Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze ONLY DD2 #02

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kickowanie spektów po pewnym czasie, zostało wprowadzone, bo często w godzinach nocnych czy porannych siedziało po 5-6 osób na spekcie po 30 minut... Doceniam Twoje starania złapania czitera, ale na serwerze jest hltv i można pobrać demko z danej godziny i rozpisać podejrzanego gracza :)

• Odpowiedzi 563
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Morex ma rację, musisz być cierpliwy i odczekać na demko na forum, nie narzekajcie tak tyle, gracz łamiący karę dostanie prędzej czy później karę jak mu się należy.

Opublikowano

Kickowanie spektów po pewnym czasie, zostało wprowadzone, bo często w godzinach nocnych czy porannych siedziało po 5-6 osób na spekcie po 30 minut... Doceniam Twoje starania złapania czitera, ale na serwerze jest hltv i można pobrać demko z danej godziny i rozpisać podejrzanego gracza :)

HLTV jest zlagowane, na większości sieci jakie grałem, w przypadku wh musiałeś sam podać nakręcić demko bo nie przyjmowali automatycznych dem. Zgodzę się z Tobą, że afk kick się przydaję, w nocy kiedy nie ma admina byłaby masakra. 

@Edit

Myśleliście może o wprowadzeniu na serwer wymuszania interpu/rate?

Opublikowano

Ja pobierałem dema kilkadziesiąt razy z dd2 i może z raz czy dwa coś było nie tak z demkiem. Jeżeli pamiętasz godzinę z wczoraj to pobierz demko i sam sprawdź czy hltv lagowało, chociaż po zmianach i modernizacjach jakie wprowadzał Nesty, raczej nie spodziewam się problemów od strony demek.

Niestety admini wchodzą o różnych porach dnia i nocy, a  zaleganie graczy na spekcie było notoryczne, więc taki plugin na szczęście został wprowadzony i dobrze się sprawdza:)

Co do wymuszania interpu i rate to już kiedyś Nesty pisał coś na ten temat na innym serwerze:

Nie wymuszamy żadnych ustawień, bo niestety ciężko jest dostosować ten system osobno pod steam jak i ns. I ja wiem, że to może być uciążliwe, ale z zapytaniem dlaczego nie wymuszamy proszę zwrócić się do valve.
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Czytajcie uważnie, a potem piszcie propozycję. Morex chyba wszystko wyjaśnił. Wymuszenie interpu nie zlikwiduje problemów, bo to nie jedyne ustawienia wypływające na rozgrywkę.

Opublikowano

Z mojej strony taki temat, który często się zdarza, podczas zmiany zawodnika pod koniec rundy kilkukrotnie (nie tylko ja) miałem przypadek, że osoba przenoszona pozostawała na chwilę w danej drużynie np ct w terro albo odwrotnie i korzystając z okazji zdążyła wybić osobę z którą grała w teamie, może tak ustawić serwer, aby przenoszenie odbywało się po śmierci...

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Może to nie zmiana na serwerze, ale coś przydałoby się z tym zrobić a raczej z nim. Pewnie każdy kto grał na Onlydd2 zna gościa "masz przejebane" bądź "strażnik fragów onlydd2". Typ ze zmiennym IP już długi czas popyla na speedhacku i aimie, nawet się dostał do topki.. Adminów jak zwykle nigdy nie ma, ale rozumiem każdy ma własne życie prywatne. Wydaje mi się, że ktoś powinien coś z tym zrobić nie tylko dla mnie, ale dla całego serwera. Bo z tego co zauważyłem coraz mniej ludzi na nim gra a jak jest ten cziter to w ogóle nikogo nie ma, a jak sie już w połowie zapełni to on wraca i znów jest pusto. Więc, proponował bym coś z tym zrobić..

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Wyłączone przenikanie przez graczy na początku rundy to celowa zmiana?

Opublikowano

Ok, to przy okazji fajnie gdyby się dało coś zrobić, żeby jakoś śnieżki rozróżnić..

@foresto: dwóch adminów dzisiaj na to zwróciło nawet uwagę, ale jak tylko sezonowcy narzekają to spoko :)

Opublikowano

A w sprawie granatów, bo przez jakiś czas było tak, że nie mogły one trafić kogoś kto znajduje się np. po drugiej strony bramy. A teraz znowu jest tak samo jak poprzednio, leci granat w anarchie i obija każdego poza nią. Może był to błąd, ale tak było lepiej..

Opublikowano

Witam pisze w sprawie przenikania na początku rundy przydało by się to naprawić albo usunąć mianowicie jest taki problem że gdy ct rzuci nawet 5 sg na bramę środkową to osoby z tt grające awp i w tym momencie stojące jedna w drugiej własnie na samym początku gdy jest to przenikanie to sg lezące w tym momencie na bramie są dla tej osoby nie widoczne czyli w skrócie mam awp stoję w drugim tt i widzę przez sg na bramę bo nie działają wtedy tak jak by ich nie było

Opublikowano

to trzeba coś z tym zrobić (usunąć) bo to jest chore zbyt duże ułatwienie dla strony tt

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności