Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze GUNGAME

Rekomendowane odpowiedzi

• Właściciel
Opublikowano

Na dniach odbędzie się mała aktualizacja, a wraz z nią poprawki do V.I.P'a:

• Jego HE będą wybuchać szybciej.
  • Będzie mógł mieć maksymalnie 150 kamizelki (AP).
  • Będzie dostawał FB.
  • Poprawa cennika w komendzie /vip.
  • Poprawa opisu dodatków V.I.P'a w MOTD.

Ponadto, jeśli będzie więcej niż 12 graczy, co mapę jeden z graczy będzie otrzymywał V.I.P. Będzie się to odbywało na zasadzie losowania. 

Ma to zachęcić graczy do kupna V.I.P'a na serwerze tak, aby zapoznać graczy z jego działaniem. 

Pracujemy również nad niepowtarzaniem się map i naprawieniem systemu, który wszedł w czerwcu tego roku.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 251
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nesty a teraz pokaż, że interesuje Cię również zdanie innych graczy i przeanalizuj (najlepiej zrób jakieś głosowanie) moje poszczególne sugestie co do serwera które zdobyłem od wielu graczy:

1. Wyłączyć całkowicie system głosowanie - Nikt nie zna dobrze nazw map GunGame. Gracze wybierają ciągle to samo co tylko ma sensowną nazwę. Zresztą zobacz sobie logi jakie mapy gramy. 
2. Dodajcie jakieś nowe mapy a wyrzucie mapy na których grać się nie da - jest przykładowo jedna mapa na której respi się CT i TT obok siebie - chore. Ponadto obowiązuje zakaz kampienia - więc mapy typu mario nie powinny mieć miejsca gdyż tam zawsze wszyscy kampią. To samo tyczy się mapy (nie znam nazwy) gdzie są respy u góry i na dole dla jednej drużyny - gracze tylko przesiadują na respach przeciwnika.
3. VIP nie powinien mieć osłony na początku rundy - jest to strasznie ułatwiające kiedy mamy nóż, wystarczy czekać aż przeciwnik wejdzie nam na respa - kill w konsoli i dzięki goodmode mamy wygrany mecz.
4. sv_alltalk 1 - znacznie poprawiłby kontakt na serwerze - często gracze ze sobą rozmawiają dzięki czemu atmosfera na serwerze jest dużo lepsza. Niestety Team Balancer czuwa aż za bardzo i Ci co grają lepiej i rozmawiają są przeciw sobie.
5. Zabicie z kosy +1 lvl - to że tego nie ma to jest największym absurdem tego serwera. Nie raz trzeba tłumaczyć graczom, że właściciel serwera wyłączył tą możliwość. GunGame słynie właściwie ze sprytu którym trzeba się wykazać grając również nożem. Nawet słabi gracze mają szansę na wygraną a przy obecnym rozwiązaniu - nie ma szans na wygraną.

Nie pisz tylko, że zmiany są nie potrzebne bo gdyby tak było nie było by tej wiadomości.
Spójrz w ranking GT jak lecimy w dół bądź jeśli to zbyt mało popytaj graczy z serwera którzy spędzają tam mnóstwo czasu :)
Aaa i reset rankingu który wprowadziłeś popsuł atmosferę jaka ostatnio była bo był taki mini konkurs między graczami kto szybciej wybije hg z rankingu - ty nam to zepsułeś ;)

Duży plus za losowanie vipa, szkoda że wiadomość na czacie się gubi w spamie który generuje GG. Nie lepiej umieścić ją w HUDzie obok rundy rozgrywkowej ? Gracze nawet nie wiedzą za co go zdobyli :)

Dziękuję za przeczytanie do końca - kto się zgadza ze mną proszę o plusik.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

1. Zgodzę się jak najbardziej, wspominałem już, że bez tego głosowania było zupełnie lepiej.

2. Będzie reorganizacja całego mapcyklu w grudniu.

3. -

4. -

5. Popieram.

Nesty mam nadzieje, że rozpatrzysz to pozytywnie i wdrożysz te kilka rzeczy.

• Właściciel
Opublikowano

Chwila, chwila... Od większości spraw jest opiekun. Twój wjazd na mnie, że mam pokazać jak mi na Was zależy to czyste chamstwo - przynajmniej ja to tak odbieram. Udowodnione jest to w tym dziale: http://fragujemy.com/forum/11-informacje-o-serwerach-i-sieci/  - mało się narobiłem?

AD 1. Losowanie map pokazało, że nie jest dobrym pomysłem, bo przez to frekwencja spadła. Ale myślę, że tu problem leży w mapcycle, o czym wspomniałeś w punkcie 2. Jeśli będzie dobrze skonfigurowany mapcycle, usunę vote. 

AD 2. Wskaż takie mapy opiekunowi. Nie trudno jest zapisać nazwę. 

AD 3. Dlatego właśnie trwa to 2 sekundy, a nie 3-4 jak to bywa na typowych GunGame.

AD 4. Mogę tak zrobić - dzięki temu wykorzystamy w pełni plugin mute. Wgrać mogę również kodek głosowy umożliwiający rozmowę między STEAM a NS.

AD 5. Silnik GunGame został przepisany na nowo i celowo nie znalazło się to, o czym Ty mówisz. Bardzo często był płacz i spory o to, że zabijając kogoś, traciło się poziom. Dlatego nie widzę powodu, dla którego miałbym to wprowadzać. Zresztą... Są inne, ważniejsze priorytety. 

Tak naprawdę nawet nie powinno być noża dostępnego. 

AD 6 i 7 - coś już na ten temat powiedziałem Tobie prywatnie. Kompletnie nie czytasz działu prywatnego, a także nie zapoznałeś się z FAQ, co spotka się z surową konsekwencją. Dziwi mnie, że Opiekun w tej sprawie nie zareagował wyżej. Radzę Ci to usunąć z postu.

GT leci w dół? Co za bzdury wyssane z palca. Przede wszystkim ostatnimi dniami można zauważyć ogólny w świecie gier spadek graczy. Ale to nie wszystko. W okresie tych kilku dni dochodziło do niestabilności serwera spowodowanych atakami sieciowymi. Niestety, DC tego nie powstrzymało i musiało blackholing nałożyć. Spowodowało to, że GunGame mógł być nieczynny godzinę i to w największym szczycie. Jedynie co, to mogę potwierdzić, że mapcycle ma też wpływ na frekwencję serwera i za to odpowiada opiekun, wiń w tej kwestii jego.

Kwestia rankingu - o reset wnosił opiekun 2 dni temu. Powiedziałem, że ja to zrobię, gdy zaktualizuję serwer. Pięknie, że zakład powstał - informowałeś o tym na forum? Stworzyłeś jakiś kącik rozmów w dziale Off-topic? Nie, to wiń siebie.

Pozdrawiam

PS. Tak, w HUD będzie. Dałem na razie plugin do testów by sprawdzić jak się przyjmie. 

Opublikowano

1. Zostałbym przy systemie bez głosowania.
2. Wskazywałem/poprawiałem proponowałem nowe mapy.
3. I tak zdecydowanie jest to zbyt długo - wiem wiem, 2 sekundy każdy powie to krótko lecz w przypadku tak dynamicznego moda jak GG jest to zbyt długo. Już nie wspomnę na miniaturowych mapach.
4. Fajnie gdyby był plugin mute. Nie ma co dzielić NS od Steam gdyż 90% to nonstemy :/
5. Można otrzymać poziom za zabicie z noża a nie trzeba go zabierać innemu graczowi :) 
6 i 7. Nie było tak strasznie jak można to wywnioskować :)

Tak GT leci w dół - http://cache.www.gametracker.com/images/graphs/server_rank.php?GSID=4077151
Opiekun informował ? W takim razie nie wie co się dzieje na serwerze przez co tylko się pogrąża.

Szkoda, że tak mało graczy z GG zagląda na forum. Może można spróbować ich jakoś tutaj przyciągnąć ? 

• Właściciel
Opublikowano

W dalszym ciągu wnoszę o usunięcie punktu 6 i 7 i napisanie go w odpowiednim temacie ( dziale ), co wskazuje FAQ. Na poprawę masz 24h.

AD 1. Aby tak zrobić, trzeba przeorganizować mapcykl.

AD 4. Opcja mute jest, trzeba wpisać /mute. Jak STEAM'y gadają obecnie i nie ma tego kodeku głosowego, tak NS'y doświadczają szumu i nieprzyjemnych odgłosów. Odwrotnie jest jak gada NS, bo STEAM tego nie odczuwa.

AD 5. Na takie coś jestem w stanie pójść i myślę, że to raczej opcja dla V.I.P'a.

Na załączonym przez Ciebie screenie wynika jasno, że leci znowu w górę. 

Można spróbować, ale to tylko przez podjęcie odpowiednich kroków przez adminów. I Twoja propozycja odnośnie alltalku jest wyjściem naprzeciw temu. Zmieniłem go tak, aby teraz każda drużyna słyszała siebie nawzajem.

Opublikowano

Punkty 6 i 7 usunięte.

AD 1. W takim razie opiekun niech wgra nowe mapy, wyrzucie stare mapy które są nie potrzebne na serwerze i można układać mapcykl.
AD 2. Nie korzystałem z komendy /mute gdyż używam opcji w Player List. Nawet nie wiedziałem, że występuje taki problem między 47 a 48 protokołem.
AD 3. Jak zrobisz to tylko dla VIPa to będzie już przesada z przywilejami dla vipa. 

W górę idzie od 3 dni co widać wyraźnie na screenie a temat napisałem właśnie 2 dni temu :) A z jednego dnia nie da się zauważyć czy idzie w górę czy też nie :)

Opublikowano

Chwilę pograłem i dwie rzeczy rzuciły mi się w oczy:

- po zabiciu kogoś powinno dodać naboji (nabojów?) do magazynka, czyli np strzelamy z ak, ubiliśmy kogoś i mamy 12 kulek - system dodaje bonusowe i mamy np 24/30.

- nie powinno zabierać hp przy spadku z wysokości, ew. spadochron.

Trochę pokręciłem się po konkurencyjnych serwerach gg i wiem, że te rzeczy dodają grywalności.

• Właściciel
Opublikowano

A nasz jest właśnie oryginalny, bo:

• sztucznie nie dostajesz naboi ( masz nauczyć się oszczędności )
  • nie stosujemy spadochronu, który przeszkadza i to naprawdę nie ma znaczenia czy ilość HP spada przy upadku czy nie, nie przesadzajmy
  • 2 miesiące temu...
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

W tym momencie przyszedł mi na myśl mapcykl dzienny i nocny. Widzę to tak:

11-21 - Mapy małe i duże

21-11 - Małe, dynamiczne mapy 

Myślę, że poprawiło by to frekwencje zwłaszcza w nocy, co Wy na to? :)

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Szkoda, że zostawiasz gówniane mapy które niedawno dodałeś, a usuwasz małe mapy które są od dawna na serwerze. 

Chodzi mi mniej więcej o gg_33_comity.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Tylko dlatego, że na comity ludzie wychodzą od jakiegoś czasu. 

Ale jeżeli nie pasuję, to zaraz przywrócę, usunę wszystkie nowo dodane mapy które graczom się podobają i nie będę już nic ruszał ;)

• Właściciel
Opublikowano

Już dawno powinno się usunąć gg_sys_mini_mario. Wszystkie te zmiany doprowadzają serwery do niskiej frekwencji. Serwer 15:40 zamiast 25/25 to 11/25 - gratuluje. Kto zapłaci za odbudowę serwera? Blakk, rozumiem, że Ty oddasz kieszonkowe. 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Jaką odbudowę? Cały czas ktoś wchodzi i wychodzi a to nie moja wina, że ludzie są niezdecydowani. 

Opublikowano

Pomysł na mapcykl nie jest zły, ale ja bym dała inne godziny np. 23-10

Co do frekwencji nie jest chyba aż tak źle. Najczęściej serwer jest pełny, ludzie pomału wychodzą często ok 1 w nocy. Gracze najczęściej uciekają kiedy nie pasuje im mapa + gra ktoś, kto większość map wygrywa (na zasadzie: mapa średnia i "odpaleniec" to wychodzę), no i oczywiście kiedy pojawiają się lagi.

Jeśli chodzi o same mapy to nie da się wszystkim dogodzić.

gg_basicsand broniliście jakby to była najlepsza mapa pod słońcem - ostatnio trafiłam na nią ze 4 razy i z pełnego serwera robiło się ok 10-13 osób.

gg_sys_mini_mario raczej jest dobrą mapą, prędzej wywaliłabym gg_33_mario

Jest to oczywiście tylko moje zdanie. :)

• 1 miesiąc temu...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Żadna ochrona na spawnie! Broń boże!

Wyłączyć przenikanie :D aby można było się o siebie obijać

Po za tym, jest spoko :D

Hmm i może zaangażować większą ilość adminów, bo co ostatnio wejde to gość odpalony z aimbotem i niema kogoś kto mógłby coś z tym zrobić, sam bym chętnie został , ale mam bardzo krótki staż tutaj

Właśnie wyszedłem z serwera, ponieważ się z gościem grać nie dało :////

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

GG jak ktoś zada dmg 75% i mu dobiją powinno zaliczyć fraga temu pierwszemu bo często tak mam że obije do 10hp i mi dobiją nawet bardzo często tak mam a to było by dobre

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności