Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze ZOMBIE INFECTION

Rekomendowane odpowiedzi

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Chodzi właśnie o to, aby zombi miał troszkę trudniej bo inaczej to każdy normalny gracz nie będzie się tak przed nimi bronił.Tylko będzie mu to obojętne bo jak zostanie zarażony to i tak będzie dobra zabawa. :P

• Odpowiedzi 933
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
http://217725.node2.pukawka.pl/hltv-1410141045-zm_anekin_house_v4-1413276300-1413278400.zip zobacz nią chicken co on wyprawia jak grałem na tej mapie to od połowy mapy nie chciało mi się grać
  • Właściciel
Opublikowano

A co nas interesuje to, że Ci się nie chciało grać? Skończmy dyskusję nt. granatów infekujących. Jest powiedziane NIE, to na cholerę drążymy ciągle temat o jednym i tym samym od kilku miesięcy. Granat zostanie i będzie zawsze w takiej samej formie, koniec kropka.

Opublikowano

nie chciało mi się grać bo kolo się podkładał i rzucał granat

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Skoro "kolo" się podkładał to mamy od tego specjalny dział abyś mógł zgłosić to i będzie po problemie.

• Właściciel
Opublikowano

nie chciało mi się grać bo kolo się podkładał i rzucał granat

I myślisz, że z powodu tego, że ktoś się podkładał specjalnie, trzeba zmienić politykę granatów? To jest karalne i z powodu takich przypadków nie należy zmieniać ceny, a delikwentów karać.

Opublikowano

chciałem pokazać w czym rzecz a nie piać skargę bo wiem gdzie się skargi składa 

Opublikowano

Skończ już pierdzielić o tym samym w kółko ... Już się rzygać chce jak się to Samo czyta od paru tygodni ...

Nesty napisał raz a wyraźnie . NIE, ale jak widać dla niektórych trzeba to chyba literować.

• Właściciel
Opublikowano

chciałem pokazać w czym rzecz a nie piać skargę bo wiem gdzie się skargi składa 

A w czym tutaj jest rzecz o czym piszesz?... To nie ma żadnego związku z tą sprawą, bo podkładanie się owszem, jest uciążliwe. Ale na litość, są to pojedyncze przypadki. To tak samo jakby ktoś kładł się na tory, ruszyła machina parowa, która zabijałaby tych ludzi i z tego powodu wniosek, aby ograniczyć maszyny parowe na kolei. To kupy się nie trzyma. Rozwiązania można szukać, np. w blokadzie czasowej do zakupu granatu, ale nie w koszcie. Takie są racjonalne propozycje, alternatywy, a nie podnoszenie kosztów. Bo co to spowoduje? W praktyce nic, tyle, że zombie będzie miało trudniej ( w kontekście przeciętnego gracza ), a Ci, którzy chcą się podkładać i będą to robić, nadal zastosują te same metody. Opóźni się jedynie ich działanie o jedną rundę, nic poza tym. 

Pamiętajmy, że teoria powszechności zaczyna się od 70% w górę...

Opublikowano

to można zrobić tak aby zombie mogło rozbroić 1 minę tak samo jak human 4 punkty 3000$ i nie sądzisz że będą mieli łatwiej 

Opublikowano

ktoś zarażony w pierwszych 20 sekundach powinien dostawac ową blokadę na granat 

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Proszę, zejdźcie już z tego Zombie. Oni mają już naprawdę bardzo trudno. Przecież Zombie w czasie trwania całej mapy wygrywa po 2-3 rundy (czasami). A Wy chcecie zrobić, aby oni w ogóle nie miel szans...

Może dajcie inne sensowne propozycje?!  

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Każdy pomysł jest dobry, tylko nie każdy do zrealizowania ;)

Opublikowano

Aten 2 pomysł może być tak też można im ułatwić grę

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Spamowanie o tym samym, bez uprzedniego czytania wcześniejszych tematów powinno być w trybie natychmiastowym nagradzane warnikiem.

"Mówił chłop do obrazu a obraz ani razu"

Opublikowano

Można ustawić aby mapy były wybierane w zależności od liczby osób na serwie poniżej 15 male mapy jak colores , glox_5 powyżej 15 osób mapy duże jak Escape i de_drus_rotal_fg

Opublikowano

Myślę, a może nie myślę *_*, iż:

1) Na początek rundy, zombie, gdy jest zwykła infekcja (1 matka), mogłaby zostać zamrożona na określony czas. To ułatwiło by grę HM, ale utrudniło Matce.

Było by to naprawdę przydatne, w przyp. Multi-infekcji. Bo jak to jest ? Zm podczas multi - infekcji, starają się biec jak najszybciej z największą grupą osób. To nie jest fajna dla HM, lecz są to pkt dla ZM.

2) Dodać do  yyy...amxx.cfg chyba, no nieważne, to co zachęca ZM do "roboty" typu:

Zombie do ataku  ! ! ! Go go go , wyświetlane na środku obrazu na górze (każdy chyba wie o co chodzi). Zachęca to zm do ataku, a mniej doświadczonych graczy, mogłoby to 'straszyć Adminem'.

3) Matka ZM - 4k hp

ZM - 2k hp

4)Dodać nowe mapy.

5)Zwiększyć sloty, serwer jest cały czas >29 / 31. Nie da się czasami wejść, co jest smutne ;( .

6)Aktywność adminów zwiększyć. Co chwila widzę na y: Spier**** [pisane bez * :D] ; Ku***, Ch****, Ja pier*****, Co za c****/ ku**** etc.

Admin ! xxx bug tp ; xxx cośtam ; xxx jeszcze cośtam...to się staje wkur******. A przy okazji, chciałem pochwalić Admina: Reaper, który rzetelnie wykonuje obowiązki Admina ! :)

7)Ograniczyć stawianie min " w powietrzu " jest to strasznie wkurwiają**, bo gdy idzie szalony przez kampę gdzie mógłby przejść normalnie przez minę postawioną |_tu_|, to musi rozwalać minę, która jest |_-tu-_|

Dziękuję i pozdrawiam. Czekam na rozpatrzenie prop'ek.

Pozdrawiam

• Właściciel
Opublikowano

AD 1. Chcesz całkowicie utrudnić grę zombie? Nie dość, że humany mają łatwiej to jeszcze mają doszczętnie wygrywać? Zastanów się co Ty proponujesz.

AD 2. Z tym zgoda.

AD 3. HP do zastanowienia, choć myślę, że obecnie jest okej.

AD 4. Napisałem wyraźnie, że nowy mapcycle w przygotowaniu.

AD 5. Jak Ty sobie wyobrażasz zwiększenie slotów?! Serwer posiada maksymalnie dozwoloną ilość slotów dla silnika HLDS - 32. Nie ma możliwości fizycznej zwiększenia. Czy widziałeś serwery CS 1.6 powyżej 32 slotów? Nie. Silnik niestety jest za stary, a wcześniej nie myślano o tym, aby istniało coś takiego jak wielowątkowość. HL1 korzysta tylko z jednego rdzenia, nie ma szans, aby przerzucił moc na drugi rdzeń. Stąd 32 slotowe serwery są niestabilne i ciężko jest przy słabym procesorze osiągnąć dobre wyniki i jego stabilność.

AD 6. Admini pracują odpowiednio i cały czas ktoś zagląda. Pracujemy nad przyjmowanie wykwalifikowanej kadry, ale wiadome jest to, że 24/7h adminów nie będzie. I nie przesadzajmy, że ich w ogóle nie ma, bo to bzdura kompletna.

AD 7. Jak Ty sobie to wyobrażasz? Jak ja mam wpłynąć na to?

Podsumowując: piszesz bezsensu, bez zastanowienia się jakiegokolwiek, bez rzetelności. Mówiąc brutalnie: "napiszę na pałę, oni to rozpatrzą". Przykro jest raczej czytać takie coś, bo to nie za dobrze o Tobie świadczy. Nikt nie musi mieć wiedzę z kosmosu, ale minimum logicznego myślenia się przyda. Bo to, że serwer jest 31/31 wiecznie to dobrze, masz możliwość kupna slota w niskiej cenie: http://shop.fragujemy.com- kup i problem z wejściem z głowy. Powiększanie slotów to nie jest rozwiązanie.

Pzdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności