Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze 4FUN

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm :) Miałem założyć oddzielny temat i pytać , ale skoro nawiązałeś do zmian na serwerze to może dałoby rade zrobić coś z  tym wybieraniem map . Bo kiedy nie wejde to zawsze leca w koło te same mapy czyli eldorado , rats, westwood i westwood big ,o ile dobrze mówie i  , alpin . Tylko od czasu do czasu gramy jakąś inną mape  . Wiem że to jest decyzja graczy co chcą grać ale bez przesady ... Może dało by rade zrobić coś z tym . Czyli na przykład jeżeli jakaś mapa była grana to dopiero potem po pięciu przegranych innych mapach możemy zagrać znów daną mape ?  Albo ustawić żeby mapy same się zmieniały bez vote , może by to było lepsze ...

• Odpowiedzi 685
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • Właściciel
Opublikowano

Na śmierć zapomniałem o mapach i respach. Dzisiaj w nocy na 100% to zrobię.

@greed.

Tak głosuje wola większości, trudno.

Opublikowano

Nesty, Greed ma rację, co do tego, niby jest, że po tam chyba 8 mapach można nominować tę samą mapę, ale w vote przeważnie i tak się pojawiają mapy, które wcześniej były grane i nie minęło tych ,,8 map".

EDIT:

Mam nadzieje Nesty :) bo często widzę jak ludzie piszą ,, eee znowu to samo idę gdzie indziej " więc jest to troszkę męczące grać non stop to samo

Opublikowano

Jak nikt nic nie nominuje to pojawiają się mapy wcześniej grane. Ja co do mapcycle jestem przeciw, ale zwiększyłbym może liczbę map w votowaniu do 5. Zawsze to większy wybór.

Opublikowano

Możliwe bo wcześniej nie było ,, non stop to samo "nie płakali, aż tak jak teraz ma to miejsce...

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Greed `Najwidoczniej mało grasz. Mapy nie powtarzają się chyba, że np wybieracie indie na 25 osób i ja robię vote z amxmodmenu i wtedy lecą wszystkie na nowo w vote następnych.

Co do wypowiedzi Ziomka:

eee znowu to samo idę gdzie indziej

Jak na razie to na tych wypominanych mapach typu:

- eldorado

- rats

- west

Jest bardzo dużo graczy, natomiast na innych wątpię. To są 4 jedne i te same osoby, które marudzą nie znaczy, że dla nich trzeba wszystko zmieniać.

Greed Fajnie, że wymieniłeś alpina, nowa mapa, a już nie pasuje.

Dodatkowo przez ostatni okres gram trochę + znajomi i wiem, że zapomniałeś dodać map takich jak:

- du_dust2

- de_dust2002

- de_nuke

- de_inferno

- cs_assault

Są one równie często grane jak te wymienione przez Ciebie, a nawet częściej.

Opublikowano

koval to chyba coś się od pewnego czasu pozmieniało  albo mało grasz . Bo od paru dni jak gram to praktycznie caly czas leca te mapy ktore wymienilem typu rats , eldorado . Nuke , dust i inne mapy tego typu juz odpadaja . Bo gracze biorą w koło to same koleja rats , westwood , alpin , eldorado  i westwood powiększony . Rzadko gramy coś innego . Zresztą nie tylko ja jestem tego zdania jak widze :)

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

No tego zdania jest 5/6 osób, które cały czas płaczą. Gram wystarczająco oraz moi znajomi, żeby zaliczyć wszystkie te mapy ;) Rats jest grany, eldo też grane, nuke też i dust2 też ;) W niedziele wszystkie były + assault, westwood, inferno i india, więcej nie grałem i nie widziałem.

Już się przyzwyczaiłem, że płaczecie, a jak jest nowa mapa, to nawet nie gracie, wiec nic tutaj pod tym względem nie będzie zmienione.

Opublikowano

Ja nie płaczę tylko wyrażam swoją opinie , chyba to jest odpowiednie miejsce i mam do tego prawo ? :)  A co do map to tak gramy dusta , inferno , nuke ale moze raz dziennie :) a reszte to w kółko te same  gimbowskie mapy :) Pozdrawiam 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

dusta , inferno , nuke ale moze raz dziennie

Kilka ostatnio granych map na 4FUN:

• de_inferno
  • de_rats_1337_32
  • de_dust2_christmas
  • de_eldorado
  • cs_alpin
  • de_inferno_winter
  • de_train
  • de_kabul
  • awp_india
  • de_dust2_christmas
  • de_westwood
  • de_aztec
  • de_tuscan
  • de_dust2

Widać chyba dużą różnorodność i przerwy między tymi samymi mapami wynoszące 1h i 40 min :) Wnioskuje, że te swoje zdanie opierasz na opinii tych 5/6 graczy, którzy mają płacz on all day all night ;)

Opublikowano

Sorki ale dziś była India 25 osób i nikt nie marudził bo india jest mało co grana i każdy się dobrze na niej bawił.

Skąd ty masz te informacje człowieku chyba grasz tylko jak te ,,4 osoby są na serwie".

Na 4FUN nie pamiętam kiedy dust2002 grałem tak dawno temu to było ( tak wiem kilka mapek temu był ) ale to straszna rzadkość tak jak i inferno, cbble, dust.

co wejdzie się na serwer to jest albo rats albo eldorado albo westwood które są strasznie już nudne bynajmniej mi się tak wydaje bo ile to można grać na tych mapach

aaa i na pewno ani nuke ani dd2 nie jest częściej grane tak jak Ty twierdzisz niż te co wymienił Greed

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Tak się składa, że ostatnio dość sporo czasu spędzałem na serwerze i wiem co jest grane ;) Ty z tego co zauważyłem ja i nie tylko spędzałeś ostatni tydzień na Codzie znajdując kilka chwil dla 4Fun-a, więc nie wiem dlaczego się tutaj w taki sposób wypowiadasz.

HLTV jasno pokazuje jakie mapy są grane i co ile. Gracze wybierają i jeśli mija wyznaczona ilość map to nie zabronicie im nominować po raz kolejny eldo czy innego kiczu.

Opublikowano

Bo jak klikam na steam zakładkę serwery i widzę west, eldo lub rats to nie chce mi się tam nawet wchodzić, no na COD sporo czasu spędziłem fajnie mi się tam gra. Tylko i tak nie wiem co to ma do tego że ja tam gram. :) skoro grając tam mogę sobie sprawdzić jaka mapa jest

Opublikowano

Widzę, że mój głos w tej sprawie jest konieczny, gram z was wszystkich ostatnio najwięcej, mam dużo czasu i wiele zaobserwowałem. 
Zacznę od tego, że dwie najczęściej grane mapy - de_westwood i de_eldorado są mapami które przyciągają graczy, serwer na nich jest pełny po brzegi, wiec coś w tym jest, że gracze te właśnie mapy chętnie wybierają. Co do ratsów to kompletnie czasami nie rozumiem po co ludzie wybierają te mapy, a po 5 min gry marudzą o zmianę, jedyny racjonalny powód to myślę strach przed innymi mapami takimi jak de_mirage czy de_prodigy (swoją drogą ponad miesiąc nie grałem taj mapy ANI RAZ).
Co do awp_indi - mapa trwa raptem 10min a rozgrywka w 25 osób nie jest kompletnie żadnym problemem, a większość na prawdę dobrze się bawi (tutaj zaznaczę, że nadal brakuje alltalka z ns).
Mapy które moim zdaniem miło się gra i gracze je lubią, a zarazem nie wiem dlaczego nie wybierają, a jeśli już to też nikt nie wychodzi:

• de_nuke
  • de_inferno
  • de_kabul
  • de_tuscan
  • de_dust
  • de_aztec

Proponował bym wynaszanie głosowania tych map częściej nawet fake vote by się zdało.

Jeśli chodzi o ostatnia aktualizacje to myślę, że błędem również jest to, iż po osiągnięciu przez mapę w dogrywce większego % i tak serwer zmienia na tą z mniejszym %.

@koval

Sorki ale nie pitol bo i tak dużo nie grasz.

• Właściciel
Opublikowano

Hm, problem z voterem powinien zostać rozwiązany. Niektóre pluginy ponownie skompilowałem, aby były bardziej kompatybilne z aktualizacją. Przed chwilą sprawdzałem na ZM, jest dobrze. Ew. może być jeszcze problem z tymi nominacjami.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Delete mam kontakt z graczami i spędzam jak na mnie i tak dużo czasu na serwerze. Tak na prawdę nie powinienem grać w tygodniu, tylko weekendy, bo mam multum innych zmartwień oraz zajęć. Co do Twojej wypowiedzi wnioskuje, że nie przeszkadza Ci to, że podczas grania eldo czy westa jest 25/25 ;) oraz to, że często jest grany dd2 itp. jak graczowi Greed. Z mapami jest dobrze i na pewno nie zostaną zablokowane. Gracze sami wybierają mapy i są różnorodne. Pozdrawiam i zakańczam temat tutaj. Ziomek nie wypominam Ci tego tylko po prostu wiem co grałem, a że Ty akurat tylko wtedy patrzysz no to trudno :P

Opublikowano

Owszem, tego nie neguję, kontakt masz i wiesz co się dzieję, nawet i ode mnie ;p
Tak nie przeszkadza mi bo lubię jak serwer jest pełny, proponuję tylko zmianę sposobów głosowania i wybierania map.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności