Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze GUNGAME

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 251
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

A co powiecie na zmianę żeby nie zalewało czat informacjami kto jaki ma poziom ? 
Tych wiadomości jest tyle, że nie mają one żadnego sensu. Totalny spam.
Często ktoś chce coś do kogoś napisać i wiadomości przepadają.
Przy pełnym serwerze robi się taki przepiał informacji (Gracz X jest na 10 poziomie), że z czatu nie można korzystać.
Wydaje mi się, że informacja na dole ekranu jaki się ma poziom i ile brakuje nam do lidera jest wystarczająca.
Może ktoś uważa podobnie. Pozdrawiam :) 

Opublikowano
13 godzin temu, UUUUUUUUUUUU napisał:

A co powiecie na zmianę żeby nie zalewało czat informacjami kto jaki ma poziom ? 
Przy pełnym serwerze robi się taki przepiał informacji (Gracz X jest na 10 poziomie), że z czatu nie można korzystać.
Wydaje mi się, że informacja na dole ekranu jaki się ma poziom i ile brakuje nam do lidera jest wystarczająca.
Może ktoś uważa podobnie. Pozdrawiam :) 

hmmm na gungame sie nie czatuje bo nie ma czasu no chyba ze przez spamerow którzy tylko ublizaja oO

Opublikowano
W dniu 29.10.2020 o 07:35, In Qontrol by Q-dance z nl napisał:

hmmm na gungame sie nie czatuje bo nie ma czasu no chyba ze przez spamerow którzy tylko ublizaja oO

Bez przesady z tym ubliżaniem :D Napisałem jak jest. Informacje o LVL to bezsensowny spam.
Jest jeszcze admin tsay z którego przez te wiadomości nie można korzystać i trzeba szukać w konsoli treści wiadomości :) 

Opublikowano

Pomysł spoko :) ja jestem za, czasem trzeba szukać wiadomości w konsoli bo tak jak napisał gracz wyżej :) 

• 2 tygodnie później...
  • Właściciel
Opublikowano
W dniu 29.04.2020 o 11:32, aqq_ napisał:

Dlatego proponuje zeby moze umiescic na glownym ekranie podczas gry ( gdzies w rogu ) status aktywnych aminow na serwerze ? Jest to dosc popularne na innych serwerach

Nie jest to dobry pomysł zważywszy na to, że potencjalni Cheaterzy będą wbijać ze względu na to, że admina na serwerze nie ma.

W dniu 28.10.2020 o 17:52, UUUUUUUUUUUU napisał:

Zrobiłem tak, że pokazuje tylko wtedy, kiedy poziom jest wyższy niż 15 ;) 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Siemka.

na niektórych mapach po losowym respie/lub większym rozmieszczeniu go, nie da się grać. Respiąc się czasem 3-4 razy Cię ubiją, zanim ty kogoś ucelujsz, nie mogę znaleźć poprzedniego tematu, ale coś kojarzę, że @ aaPSIKPL  Ty chciałeś chyba te losowe respy. Nie wiem czy to był dobry pomysł, jest takie zamieszanie, że nie da się grać, szczególnie na gg_mario. 
Może ktoś się wypowiedzieć w tym temacie ? 

Opublikowano

Dla mnie zmiany jak najbardziej na + .  Moim zdaniem gra jest ciekawsza, więcej się dzieje. Co do mapki gg_mario  to  akurat  nie jest trafna zmiana, faktycznie ciężko się na niej odnaleźć. Jednak w  większości mapek  losowe respy  się sprawdzają . :)

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Przywróciłem poprzednie respy na:

• gg_33_circa
  • gg_azteczone
  • gg_mario
  • gg_mariocraft
Opublikowano

@ Damo  @ Kaczi Moim zdaniem To tylko na mariocraft powinny zostać usunięte Respy Losowe. Na pozostałych powinno zostać po staremu. Dlaczego: Mapy sa spore i dojście z nożem zajmuje nie raz nie dwa po 10-20 fragów moim zdaniem bezsensu. Dodatkowo jak już chcemy przywracać normalne Respy to cudownie by byłoby pojawiła się opcja na dużych mapach i przy np 20 Graczach Team match. Urozmaici to rozgrywkę. Ma to być dynamiczna szybka rozgrywka, a nie kiedy trzeba czekać by skończyły się karabiny by dojść z nożem. gg_dusty mam na myśli :)

Opublikowano

Witam odgrzewam, bo odpowiedź się nie pojawiła. Na serwerze pojawiły się pewne błędy:

1. Przy respieniu nie można się ruszyć przez 3-4 sekundy (nie na wszystkich mapach) 

2. Na paru mapach jest problem ze strzelaniem, nawet po wywaleniu magazynka gracze stoją? 

3. Na kilku mapach nadal Respi w tym samym miejscu co przeciwnika. 

Oraz pytanie z mojej strony czy można usunąć komendę nominującą mapy? Bo mamy takie coś, że po wybraniu mapy znika ona na pare rund z głosowania. Ale jest kilku miłośników miłośniczek co nic innego przez gre nie robią tylko nominują, co za tym idzie np mapa dusty lub jakieś inne są grane co kilka mapek. Lub jak już nie można wyłączyć to czy np na cyferce 5 mogły się  mapy pojawiać w Vote. 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
W dniu 28.01.2021 o 16:42, aaPSIKPL napisał:

1. Przy respieniu nie można się ruszyć przez 3-4 sekundy (nie na wszystkich mapach) 

A konkretnie na których?

2. Na paru mapach jest problem ze strzelaniem, nawet po wywaleniu magazynka gracze stoją? 

Nie rozumiem. Chodzi o to, że wystrzelasz cały magazynek w przeciwnika, a on nadal żyje? Może to po prostu kwestia indywidualnych umiejętności lub ktoś jest zlagowany?

3. Na kilku mapach nadal Respi w tym samym miejscu co przeciwnika.

Każdy gracz dostaje respa losowo więc czasami dochodzi do takich sytuacji, że dostaniemy respa kilka razy w tym samym miejscu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 31.01.2021 o 16:54, Damo napisał:

A konkretnie na których?

Postaram się w wolnej chwili dłużej pograć i spisać te na których to zauważę kolejny raz.

Nie rozumiem. Chodzi o to, że wystrzelasz cały magazynek w przeciwnika, a on nadal żyje? Może to po prostu kwestia indywidualnych umiejętności lub ktoś jest zlagowany?

Serio? :) Nie no jest różnica nie trafiać Nie mam pojęcia czym to spowodowane. Albo mam problemy z oczami i nie widzę :P 

Każdy gracz dostaje respa losowo więc czasami dochodzi do takich sytuacji, że dostaniemy respa kilka razy w tym samym miejscu.

Ok rozumiem zależność spoko. A czemu zaś na większości map powrót jest do starych respów? Jest to czymś ukierunkowane? 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano
35 minut temu, aaPSIKPL napisał:

Serio? :) Nie no jest różnica nie trafiać Nie mam pojęcia czym to spowodowane. Albo mam problemy z oczami i nie widzę :P 

Tym bardziej ja nie wiem.

35 minut temu, aaPSIKPL napisał:

Ok rozumiem zależność spoko. A czemu zaś na większości map powrót jest do starych respów? Jest to czymś ukierunkowane? 

Nie na większości a kilku. Zostało to ukierunkowane opinią graczy oraz adminów.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Osobiście uważam, że przywrócenie mapcyklu z podziałem na godziny nie było do końca dobrym pomysłem. Większość graczy z GG jest przyzwyczajona do tego, że mają każdą mapę dostępną w nominacjach, o każdej porze. Dodatkowo nie zawsze popołudniu jest pełny serwer więc takich map jak np. gg_dusty czy gg_roca brakuje. Wielokrotnie byłem też świadkiem kiedy to był pełny serwer i aktualnie grana mapa gg_roca, gdzie była ogromna rzeź, ale graczom to się podobało. Moim zdaniem podział na ilość graczy, gdzie wyłączało dostępność większych map w nominacjach, z zachowaniem cały czas małych, był lepszy. Gracze mieli większą swobodę wyboru, a przy nie do końca przemyślanych, zawsze od razu dostępne rtv.

17 godzin temu, aaPSIKPL napisał:

Propozycja odnoście Campmeter zróbcie coś bo nie da rady nie chcecie losowych respów spoko, ale coś w zamian za kampiących stale na mapach.

Temat z losowymi respami raczej nie został do końca zamknięty, zawsze można dalej próbować.

17 godzin temu, aaPSIKPL napisał:

Czemu dodatkowo na mapach nie ma respów na górnych płaszczyznach map.? Tylko na dołach.?

Zróbcie listę map, na których warto byłoby "rozciągnąć" respy, z ostateczną decyzją starszego admina czyli @ Awantura  i z pewnością ktoś zajmie się tym za jakiś czas.

• Właściciel
Opublikowano
5 godzin temu, Damo napisał:

Osobiście uważam, że przywrócenie mapcyklu z podziałem na godziny nie było do końca dobrym pomysłem.

Był bardzo dobrym pomysłem, ponieważ ten mapcykl w obecnej formie jest nie do zaakceptowania. Wynika to głównie z dwóch przyczyn:

1. Po przekroczeniu większej liczby graczy do puli map dochodziły mapy, które nadawały się tylko i wyłącznie do grania przy niskiej liczbie osób - dokładnie ten sam problem był na 4FUN, kiedy to dla żartów przy 27 osobach gracze wzięli mapę aim, a potem trzeba było ten błąd naprawiać...
  2. Mapcykl jest wczytywany na początku każdej mapy ( nie dynamicznie przed vote ) i w momencie, kiedy rosła liczba graczy w dalszym ciągu zablokowane były mapy większe, przez co sztucznie zmuszało się graczy do grania map nienadających się na grę przy większej liczbie graczy.

Większość graczy z GG jest przyzwyczajona do tego, że mają każdą mapę dostępną w nominacjach, o każdej porze.

Jakim cudem, jeśli przez wiele lat funkcjonował mapcykl godzinowy? Dzięki zmianom w ostatnim czasie podniosła się frekwencja, która szła coraz bardziej w dół. Praktycznie w ostatniej chwili udało się uratować ten serwer przed totalną zapaścią. Mapcykl godzinowy ma pewne wady, ale testy wykazały, że na ten moment jest najlepszy... - i to nie jest moja złośliwość w stosunku do Ciebie, bo gdyby to ode mnie zależało to po wyeliminowaniu pewnych bolączek wróciłbym do mapcyklu od ilości graczy. A przynajmniej w pewnych godzinach, bo nie wyobrażam sobie wpisanie 35 map po godzinie 23, a tyle było i serwer pustoszał...

Wielokrotnie byłem też świadkiem kiedy to był pełny serwer i aktualnie grana mapa gg_roca, gdzie była ogromna rzeź, ale graczom to się podobało.

Tak? gg_roca to najgorszy możliwy przykład, jaki mogłeś podać. Jestem w stanie zgodzić się, że na gg_dusty taka rzeźnia pasuje, ale na roce, gdzie mapa jest praktycznie mała jak jasny chuj i jej układ przypomina "labirynt", od którego można dostać kurwicy? Przesiedziałem w ostatnim czasie dosyć sporo na GG i właśnie ta zachwala przez Ciebie "rzeźnia" na mapach do tego nieprzystosowanych powodowała spadek graczy z 20-24 do nawet 10.

Moim zdaniem podział na ilość graczy, gdzie wyłączało dostępność większych map w nominacjach, z zachowaniem cały czas małych, był lepszy.

Nie można każdą małą mapę na gungame wsadzać do jednego wora i wychodzić z twierdzeniem, że "przecież to graczom się podoba". Przykłady niżej:

1) gg_dusty - na niej praktycznie się nie ruszasz, gdyż masz tylko jeden otwór, przez który strzelasz, więc na pierwszy rzut oka nie będzie to nikomu przeszkadzać.

Jedynie co to po czasie może irytować, bo tu liczy się fart: ktoś może zadać 90 obrażeń, a ktoś 10+ i tego killa zabierze.

1_original.jpg

2) gg_roca - mam wrażenie, że jest jeszcze mniejsza niż gg_dusty, niemniej widać już na pierwszym planie stopień jej skomplikowania ( m.in. murki, przez które się blokujemy po spawnie ).

Ponadto, jest też bardziej otwarta, co za tym idzie gdzie nie pójdziesz tam oberwiesz. I to jest akceptowalne do około 12 graczy, a przy większej liczbie ma się ochotę wyjść z serwera.
6040d126bae94.jpg

3) gg_dich2 - to jest najlepszy przykład labiryntu, który ( i tu znów! ) jest akceptowalny do 12-14 graczy, a przy większej liczbie nawet ruszyć się nie możesz. 

Sama @ Awantura  widziała, że taka mapa, choć bardzo fajna ( kolorystycznie lepsza wersja gg_neonroom ), to nie nadaje się na większą liczbę graczy.
Map_194197_sd_image.jpg

4) fy_tricky - bardzo prosta w budowie, choć jest mała, to świetnie nadaje się do gry na więcej niż 20 osób ( wręcz zastanawiam się nad wyrzuceniem jej z nocnego mapcyklu ).

Spowodowane jest to głównie tym, że jest górny obszar po obu respach, który poprawia mobilność tej mapy, dzięki czemu inni mogą strzelać nie tylko z boku, ale właśnie z tej góry.

1.jpg

5) FY_ITALY - pomimo, że jest jeszcze prostsza niż tricky ( zawiera dwa wąskie przejścia po bokach i domek na środku ), to jest najczęściej graną mapą.

Powodem takiego stanu rzeczy jest to, że w odróżnieniu od gg_roca możesz uciec do środka i zabić z niego osoby z zaskoczenia lub wyjść dwoma "balkonami".
2.jpg

6) gg_crazy - nowa mapa, którą testujemy w nocnym mapcyklu i zastanawiam się nad udostępnieniem jej również w dzień.

Należy zwrócić uwagę, że nawet jeśli jest mała, to ten "labirynt" w odróżnieniu od gg_dich2 nie jest irytujący ( możesz wejść na górę, a możesz się też schować ).

gg_crazy_12440_0.jpg?x=1443731122

Temat z losowymi respami raczej nie został do końca zamknięty, zawsze można dalej próbować.

Testy wykonane na gg_dich2 ( chcieliśmy uratować tę mapę by była grywalna w dzień ) wykazał, że nie na każdej mapie pasują losowe respy.

22 godziny temu, aaPSIKPL napisał:

Czemu dodatkowo na mapach nie ma respów na górnych płaszczyznach map.? Tylko na dołach.?

Podaj przykład takich map, bo jakoś na fy_tricky, fy_spongebob, gg_$3000$, gg_33_circa, gg_aim_deagle, gg_buzzkill itd. są?

Opublikowano

gg_crazy- Jeżeli chodzi o tą mapkę, grałam w nią przy większej ilości  graczy. Wydaje mi się ze jej wielkość,
nie jest problemem do wprowadzenie jej na ranny mapcykl. Otwarty "labirynt" robi robotę. Jest większa   
możliwość manewru niż przykładowo na bardziej zamkniętych małych mapkach.

fy_tricky - co do tej mapki, nie jestem ani na nie, ani na tak :D Trzeba wprowadzić i spróbować

Mapcykl aktualnie faktycznie się sprawdza. Graczy przybyło. Na serwerze nie słychać 
złych komentarzy w tym temacie.

Co do okrutnej mapki gg_roca- Gracze lubią tą mapkę bez względu na ilość graczy. 
Tak wnioskuję z wypowiedzi podczas gry.
Nie ukrywam, że nie przepadam za ta mapką. Na rękę są mi wprowadzone nocne godziny wybierania tej mapki.

Wracając jeszcze do tematu górnych respów. Tak jak rozmawialiśmy.
Fajnie jest je wprowadzić w mapie gg_mini_nuke.
Unikniemy kampienia na balkonach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności