Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze GUNGAME

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, FredGG napisał:

Błagam Was. Albo ogarnijcie limity wyboru danego trybu albo postawcie kolejny serwer GG na starych zasadach (ja mogę go w 100% sfinansować). Co wejde na serwer w weekend to jest tryb drużynowy wybierany przez ludzi, którzy strzelać nie potrafią.

Mają 50% szans, ze wygrają wreszcie coś :fg_pepe_ez:

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 251
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Proponuję delikatnie ( nie 1-1 ) wymieszać respy na mapie gg_epik ponieważ gra jest bardzo nudna przez ciągłe strzelanie się na daleki dystans, przy niektórych broniach ciężko zdobyć fraga, nie mówiąc już o zabiciu kogoś z kosy. Prawdopodobnie przez to gracze nie darzą wielką sympatią tej mapy.

• 1 rok później...
Opublikowano

"200 kevlara + hełm vs 100 kevlar to jest moim zdaniem za duża różnica na poziomach z broniami o niskim poziomie penetracji pancerza, czyli na większości poziomów i sugeruję, żeby jednak to wyrównać. Nie mówię już żeby gracz też miał hełm, bo jednak VIP z natury musi mieć więcej 'przywilejów', ale już sam ten hełm robi dostatecznie dużą różnice. Z kolei posiadanie 2x więcej kevlara niż zwykły gracz generuje za dużą przewage, na przykładzie glocka:

Gracz strzela sie z VIPem na glokach. Każdy strzał gracza zadaje ~10HP. Równolegle VIP strzela do gracza, każdy jego strzał zadaje ~20HP.

Efekt jest taki, że gracz do zabicia VIPa potrzebuje oddać 2x więcej strzałów. 

Ta różnica przekłada się potem na dużą dysproporcje w poziomach między graczami, a to z kolei przekłada się na to, że zazwyczaj na małych mapach jedna z drużyn jest zamykana na spawnie i gnojona, często do samego końca mapy.

I o ile przynajmniej w moim odczuciu grając na VIPie na początku jest to fajne, to jak się zagra kilka map w tym schemacie robi się już nudno, zero konkurencji. W międzyczasie ludzie wychodzą z serwera bo albo zaliczają co chwilę spawn kill, albo kończą z różnicą 30 fragów do lidera."

Nie dawno kolega wsponial o tym co pisze u gory. Podobno zostalo to zrealizowane. Ja, jak i wiekszosc ludzi ktora na to narzekala nie czuje zadnej ale to zadnej roznicy xD ciagle jest tak samo jak przed "zreazlizowaniem" dalej potrzebujesz 2x wiecej strzalow zeby zabic vipa...

Opublikowano

I mam jeszcze jedna propzycje, aby VIP dostawal dodatkowe HP za hs ale nie 25hp tylko 15hp tak jak to jest na FFA. Mysle ze duzo ludzi byloby za tym.

Opublikowano

Mam wrażenie, że cofanie poziomów jest bardzo nierówne i nie wiem czy to kwestia błędu czy tak jest ustawiony serwer?:

1) Nie mam pojęcia ile razy trzeba zabić z noża osobe na ostatnim poziomie, żeby spadła niżej jeżeli to w ogóle jest możliwe - dwie kosy pod rząd nie robią żadnej różnicy, gość po czymś takim wychodzi jak gdyby nigdy nic, wbija jedną kose i wygrywa grę. Żadnej kary dla zabitego ani gratyfikacji dla zabijającego. 

2) Ale za to kosa na AWP (i chyba Scout) cofa już o cały poziom do tyłu - co w kontekście tego, że ostatniego poziomu praktycznie nie da się cofnąć jest dość niesprawiedliwe.

3) Jeżeli na serwerze jest poniżej 10 osób i pomijany jest poziom Scout, to jeżeli dostaniemy kose mając M4 cofa nas do Scouta, którego teortycznie nie powinno przy tej ilości graczy być.

Nie wiem ile z tego to błędy, a ile zamierzone działanie, ale jestem za tym, żeby ostatni poziom za zabicie z kosy miał taką samą kare jak przy zabiciu na AWP. 

aa, i problem z kevlarem na VIPie dalej występuje, a żeby było śmieszniej różnica jest jeszcze większa na USP (30 hp vs 13 hp w klate :fg_face_cat:) - no chyba, że to ficzer ;)

• Właściciel
Opublikowano

AD 1. Jeśli ktoś jest na ostatnim poziomie to nie da się mu cofnąć poziomu - tak jest i będzie, bo ciężko jest zabić z noża.

AD 2. Przecież w changelogu zmian jest wyraźnie napisane, że od 15 poziomu cofa całkowicie, a nie o 1 pkt.

AD 3. To naprawimy.

3 minuty temu, bybzi napisał:

aa, i problem z kevlarem na VIPie dalej występuje, a żeby było śmieszniej różnica jest jeszcze większa na USP (30 hp vs 13 hp w klate :fg_face_cat:) - no chyba, że to ficzer ;)

Nie spamuj tylko czekaj cierpliwie.

Opublikowano

Ok, wszystko jasne. Dzięki!

Cytat

AD 1. Jeśli ktoś jest na ostatnim poziomie to nie da się mu cofnąć poziomu - tak jest i będzie, bo ciężko jest zabić z noża.

Pogralem troche dzisiaj i sie z tym nie zgodze, zwlaszcza na malych mapach nie ma jakiegos wiekszego problemu z zabiciem nozem. 90% serwera (Instytut Danych z Dupy) nie wie, ze nie mozna cofnac z ostatniego poziomu, probuje obic z broni i dobic kosy, sami sie wykladaja. Z reszta sam tak robilem do wczoraj. Imo jak ktos dostal 2-3 razy z kosy to zasluzyl zeby mu ten poziom cofnac.

• Właściciel
Opublikowano

Tak, ale weź pod uwagę, że różne mapy są dostępne i zanim się zabije z tego noża to jednak trzeba trochę poczekać, skoro wywaliliśmy granat oślepiający na ostatnim poziomie.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A ja myślę że 15hp za hs to za dużo. 2 kiłę w łeb to już 30hp a już taka ilość HP potrafi zrobić różnice w rozgrywce. Kupi Ci VIpa ktoś kto hedy sadzi w 80% i będzie nie do zabicia. Za zabicie 5hp a za heda 10hp to max (może z 7) tak sobie myślę.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

cześć. czy ktoś z adminów lub wyżej postawionych może naprawić serwer. w dniu dzisiejszym od samego ranna wywala z serwera. nie idzie nawet pograć 5 min. pozdrawiam.:)

Opublikowano

po zmianie IP serwera chyba pozmienialy sie jakies ustawienia bo zupelnie innaczej sie gra... jest mozliwosc zeby przywrocic to do takiego stanu jak bylo przed zmiana ip ?

Opublikowano

Bo kevlar w końcu działa jak trzeba i jak dla mnie tak może zostać. W końcu czuć jakąś rywalizacje, jako VIP nadal można dominować, ale już trzeba się trochę więcej nastrzelać a nie tylko spray&pray. Z perspektywy zwykłego gracza trzymanie tempa jest łatwiejsze. No i już nie ma komicznych sytuacji w stylu ładujesz w VIPa 8 strzałów z Glocka, on tobie 4 i to Ty padasz XD

Dobra zmiana, tak trzymać.

• Właściciel
Opublikowano

Chłopie, zastanów się dwa razy zanim coś napiszesz, bo aż oczy bolą. Zacznijmy od tego, że jedynie co zrobiliśmy to dodaliśmy hełm dla zwykłych graczy. Dalej, twierdzisz, że "jakieś zmiany zaszły", to może rusz swoje szanowne 4 litery i przeczytaj listę zmian? Czy to aż takie trudne?

Nic odkrywczego nie zrobiliśmy. Za Twoich czasów, kiedy to łaskawie byłeś adminem każdy z graczy posiadał kevler + hełm więc przywróciliśmy to, co zostało kiedyś zmienione. Skoro tak Ci nie odpowiada serwer, bo nie potrafisz normalnie pisać ( już pomijam absurd w postaci "dużo ciężej jest np. trafić HS" ), to po prostu nie graj i idź na niemiecki zlagowany serwer. Ponoć 5 lat temu też Ci się coś nie podobało w zmianach na serwerze, że aż zrezygnowałeś z admina a tu proszę - grasz dalej. Hipokryzja.

PS. Dla mało kumatych: to nie jest problem z trafieniem ciężej w głowę tylko trzeba się bardziej wysilić. I bardzo słusznie na to zwrócił uwagę @ bybzi

Opublikowano

Opanuj emocje, nie przeczytalem nie wiedzialem ze maja chełm juz wiem, wystarczylo napisac dodalismy chelm i bym wiedzial czemu ciezej trafic, a ty poemat piszesz.

czy ja napisalem ze mi cos nie odpowiada ? czytaj ze zrozumieniem jaśnie Panie szanowny królu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności