Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze ZOMBIE INFECTION

Rekomendowane odpowiedzi

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Jak pisałem prędzej nie musi być aż tylu urozmaiceń w /ruletka moze dawać i zabierać kase jak i pkt zm jak i człowieka.Pisałem okrojona ruletka.

ps.enQ grałem kiedyś na Zm gdzie była ruletka i naprawdę było to super i ciekawe.Decyzja należy do was i do Nestiego

• Odpowiedzi 933
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • Właściciel
Opublikowano

Wiecie co tak sobie pomyślałem, że może  urozmaicić rozgrywkę i wgrać okrojoną ruletkę na serwer.Dla tych co nie wiedzą chodzi oto, że po wpisaniu /ruletka raz na rundę można wygrać np.kasę,dodatkowe pkt.człowieka,bezlik ammo,stracić życie a nawet zmianę w zm.Jako Zombi np.dodatkowe pkt.zombi,kasę,szalonego,gravitację lub stracić życie. Wydaje Mi się, że urozmaiciło by to naprawdę grę.Co wy na to ???

​ps.Zapomniałem dopisać, że nie za każdym razem coś się wygrywą.Po wpisaniu /ruletka zabiera Ci np.1500$ i albo coś wygrasz albo pudło, a możesz też pozbyć się całek kasy xD Dobre co nie ^^

Nie będzie żadnej ingerencji w punkty człowieka, bo to mają być REALNE statystyki z tego, co dokonaliśmy SAMI na mapie. A jak chcecie zagrać w ruletkę, to jedźcie do Rosji albo idźcie do cyrku. Jak można proponować, aby w ruletce wygrało się szalonego, stratę życia, bezlik ammo. Toć to nie ma racji bytu...

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Wy chcecie wprowadzać zbyt zauważalne i coraz to bardziej wymyślne zmiany. "Nowości", które niektórzy proponują, to powinno się wprowadzać, gdy serwer traci graczy, a w chwili obecnej tak nie jest.  Zauważcie, że serwer ma się bardzo dobrze. Czasem, aby wejść na serwer, to trzeba czekać po 10 min na wolnego slota. Skoro tak jest, to myślę, że nie ma co wprowadzać tak dużych zmian, a jedynie małe korekty. 

Opublikowano

Wy chcecie wprowadzać zbyt zauważalne i coraz to bardziej wymyślne zmiany. "Nowości", które niektórzy proponują, to powinno się wprowadzać, gdy serwer traci graczy, a w chwili obecnej tak nie jest.  Zauważcie, że serwer ma się bardzo dobrze. Czasem, aby wejść na serwer, to trzeba czekać po 10 min na wolnego slota. Skoro tak jest, to myślę, że nie ma co wprowadzać tak dużych zmian, a jedynie małe korekty. 

Lepiej zapobiegać niż leczyć. W momencie, w którym serwer traci graczy jest już za późno. Mi się pomysł podoba(pomijam kwestie nagród nad tym trzeba pomyśleć), przecież jak ktoś nie chcę to nie musi korzystać z tej opcji.

Opublikowano

@Nesty

Popatrz na to obiektywnie, zdaję sobie sprawę, że to Ty o tym decydujesz, ale póki co pomysł zbiera wiele plusów.

Z innej beczki myślał ktoś nad dodaniem opcji /odblokuj ? Rozwiązałaby problem ciągłego bugowania się zombie w tp na crystalu.

Opublikowano

dajcie ten problem pod głosowanie wtedy zobaczy się czy pomysł jest dobry

• Właściciel
Opublikowano

Ja zawsze staram się patrzeć na wszystko obiektywnie, ale Twój obiektywizm to raczej - z całym szacunkiem, proszę mnie dobrze zrozumieć - karykatura tego znaczenia. I już wiem, że nie byłbyś dobrym opiekunem, bo taki to musi mieć jaja i powiedzieć odważnie: NIE. Bo nie wszystkiemu można dać szansę. Gdybym ja zarządzał tak, jak Ty epatujesz i skłaniasz mnie do bycia PRAWIDŁOWYM OBIEKTYWNYM, to sieć przeżywałaby kryzys i pogrążała się. 

A co do tej opcji. Jest na pewno bardziej przydatna i potrzebna. Przypominam, że przy update dojdzie kilka pluginów, np. blokada tekstur, anty speedhack i dokładanie jeszcze innych rozwiązań jak, np. ruletka, spowoduje, że serwer nie wyrobi na zakręcie. Oczywiście nie twierdzę, że im więcej pluginów tym gorzej, bo można mieć i 200, a serwer będzie funkcjonował świetnie. 

Opublikowano

@Nesty

Tak jak napisałem. Ty odpowiadasz za sieć i to do Ciebie należy ostateczna decyzja. W żaden sposób nie wolno zestawiać obiektywizmu z podejmowaną decyzją. Prosty przykład masz żonę, która nakłania Cię do kupna Ferrari, ale Ty myślisz przyszłościowo, mając na uwadze fakt, że w najbliższej przyszłości mogą pojawić się dzieci i kupujesz Suwa. ;) Większość ludzi wolałoby Ferrari, ale liczą się okoliczności podejmowanej decyzji. Ja jestem zwykłym adminem i mogę wspierać inne pomysły argumentami, starając się przekonać Ciebie do zmiany decyzji i tylko o to chodzi. Gdybym był na Twoim miejscu moje wypowiedzi byłyby także jednoznaczne. ;) 

PS: Myślę, że rozumiesz. 

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Dobra moja propozycja obalona.

Pomyślmy teraz o tym aby w tp na zm_crystal się nie bugowali.

Opublikowano

Ruletka dobry pomysł ale można by zrobić głosowanie może to rozważyć to nesty

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

To trzeba by przerobić mapę, ot cała filozofia, nauczcie ich grać, a nie Wy się pierodlicie z nimi, czy co gorsza czekacie na darmowe fragi, denerwuje mnie już to wszystko... ostrzegajcie tak samo, plusem jest to, że teraz serwer nie laguje przy tych bugowaniach, ale kiedyś? Albo się nauczyli grać, albo z adminami ich slayaliśmy i płakali, a czy to nasza wina? Ci co kilka razy slaya dostali, po rundzie czy dwóch czekali grzecznie na wejście te 1-3 sekundy, a nie się wpychali. Trochę rygoru, to nie jest przedszkole.

A ruletka w ogóle nie przejdzie... na bf4 czy gdzieś jest lepsza, ale porównajcie sobie tryb rozgrywki.

Opublikowano

enQ ja wiem o co ci chodzi, gracze aby się nachapać fragów robią różne, dziwne rzeczy. Jedynie sytuacja przymusowego team playa może by ich trochę nauczyła, lecz na razie wszystko idzie w odwrotnym kierunku.

Na defense też się bugowali, przerobiono trochę mapę i wszystko jest teraz ok. Czasami to zdarzy się, że jednak się zbugują ale takie sytuacje to można policzyć na palcach jednej ręki.

Ruletka? Zbędny gadżet, który tylko wprowadziłby więcej chaosu na serwerze.

Mam nadzieję, że ten Update niedługo się pojawi, bo chciałbym zobaczyć jak to bedzie wyglądać (póki mam wolne do piździernika :D), bo od pierwszego mineło już trochę czasu. d-_-b

Opublikowano

Mógłbym puszczać jakieś śmieszne fragmenty z yuotuba

Opublikowano

@Schirru

Jedynie sytuacja przymusowego team playa może by ich trochę nauczyła

Czysto teoretycznie to brak gry tp także jest karany.:>

[ ZOMBIE ]

Zabronione:

• Chodzenie po mapie - masz zarażać ocalałych!
  • Blokowanie szalonego zombie.
  • Brak gry Team Play.
  • Blokowanie dojścia pozostałych ZM do ocalałych.
  • Bugowanie - zarażanie przez ścianę czyli teksturę, siatki, ogrodzenia bądź wszelkie druty kolczaste.
  • Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

Widzę coraz gorzej dzieje się na tym zm. Ruletka może być na 4FUN, a nie na zm.

Jeśli chodzi o bugowanie się TP. Slay i się nauczą bo tak zawsze będą liczyć, aż admin się tepnie.

Opublikowano

rozgrzewka

Czysto teoretycznie to brak gry tp także jest karany.:>

Kto pograł na zm trochę wie jak jest: wpychanie, blokowanie, brak strzelania na zmiane gdy są dwie osoby (byleby zabić, to że będziesz zombie i nie będzie już fragów się nie liczy...), chamskie blokowania miną, latanie i bieganie po mapce bez celu, stanie obok próbujących sie dostać zombie do kampy, szybkie wchodzenie do kamp przed innymi i blokowanie się wejścia, itp. itd. (W sumie nie wiem po co to napisałem, bo to oczywista rzecz ale niech jest. :P)

Takie rzeczy będą obecne na serwerze, a mi konkretnie chodziło o sytuację kryzysową, w której sami doszliby do wniosku, że sami nic nie zrobią.

Tak w ogóle zjadłeś połowę zdania, która była istotną jego częścią:

Jedynie sytuacja przymusowego team playa może by ich trochę nauczyła, lecz na razie wszystko idzie w odwrotnym kierunku.

Chodzi o to, że gracz poradzi sobie sam jeśli jest dobrze ogarnięty albo ma vipa (ale to swoją drogą) i to ciągle tworzy sytuację, w których to gracze dbają o własny interes i mają reszte w głębokim poważaniu, bo sam jest w stanie sobie poradzić.

Jak narazie według mnie gra nie wymusza zbytnio team playa (trochę tak ale nie za bardzo i oczywiście pamiętam o Update, który ma sporo zmienić). No chyba, że nie ma wymuszać, w takim razie zapomnijcie o tym.

PS: Dla mnie dobra gra o zombie to taka, która ma trochę grozy oraz pokazuje, że sam nic nie zdziałasz i potrzebujesz pomocy innych. Gra o zombie, w której sam mógłbyś zrobić wszystko byłaby dla mnie nudna.

Taka mała opinia ode mnie. d-_-b

Opublikowano

można by miejsca które nie są dozwolone na stawianie min zaznaczyć czerwonym kolorem to może gracze którzy wiedzieli by że nie można min tam stawiać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności