Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze 4FUN

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem zaproponować noże, dające nam dodatkowe umiejętności(skakanie, szybkość, ciche chodzenie) ale chyba nie ma szans, zgadłem?

• Odpowiedzi 685
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Chciałem zaproponować noże, dające nam dodatkowe umiejętności(skakanie, szybkość, ciche chodzenie) ale chyba nie ma szans, zgadłem?

Po co? Nie róbcie z 4FuN'a już takiego DiabloModa. Według mnie to robicie.

No właśnie, na paru serwerach. Dlaczego nie możemy mieć czegoś bardziej oryginalnego? : )

Ja już zajmę się losem i efektami specjalnymi. Przedstawię Wam wszystko niebawem.

A pro po modelu /los. Proponuje dodać może "Niewidzialność" na 15-20 sek. Sądzę, że by się serwer troszeczkę wyróżnił.

A jeśli chodzi o niewidzialność to tak żeby nie był niewidzialny tak poważnie tylko lekko było go widać (coś w stylu "Cienia")

• Właściciel
Opublikowano

Odpada.

Zrobiłem reset statystyk. Każdy może sobie zresetować pod komendami:

/rs, /restorescore lub restartscore. Plugin nie jest dość oryginalny w kodzie, bardzo łatwo było go wykonać, więc niczym się nie różni od tego zamieszczonego w Internecie.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

/restorescore ?

a pojedynek na noże gdy zostanie 1vs1 ? jest to ?

• Właściciel
Opublikowano

Na razie dość zmian. Przerobię los i zrobię te efekty odnośnie kosy, hs itd. i na razie starczy. Im więcej dodamy zabawek, tym niekorzystnie wpłynie na serwer. Wprowadzajmy zmiany z głową oraz w jakichś odstępach..

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Zabicie nożem w głowę za 2-3 fragi, plugin wyłączony na mapie 35_hp.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

to jest zbędne ..

• Właściciel
Opublikowano

to jest zbędne ..

Dokładnie, a te fragi za he czy HS niedługo zrobię.

Dodatkowo opiszę Wam nowego LOS-a i zmiany:

- los można użyć teraz co 4 minuty, a nie 5;

- nowy kod,

- nie można użyć losowania w 1 rundzie (również w tej 1, co została zmieniona mapa),

- zastosowanie procentowej szansy na wylosowanie danej rzeczy (jest ich UWAGA! tylko 6 - więcej szczegółów nie zdradzę, tak to nie jest żadne oszustwo ani bajer, że tyle nowych itemów, a tylko 6 losuje)

- pobieranie informacji czy gracz ma, np. za mało pieniędzy na odjęcie, za dużo, czy posiada broń, czy ma mało/dużo lub równe 100 HP,

- możliwość otrzymania nowego losowania, jeśli wylosowaliśmy coś co mamy lub jest niezgodne,

- wprowadzenie dźwięków oraz nowych efektów, np. zabicie z pioruna, wybuch.

To w sumie "mało", ale nowy kod zawiera ponad 500 linijek, a poprzedni zaledwie 150 - nie oznacza to wcale, że los jest obciążający, bo jak wspomniałem, losujemy tylko 6 itemów i każdy ma xx szansy na wylosowanie.

• Właściciel
Opublikowano

Troszkę odbiegnę od tematu ale w tym losie bardzo często losuje śmierć :D

Właśnie, że nie. Na śmierć jest 15%, na granaty ponad 30, a na broń oscyluje w granicach 20-25. Uważasz, że to dużo? ;)

Chyba, że jesteś typowym pechowcem (nie tylko serwer mam na myśli)?! Aaaa, de facto jestem za mądry!

Opublikowano

Moja propozycja to dodać plugin, który umożliwia, gdy jest 1v1, walkę na noże, pocierając o ścianę, u przeciwnika pojawia się pytanie czy chcesz iść na kosy. Widziałem to na wielu serwerach, i jest to wg. mnie dobry pomysł (skromny jestem :D).

Opublikowano

Po dzisiejszych akcji z super sympatycznym neosem, proszę o wgranie pluginu umożliwiającego wpisanie /mute i zmutowania danego gracza, bardzo to czasami uprzyjemni rozgrywkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności