Przemyślę to jeszcze przez noc i najwyżej z rana będę pisał podanie.

• Właściciel
Opublikowano

Przestań kombinować, po prostu. Są skreślone pewne wymogi i potrzebujemy adminów. Nie zmuszam CIę do niczego, ale jeśli masz ochotę to nie masz nad czym myśleć...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jezeli tak kurczowo trzymamy sie narzuconej zasady "cele mapy" i admini bardzo pilnuja zeby byla przestrzegana to powinny zostac wprowadzone strefy anty rashu dla ct, poniewaz w obecnej sytuacji tt jest w gorszej sytuacji biorac pod uwage fakt, ze jest to luzny, publiczny serwer, wiec ta zasada bardziej demotywuje i wprowadza zamet u graczy niz motywuje do dzialania. Nie wspomne jeszcze o sytuacji, kiedy admin jest w ct i perfidnie wykorzystuje te zasade zeby zwiekszyc efektywnosc swojej rozgrywki, na przyklad poprzez pisanie na srodku ekranu o pace/celach jednoczesnie sam majac te pake na "oku" lub w momencie gdy wybije slynne 1:15, banowanie/ kickowanie/ slay graczy w momencie gdy on zginie, wiec tu jest kolejna kwestia- uwazam, ze powinna zostac wprowadzona zasada, ze wszystkie konsekwencje z tytulu braku przestrzegania tej zasady powinny byc wprowadzone w nastepnej rundzie. Temat do dalszej dyskusji, pozdrawiam

Opublikowano

Widocznie minuta to za mało dla ciebie żeby opuścić respa? Zauważ, że najpierw upominam pisząc na tsay o respie, lub patrzę danego gracza który robi to notorycznie wtedy nagradzam slayem.

Nie ma mowy o żadnych strefach anty rushu to ffa przecież? A przez minutę każdy z tego respa mógłby wyjść nawet jeśli ct zraszowało.

Co masz na myśli wykorzystuje te zasady? Wiesz że admin będacy w ct i pilnujący paki często dostaje zgłoszenia na u@, że akurat terro po nią nie idzie? Więc co ma robić dobrze żę pisze na tsay ty pewnie od razu slaya byś dał.

Notoryczne nie przestrzeganie zasad tak się kończy, wybacz musisz się przyzwyczaić.

Opublikowano

rush ct odbywa się parę razy na mapę a zazwyczaj i tak w tym momencie pół ct-ków ginie nie dobiegając do respa.

Jeżeli gracz w ct jest na tyle dobry, iż dobiega na respa i kosi paru graczy to jakby nagroda za umiejętność.

Co mają powiedzieć ct-ki kiedy tt skacze z gali i kosi pół teamu?

Opublikowano

Nie spotkałem się jeszcze ani razu z sytuacją, żeby admin wywalał punkt 1:15,a na serwerze bywam dosyć często ;). Owszem, zwracają uwagę, ale w ludzki sposób i rozumieją wszystkie okoliczności np. jeżeli w trupie siedzi 6 ct to sam nie wbiegasz do trupa, tylko idziesz na około. Ta zasada bardziej odnosi się do typowego siedzenia i kampienia na respie, gdzie 2 Januszy kucnie sobie w rogu i będzie czekało całą rundę :3.

Opublikowano

Ludzie wbijcie sobie to do głowy to styl ffa a nie jakieś TP ... tu nie ma czegoś takiego jak anty rush i nie będzie. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

czy mozna dodac komende na wylaczenie skinow na bron dla Vipa ? bo teraz lipa jest 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności