Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze 4FUN

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, Ja mam taką propozycję może i nie potrzebną ale dla mnie bynajmniej zmienia to klimat serwera ;) Otóż mam na mysli plugin który zmienia kolorystyke nieba.

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <engine>

new normalsky[64]

public plugin_init()
{
        get_cvar_string("sv_skyname" , normalsky , 63); 
        register_plugin("Pogoda","1.0","KaMaZZ")
        pogoda()
}

public pogoda()
{
        new today_str[8]
        get_time("%H",today_str,8)
        new today = str_to_num(today_str)

if((today >= 0) && (today < 6))
        {
                set_cvar_string("sv_skyname", "night")
        }
        if((today >= 6) && (today < 7))
        {
                set_cvar_string("sv_skyname", "space")
        }
        if((today >= 7) && (today < 20))
        {
                set_cvar_string("sv_skyname", "normal")
        }
        if((today >= 20) && (today < 22))
        {
                set_cvar_string("sv_skyname", "space")
        }
        if((today >= 22) && (today < 24))
        {
                set_cvar_string("sv_skyname", "night")
        }
}

Wystarczyło by zamienic wszystko na "normal" aby nie było jakiejś ciemnicy na serwerze w godzinach wieczornych, tylko żeby cały czas było takie słoneczne zajebiste niebo ;)

• Odpowiedzi 685
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • Właściciel
Opublikowano

To już jest na DD2, ale nie kod KaMaZZ-a, tylko mój własny i bardziej optymalny, bowiem nie wykorzystuje nic poza plugin_init.

Dodatkowo, normal to nie jest, to jest inne niebo.

Opublikowano

O właśnie Nesty, dokładnie o to mi chodziło co na Only DD2 jest ;) Wgraj to na 4fun-a tez.

• Właściciel
Opublikowano

Knife nie zostanie jednak wgrany.

Co do nocy na 4FUN, myślę że lepiej, aby każdy serwer się wyróżniał jakoś. Pomyślimy nad tym kiedyś.

Co do map, usunąłem z rotacji 3 mapy, mianowicie:

awp_ruins

awp4one - mapy typowe dla awp serwera, usunięcie ich oznacza to, że są spadki po prostu graczy na tych mapach.

oraz de_rats_kitchoon_v2 - zbyt duża

+ do usunięcia według mnie:

de_eldorado

de_cpl_mill

de_sunny

aim_map

z racji małej grywalności, a cpl gdyż nie pasuje.

W zamian za de_dust4ever można wgrać:

de_dust2_2013_final - http://gamebanana.com/cs/maps/171427

oraz:

de_hell

de_inferno15

de_aztec -> de_aztec15

de_chateau

Od 22 można włączyć typowe, małe mapy lub gdy będzie poniżej 12 osób na serwerze, właśnie tryb nocny się przełączy. Tyle z mojej strony.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

W zamian za de_dust4ever można wgrać:

de_dust2_2013_final - http://gamebanana.com/cs/maps/171427

Co jak co, ale fpsy graczą to chyba do 40 będą spadać...

de_eldorado

de_cpl_mill

de_sunny

Przeszkadzają Ci te mapy? one akurat na 4FUN pasują. W końcu gracze nauczą się grać na tych mapach, bo narazie patrząc na to grają : dust2, nuke, inferno, rats_1337, india - może tylko te mapy zostaną? No właśnie :)

• Właściciel
Opublikowano

Po to rotację map się ustawia, aby dogodzić graczom, a nie wciskać im "żeby się nauczyli".

Na pewno usunę cpl_mill i sunny. Jeśli serwer się jeszcze bardziej napełni, to wtedy może ktoś będzie prosił o wgranie tych map.

Opublikowano

Co do map, usunąłem z rotacji 3 mapy, mianowicie:

awp_ruins

awp4one - mapy typowe dla awp serwera, usunięcie ich oznacza to, że są spadki po prostu graczy na tych mapach.

oraz de_rats_kitchoon_v2 - zbyt duża

awp4one mogłeś zostawić lecz z drugiej strony, bez przesady z tymi awp bo rzygać tym sie da na 4funie.

+ do usunięcia według mnie:

de_eldorado

de_cpl_mill

de_sunny

aim_map

z racji małej grywalności, a cpl gdyż nie pasuje.

Eldorado - według mnie jak najbardziej grywalne jest i powinno zostać

cpl_mill - no w zasadzie nie potrzebna

sunny - bardzo fajna mapa, powinna zostac gdyz na tym serwie grane sa dd2 i awp india

Reszte propozycji ktore wymienileś jak najbardziej można wgrać, ale mimo wszystko trzeba coś zrobić z tym serwerem Nesty, bo nie wiem czy tylko ja to zauważam czy inni też. Na tym serwerze granę są tylko takie mapy: de_dust2, de_westwood, awp_india, 35hp_2. To sie staje monotonne. Gracze robią też jakieś lewe przemyślenia. Na serwerze jest 20 osób jest vote to biorą mape typu de_dust2_long. W takim momencie ja już wiem, czego się moge spodziewać . . . Wybrana mapa sie zaczyna i co wszyscy robią "rtv, rtv, rtv" i znowu i tak w koło . . . Zastanawiam sie czy nie było by dobrym rozwiązaniem zlikwidować opcje "rock the vote" bo to poprostu na tym serwerze jest nadużywane . . . aha i jeszcze prosiłbym cie Nesty, o wgranie jakiś niestadardowych fajnych mapek coś typu, de_tmar itd.

• Właściciel
Opublikowano

Twoja argumentacja jest słuszna, bo też to zauważyłem, dlatego kilka dni wcześniej ustawiłem cvar, że co 7 albo 8 map można wybrać ponownie tą samą.

Dlatego też powstał galileo nocny i dzienny, gdzie w dzień nie można nominować map takich jak dd2long. Muszę przetestować na serwerze czy w ogóle działa i co poprawić :-)

Opublikowano

Twoja argumentacja jest słuszna, bo też to zauważyłem, dlatego kilka dni wcześniej ustawiłem cvar, że co 7 albo 8 map można wybrać ponownie tą samą.

Właśnie nie chcąc Cie martwić ale własnie coś jest z tym nie tak. Wczoraj, dzisiaj byłem świadkiem nie raz jak grana jest mapa np. awp_india, potem jest hmm załóżmy de_aztec to na aztecu mozna już dodać do nominacji awp_india i nie raz tak widziałem i właśnie nie wiem czy coś jest nie tak, miałem Ci o tym powiedzieć, ale zapomnialem i mi przypomniałeś teraz o tym.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Potwierdzam to, dobre 2 dni temu w vocie były cały czas te same mapy. Galileo nawet nie pokazywało historii granych map, tylko po dd2 było można ją nominować jeszcze raz.

• Właściciel
Opublikowano

I być może to jest cały problem, bo wczoraj i przed wczoraj nic nie robiłem... :)

Za chwilę znajdę przyczynę tego, czy coś takiego występuje na ZM?

@ Dobra, znalazłem prawdopodobnie przyczynę, informujcie mnie o skutkach czy teraz będzie normalnie.

Opublikowano

@ Dobra, znalazłem prawdopodobnie przyczynę, informujcie mnie o skutkach czy teraz będzie normalnie.

Info bedzie na bierząco ;)

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Zauważyłem kilka rzeczy.

1. Jak robimy odsłuch RS i jesteśmy na drugiej stronie playlisty i wybierzemy przykładowo nr 1 to przenosi nas na stronę pierwszą.

2. Czas paki leciał z rundy na rundę , tzn. paka pikała została rozbrojona i odliczanie nadal było w następnej rundzie.

• Właściciel
Opublikowano

1. Jak robimy odsłuch RS i jesteśmy na drugiej stronie playlisty i wybierzemy przykładowo nr 1 to przenosi nas na stronę pierwszą.

Z tym nic nie da się zrobić.

2. Czas paki leciał z rundy na rundę , tzn. paka pikała została rozbrojona i odliczanie nadal było w następnej rundzie.

Poprawiona wersja wyszła już całkiem niedawno i zostało to zlikwidowane, ponieważ wdał się pewien błąd.

Opublikowano

to je tak.

Rozgrzewka.

Bronie na Plecach // nie problem ze sciąganiem można sciągnąć razem z nowymi rsami.

Wymuszacz interpu

można też dla zabawy wgrać Kompletnie nie standardowe modele broni, które będzie mógl załączać tylko admin. Oczywiscie wtedy każdy model sie zamienia, u kazdego gracza. równierz dochodzą bronie jak Bazuka, 2 Strzelby na raz, 2 rewolwery , minigan i takie inne...

• Właściciel
Opublikowano

Bronie na plecach odpadają.

Wymuszacz interpu - mówiłem.

Rozgrzewka - nie wiem.

Przywrócę plugin, który dodaje dodatkowe fragi.

• Właściciel
Opublikowano

Przywrócony został plugin na dodatkowe fragi, ale napisany został od nowa.

Korzyść to przede wszystkim funkcjonalność i oczywiście jakość. Za HS, zabicie z noża i granatu - 2 fragi. awp map i he wiadomo nie dotyczy granat, a na mapie 35hp nie ma fraga za HS, zabicie z noża i granatu tylko za HS z noża.

Życzę dużo fragów!

Opublikowano

A jest możliwość zmiany ilosci 2x HE na 2x Smoke ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności