Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze GUNGAME

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam @ GET  czy możesz sprawdzić co się dzieje z serwerem. ? Od paru dni są straszne lagi, ping skacze jak szalony. Są momenty, że jest wszytko ok ale częściej nie da się grać. 

Dodatkowa gorąca prośba dodaj coś żeby w końcu zlikwidować stanie w miejscu i walenie do wszystkich zwłaszcza tu uśmiech do Wszystkich z VIPEM. To jest irytujące kiedy rozgrywka sprowadza się do tego, że stoi ktoś w koncie całą mapę z GunGame to wspólnego ma nie wiele. ( Zwłaszcza brak przeładowania broni ).

Lub zrób na wszystkich Losowy ( Respawn ) ograniczy to chociaż trochę takie akcje. 

Czy dało by radę włączyć dodać ? 

gg_ak-colt_palm_beach

gg_mini_snow_fight

• Odpowiedzi 251
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@ GET  Link do tego programu nie działa ( Witryna nie osiągalna ) 

A lagowanie przed wprowadzeniem zmian. 

• Właściciel
Opublikowano

Ewidentnie masz problem z usługodawcą. Skacze Ci ping do 3-4 tysięcy od początku do końca, a nie w punkcie styku z serwerem.

Udostępnij ten pomiar swojemu dostawcy i opisz ten problem.

Pozdrawiam

Opublikowano
21 godzin temu, aaPSIKPL napisał:

Lub zrób na wszystkich Losowy ( Respawn ) ograniczy to chociaż trochę takie akcje. 

Losowe respy jeżeli się nie mylę były już wgrane. I nie przyniosło to nic dobrego. Zwłaszcza jeżeli grana jest mapa gg_dusty nie ma jak się ruszyć. @ GET  Też co jakiś czas mam lagi ale to chwilowe i spowodowane są tym że ma ktoś ping 90-130. Za każdym razem jak kogoś wywalę z pingiem większym niż 90 serwer się stabilizuje.

EDIT:

@ GET  może by tak pomyśleć o skinach do broni? O skiny chodzi mi że standardowe żeby nie był zmieniony model broni 

Skiny o które mi chodzi: 

https://gamebanana.com/skins/171467

https://gamebanana.com/skins/162704

Skiny których lepiej nie wgrywać:

https://gamebanana.com/skins/169261

https://gamebanana.com/skins/163811

Skiny ze zmienionymi modelami obciążają tylko komputer dla gracza przez co powstaje większy ping i lagi na serwerze. Jeśli chodzi o kwestie dobrania skinów mogę się tym zając. Daj tylko znać i biorę się do roboty.

Albo ogólnie dodać skiny tylko dla vip-ów?

Opublikowano
W dniu 31.08.2019 o 20:34, GET napisał:

Ewidentnie masz problem z usługodawcą. Skacze Ci ping do 3-4 tysięcy od początku do końca, a nie w punkcie styku z serwerem.

Udostępnij ten pomiar swojemu dostawcy i opisz ten problem.

Pozdrawiam

Na CS GO nie ma takich jazd a ma większe wymagania przecież. Ping skacze nie raz jak szalony ze średnio 40-50 nawet do 300 może wiesz jak można to naprawić.I zauważyłem że nie tylko ja mam takie jazdy. 

7 godzin temu, [Broken Heart]? napisał:

Losowe respy jeżeli się nie mylę były już wgrane. I nie przyniosło to nic dobrego. Zwłaszcza jeżeli grana jest mapa gg_dusty nie ma jak się ruszyć. @ GET  Też co jakiś czas mam lagi ale to chwilowe i spowodowane są tym że ma ktoś ping 90-130. Za każdym razem jak kogoś wywalę z pingiem większym niż 90 serwer się stabilizuje.

Super były już ale nie na wszystkich mapach to raz, dwa było to nie na rękę ponieważ odchodzą fragi z respa. 

Ale już przedstawiam powody które są na plus Losowych: 

- gg_dusty rozumiem spoko ta akurat jest tak mała lecz nie będzie akcji, że trwa 2-3 min bo VIP leje wszystko bez przeładowania. ( Italy ciut mniejsza a są losy i      chociaż trochę przypomina rozgrywkę ) 

- Ograniczy to trochę zapaleńców stojących w koncie i walenie fragów ( wtedy się ruszyć nie idzie ) 

- Rozgrywka się trochę wydłuży 

Mam na tym Serwerze przegranych sporo godzin i pisze to z pełną świadomością @ GET  Wprowadź chociaż na tydzień sprawdzisz frekwencje itp. Wtedy zdecydujesz. Moim zdaniem będzie wyższa frekwencja niż obecnie.  

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam propozycje by dodać camp meter na serwer, osoba kampiąca w promieniu 2-3metrow będzie widziała procent kampienia na dole ekranu, gdy wejdzie na 100% ekran takiej osoby zrobi się czarny na dłuższą chwile lub do zgonu.

• 2 miesiące temu...
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

[Propozycja] Jakby dodać muzykę żeby leciała ciągle podczas gry? Możliwość zmiany "radia" ,oraz wyłączenia jeśli by ktoś nie chciał?

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Myślę, że nie ma sensu dodawać pluginu, który dodatkowo obciąży serwer. Teoretycznie gracz może wyłączyć dźwięk w grze i włączyć muzykę u siebie.

Opublikowano

Przy szybszych gierkach jest straszny przemiał jeśli chodzi o mapy i takie fy_italy np. w ciągu godziny mam wrażenie potrafi być grane 4 razy, do tego na serwerze niektóre mapy mają po dwie czy więcej wariacji (fy_pool_day albo snow) no i robi się to generalnie strasznie nudne, tym bardziej że większość map ma ten sam layout w stylu właśnie fy_snow, więc można wgrać plugin, który blokowałby pojawianie się map w głosowaniu jeżeli były już grane, a jeżeli już jest to wydłużyć to blokowanie.

Inna sprawa, macie jakiś plugin od wykrywania SH i innych rzeczy tego typu, wszystko fajnie tylko potrafi przy większych klatkach, nawet chwilowych wywalić bana za SH na tydzień. Ostatnio grając na WIFI w domu poleciałem 3 razy bo pare razy zasięg spadł. Jak dla mnie można to wyłączyć, jak ktoś ma SH to w pakiecie z całą resztą więc raczej wykryje go też za aima np.

• Właściciel
Opublikowano

AD 1. Blokada jest i obejmuje 5 map ostatnio granych. Zwiększyłem do 6 i wystarczy ;) 

AD 2. Niestety, może tak się zdarzyć i tego nie przeskoczymy. Tak naprawdę sytuacje, o których mówisz są sporadyczne i mieszczą się na marginesie błędu.

Mimo wszystko system anty-sh wyłapuje genialnie cheatów - praktycznie nie ma od tego odwołań.

Pozdrawiam

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

W zwiazku z tym ze jest ostatnio sporo skarg na graczy wrzucanych na forum za obrazliwe nicki , teksty itd.  mimo faktu , ze na serwerze sa aktywni admini. 

Rozumiem ze nie kazdy musi znac forum adminow  a my nie zawsze jestesmy w stanie wszystko wylapac podczas rozgrywki. Dlatego proponuje zeby moze umiescic na glownym ekranie podczas gry ( gdzies w rogu ) status aktywnych aminow na serwerze ? Jest to dosc popularne na innych serwerach

1. ostudzi to co niektorych i uteperuje jezyk ( ktory swoja droga wola czasami  o pomste do nieba )

2. uwagi moga byc zglaszane na biezaco , weryfikowane i odpowiednie kroki podjete od reki

z gory sorry za brak polskich znakow , wiem ze czyta sie to zle ...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć. Na serwerze brakuje jednej z podstawowych opcji jakich jest AFK Kicker. 
No chyba, że jest ale sobie słabo radzi (nie działa tak jak powinien). Na takim typie serwera AFK Kicker odgrywa dość ważną rolę tym bardziej w końcowej fazie mapy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przydałaby się opcja wyświetlająca listę map dostępnych na serwerze.
Gracz na czacie wpisuje np: /mapy i wyświetlona zostaje mu lista map którą może zaproponować w następnym głosowaniu. Przyda się.
Czasami gramy pod rząd 4x pool_day tylko, że inną wersję.

• 2 tygodnie później...
  • Fragowy Mister
Opublikowano
W dniu 16.06.2020 o 13:58, UUUUUUUUUUUU napisał:

Cześć. Na serwerze brakuje jednej z podstawowych opcji jakich jest AFK Kicker. 
No chyba, że jest ale sobie słabo radzi (nie działa tak jak powinien). Na takim typie serwera AFK Kicker odgrywa dość ważną rolę tym bardziej w końcowej fazie mapy.

Podbijam pomysł bo rzeczywiście z AFK graczami jest problem zwłaszcza przy mniejszej ilości graczy na serwerze, potrafi to trochę zepsuć rozgrywkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności