Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze 4FUN

[BOT] Fraguś

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Jak ktoś wykorzysta slota, czyli jest graczy 12:13 to hltv "się nie mieści". Wraca dopiero przy 24 graczach.

• Odpowiedzi 685
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dodatkowe fragi za zabicie z kosy czasami działają, a czasami nie z dodatkowym fragiem za hs'a jest wszystko ok. problem występuje tylko z kosą

• Właściciel
Opublikowano

No to czas się trochę zająć 4FUN-em.

Naprawiono:

-> poprawnie będzie się już wyświetlać lista V.I.P'ów (zastosowałem autorski system), także losowy gracz nie będzie dostawać V.I.P'a

-> poprawiono błąd związany z błędnym dodawaniem fraga za zabicie z noża 

-> poprawiono kilka ustawień na awp_india

-> usunięto fałszywy ping

-> uproszczono kilka pluginów, co za tym idzie po prostu optymalizacja

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja mam takie pytanie odnośnie map na serwerze jak również funkcjonalności serwera:) Jeżeli to jest temat o zmianach to myślę, że trafiłem idealnie, Otóż, jest to jak wiadomo serwer 4fun a moim zdaniem serwer taki powinien odznaczać się właśnie tym, że bardziej jak rozgrywką i rankingiem człowiek, który zobaczy nazwę serwera często chce wejść właśnie dla odskoczni od normalnego cs'a, aby pobawić się na tym serwerze. Co dostaje? Kolejną dawkę rozgrywki, gdzie główną rolę odgrywa ranking oraz mapy typu dd2,inf,nuke czy chociażby kabul. Są to mapy do rozgrywek, gdzie ludzie fragują i tylko to się liczy. Ja również jestem zagorzałym graczem już przeszło 7 lat i wiem, że czas to frag, ale zauważcie proszę, że te mapy, które mamy obecnie na serwerze to są mapy ogólnodostępne na innych serwerach. Jeżeli ktoś chce pograć na tych mapach to wchodzi w [TP] czy [DM], gdzie te mapy już ma. Trzeba dostosować serwer do potrzeb gracza, a nie potrzeby gracza do serwera. Dajmy coś czego nie ma- mapy 4fun. Na przykład różne Knife Maps, jak na przykład jest taka mapa, już nie pamiętam nazwy, ale jest to mapa basenu, ze zjeżdżalniami, wieżyczkami czy podwodne kryjówki, gdzie można grać only knives. Fajna zabawa i odskocznia od grania tylko dla fragów. Bo jeżeli to ma być FUN to tak człowiek na przykład jak ja przychodzi tutaj na ten serwer, bo chce dostać odskocznię od dnia codzienniego, gdzie na przykład ja muszę chodzić do pracy i jeszcze studiować, a potem idę na serwer odpocząć. Zostałem na serwie, bo widzę, że ma potencjał i bardzo dobrą atmosferę, można się zaprzyjaźnić ze stałymi graczami, ale jeżeli bym patrzył tylko na to czego potrzebuję, to znaczy zabawy to nie zostałbym, bo nazwa 4fun zobowiązuje, a nie ma tutaj map tego typu, powtarzają się ciągle te same. Miałem wiele serwów w życiu i wiem, że po jakimś czasie ludzie odchodzą, bo grać ciągle to samo to jest monotonia. Oczywiście nie bierzcie tego tak, że teraz narzekam na serwer, bo tak nie jest. Serwer sam w sobie to cudo i dawno nie grałem na takim fajnym serwerze, gdzie jest tak administracja ogarnięta i sam serwer, ale dostosujmy nazwę do gry. Rozumiem, że nagła zmiana mogłaby odsunąć wiele graczy, ale można by zrobić inny serwer, na przykład 4fun_2, gdzie będą mapy do samej zabawy i reklamować go jakiś czas na starym serwerze, bo wtedy graczy i adminów by przybyło na jeden i na drugi to jest normalna reakcja łańcuchowa, gdzie ktoś przychodzi na serwer, widzi że fajnie się gra i jest wszystko ogarnięte więc przenosi się na to czego chce i ten gracz jest usatysfakcjonowany, bo nie tylko zobaczył, że jest dobra atmosfera, ale również rozgrywka jest taka jaką chciał. A na tę chwilę to można wgrać parę takich map i wgrać plugin który dawałby do wyboru 2 mapy standardowe oraz 2 mapy do zabawy. Zobaczylibyśmy czego ludzie chcą. Przepraszam, że takie moje długie wywody, ale musiałem :)

• Właściciel
Opublikowano

Dziękujemy za konstruktywną krytykę, ale także wiele ciepłych słów.  Jesteśmy otwarci na propozycje, cały czas potrzeby graczy są dla nas ważne. My nic nie mamy przeciwko mapom funowym, ale są też pewne granice.

Pozdrwiam

Opublikowano

2xUP Dobrze prawisz, sam jestem znudzony grą na mapach dd2, inferno, nuke, dd, mogło by wejść kilka dobrych mapek, których nie mamy w 4fun'owym mamcyclu. Oczywiście uprzedzam wszystkich którzy na tego posta odpowiedzą "nie podoba się to wypier***aj", po prostu przywiązałem się do tego serwera, mam pewnego rodzaju sentyment, gram już na nim koło 2 lat (włącznie z 0,5 roczną przerwą), znam graczy, Adminów i myślę, że mam dobry kontakt z każdym, zawsze kiedy widzę incydent na serwerze piszę do kogoś z nich służą pomocą i rozwiązują problem to fakt i jak na razie nie widzisz mi się zmieniać serwera. Więc Nesty byłoby dobrze aby zawitały do Nas jakieś nowe, fajne mapki. Pozdro

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

No ale propozycje mapek do wgrania może każdy napisać ;) Zaproponuj jakieś to się pomyśli. Ale znając mentalność graczy to i tak nic się nie zmieni (chociaż nust2 odniósł sukces) i będzie nadal grane w koło jedno i to samo, bo się przecież boją wybierać mapy, których nie znają ;)

Opublikowano

Kilka moich propozycji map:

- cs_rio

- cs_militia

- fy_buzzkill

- de_blue

- de_bretonia

- de_storm

- de_lidl 

- de_rush

- cs_alpin (bodajże został usunięty, powód mi nie znany)

- cs_winterhood

- de_outhide

- de_museum

- de_zima

- de_sunny

To na razie tyle co mi wpadło do głowy, czekam na propozycję map drodzy gracze :) 

• Właściciel
Opublikowano

de_blue, de_lidl, de_sunny, de_zima, de_museum - nie, a cs_alpin nie wróci, bo wyrzuca serwer. Wszystko opisaliśmy, opcja szukaj.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Kilka propozycji od nas:

de_hell

de_cabble

de_survivor

de_russka

as_oilrig

Na tą chwile tyle od nas propozycji. Jak sobie coś przypomnimy to edutujemy posta :D 

P.S.     najgorszym problem jest to ze wiecznie gramy te same mapy non toper jest westwood  po nim jest eldorado a nastepnie dust badz inefrno powinno naszym zdaniem byc tak ze nie mozna nominowac tej samej  mapy przez 2 h. 

Opublikowano

Najlepiej to wgrać taki plugin żeby nie można było grać tych samych map ciągle.. NP, Gramy dd2 i dopiero po 5 mapie można zagrać dd2

• Właściciel
Opublikowano

P.S.     najgorszym problem jest to ze wiecznie gramy te same mapy non toper jest westwood  po nim jest eldorado a nastepnie dust badz inefrno powinno naszym zdaniem byc tak ze nie mozna nominowac tej samej  mapy przez 2 h. 

To już nie nasza działka. Prawda jest taka, że to gracze wybierają i takie są uroki demokracji... Wybiera głupia większość i masz wybór: albo się na to godzisz albo nie. Więc taki stan rzeczy wynika z potrzeb graczy, tak oni chcą i co z tego, że chcielibyśmy inaczej, jak mniejszość nic nie może.

Pzdr.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

zawsze można dokonać nominacji i zaszachować mapy które są wybierane non stop 

Opublikowano

@up Tylko to nie jest takie proste, uwierz mi. Sam nienawidzę kiedy de_westwood bądź de_eldorado leci po tryliard raz dziennie, no ale co poradzisz, debili z roku na rok jest coraz więcej a czasu kurcze nie cofniesz ;) Nie wiem jak wy ale ja pamiętam te roczniki kiedy można było przegrać cały dzień nie wychodząc w ogóle z domu, na jednym serwerze bo było ciekawie, ponieważ mapa leciała góra 2-3 raz dziennie a nie pięćset ehhh... :(

• Właściciel
Opublikowano

A ja pamiętam jak w 2010 się rozkręcało serwery CS 1.6... Wystarczyło zaprosić kilku znajomych, a serwer się zapełniał. Tak swojego 4FUNa rozkręciliśmy na poprzedniej sieci cs-df.pl. W pierwszym tygodniu full i sława.... Pamiętam jak slot do CS 1.6 kosztował 8 zł w Pukawce, a teraz 3,49. Oj to były czasy...

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Nie wiem jak wy ale ja pamiętam te roczniki kiedy można było przegrać cały dzień nie wychodząc w ogóle z domu,

Łohohoh to są te roczniki co ważą po 150 kg i wyznają zasadę najpierw Masa potem masa no i masa.

Bez przesady. To już nie była kwestia serwera tylko uzależnienia bądź głupoty ludzkiej ;)

Opublikowano

nie wiem czy jeszcze ktos to ma ale czasami zetnie się serwer jakby cofnęło mnie o sekunde w czasie gry , co jest tego powodem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności