Skocz do zawartości

[ARCHIWUM] Propozycje perków i klas

GET

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proponuje zmienić perk autodestrukcja:

Aktualny - wybuchasz zabijając wszystkich w pobliżu

Nowy - po śmierci wybuchasz zabijając wszystkich w pobliżu. Ewentualnie dmg+int.

Coś takiego jak ma zabójca zabójca tylko, że w perku.

• Odpowiedzi 365
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie wiem czy było , ale mam pomysł żeby dać perk :

SCOUT Mater

1/1 z scouta 

Jak jest AWP Master to czemu też nie Scout? 

Jeśli Nesty już sie zgodził to chyba nic nie zmienię, ale muszę się wypowiedzieć za siebie i innych graczy (w szczególności Konspirantów) na serwerze.

1/1 na AWP a 1/1 na scoucie, według mnie różnią się siłą. Nawet na normalnym serwerze FFA, scout nie zabija jednym strzałem, i to z pewnych powodów. 1/1 na AWP przejdzie gdyż rekompensuje pomyślny strzał z ciężkiej, nieporęcznej snajperki. Nie można rashowac z AWP ani specjalnie strzelać z nią w biegu, wiec 1/1 na niej z perku czy klasy Kapitan, jest według mnie na miejscu (AWP snajper i tak nie wypada za często). Ze scoutem jest inaczej, można z nim spokojnie zrashować jeśli umie się nim strzelać, biega się z nim nawet szybciej niż z nożem, a strzelanie w biegu nie jest nawet porównywalnie trudne do strzelania w biegu z AWP. 

Udostępnianie perku dającego 1/1 ze scouta, będzie według mnie ciosem dla serwera oraz graczy premium posiadający Konspiranta. Skoro już jestem przy konspirancie, co prawda posiada on 1/1 ze scouta, ale oprócz tego posiada 3 pułapki które ani nie zadają obrażeń, ani nie informują kiedy ktoś w nie wpadnie, shotguna z lekko zwiekszonym dmg, ale jest on skuteczny tylko z bardzo bliskiego dystansu i większość Konspirantów na serwerze bardzo rzadko go używa, więc ogólnie cała siła konspiranta nie licząc statystyk premium (tak jak każda inna klasa premium), polega właśnie na 1/1 ze scouta.

Według mnie, jeżeli perk taki jak Scout Master miałby zaistnieć na serwerze, to musiałby być do tego przystosowany w któryś z tych sposobów:

1. 1/2 ze Scouta.

2. 50-100 (ewentualnie + int) dodatkowego dmg ze Scouta.

3. Dostajesz 1/1 ze Scout ale tracisz XX kondycji lub/i XX zycia.

4. Wypadać rzadziej niż jakikolwiek inny perk.

Scout to nie to samo co AWP i po porównaniu obu tych snajperek z 1/1, Scout jest zdecydowanie lepszy.

W dodatku 90% klasy Konspirant, opiera się właśnie na posiadaniu 1/1 ze Scout'a i umiejętnemu strzelania z niego.

Oczywiście jak zawsze decyzja nie zależy ode mnie i jeśli to przejdzie, po prostu będę z tym żył, ale uważam że dodanie perku 1/1 ze Scouta, dokopie zarówno graczom jak i Konspirantom.

Wystarczy spojrzeć co się ostatnio dzieje z serwerem, wszyscy powoli kupują Konspiranta ze względu na to jak silne jest 1/1 ze Scout'a. Nie sądzę aby jeszcze dodanie takiego perku, wyszło na dobre serwerowi.

@EDIT: Co do poniższej odpowiedzi Nesty'ego. Rozumiem, cieszę się że się ze mną zgadasz, mogę być dzięki temu spokojniejszy o przyszłość serwera :)

• Właściciel
Opublikowano

Zgodziłem się, ale nie oznacza, że perk powstanie. Dałem we znaki, że jest zgoda na zrealizowanie lub ew. modyfikację. Twój post jest merytoryczny i zgadzam się z nim w 100%.

Opublikowano

Proponuje zmienić perk autodestrukcja:

Aktualny - wybuchasz zabijając wszystkich w pobliżu

Nowy - po śmierci wybuchasz zabijając wszystkich w pobliżu. Ewentualnie dmg+int.

Coś takiego jak ma zabójca zabójca tylko, że w perku.

To był moj pomysł

Opublikowano

Proponuje dodać do telegrafisty i przemitnika latarkę która widzi ninje.Albo zrobić klasę typu zwiadowca z kuszą,przebraniem wroga i m4.Do tego perk notatki Zwiadowcy.

• Właściciel
Opublikowano

Do telegrafisty mogę to dodać, a przemytnik jest dość mocną klasą, bo nie ma ograniczenia uzyskania HP. Ew. dodałbym 2 skoki i to wszystko.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

A jak będzie działał ta latarka typu DiabloMod naświetlasz i każdy widzi ninje i jest naświetkona przez 5 sek, czy poprostu tylko dana klasa widzi ?

Opublikowano

No naciskasz f chyba i latarka na świetla  ninje cos takiego jak na Diablo Mod. Można było by dodać jeszcze perk notatki telegrafisty,latarka maga czy coś w tym rodzaju. :D No i all widzą na nw okres 10 sek.

Opublikowano

10s to zadużo jak na COD MOD można dać 5s albo 3s, nie więcej.

Moza dodać perk:

Marzenie Zwiadowcy: dostajesz Uzika i masz 40 kondycji więcej by można było z nim zrashować bo jak wiemy Uzik nie jest mocną bronią na daleko.

Marzenie Ninji: na nożu jesteś słabo widoczny 1/1 z niego większa grawitacja.

Oczywiście wszystkie nazwy można pozmieniać. :)

Opublikowano

Mam kilka propozycji :)

Zmienić Ninje - nie ma obramowania tego niebieskiego/czerwonego - w końcu to ma być klasa premium,a tak go widać normalnie...

Dodać perk:
Narzędzia Fragera - Dostajesz HE co 30 sekund i 1/3-1/12 zabicia z granata

Zestaw Cyberka - Dostajesz 1 rakietę dmg jest zależy rakiety od inteligencji :)

Jak jest poniżej 8 graczy to tylko ,żeby było do wyboru małe mapy i dodać jakieś(typu cs_office,de_lidl itp.)

Dezaktywator min - używając perk nie działają miny na Twój team (szansa dezaktywacji 1/3 - 1/12)

Cwaniak - użycie perku powoduje ,że wszyscy przeciwnicy wokół przeładowują broń

• Właściciel
Opublikowano

Politykę kwestii ninji nie zmienimy ;)

Narzędzie fragera - perk odpada. 

Zestaw Cyberka - może być.

Dezaktywator min - myślę, że nie ma takiej potrzeby. 

Cwaniak - może być.

Opublikowano

Jeszcze mam propozycję do perku otóż:
Czapka niewidka - niewidoczność(jak u ninjy) na 5 sekund(limit raz na rundę)

I jeszcze inżynierowi można było by dodać 1 sentry guna na mapę i ,żeby go budował,a szybkość budowania(%) była zależna od inteligencji.

Radar Przemytnika - widać przeciwników na radarze

Opublikowano

To można było by dodać taką klasę :) Zawsze jakieś urozmaicenie :) Pamiętam jak grałem na serwerze to inżynier miał do zbudowania działko i było to zależne od jego inteligencji szybkość budowania oraz żywotność jego.

• Zasłużony Fragowicz
Opublikowano

To można było by dodać taką klasę :) Zawsze jakieś urozmaicenie :) Pamiętam jak grałem na serwerze to inżynier miał do zbudowania działko i było to zależne od jego inteligencji szybkość budowania oraz żywotność jego.

Myślę, że starczy tych dział na serwerze, jeszcze dodatkowe działa, które mógłby postawic kazdy (inzynier) w każdej rundzie, to byłaby totalna masakra.

Opublikowano

Myślę, że starczy tych dział na serwerze, jeszcze dodatkowe działa, które mógłby postawic kazdy (inzynier) w każdej rundzie, to byłaby totalna masakra.

Oto chodzi,że jak działko żyło = nie można było następnego budować,ale jak padło na nowo można było budować ;)

Opublikowano

TyperekS o inżynierze wspominałem parę stron wstecz, ale ja i tak jestem za tą klasą. Albo chociaż , żeby dodać perk "Działko" zamiast noża masz klucz , i trzymając LPM budujesz działo.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Proponuję zmiany w klasie "Snajper", mianowicie:

1/2-1/3 z AWP (zamiast 150% obrażeń +int) + obrażenia z dgl zależne od int (czyli +5dmg z deagle +int)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności