Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze 4FUN

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 685
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

U mnie już ten problem nie występuje. Zgłoszeń też dzisiaj nie miałem żeby ktoś miał z tym kłopot.

• Właściciel
Opublikowano

Problem został już dawno temu załatany. Odpowiedzialny był za to serwer innego klienta, o czym pisałem wcześniej. Na moje zgłoszenie techniczny dział zareagował jak zwykle "impulsywnie" w takim znaczeniu, że podjął radykalne kroki, a zarazem szybkie na zanegowanie problemu w przyszłości. Skrypt na ubijanie procesora został zmieniony tak, aby serwer przeciążający rdzeń na poziomie 90-100% był wyłączany. Zatem nie ma możliwości, aby serwer lagował lub ścinał w jakikolwiek sposób. Nie mówię tutaj o problemach natury sieciowej, które mogą się zdarzyć nawet jutro <odpukać>. Tak samo inna sprawa jest, kiedy operator sieciowy może mieć problemy lub przeprowadzać prace techniczne na danym odcinku. No i jeszcze wykluczam jakiekolwiek ustawienia serwera czy pluginów, bo po to przeprowadzałem testy na serwerach, aby dowiedzieć się jak obecnie wygląda sytuacja na serwerach z jakością. Testy wyszły pozytywnie.

Reasumując: jeżeli problem występuje tylko u Ciebie znaczy to tyle, że albo masz za wysoki choke, złe ustawienia rate albo Internet ci szwankuje. A na to serwer nie ma już wpływu. Natomiast trzeba się przyzwyczaić, że wszelkie DDoSy, problemy natury sieciowej, bądź prace techniczne przeprowadzane przez operatorów sieci są dość częste i z tym trzeba się mierzyć.

Pzdr. 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

my mamy z tym problem nie wiemy czym to jest spowodowane  nie zdarza się to często ale jednak jest, najczęsciej wtedy kiedy jest pełny serwer tuż po starcie nowej rundy. 

• Właściciel
Opublikowano

Przy starcie rundy to jest lekka przesada. Naturalne, że przy starcie rundy następuje "ożywienie" rozgrywki i niestety CPU się podnosi. Tak jest wszędzie. Ale przesadą jest mówienie, że przy pełnym serwerze na początku rundy cofa. 

Tak czy inaczej, nie zaneguję sprawy, bo jest mały problem z /vips i być może to powoduje takie a nie inne problemy. Choć ostatnio jak sprawdzałem to nawet po wyłączeniu VIPa nadal były problemy. Dajcie mi czas do jutra, posprawdzam kilka rzeczy.

• Właściciel
Opublikowano

Na mapie aim_famas_x przy 20 osobach zabija z respa 4 - 5 graczy.

Poprawione. 

-> nowy RS wdrożony

-> poprawa czasu mapy cs_deagle5 - dzięki użytkownikowi spod, który wyłapał błąd. 

-> zmiana grawitacji na 750

-> dodano mapę de_hell

-> reset rankingu

• Właściciel
Opublikowano

To nie ma znaczenia czy większość jest za czy przeciw, bo to nie o racje bytu tu chodzi, a komplikacje związane z przystosowaniem tego pod steamy i NSy... Użyj opcji szukaj zanim napiszesz.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

mozna wgrac wyglad do vipa tzn kto ma vipa ma inne ubranie i wtedy bedzie wiadomo kto ma vipa

• Właściciel
Opublikowano

Wszystko jest w trakcie naprawy, w ostatnich dniach dzieje się źle i doprowadzimy do stanu odpowiedniego serwer.

• 1 miesiąc temu...
  • Właściciel
Opublikowano

Aktualizacja serwera.

-> nowy roundsound

-> aktualizacja V.I.P'a 

• poprawa sprawdzania ilości dostępnych vipów na serwerze (to akurat wdrożę na wszystkie serwery)
  • menu z wyborem broni (coś takiego jak na DD2)
  • naprawa dodatkowego +30 DMG z HE 
  • może posiadać 255 pancerza

-> poprawa w TOP15 3 najlepszych graczy (błędy z wyświetlaniem ikonek...)

-> załatane wieszanie się serwera na niektórych mapach (np. eldorado)

-> ponowne dodania na de_eldorado niewidzialnej ściany

-> restart rankingu 

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.Według mnie fajnie by było jakby smogi były kolorowe , daje to bardzo fajny efekt i pasuje do 4Fun :) Aha chciałbym jeszcze dodać w tym temacie bo tamten o propozycji map jest już zamknięty , czy była by możliwość wgrania na serwer map takich jak : 

- de_verso 

- de_lidl

- de_aztec3

Proszę rozważyć wgranie tych map chociaż na próbę :)

PS. przydałyby się apteczki na ścianach do podleczenia graczy :p

• 4 tygodnie później...
  • Właściciel
Opublikowano

No więc przyszła kolej na zajęcie się serwerem 4FUN (14.09.2014):

-> nowy roundsound

-> reset statystyk

-> blokada 10 sek. HE na początku na każdej mapie (w celach testowych)

-> slot dla graczy STEAM za darmo (połączenie przez konsolę na razie)

-> dodatek do VIP: możliwość wyłączenia menu wyboru broni (komenda: /menu)

-> NOWOŚĆ! patrząc na gracza, możemy widzieć ile zadał obrażeń oraz ile otrzymał!

• Właściciel
Opublikowano

Jeszcze drobne poprawki:

-> poprawnie będzie wyświetlać kto ile zadał i otrzymał obrażenia (bugowały się wiadomości)

-> do menu wyboru broni w V.I.P, dodano opcję "Wyłącz menu broni"

-> zmieniono w roundsoundzie "reklamy" na "informacje" (wiele osób myliło się)

-> wyłączenie informacji w roundsoundzie to też wyłączenie informacji jaka leci nuta

• 5 tygodni później...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Chciałbym się dowiedzieć czy został naprawiony(bug/error/błąd) na mapie cs_deagle5

*Wygląda on następująco po 3 rundzie Vip dostają menu kupna broni ,która można kupić

I używać

*Dlaczego o tym pisze ponieważ przed moim zniknięciem działa ten bug .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności