Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze ONLY DD2 #02

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 563
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Zaktualizujcie ptb, bo ma autyzm. Serio.

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Nie wiem czy to błąd od jakiejś aktualizacji lub wersji mapy, ale nie działa szybki, podwójny duck. Sprawdziłem tą samą mapę na innym serwerze i jest wszystko ok.

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Hej wszystkim, napisze taki krótki temacik odnoszący się do gry na serwerze.

Przed świętami grało się w w miarę ok, zostały wprowadzone świąteczne zmiany - zaczęły występować różnorakie rodzaje lagów, ścin etc ( nie wiem jak u innych grajków ). Myślałem, że to tylko i wyłącznie wina mojego internetu, mimo że wiedziałem iż na innych serwerach mam stały i normalny ping. Idziemy dalej; przekminiałem sobie, że wraz z usunięciem świątecznych dodatków wszystko minie i znów będzie grało się świetnie jak za czasów, gdy adminował tu @ Hayu , czy @ xvnvx  - wtedy było super, zero ścin, płynne strzały a sama rozgrywka bardzo przyjemna. Ale zauważyliśmy ( i to nie tylko ja, admini - także inni obywatele serwera ), że jest chyba coraz gorzej, skacze choke i loss ( w moim przypadku ), a u kilku innych graczy także ping. 

Mam takie jedno pytanie do Opiekuna jak i Właściciela - da radę zrobić zmiany, takie aby serwer działał jak np. w maju zeszłego roku? Bo tak szczerze, to dziwie się, że serwer prosperuje dobrze, a duża część graczy narzeka na wiele aspektów. 

Ostatnio na serwerze przybywa nowych stałych graczy i jest ich dość sporo więc może wprowadźmy jakieś większe zmiany związane z  płynnością gry na serwerze, bo czasami jest tragicznie.

Pozdrawiam

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano
57 minut temu, pogo napisał:

Hej wszystkim, napisze taki krótki temacik odnoszący się do gry na serwerze.

Przed świętami grało się w w miarę ok, zostały wprowadzone świąteczne zmiany - zaczęły występować różnorakie rodzaje lagów, ścin etc ( nie wiem jak u innych grajków ). Myślałem, że to tylko i wyłącznie wina mojego internetu, mimo że wiedziałem iż na innych serwerach mam stały i normalny ping. Idziemy dalej; przekminiałem sobie, że wraz z usunięciem świątecznych dodatków wszystko minie i znów będzie grało się świetnie jak za czasów, gdy adminował tu @ Hayu , czy @ xvnvx  - wtedy było super, zero ścin, płynne strzały a sama rozgrywka bardzo przyjemna. Ale zauważyliśmy ( i to nie tylko ja, admini - także inni obywatele serwera ), że jest chyba coraz gorzej, skacze choke i loss ( w moim przypadku ), a u kilku innych graczy także ping. 

Mam takie jedno pytanie do Opiekuna jak i Właściciela - da radę zrobić zmiany, takie aby serwer działał jak np. w maju zeszłego roku? Bo tak szczerze, to dziwie się, że serwer prosperuje dobrze, a duża część graczy narzeka na wiele aspektów. 

Ostatnio na serwerze przybywa nowych stałych graczy i jest ich dość sporo więc może wprowadźmy jakieś większe zmiany związane z  płynnością gry na serwerze, bo czasami jest tragicznie.

Pozdrawiam

True, moja ostatnia gra do zbyt długich nie należała, w większej mierze przez lagi na serwerze.

Nie czuję jak rymuje.

• Właściciel
Opublikowano
13 godzin temu, pogo napisał:

da radę zrobić zmiany, takie aby serwer działał jak np. w maju zeszłego roku? Bo tak szczerze, to dziwie się, że serwer prosperuje dobrze, a duża część graczy narzeka na wiele aspektów. 

Jeśli chodzi o lagi, to faktycznie problem występuje głównie z powodu przeciążenia na maszynie hostingu. Praktycznie można rzecz, że od ponad 1.5 miesiąca mamy tam stale problem, który jest widoczny zarówno na ONLY DD2 CS 1.6, jak i ONLY AWP CS:GO, bowiem jest to ta sama maszyna, która cały czas ( jeszcze przed wprowadzonymi zmianami świątecznymi ) stwarza różnego rodzaju problemy. Dlatego masz błędny wniosek, że problemy te spowodowane były przez oprawę świąteczną. 

13 godzin temu, pogo napisał:

więc może wprowadźmy jakieś większe zmiany związane z  płynnością gry na serwerze, bo czasami jest tragicznie.

To nie jest tak, że my siedzimy i spoczywamy na laurach. Jestem w stałym kontakcie z osobami odpowiedzialnymi za hosting i nie mogę zdradzić szczegółów, ale sytuacja powinna się poprawić jeszcze w tym tygodniu. Okres zimowy zawsze jest taki, że zalewa nagle fala nie tylko graczy, ale i również serwerów, przez co kończą się zasoby. I tak jest w tym przypadku - nie ma obecnie gdzie przenieść serwera, stąd trzeba po prostu poczekać. 

Na przyszłość prosiłbym o zgłoszenia w temacie do tego specjalnie utworzonym: 

Pozdrawiam

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Nie chciałem wcale zarzucać Wam braku reakcji, czy czegoś w tym stylu. W głównej mierze chciałem dowiedzieć się kiedy serwer wróci do optimum. Dziękuje za informacje i również pozdrawiam :) 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Jest super, gra płynna, strzały lecą tam gdzie chce. Pytałem graczy to też mówią, że bajunia. Dobra robota :) 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Co powiecie o zmianie wartości komend: sv_airaccelerate oraz sv_accelerate (obie domyślnie ustawione są na 10) na 100? Spowodowałoby to, że łatwiej wykonywałoby się strefy podczas skoku. Myślę, że wielu graczom, którzy ogarniają minimum movement'u i fizyki gry, dodałoby to większej dynamiki do gry. Niby mała zmiana, a cieszyłaby.

Czekam na Wasze opinie na w/w temat ?.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Pomyśl także o graczach, którzy tylko w niewielkim stopniu ogarniają gierkę, dla nich to jeszcze większy cios niż ja, @ Hayu , albo @ INK_FaLLeN  w formie. Zamiast wchodzić na długą na typowy pojedynek miałbyś z góry sprawę załatwiona, przez co zaraz wylewane byłyby płacze i smutki, co gorsza disconnecty. Moim zdaniem balans zachowany na serwerze jest dobry, serwer nie potrzebuje wdrażania komend dla kilku graczy, którzy z normalnego bh zamierzają robić longjumps na serwerze. 

Opublikowano

Nie zgodzę się z Waszymi opiniami w 100%, nie byłaby to gigantyczna zmiana, ale fakt faktem trochę odczuwalna. Anyway, szanuję Wasze zdanie. 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano
17 godzin temu, pogo napisał:

Moim zdaniem balans zachowany na serwerze jest dobry, serwer nie potrzebuje wdrażania komend dla kilku graczy, którzy z normalnego bh zamierzają robić longjumps na serwerze.

17 godzin temu, INK_FaLLeN napisał:

Również myślę, że nie są potrzebne te komendy na serwerze DD2 :)

Ja również jestem takiego samego zdanie, także takie zmiany odpadają.

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Dobry wieczor, 

Mam taki pomysl, konkretniej chcialbym, aby wprowadzono podwójny frag za headshota dla kazdego gracza. Mysle, ze tabela odzwierciedlala bardziej realia podczas gry. Co myslicie? 

• Fragowy Mister
Opublikowano
42 minuty temu, pogo napisał:

Dobry wieczor, 

Mam taki pomysl, konkretniej chcialbym, aby wprowadzono podwójny frag za headshota dla kazdego gracza. Mysle, ze tabela odzwierciedlala bardziej realia podczas gry. Co myslicie? 

Imo zbędne, do rankingu i tak by się nie liczyło podwójnie. Już i tak asysty dosyć zaburzają tabele ale można sobie przynajmniej policzyć ile ma się rzeczywiście killi(odejmując asysty z hud) z podwójnymi za HS  byłoby to jeszcze cięższe, no chyba że do hudu dodamy ilość killi/asyst/HS'ów.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Nie chodzi mi do końca o to @ kasto23 , mianowicie vip posiada taki przywilej, którego nie każdy posiada. Jesli gracz nie posiada vipa i nie otwiera tabeli, to nie ma szans na wygranie mapy jezeli przeciwko gra cos nieprzecietnego. Gra u nas dosc sporo oporowcow, wiec czemu nie wyrownac szans. Gdy wyswietla sie nick gracza, ktory prowadzi widoczne jest ile dany player ma fragow, a ie razy asystowal. No i wez pod uwage, ze pogo bez vipa i podwójnej korzysci za hs nie dobije setki :D chyba ze siadzie konkretnie. Zawsze jest to jakis myk przyciągajacy kolejne persony na serwer. Do tego tabela wtedy nie bedzie oklamana. Ogolnie do tej pory myslalem, ze 2 for hs is for everyone, choc czasem roznice w punktacji gry byly kolosalne, my bad - simple as that. 

Milej nocy, 

pogowski 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności