Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze ONLY DD2 #02

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Narazie nie ma i nie wiem czy będzie..

Wydaję mi się że to kwestia przyzwyczajenia z tymi skinami że przeszkadzają, ja chyba już się przyzwyczaiłem:)

Jest komenda /hud , aby wyłączyć informację o rangach

• Odpowiedzi 563
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wypadałoby jakoś ogarnąć temat wracających cziterów - w ostatnich dniach jest to dość uprzykrzające. Koleś dostaje bana, jednego, drugeigo i wbija tak bez końca..

Opublikowano
12 minut temu, Wild marten napisał:

Czemu dodaliście modele do gry których nie można wyłączyć ? Ja nie lubie grać na modelach a po 2 strasznie mi sie nie podobaja te modele które są wgrane. Nie wiem kto był taki mądry i wyłaczył możliwość wyłączenia modeli.. Gratulacje panowie. 

Przecież dodali taką opcje: 

Opublikowano
Dnia 13.10.2012 o 11:58, Nesty napisał:

Jest.

ale on chyba nie dziala :/

• 11 miesięcy temu...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

A może wgrać plugin, który nie będzie oślepiał graczy ze swojego teamu ? Ponieważ, niestety dość często zdarza się, że gracz z mojej drużyny rzuci tak nie fortunnie flesza, że niestety ginę lub mam bardzo utrudniona możliwość zabicia przeciwnika.

Opublikowano
20 minut temu, PACIU napisał:

A może wgrać plugin, który nie będzie oślepiał graczy ze swojego teamu ? Ponieważ, niestety dość często zdarza się, że gracz z mojej drużyny rzuci tak nie fortunnie flesza, że niestety ginę lub mam bardzo utrudniona możliwość zabicia przeciwnika.

Za dużo ułatwień by było. Np. Jak ktoś z górnego wchodzi na b, a ktoś z drużyny mu zafleszuje to CT nie ma szans tego obronić. 

Jak ktoś notorycznie rzuca Flashe swojemu teamów to dostaje bana.. 

• Właściciel
Opublikowano
W dniu 6.10.2018 o 15:14, PACIU napisał:

A może wgrać plugin, który nie będzie oślepiał graczy ze swojego teamu ?

Była propozycja i została odrzucona.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam pewną propozycję dot. VIPa , możliwe , że była już taka propozycja i ją przeoczyłem...

mianowicie , żeby było bardziej kolorowo można dodać więcej skinów dla VIPa. Co runde LOSOWY SKIN.

Dodatkowo można było by dodać skiny do każdej broni, nie tylko do awp,ak,m4,dgl,famas.

Opublikowano
2 godziny temu, GET napisał:

Za dużo będzie pobierania.

To chociaż po dwa skiny na aktualne bronie ze skinami , podobnie jak noże :)... ale jak uważasz. POZDRAWIAM.

ps.

Jeszcze jedna uwaga,dobrze by było usunąć oglądanie broni/skinu ale to juz zapewne jest w pluginie.

Opublikowano

Na cholerę jeszcze więcej skinów? I tak serwer już ma pierdół dużo. Nie odchodzmy za bardzo od serwera "klasyka". 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Serwer ma wystarczająco skinów, ew. będzie można za jakiś czas je "odświeżyć".

Broń Boże nie chcemy tutaj 4funa czy go moda, stawiamy w głównej mierze na klasykę jak napisał kolega wyżej.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

I tak z tego co widzę połowa vip'ów wyłącza te skiny. 

Godzinę temu, .g0RyL::. napisał:

dobrze by było usunąć oglądanie broni/skinu

Podpisuje się pod tym. AWP nawet tak nie przeszkadza, ale M4A1 denerwuje.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

2 rzeczy przychodzą mi do głowy

1. Wyłączyć immunitet na PTB dla vipów. Teamy są nierówne, zdarza się, że w jednym teamie 6 pierwszych graczy z vipem ma lepsze staty niż najlepszy po drugiej stronie i PTB do pomocy dla przegrywających przenosi kogoś ze statami 4:10 (o balansie rund nie wspominając).

2. Podejrzewam, że odpowiedź brzmi "tak", ale czy próbowaliście dać bana na zakres IP temu gościowi co w 3 sekundy po starcie rundy zabija wszystkich z kosy? Wiem, że mogą być wtedy przypadkowe ofiary takiego rozwiązania i raczej wątpię czy do tej pory nikt na to nie wpadł, ale gość jest irytujący i serwer pustoszeje po kilku jego akcjach

rcon writeid 123.456.789.*
amx_addban 123.456.789.* 0 cheat

Jeśli to nie wystarczy to zwiększyć zakres do 123.456.* albo użyć pluginu w stylu https://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=54390?t=54390 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Gość irytuje każdego i problem był już jakiś czas temu. Przez ten czas nikt nie wpadł na to żeby zbanować zakres.. Prawda jest taka, że banując zakres to i tak nic nie da.. :|

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano
8 godzin temu, Algis napisał:

1. Wyłączyć immunitet na PTB dla vipów. Teamy są nierówne, zdarza się, że w jednym teamie 6 pierwszych graczy z vipem ma lepsze staty niż najlepszy po drugiej stronie i PTB do pomocy dla przegrywających przenosi kogoś ze statami 4:10 (o balansie rund nie wspominając).

Jestem za !

Opublikowano
2 godziny temu, Hory Portier napisał:

Gość irytuje każdego i problem był już jakiś czas temu. Przez ten czas nikt nie wpadł na to żeby zbanować zakres.. Prawda jest taka, że banując zakres to i tak nic nie da.. :|

Łączy się przez  VPN z różnych krajów? Za każdym razem jest całkiem inny adres ip, nie powtarzają się nawet początkowe liczby? Nie miałem nigdy do czynienia z serwerami ns od strony technicznej a na steamie nie było takich problemów. Jeszcze coś takiego znalazłem https://amxx.pl/topic/53692-banneo-ban-na-neostradę-dokładny-opis/  

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Zostało wgrane zabezpieczenie, które powinno pomóc. Trzeba będzie obserwować jak to będzie wyglądać w najbliższym czasie. Robimy co możemy żeby wyeliminować tego typu problemy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności