Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze ONLY DD2 #02

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Hory Portier Chodzi Ci o zabezpieczenie, że teraz szybciej wykrywa sh? Jeżeli tak to już jest lepiej ale i tak cziter zdąży zniszczyć całą rundę zanim go wywali z serwera. 

• Odpowiedzi 563
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Zawsze to coś daje. Oczywiście nadal będziemy szukać rozwiązania żeby wyeliminować problem całkowicie.

• Właściciel
Opublikowano

Wdrożyliśmy dodatkowe protektory. Na razie widać, że działają. Banneo nic tutaj nie zdziała. 

10 godzin temu, Algis napisał:

1. Wyłączyć immunitet na PTB dla vipów. Teamy są nierówne, zdarza się, że w jednym teamie 6 pierwszych graczy z vipem ma lepsze staty niż najlepszy po drugiej stronie i PTB do pomocy dla przegrywających przenosi kogoś ze statami 4:10 (o balansie rund nie wspominając).

Poprawione. Może zadziała lepiej.

Opublikowano

Trochę nieprecyzyjne napisałem o tym PTB, ale myślałem, że tylko vipów nie przenosi. Admini mają flagę na immunitet przez co teamy i tak nie są wyrównywane.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Obserwowaliśmy ostatnią poprawkę i PTB działa znacznie lepiej, admini również wyrównują składy w razie potrzeby.

Teraz jest bardzo dobrze i nie potrzeba żadnych zmian.

Opublikowano
W dniu 4.04.2019 o 22:09, Sorry :) napisał:

Obserwowaliśmy ostatnią poprawkę i PTB działa znacznie lepiej, admini również wyrównują składy w razie potrzeby.

Teraz jest bardzo dobrze i nie potrzeba żadnych zmian.

Przykład z ostatniej godziny. Pod koniec rundy przeniosło mnie z terro do CT (gdzie był już gtx z 30 fragami ale PTB go nie bierze pod uwagę) przy stanie 6:3 dla CT.  Czyli przeniosło mnie do wygrywającej drużyny gdzie ktoś ma ponad 30 fragów a w terro zostaje koleś z 14. PTB idealne nigdy nie będzie, ale w momencie jak ktoś ze statami 31:4 nie jest brany pod uwagę przez plugin to jego działanie mija się z celem a zdarza się przecież, że w jednym teamie jest 3 potrafiących grać adminów i drużyna przeciwna 5 rund nie może ugrać. Mi to wielkiej różnicy nie robi bo mając vipa mogę grać fulla w każdej rundzie, ale reszta tych graczy, która dostaje baty i biega z mp5 albo m4 bez kevlara często się wkurza i wychodzi. 

2rc8umq.jpg

Opublikowano

Fajną opcją jest komenda /mute , gdy przychodzą ludzie którzy są niewyżyci przez mikro lub dzieciaki które "piszczą" można swobodnie zmutować i grać w spokoju :)

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Takie osoby można zmutować w grze, więc nie widzę sensu wgrywania czegoś takiego na serwer. ; >

• 5 miesięcy temu...
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Proponuję wyłączyć oślepianie flash'ami od swoich bo czasami to jest porażka. To jest jednak serwer społecznościowy więc spora ilość graczy przewija się przez niego, co wiąże się z tym, że dość często można dostać "mleko" na twarz.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Fajna propozycja, która przewinęła się już X razy i odpowiedź jest wciąż ta sama - zostajemy bardziej przy klasycznej rozgrywce i nie wdrożymy tego w życie serwera.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Kary za oślepianie dla osób, które robią to celowo to rozumiem, ale co z osobami, które np. rzucą flash'a w jakieś miejsce a ktoś z drużyny akurat przez przypadek wbiegnie na niego i zostanie oślepiony?

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Cóż - trzeba się nauczyć gry z fleszami towarzyszu.

A jeżeli pomimo upomnień za złe rzucanie fleszy,  zdarzają się one notorycznie od jednego gracza - również można go ukarać.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
7 minut temu, Sorry :) napisał:

Cóż - trzeba się nauczyć gry z fleszami towarzyszu.

Ja tutaj nie piszę o sobie bo może i spędzam większość czasu na ZM, ale grę na zwykłym modzie nadal ogarniam, towarzyszu.

Rzucę flesza w jakieś miejsce i dany gracz z mojej drużyny akurat podejdzie pod niego lub nawet celowo wejdzie jeśli wie, że za to są kary i ja ją za to dostanę. Upilnujesz każdego jak będziesz miał 32/32? Nie wydaje mi się.

Skoro było tyle propozycji o to, to jednak coś jest na rzeczy. Jeśli ta opcja zostałaby wyłączona to na pewno umiliłaby bardziej rozgrywkę. Np. wszelkie wejścia terrorystów na B czy A byłyby bardziej udane lub same wychylanie z danych pozycji.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Zapewniam Cię, że każdy admin u nas ogarnie rozgrywkę pod każdym względem, nawet jak będzie 32/32.

Każdy nowy admin jest do tego szkolony i wszyscy wiedzą jak się mają zachować w danych sytuacjach.

Nie szukaj dziury w całym, bo i tak nie zmienimy podejścia co do fleszy, towarzyszu.

Chcesz zabawy bez fleszy? idź na 4fun.

• Właściciel
Opublikowano
40 minut temu, Damo napisał:

Kary za oślepianie dla osób, które robią to celowo to rozumiem, ale co z osobami, które np. rzucą flash'a w jakieś miejsce a ktoś z drużyny akurat przez przypadek wbiegnie na niego i zostanie oślepiony?

To też jest uwzględnione na serwerze. To nie jest tak, że za pojedyncze oślepienie dostaniesz karę, ale jeśli w ciągu rundy jesteś nieostrożny lub celowo oślepisz parę osób, to wtedy jest kara. System jest dobrze przemyślany i działa bardzo dobrze. Nikt od dobrych 2 lat nie narzekał, aby kogoś niewinnego system karał lub też omijał tych, którzy robią coś celowo.

Pozdrawiam

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
6 minut temu, Sorry :) napisał:

Zapewniam Cię, że każdy admin u nas ogarnie rozgrywkę pod każdym względem, nawet jak będzie 32/32.

Każdy nowy admin jest do tego szkolony i wszyscy wiedzą jak się mają zachować w danych sytuacjach.

Tak masz przeszkolonych adminów, że nie jeden pewnie jest zirytowany tymi fleszami tylko po prostu nic nie powiedzą. Nie szukam dziury w całym, tylko jeśli jakaś dana grupa osób pisze jedną i tą samą propozycję to warto byłoby ich posłuchać i chociaż dla spróbowania to zmienić, a nie iść w zaparte.

9 minut temu, Sorry :) napisał:

Chcesz zabawy bez fleszy? idź na 4fun.

Aha czyli jeśli coś irytuje Cię na serwerze to nie dyskutuj, tylko go zmień.

mood GIF

@ GET  dziękuję za wyjaśnienie jak ten system działa. Może też reszcie da to inny pogląd na te flesze ;)

Pozdrawiam.

• Właściciel
Opublikowano

Panowie, przestańcie się kłócić o głupią sprawę.

3 minuty temu, Damo napisał:

Nie szukam dziury w całym, tylko jeśli jakaś dana grupa osób pisze jedną i tą samą propozycję to warto byłoby ich posłuchać i chociaż dla spróbowania to zmienić, a nie iść w zaparte.

W tej sytuacji akurat pójście w zaparte jest uzasadnione, ponieważ temat flashy był poruszany wiele razy i wypracowaliśmy ten system właśnie przez dyskusję. Możliwe, że system ten można zaostrzyć nieco - nie ma problemu! Ale faktycznie nie wprowadzałbym anty-oślepiania, bo to nie ten typ serwera, aby to robić.

Pozdrawiam

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

@ Damo , możesz sobie udawać polityka ale nie tutaj.

Dostałeś kwita i wytłumaczenie ze swoją propozycją więc co dalej ciągniesz temat? :)

Oczywiście każdy może zaproponować coś nowego, jakąś zmianę, tak jak Ty - ale jest blacha na wstępie to co drążysz temat, bez sensu.

Nie wprowadzimy anty fleszy i koniec kropka.

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Sytuacja, którą miałem przed chwilą na serwerze - byłem w dolnym trupie, mówiąc przez mikrofon "UWAGA, FLESZUJE GALE" rzuciłem jednego flesza, dwóch retardów i tak na niego wbiegło, po czym dostałem z automatu slaya bo oślepiłem swoich graczy z drużyny. Serio?!

#AntyflashForTeammatesON #MakeThisServerBetter

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności