Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze GUNGAME

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat z rozmowami odnośnie serwera, wyglądu itp. Na początek rozpocznę:

- Zamiast ustawić zakaz kampienia na respie (każdy i tak będzie to robił), to proponuję 3-5 sekundową ochronę po respawnie, bo admina nie ma często, a gdy nasz team ma scouty, to przeciwnicy rashują Nam respa do póki nie otrzymają tej samej broni lub nie awansujemy na kolejny lvl (m4a1).

• Odpowiedzi 251
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ale gdy ktoś Mnie zabije, to mam normalną śmierć w statystykach, a on zabójstwo. Mało osób gra na punkty tylko kampią na czyimś respie i nabijają sobie ranking. Osobiście sam nie wiem co te punkty dodają, mógłbyś wytłumaczyć.

Opublikowano

Ja zawsze myślałem, że chodzi o staty :)

Znalazłem na pewnej stronie takie fajne menu z opcjami na serwerze GG+DM, może by je dodać?

/hp - sprawdza otrzymane obrażenia od naszego zabójcy

/spec - przenosi nas na Spec

/back - przywraca nas do gry. Komenda działa tylko wtedy kiedy wcześniej wpisaliśmy /spec !

/rank - pokazuje nasz rank na serwerze

/top15 - pokazuję top15 graczy na serwerze

/rankstats - pokazuje nasze statystyki

/rules - pokazuje wyświetla informacje - chyba najbardziej potrzebne

/sccore - pokazuję nasze punkty

/level - pokazuje nasz level

/weeapons - pokazuje bronie

/top - pokazuje top graczy na serwerze

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Spora część jest już dodana ale miło by było jeszcze widzieć komendy /spec, /back,

Opublikowano

#1. Chciałem przedstawić obraz komend, które powinny się znajdować na tego typu serwerze, łącznie z podstawowymi jak rank lub top15. Godne uwagi jest dodać /spec, /back, /rules oraz /rankstats i /stats o ile te dwie opcje już są na serwerze, to już analogicznie nie potrzeba. Jeśli chodzi o komendę /spec, to bardzo dobrze by było, aby poprzedzając tą komendę nie mielibyśmy liczonej śmierci tak jak to się zdarza podczas zmiany teamu. Reszta z tych komend jest nie potrzebna, gdyż podczas rozrywki na górze, na dole oraz na środku mamy informacje na temat jak np. Nasz lvl + broń - góra, ilość zabójstw - dół, obrażenia - środek.

#2. Czy u@ chat działa poprawnie, czy Semir Mnie olewa? Pytam dlatego, ponieważ podczas wczorajszej gry zgłosiłem 2x cheatera na u@, a administrator nie podjął żadnych kroków jak np.:

- wejście na spectator,

- powiedzenie "uważam, że gracz jest czysty" lub cokolwiek innego.

Po 2 razie napisanie na zwyczajnym chacie Semir (drugi raz z wykrzyknikiem) admin się zapytał o co chodzi, powiedziałem że jest cheater, na u team napisałem jego nick po czym Semir zaczął działać, lecz najwyraźniej uznał, że dany gracz nic nie miał. Nie złożę na Niego skargi, bo na serwerze jest dosć mało administratorów, aby było jeszcze jednego mniej oraz nie mam pewności, aby u@ działało poprawnie. Innym czynnikiem może być to, że się tak skupił na grze, że nie patrzył na chat.

Opublikowano

Napisałbym w rozmowach o serwerze GG + DM, lecz nie chcę pisać multiposta. Otóż:

Na mapie gg_coś_colt_tam (wiem, że było colt) nie laduje się plik tekstury5.wad lub coś z tym związanego - nie da się wejść na serwer, proszę naprawić,

Na mapie gg_nuke nadal nie można wbić z powodu złego zaladowania dźwięku mapy - może by ją usunąć z serwera?

Podczas rundy lub po wygranej runzie puścić jakaś piosenkę, co wy na to? Przepraszam, lecz mam dużo pomysłów odnośnie tego serwera ;)

Opublikowano

a co pan szanowny nesty myśli o tym żeby wprowadzić coś takiego nie wiem jak to się nazywa ale przechodzenie przez osoby ze swojej drużyny bo często jest tak ze jakiś matoł kampi w drzwiach lub wąskich korytarzach ze nie idzie przejść

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Jestem za dodaniem przechodzenia

Opublikowano

Tekstury5.wad nadal nie laduja mi się na serwerze przez co nie mogę wejść na mapę gg_ak-colt_sunny_beach lub coś w tym rodzaju. Czy mógłbym prosić o ten niekompletny plik, abym go pobrał wraz z krótką instrukcją do którego folderu go wstawić? Z góry dziękuję.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Zielone u@ by się przydało :)

• Właściciel
Opublikowano

Musicie niestety poczekać na moją reakcję, ponieważ jestem chory i w pełni sprawny będę dopiero za kilka dni. Zatem proszę o cierpliwość, zadbam o serwer na weekend.

Opublikowano

Nie ma sprawy, kuruj się :). Na marginesie - na gg_nuke nadal nie laduje się plik z track.wad (1 lub 5) przez co nie mogę wtedy grać.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Tak, pewnie chodziło o  truck.wad. Też miałem z nim problem.

Opublikowano

Dzięki za pomoc, możliwe, że to było truck. Ten plik obojętnie gdzie wkleic do Steam czy do jakiegoś wybranego folderu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności