Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze 4FUN

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 685
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • Właściciel
Opublikowano

Nowy roundsound już jest, zapraszamy. Lista zostania wkrótce dodana przez bistro, który jest autorem kolejny raz świetnego roundsoundu.

• Właściciel
Opublikowano

Nie otrzymaliśmy żadnego merytorycznego zgłoszenia o występujących niestabilnościach. Jedynie kilka wspomnień, np. od koval-a czy kanixa, że takie coś zdarzyło się jednorazowo na danej mapie, ale to o niczym nie dowodzi.

Niestabilność ma prawo wystąpić z przyczyn niezależnych od nas czy hostingu i będzie to niestety mogło być coraz częstsze z racji sytuacji panującej na trasach w Polsce. Hosting Pukawka.pl ma rzetelne podejście do klientów, współpracuję razem z nimi - nawet na Puchatku niestety występują, ale to oznacza, że Seba źle programuje? Niestabilność ma to do siebie, że może wystąpić z wielu przyczyn, pluginy są sprawne, konfiguracja serwera również - co prawda wczoraj czy przed wczoraj poprawiałem, ale dla pewności ustawiłem takie jakie było kilka dni wcześniej, trzeba poczekać na restart serwera. Jeśli nadal występują, proszę o merytoryczne zgłoszenie z podaniem czasów, długości trwania ów niestabilności, opis oraz jeśli można to wykres z programu winMTR, który służy do pomiaru trasy do maszyny (1 host "no response" powinien mieć wartość sent przekraczającą 100).

• Właściciel
Opublikowano

[EN]

FIX: Plugin "reset score" doesn't reset then frags or deaths there is equal 0.

FIX: Plugin Extra frags - improvement.

--

[PL]

NAPRAWA: Nie można zresetować statystyk wtedy, gdy fragi lub zgony są równe 0 czyli brak ich.

POPRAWA: Dodatkowe fragi posiadają jeszcze lepsze, bardziej optymalny kod bez błędów.

• Właściciel
Opublikowano

Więc wziąłem się za porządek z mapami na 4FUN. Z racji tego, że 4FUN jest przepełniony w dzień musimy przeorganizować mapcycle dzienny.

Tak będzie wyglądać od jutra mapcycle dzienny:

32_aztecworld
35hp_2
aim_map_usp
awp_india
cs_assault
cs_italy
cs_rats2_final
de_aztec15
de_cbble
de_dust
de_dust2
de_dust2_long
de_dust2_2013_final
de_dust2002
de_eldorado
de_hell
de_inferno
de_kabul
de_nuke
de_rats_1337
de_summit_snow
de_tesco
de_train
de_tuscan
de_westwood
fy_pool_day

Działa wreszcie aztec15, dodany 32aztecworld (jest stosunkowo duża mapa), ta mapa de_summit_snow. Usunąłem z tego mapcycle cs_wiocha, awp_nuke (bądź ta battle).

Mapcycle nocny przedstawia się tak:

35hp_2
aim_f_usp
aim_famas_x
awp_battle
awp_india
cs_wiocha
de_dust2
de_dust2_long
de_inferno
de_nuke
de_westwood
fy_pool_day
  • Właściciel
Opublikowano

Zaszło wiele dziś poprawek, np. w V.I.P. Dodaliśmy komendę /cennik - tam gracze będą mogli się dowiedzieć za ile można kupić taką usługę.

Wprowadziliśmy optymalizację do pluginów: czarny flashbang, dodatkowe fragi i resetowanie statystyk.

Mam nadzieję, że zmiany wpłyną jeszcze bardziej na optymalność serwera.

Co do niestabilności, wystąpiły 3 i być może teraz po tych optymalizacjach coraz mniej ich będzie aż w końcu znikną. Nie jesteśmy w stanie przewidzieć kiedy "lag" nastąpi, ale na pewno okres trwania takiej niestabilności oraz ich ilość jest mniejsza względem przeszłości.

Na pewno serwer chodzi coraz lepiej od kilkunastu dni i to jest najważniejszy fakt.

Opublikowano

Jeżeli czapki nie będą powodować lagow serwera to czemu by nie dodać.

Zajmuje od razu czapkę sombrero (oczywiście jeżeli będzie, jak na JB którym zaczynałem karierę w CS'a).

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Zajmuje od razu czapkę sombrero

Zająć to możesz toalete :D Sombrero jest moje!! :D

Dodawaj te czapy.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Czapki bardzo dobry pomysł. Jeżeli nie bd lagów to jestem także za.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności