Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze GUNGAME

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 251
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

To może i ja się wypowiem:)

Na GG gram od dłuższego czasu i jest to mój ulubiony serwer, praktycznie przełączam się na inny tylko jak nie ma graczy^^

Chodząc po innych serwerach natrafiłem na ciekawe rozwiązania, które mi się spodobały i można by poddać pod dyskusję:

1. Team GUN GAME: Punkty zbiera się dla swojego teamu, a nie indywidualnie. Ogólnie bardzo lubię ten tryb, bo wiedząc jaką broń ma aktualnie przeciwnik można do gry podejść bardziej "taktycznie", miła odskocznia i bardzo grywalna. Tryb ten był głosowany podczas rozgrzewki.

2. GUN GAME "od tyłu": Również spotkałem się z tym rozwiązaniem (było stosowane losowo z normalnym) i to jest trochę bardziej wymagające od liderów, bo w naszym trybie lider ma przewagę (może poza Scoutem i AWP), a w odwróconym trybie im wyżej w lvlu tym ci słabsi gracze stają się bardziej niebezpieczni.

3. Kamp meter - Bardzo fajna sprawa, ale oczywiście nie bez wad:
     3.1 - Kamp meter naładowany na rundzie rozgrzewkowej powinien się "zerować" przy starcie rundy zasadniczej (szybkie siku a tu czarny ekran:D)
     3.2 - Nie wiem czy się da, ale powinien być wyłączany na ekstremalnie małych mapach, gdzie i tak nie da się kampić (gg_dusty !!)
     3.3 - Rozpoznawanie "AFK", bo raz to kampić i się ruszać/strzelać, a raz to zostać w miejscu. Miałem ostatnio sytuację, że było 7 osób na serwerze a ja byłem w teamie z 3 AFK-ami... Rozwiązanie to kickowanie AFK-ów albo rozwiązanie również z innego serwera - nie dostajemy punktów za zabicie AFK-a i wyświetla się nam komunikat o tym.

3.4 - pomysł wymyślony na kibelku :D - Tryb "podłoga to lawa" - Na mapach, gdzie są wyraźne strefy respawnu danych teamów (pool_day, wall..) zrobić  "constant damage", chodzi o to, żeby dobiec tam i przebiec było spoko, ale jak ktoś tam się zatrzyma i będzie kampić na respie to mu będzie schodzić HP.

Pozdrawiam :)

Opublikowano
28 minut temu, cobrasnake napisał:

To może i ja się wypowiem:)

Na GG gram od dłuższego czasu i jest to mój ulubiony serwer, praktycznie przełączam się na inny tylko jak nie ma graczy^^

Chodząc po innych serwerach natrafiłem na ciekawe rozwiązania, które mi się spodobały i można by poddać pod dyskusję:

1. Team GUN GAME: Punkty zbiera się dla swojego teamu, a nie indywidualnie. Ogólnie bardzo lubię ten tryb, bo wiedząc jaką broń ma aktualnie przeciwnik można do gry podejść bardziej "taktycznie", miła odskocznia i bardzo grywalna. Tryb ten był głosowany podczas rozgrzewki.

2. GUN GAME "od tyłu": Również spotkałem się z tym rozwiązaniem (było stosowane losowo z normalnym) i to jest trochę bardziej wymagające od liderów, bo w naszym trybie lider ma przewagę (może poza Scoutem i AWP), a w odwróconym trybie im wyżej w lvlu tym ci słabsi gracze stają się bardziej niebezpieczni.

3. Kamp meter - Bardzo fajna sprawa, ale oczywiście nie bez wad:
     3.1 - Kamp meter naładowany na rundzie rozgrzewkowej powinien się "zerować" przy starcie rundy zasadniczej (szybkie siku a tu czarny ekran:D)
     3.2 - Nie wiem czy się da, ale powinien być wyłączany na ekstremalnie małych mapach, gdzie i tak nie da się kampić (gg_dusty !!)
     3.3 - Rozpoznawanie "AFK", bo raz to kampić i się ruszać/strzelać, a raz to zostać w miejscu. Miałem ostatnio sytuację, że było 7 osób na serwerze a ja byłem w teamie z 3 AFK-ami... Rozwiązanie to kickowanie AFK-ów albo rozwiązanie również z innego serwera - nie dostajemy punktów za zabicie AFK-a i wyświetla się nam komunikat o tym.

3.4 - pomysł wymyślony na kibelku :D - Tryb "podłoga to lawa" - Na mapach, gdzie są wyraźne strefy respawnu danych teamów (pool_day, wall..) zrobić  "constant damage", chodzi o to, żeby dobiec tam i przebiec było spoko, ale jak ktoś tam się zatrzyma i będzie kampić na respie to mu będzie schodzić HP.

Pozdrawiam :)

1 . Owszem może by było ciekawiej . zobaczymy co inni na to 

2 . Moim zdaniem opcja warta rozważenia ( Ale np w jakiś dzień tygodnia czy np dwa dni w tygodniu . ) 

3 .  Kamp meter jest od niedawna i swoje zadanie spełnia . W dniu dzisiejszym już poczynione zostały kroki ku temu by wyłączyć go na mniejszych mapach jak Italy i dubstep . Tam mija się z celem 

Co do kikowania itp to nie da się wszystkiego wyeliminować wszystko z czasem postaramy się zrobić 

Opublikowano
18 minut temu, Brak limitu czasu napisał:

Mnie camp meter w ogóle się nie podoba i gorzej się gra. Wcale nie trzeba kampić, żeby pojawił się czarny ekran co dla mnie jest chore.

Konkrety co takiego się dzieje . Bo słowa mi się nie podoba jakoś słabo wyglądają . Co takiego się dzieje czy gdzieś zgłaszałeś ? @Nesty @x_warrior pisałeś do kogoś . Jest to nowa rzecz więc może być nie dograna do końca ale wszelkie , nie prawidłowości należy zgłosić . A nie pisać nie podoba mi się . :)

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

@Nesty wyłącz przenoszenie graczy pod czas rozgrywki, to jest jakaś masakra, grasz sobie grasz a tu nagle o tak o przenosi cię do innej drużyny a ty o tym nie wiesz i nadal nawalasz już swoich... 

Na mapach powinny być losowe  respawny 

Zobacz jak frekwencja spadła na serwerze ten "plugin" banuje wszystkich jak leci...  (Aim Detected)

• Właściciel
Opublikowano

AD 1. Aim Detector został wyłączony. Był wprowadzany tylko i wyłącznie na testy.

AD 2. 

4 godziny temu, BrOnEk napisał:

Na mapach powinny być losowe  respawny

Robiliśmy już tak i nie zdało to egzaminu. 

3 godziny temu, Brak limitu czasu napisał:

Przecież napisałem, że nie trzeba kampić by camp meter się uruchamiał, a zaraz potem czarny ekran się pojawił.

Modernizowałem camp meter i teraz powinno być w porządku.

• 1 rok później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

To kilka propozycji ode mnie:

1. Wyświetlanie na końcu w oknie kto zwyciężył, ile ma zwycięstw z rzędu i ogólnie. Ewentualnie ile skradł lvl.  Nie trzeba nic specjalnie robić w nowym modzie gungame jest taka opcja do ustawienia.

2. Skrócić rozgrzewkę do 30s bo jest za długa. Ewentualnie bym ją urozmaicił zmieniając bronie.

3. Dodać kilka różnych kolejności zdobywania broni np. od krowy w dół albo od shootguna w górę, z autokampami i bez . Można dodać różne scenariusze bo tak  trochę się nudzi.

4. Włączyć głosowanie na rozgrzewce jaki tryb gry będzie grany. Indywidualny czy drużynowy z tym, że drużynowy musi mieć min. 70% głosów. 

5. Jakieś muzyczki losowe:)

• Właściciel
Opublikowano

AD 1. Możemy się temu przyjrzeć.

AD 2. Można skrócić, ale do 45 sekund.

AD 3. Lepiej tego nie robić - z naszego doświadczenia wynika, że wtedy gracze się gubią.

AD 4. Kiedyś to było i się kompletnie nie sprawdziło.

AD 5. @ELSO chętny? ;) 

Opublikowano

1. gg_winner_motd trzeba 1 albo 2 ustawić.

2. dobre i do 45

3 . Może chociaż ze 3 różne kolejności dać dla urozmaicenia?. 

Może ktoś się jeszcze wypowie.

pozdro.

Opublikowano

AD 1. Jak dla mnie może być :D

AD 2. Rozgrzewka jest ok, wystarczająco dobrze :)

AD 3. Zdecydowanie nie, dzieci wbiją, będą płakać , że nie wiedzą co i jak...

AD 4. Odpada.

AD 5. nie bardzo rozumiem, jakie muzyczki losowe?

Opublikowano
55 minut temu, Czerwion napisał:

AD 5. nie bardzo rozumiem, jakie muzyczki losowe?

Na koniec mapy coś tam powinno lecieć i na rozgrzewkę różne kawałki.

23 godziny temu, GET napisał:

Posiadamy własny silnik GunGame, gdzie nie mamy uwzględnionej ilości wygranych pojedynków. 

To lipa trochę. Swoją drogą to nie rozumiem trochę po co robicie własnego moda od zera skoro jest dostępny darmowy gotowiec który działa tak samo a ma wiele więcej opcji i możliwości.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Proponuje dodanie do serwera jakiegokolwiek „camp meter” gdyż pojawia się coraz większa ilość graczy która bardzo lubi przytulać się do różnego rodzaju kątów 

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności