Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze GUNGAME

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, GET napisał:

Podaj przykład takich map, bo jakoś na fy_tricky, fy_spongebob, gg_$3000$, gg_33_circa, gg_aim_deagle, gg_buzzkill itd. są?

No to by należało sprawdzić jak często sa te mapy grane :) i czy zmiany są na plus czy może na minus. 

gg_cropp- lipa tu jest straszna tu akurat najlepsze by były respy tylko na dole 

gg_basicsand- ta powinna być w cyklu od 20 graczy 

gg_nuke_mini - kijowe respy tu są strasznie zwłaszcza te na środku lub jest źle dobrane pod względem graczy 

kolejne wypisze jak będę grał nie pamiętam dokładnie nazw... Ale sporo tego będzie 

4 godziny temu, GET napisał:

6) gg_crazy - nowa mapa, którą testujemy w nocnym mapcyklu i zastanawiam się nad udostępnieniem jej również w dzień.

Należy zwrócić uwagę, że nawet jeśli jest mała, to ten "labirynt" w odróżnieniu od gg_dich2 nie jest irytujący ( możesz wejść na górę, a możesz się też schować ).

moim zdaniem jakieś dzienne i nocna map cykle sa dziwne mapa powinna pojawiać się raz na jakieś 10 losowań do wyboru by nie grane było jedno i to samo wtedy nie potrzeba aż tak kombinować. Oczywisćie poza dużymi mapami...

Takie bym chciał u nas zobaczyć mapy np: Bo jak by nie patrzeć i w jakich godzinach nie grać jest maglowane może 10 lub 15 map ... 

gg_dust_edv

gg_generic

gg_sand_v1

gg_fy_deagle_dustworld2

gg_aztec_stairs

gg_zima_dust

fy_pistolaim

fy_stoney

gg_33_shudder 

gg_bside_paintball

de_2base

gg_clb_final

gg_texas

• Odpowiedzi 251
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jako że nie mogę tego edytować nie pojawia mi się taka opcja dopisuje

fy_snow - dlaczego nie ma respów na górach? nie raz nie dwa trzeba latać z nożem i tracić ze 20 fragów ...

• Właściciel
Opublikowano
W dniu 31.03.2021 o 23:56, aaPSIKPL napisał:

gg_cropp- lipa tu jest straszna tu akurat najlepsze by były respy tylko na dole 

Coś pomieszałeś, bo my tej mapy nie mamy w mapcyklu.

moim zdaniem jakieś dzienne i nocna map cykle sa dziwne mapa powinna pojawiać się raz na jakieś 10 losowań do wyboru by nie grane było jedno i to samo wtedy nie potrzeba aż tak kombinować. Oczywisćie poza dużymi mapami...

Nie wyobrażam sobie grania 50 map w nocy, stąd mapcykl jest podzielony na godziny. 

4 godziny temu, aaPSIKPL napisał:

fy_snow - dlaczego nie ma respów na górach? nie raz nie dwa trzeba latać z nożem i tracić ze 20 fragów ...

Bo to mapa tylko noc więc po cholerę? Będą się tylko chować, a gra w nocy ma być dynamiczna. 

gg_basicsand- ta powinna być w cyklu od 20 graczy 

gg_nuke_mini - kijowe respy tu są strasznie zwłaszcza te na środku lub jest źle dobrane pod względem graczy 

Słuszne uwagi, poprawione.

Takie bym chciał u nas zobaczyć mapy np: Bo jak by nie patrzeć i w jakich godzinach nie grać jest maglowane może 10 lub 15 map ... 

gg_dust_edv

gg_generic

gg_sand_v1

gg_fy_deagle_dustworld2

gg_aztec_stairs

gg_zima_dust

fy_pistolaim

fy_stoney

gg_33_shudder 

gg_bside_paintball

de_2base

gg_clb_final

gg_texas

Ostatnia kwestia, odniosę się do każdej z map:

• gg_dust_edv - chciałem ją wgrać, ale ona kompletnie rozwala gameplay
  • gg_generic - chodzi o tę mapę: https://gamebanana.com/maps/142885 ?
  • gg_sand_v1 - wydaje się być trudną mapę, ale mogę zaryzykować
  • gg_fy_deagle_dustworld2 - kiedyś ta mapa była i bardzo na nią narzekali
  • gg_aztec_stairs - nie wyobrażam sobie gry na tej mapie: https://gamebanana.com/maps/145850
  • gg_zima_dust - na zimę czemu by nie, ale już mamy wiosnę
  • fy_pistolaim - mapa w stylu gg_dusty, czyli jeden szlak, ale zbyt otwarta więc jedynie na noc
  • fy_stoney - bardzo przypomina fy_snow w mniejszej wersji, fajna i do wgrania ;)
  • gg_33_shudder - mapa jest za wielka, choć przyznam, że parę lat temu na niej grałem i mieszane uczucia mam
  • gg_bside_paintball - do przemyślenia
  • de_2base - do przemyślenia
  • gg_clb_final - chujowa
  • gg_texas - kiedyś była i się nie sprawdziła
Opublikowano

Moim zdaniem komu coś się pomieszało wprowadzając zmiany na serwerze GG. Tryb drużynowy? Podoba się tylko osobom, które dochodzą maksymalnie do M3 w normalnym trybie.  Moim zdaniem zmiana na ogromny minus powodujący poszukiwania innego serwera.

• Właściciel
Opublikowano

Jesteś jedyną osobą do tej pory, która narzeka na tryb drużynowy ;) Więc nic się nie pomieszało nam w głowach, bo ten tryb testowaliśmy przez 2 dni i zdał egzamin.

Opublikowano

No moim skromnym zdaniem tryb drużynowy jest przekozacki. @ GET zrobil kawał dobrej roboty. 

Opublikowano

Mnie również nie podoba się tryb drużynowy. Jednak wole klasyczne nabijanie samemu broni. Lecz nie neguje, ogólnie ustawienie tego trybu  jest dobre. Dużo osób zostaje na serwie a nie ucieka :)

Ps. Ogromny plus za dodanie auto kampy :fg_pepe_teddy:

Spoiler
Spoiler

• Właściciel
Opublikowano

Sprawdziłem i tryb teamplay zrobił furorę, ale to nie znaczy, że jest grany non stop - wszystko zależy od mapy i tego, kto jak klika i gdzie.

Opublikowano

Oczywiście ,że dodana opcja WYBORU gry jest świetnym pomysłem.
Rywalizacja pozostaje, a o to w tym wszystkim chodzi.
Potrzebne było coś nowego, świeżego.
Coś co przyciągnie nowych graczy, a i zachęci do pozostania
stałych bywalców.
Słuchając graczy na serwerze to zmiana się spodobała.
Patrząc na to ile rozgrywa się map w trybie drużynowym, 
również można stwierdzić zadowolenie :D
Niestety nigdy nie dogodzi się każdemu ,trzeba się z tym liczyć.

Opublikowano

Opcja wyboru na początku mi się nie spodobała ale po paru mapach zmieniłem zdanie i już teraz wiem  że  to zmiana na PLUS,na nie których mapach nawet fajniej się gra w trybie drużynowym i szanse graczy na różnym poziomie gry się przez to wyrównały :) Brawo 

Opublikowano

Wracając do map proponowanych przez   aaPSIKPL

Tylko zastanawia mnie, czy nie zrobi się tych mam zbyt wiele.
Najczęściej i tak grywanych jest 20 map. Reszta sporadycznie. 

gg_generic-Podoba mi się ta mapka, na większą ilość graczy. 

gg_sand_v1- czemu nie? Przeraża mnie tylko ilość skrzyń za którymi można się skampić.

gg_33_shudder- na większą ilość graczy, czemu nie
gg_bside_paintball- przyjemna mapka :D
gg_texas-mapka nie jest zła. Dla większej liczby graczy.
gg_fy_deagle_dustworld2-Nie przepadam za tą mapka, jednak jest ciekawa.
gg_clb_final- nie mam zdania
gg_aztec_stairs- okrutna mapka..... nieeeee :D
fy_pistolaim- za bardzo otwarta
de_2base _ nie przemawia do mnie

Opublikowano

To może warto rozmyślić dodanie trybu drużynowego na przykład co trzecią mapę. Grałem teraz na GG i kilka map z rzędu był tryb drużynowy, który nie jest w żaden sposób zbalansowany - każda z drużyn dochodzi do HE lub kosy. Co to za balans? Tryb drużynowy wybierany jest notorycznie przez ludzi co nie potrafią wyjść na plus (tak, ujmuję im, bo to oni ciągle tworzą kwas na serwerze, że ktoś ma vipa lub jest dla nich za dobry). Moim zdaniem idea GG została zabita, a szkoda bo był to mój ulubiony serwer. Jak większości się podoba to ja ucinam temat ze swojej strony, bo serwer ma być dostosowany pod większość ;)

• Właściciel
Opublikowano

Masz rację, dlatego ilość killi będzie zależna od ilości graczy na serwerze. Będziemy udoskonalać ten tryb, abyś był zadowolony. 

Opublikowano

Nigdy nie będę zadowolony hehe :D Znów wszedłem na serwer i znów trwa tryb drużynowy. GG cechuje się indywidualnością oraz sprincie do indywidualnej wygranej. Co z tego jak nabiłem 80 fragów jak finalnie i tak nie wygrałem. Serwer można podzielić na dwie grupy - tych co dominowali (nie podoba im się tryb) oraz tych co grali bo grali (podoba im się tryb). Tryb wszystkich zrównał - no chyba, że był taki zamysł to trafiłeś w punkt :D Miałem się nie wypowiadać, ale za bardzo lubię ten serwer, żeby dusić to w sobie :)

• Właściciel
Opublikowano

To wszystko jest kwestią dopracowania. Tryb GunGame w zamyśle ma trwać zdecydowanie dłużej i tak dziś zrobię.

PS. Wróci mapcykl od ilości graczy - mam na to świetny pomysł.

Opublikowano

Zmiana na jak najbardziej na plus. W końcu jakiś powiew świeżości. Mam nadzieję, że zostanie na dłużej.

28 minut temu, FredGG napisał:

ktoś ma vipa lub jest dla nich za dobry

pick one

Opublikowano
4 minuty temu, GET napisał:

To wszystko jest kwestią dopracowania. Tryb GunGame w zamyśle ma trwać zdecydowanie dłużej i tak dziś zrobię.

Byłbym zadowolony jakby zostały wprowadzone testy dotyczące zbalansowania występowania trybów - np. na 5 map może zostać wybrany maksymalnie 2x tryb drużynowy. Staram się osiągnąć jakiś balans, ponieważ już wiem, że dla starej wersji serwera już nie ma ratunku. A jak jest założenie, że tryb drużynowy ma być teraz dominujący to napisz to od razu to będę wiedział na czym stoimy :)

Pozdro!

Opublikowano

Rotowanie trybami wprowadzi tylko i wyłącznie zamęt. Po to wgrana jest opcja wyboru trybu. Cykliczna rotacja drużynówki przeczy jakkolwiek wprowadzonym zmianom. Tryb cieszy się dużą popularnością, serwer jest przez większość czasu pełny a to wszystko wybierają ludzie. Taka prosta zależność, której pewnie każdy doświadczył - wielu graczy na serwerach typu gungame niespecjalnie obchodzi jakiś wybór. Przy wyborze mapy klikają losowy numer lub zwyczajnie z automatyku "jedynkę". Tryb drużynowy wybieramy poprzez kliknięcie "dwójki", co daje prosty wniosek - ludzie tego chcą :). Rozumiem twój głos w sprawie @ FredGG  i należy go jak najbardziej uszanować - daj temu systemowi szanse. 

Z drugiej strony kwestia wygranej i "dominacji" na mapie. Co z tego że wygrywa cała drużyna. Na tego typu serwerze dalej liczy się to, które miejsce masz w tabeli, ile masz fragów i jak dobrą pozycję masz w topce a z drugiej strony przyjemność z gry, która to przez te zmiany poszła moim skromnym zdaniem mocno do góry. Podsumowując tryb drużynowy w żaden sposób nie uwłacza "dominacji" i niczym się nie różni od indywidualnego, jeżeli jesteś na szczycie tabeli. Jedyna różnica - jest to trochę trudniejsze ;)

Trzecia kwestia co do balansu tego trybu. Wszystko zależy tylko i wyłącznie od graczy. Balans ilości fragów w stosunku do liczby graczy jest coraz lepiej dopracowywany i ma to wszystko sens. Zdarzyło mi się zagrać kilka rundek gdzie dobrą grą jednego gracza stworzyło się przewagę 5-6 poziomów. Weźmy pod uwagę, że działa to też w drugą stronę. Gracze "lepsi" są hamowani przez potrzebę dłuższego wbijania lvl'i. Niech pierwszy rzuci kamień ten który nie zaciął się na początku i latał z XM na kałachy dostając przy tym białej gorączki. Uważam że co jak co, ale tryb drużynowy jest trybem zdecydowanie zbalansowanym - tylko w inny sposób. 

Zmiany jak najbardziej na plus, lepszego GG w Polsce nie znajdziemy :) 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Błagam Was. Albo ogarnijcie limity wyboru danego trybu albo postawcie kolejny serwer GG na starych zasadach (ja mogę go w 100% sfinansować). Co wejde na serwer w weekend to jest tryb drużynowy wybierany przez ludzi, którzy strzelać nie potrafią.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności