Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze 4FUN

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 685
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • Właściciel
Opublikowano

No więc ode mnie propozycje:

1# Jakiś ciekawy efekt przy rzuceniu granata.

2# Gdy jesteś nieżywy i spoglądasz na gracza, pisze tekst: STEAM / NO STEAM | Interp: xxx.

3# W TOP15 pierwsze 3 osoby wyróżnione kolorami.

4# Zmodyfikowanie losu:

- los nie można użyć w 1 rundzie,

- efekt błyskawicy niebieskiej lub białej przy wylosowanie śmierci,

- dodanie dźwięków wygranej,

- jakieś nowe itemy do zdobycia (nie przesadzone!).

5# 2 fragi za HS z AWP oraz zabicie z kosy - nieaktywne na mapach awp oraz nożowych.

6# Dodanie rankingów na mapach gg, awp, he, aim oraz odpowiednich dźwięków przy zabiciu itd. O tym więcej informacji.

7# Na mapach aim tylko only HS.

8# Zmodyfikowanie CSDM.

9# Wymuszacz jakiś interpu. Dokładnie to dozwolone wartości 0.01 - 0.05, wyżej lub niżej powoduje otwarcie menu interpu.

Opublikowano

Nie za bardzo wiem, czy to oceniamy, ale pozwolę sobie skomentować. :)

1#Nie wiem o jakich efektach mówisz, ale jeżeli będzie wyglądało dobrze czemu nie.

6#Rankingi fajna rzecz, przydało by się, dźwięki przy zabiciu powinny być niezłym rozwiązaniem, o ile nie będą denerwujące

7#Będę na nie, ze względu na to, że jest kilka fajnych serwerów aim, a tutaj mogłem w końcu zagrać te mapki normalnie. Łatwiej nauczyć się strzelać w głowę na zwykłych serwerach, wystarczy, że gracz będzie skakać, albo kucać na scrollu i aim hs staje się denerwujące...

Ode mnie.

8#'dowód' gracza, wyświetlało by statystyki k/d ilość hs ulubiona broń(mam nadzieję, że da się to zrozumieć)

9#Banowanie na id komputera- NeoBans

10#Pousuwanie nielubianych przez graczy mapek, o ile takie są.

11#Test na 16bit, sprawdza czy gracz nie ma gry uruchomionej w 16bit

• Właściciel
Opublikowano

Oczywiście, że możesz komentować propozycję. Ten temat daje cały zakres możliwości i każdy może się tutaj wypowiedzieć za lub przeciw propozycji i podać konkretne powody lub się ustosunkować.

Co do 8# nie bardzo rozumiem. 9# NeoBans wiem co to jest i wiem kto zrobił, znam go, natomiast mam pewien problem przy instalacji. Musze jakiś program ściągnąć, a mi się po prostu nie chcę. Dodatkowo trzeba płacić za miesiąc (wersja za free jest przepraszam za kolokwializm - dupna). Co do 10# mapcykl jest wykonany starannie i doglądany przez H@ serwera. Obecnie go nie ma i zastępuję. Jeżeli dana mapa się nie sprawdza lub nie podoba, należy zgłosić to na forum. Nie ma problemu, aby przedyskutować o tym. Co do 11# pomyślę. Znam ten plugin, a chociażby z Puchatka TP.

P.S: Pamiętajcie, że nie każda propozycja zostanie wprowadzona. Chcemy jak najlepiej zoptymalizowany serwer :-)

Opublikowano

Tak można dodac pare pluglinów:

-najlepszy gracz rundy, ilosc zabitych przecowników przez niego oraz damege, ktory zadal

-reset stat po to jak ma sie zryte staty wpisujesz /rs i masz statystyki 0 kills 0 deads

-Taki pluglin aby nie mozna bylo reklamowac innych siecie serwerow CS`a, jak sie wpisze IP to wyskakuja tylko jakies wyrazy

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Dodanie:

- only hs na mapach typu awp, gg, aim - będzie to sposób na uprzyjemnienie rozrywki

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

No na pewno nie awp i gg -.-

Oczywiście, że tak - o to w tym chodzi, żeby wykazać się celnością, a nie fartem lub interpem.

Ewentualnie można dodać na początku mapy wybór - only hs lub nie.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

- /los2 jak to było na DF za np. 5000$,

- rambo.

• Właściciel
Opublikowano

Nie będzie żadnego HS na AWP, FY lub GG, bo to sieka. Dodać mogę tylko na AIM. Na inne, np. gg czy awp zupełnie inne efekty. To będzie lepszym rozwiązaniem, a na pewno nikomu się nie spodoba AWP + HS..

• Właściciel
Opublikowano

4FUN przeszedł prace konwersacyjne.

Nowa, odświeżona konfiguracja. Zmodyfikowany grenade_trail - strzałki oraz dodane ustawienia do wybrania gracza. Interp 0.01 - 0.03 + dodatkowe ustawienia, które odciążą serwer i graczy. Jeżeli gracz nie wybierze interpu, dostanie kare. Dodatkowo pokazuje najlepszego gracza rundy oraz kto Cię zabił i ile zostawiłeś mu HP/AP.

Jeszcze jakieś propozycje? Los będzie zmodyfikowany jeszcze dzisiaj.

• Właściciel
Opublikowano

Może tak:

15 minut - aim

de_dust2 - 25 minut (a nie 35)

de_inferno - podstawowo (brak rozszerzenia czasowego)

de_nuke - j/w

oraz usunięcie na mapach: awp / aim / he roundsoundu, a w zamian dodanie dźwięków specjalnych :) Pokażę Wam w najbliższych dniach lub nawet dzisiaj jak to będzie wyglądać.

Opublikowano

I bardzo dobrze, bo z tymi roundsound'ami to czasem zanim się jeden kończył to już następna runda się zaczynała :D

Opublikowano

Na aim_, awp_ możesz dodać jakieś dźwięki w stylu, "ale urwał" itp, to jest zawsze lubiane przez graczy :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności