Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze 4FUN

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

No widzę, miejsce na ZM się zwiększyło, teraz na 4FUN. Wszystko idzie w dobrym kierunku <3

• Odpowiedzi 685
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • Właściciel
Opublikowano

No, a co z czapkami? :)

Z tego co wiem "lagów" już żadnych nie ma na 4FUN. Poza dzisiejszą wpadką, bo serwer był przez ponad albo około 5 minut offline. Wszedłem do panelu, status serwera: sprawdzam czyli jakaś niestabilność albo crash. Ale strona Pukawki strasznie muliła, próbuję włączyć a tu error z bazą. Po kilku sekundach wszystko wróciło do normy i była mapa rats_1337, więc wychodzi na to, że crashu nie było. Widocznie coś musiało być nie tak przez kilka chwil. A tak poza tym nikt mi się na niestabilności nie skarży.

Cieszę się, że optymalizacja serwera poszła w bardzo dobrym kierunku.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

No, a co z czapkami? :)

Raczej czapki nie są potrzebne na 4fun, bo zazwyczaj ludzie spinają, że nie mogą w głowę trafić. Ale kto wie może komuś się to spodoba.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Moim zdaniem czapki są w zupełności niepotrzebne..oczywiście można je dodać, ale dopiero w okresie zimowym grudzień/styczeń (czapki mikołaja). No a teraz zbliża się wiosna.. Można by było pomyśleć o pluginie z jajkami wielkanocnymi albo jajka/kurczaki jako granaty czy coś, ale no...serwer i bez tego jest dobry także nie trzeba go "zaśmiecać" dodatkowymi pluginami. Amen.

Opublikowano

Co do lagów to wczoraj było kilka na mapie de_rats_1337 dość długo trzymało w miejscu.

• Właściciel
Opublikowano

Dziękuję za informację. Warto, abym znał też godzinę mniej-więcej.

Wiem też, że aby zapobiec takiemu czemuś należy zmienić mapę. Muszę zobaczyć jeszcze dokładniej co powoduje takie zjawisko tylko na danych mapach, gdyż po zmianie jest dobrze.

Zapętlanie się pętli w nieskończoność raczej nie powinno odgrywać tutaj roli.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Dzisiaj o 14:40 nastąpił crash w pierwszej rundzie mapy awp_india.

• Właściciel
Opublikowano

Jeżeli wystąpił crash czyli serwer został wyłączony i się zresetował, to jest to poprawne działanie serwera. Gorzej byłoby, gdyby taki crash był bardzo częsty, przykładowo do 2h lub 4. Ale co jakiś czas serwer tego potrzebuje, aby pamięć wirtualna została wyczyszczona w trakcie restartu, aby odciążyć procesor itd. Więc crashy proszę nie zgłaszać, bo są to naturalne działania silnika [ serwera ], na które nie mamy wpływu.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Ja mam pytanie co do wybierania teamów.. Czemu serwer nie blokuje danego teamu, gdy jest w nim za dużo osób? Tylko dalej można do niego dochodzić. Dziś na przykład na ratsie było (w pierwszej rundzie, początek mapy) 11 TT na 1 CT...

Albo w ogóle wywalić tą mapę z serwera? Bo bez sensu się na niej gra.. Albo tak jak na eldorado jest, zrobić coś takiego żeby granaty się odbijały ..

Opublikowano

Może osoba będąca w CT n ie potrzebowała pomocy i sama chciała grać?

Nie znaczy, że gdy ktoś nie lubi mapy trzeba ją usuwać. Ja powiem szczerze nie lubię map typu rats, eldorado, ale nie piszę aby je usunąć, bo wiem, że cieszą się popularnością. Lepiej było by abyś dał samą propozycje blokowania teamów a nie usuwania mapy. Na eldorado specjalnie jest zrobione odbijanie się granatów po to, aby nie spamowac granatami na resp przeciwnika.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Może osoba będąca w CT n ie potrzebowała pomocy i sama chciała grać?

No nie żartuj..

Nie znaczy, że gdy ktoś nie lubi mapy trzeba ją usuwać.

Czy ja napisałem coś o tym, że jej nie lubię? Owszem, lubię.

Lepiej było by abyś dał samą propozycje blokowania teamów a nie usuwania mapy.

Przecież to właśnie napisałem, czytaj uważnie

Czemu serwer nie blokuje danego teamu, gdy jest w nim za dużo osób? Tylko dalej można do niego dochodzić...

- to jest propozycja wynikająca z tego pytania, czyż nie?

Z kolei o usunięciu mapy wspomniałem ze względu na te granaty

a eldorado specjalnie jest zrobione odbijanie się granatów po to, aby nie spamowac granatami na resp przeciwnika.

Więc skoro jest tak zrobione na eldorado to trzeba zrobić tak samo i na ratsie. Bo przecież polecą 3 granaty i połowy teamu nie ma i to w następstwie powoduje, że gra jest bezcelowa. Jeszcze jak jest jakiś VIP w TT.. Dlatego mówię że trzeba ustawić tutaj tą zaporę przed granatami albo mapę po prostu usunąć i wstawić w jej miejsce np. rats_office

Opublikowano

Chciałbym zgłosić, że mapka de_rats2_final ma zbugowane respy, więc proszę o jej usunięcie lub naprawienie.

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie mapki de rats 1337. Czy można byłoby na niej zrobić ochronę graczy na początku rundy, gdyż niektórzy nie zdążą ruszyć się z lodówki, bo zostają za spamowani granatami.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Mam pytanie odnośnie mapki de rats 1337. Czy można byłoby na niej zrobić ochronę graczy na początku rundy, gdyż niektórzy nie zdążą ruszyć się z lodówki, bo zostają za spamowani granatami.

A może lepiej by było zrobić, aby granaty odblokowały się np. po 10-15 sec. od startu rundy.

Opublikowano

uważam żeby nie wyłanczać małych map . Jest opcja RTV oraz są admini żeby zmienić mapę w razie potrzeby

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Jeśli chodzi o ochronę, czy też zablokowanie HE na początku rundy, to jestem przeciwko. Mapa ma swoje uroki i wady i nie powinno być żadnych udogodnień.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności