Skocz do zawartości

[CS 1.6] Dyskusja o zmianach na serwerze ZOMBIE INFECTION

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 933
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W ogóle zróbcie sobie tylko granat zarażający i granat wybuchający dla ct, którego nie da się kupić, (nie ma sklepu) ale który dostaje się na początku każdej rundy, z możliwością "zachomikowania" go z poprzedniej rundy, w przypadku kiedy go nie wyrzuciliśmy... Zaś granat wybuchający w takiej sytuacji był by tylko jeden i miał odpowiednia wielkość dmg. Należy pamiętać że "frost", czyli granat zarażający też zamrażał by na odpowiednią długośc czasu. Do tego dodajcie możliwość wyboru jakiejkolwiek broni (+awp i autoszmaty). Taka gierka ma moim zdaniem nie tylko inne oblicze ale również daleko idący SENS!!! Wiele razy coś takiego widziałem i serwery z takim rozwiązaniem cieszyły się ogromną popularnością. Gra nie polagała już tylko na rzucaniu 10,20,30 granatów w rundzie i rzucania jednego granata który zamrarzał wszystkich tylko starannego i mądrego dysponowania ograniczoną liczbą granatów.

Albo zróbcie sobie dwa serwery typu: Zombie Mod i wtedy nie musielibyście dorabiać slotów.

• Właściciel
Opublikowano

Lepiej byłoby zrobić nowy serwer, a nie mieszać w taki sposób jak Ty proponujesz. Zapewne chcesz ten serwer zbliżyć do STER-gaming, niestety nie jest to realne na tę chwilę. Nasz serwer ma pewną ideę, możemy ją ulepszać, ale nie modyfikować diametralnie. Serwer jest i tak już wykończony, jeśli komuś się on nie podoba, to niech na nim nie gra. Dlatego wszystkie propozycje muszą być bardzo uważnie rozpatrzone i rozważane. Jeśli coś proponujemy, to musi mieć jakiś konkretny cel. Przypomnę: nasz serwer to ZOMBIE INFECTION, celem jego jest zainfekowanie ocalałych różnymi metodami, a celem ocalałych jest wybronienie się przed zombie również metodami różnymi, sklepik jest tylko dodatkiem do gry, który łączy w sobie różne elementy rozgrywki. Być może sensowne byłoby jeśli już zrobienie nowego zombie, który będzie wyglądał podobnie jak Ty mówisz.

Na pewno 14 października, granaty nie będą kosztować 500$ a 1k$. 

Opublikowano

Grałem kiedys na serwerze gdzie nie bylo min laserowych ani granatow zarazajacych.

Jedyne co bylo dla ZM to

12000$ cieżka dupa (dostajesz obrazenia ale nie odpychaja cie pociski)

16000$ szalony

i za 5000$ +1000hp

U ludzi

2000$ napalm

2000$ frost

2000$ he

8000$ autolama

pozniej doszlo za chyba 16000$ unlimitetclip ammo

Powiem tak. Jezeli sa laser miny to niestety musza byc tez granaty zarazajace :/ szalony to podstawa i tego nie mozna usunac ale mozna podniesc ceny zeby przez te 2-3 rundy kazdy musial sie wykazac odrobina sprytu bo bariera fragow w przypadku ZM jest do wyrobienie moze nie w ciagu 1 rundy ale juz po 2 mozna miec te 12 zarazen i kupowc dosc tanie granaty zarazajace. 

Mam jedna prosbe. Tak mi sie przypomnialo. Czy mozna by ustawic zeby FROST blokowaly tez szalone? Bo 20sec szlonego to strasznie duzo. i czlowiek nie ma szans nic zrobic przy typowych prostych kampach typu iglo czy tunel.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Pamiętam czasy jak grałem na serwerach na których w ogóle zombie nie było! To były czasy! A teraz? Pfff... Wszędzie to głupie zombie się kręcą... :D Infekcja się rozszerza. ZM ewoluują, zdobywają nowe umiejętności. Są szybsze, bardziej zwinne, potrafią skakać wysoko jak nigdy dotąd. Walka staję się nie równa. Do tego potrzeba coraz nowszej technologi, coraz silniejszej broni aby móc to wszystko powstrzymać. Lasery - broń przyszłości stworzona przez najwybitniejszych naukowców jest niezwykle ważna w walce z hordami wściekłych zombie grasującymi po różnych zakątkach Naszego serwera. Bez niej szanse na wygraną ocalałych z zarazą znikłyby bezpowrotnie...

Dobra...

Powiedz ile jest przypadków w ciągu dnia, a co tam! miesiąca! kiedy to gracz w drugiej rundzie używa granatu infekcyjnego? Spokojnie możesz napisać tutaj w poście - miejsca myślę wystarczy ;)

Co do FROSTA który mógłby zablokować szalonego - bez sensu. Spróbuj wejść do dużej kampy z średniej długości tunelem w której jest a... >5 osób... Ni chu chu... W tej chwili szanse jednej jak i drugiej strony są wyrównane. Wszystko zależy od pomysłowości graczy i stopnia w jakim ze sobą współpracują bo jak to mówią w kupie siła kupy nikt nie ruszy... 

Wątpię żeby coś z tego ujrzało światło dzienne.

Mimo wszystko dzięki za propozycję! 

Opublikowano

Można wprowadzić jeszcze coś takiego że jak Admin napisze coś na Say`u @@ to nie wyświetla się jego nick. Jest to pomocne, bo nigdy nie wiadomo czy jest admin.

Chodź sądzę że i tak większość zna tutaj adminów więc....a zresztą sami zadecydujcie :). 

Opublikowano

Pierwsze zdanie wyklucz drugie. Skoro ktoś/coś napisał/o na say@@ to nikt inny jak admin ;) Jedyne co, to potencjalny przyszły zwycięzca nagrody miesiąca w postaci bana nie będzie wiedział kto może lub kto właśnie go podgląda w danej chwili.

BTW: chyba każdy odróżni wiadomość admina napisaną na say@@ od wiadomości wyświetlanej "domyślnie" przez serwer.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

co do powyższego komentarza to niech w zombie zostanie tak jak jest a w CT na graviti i na granaty nie dawałbym aż tylu pkt... może po prostu granaty po 500 pkt. a graviti niech zostanie 1000 pkt.

• Właściciel
Opublikowano

@Bonku, to co Ty proponujesz, było na serwerze cs-nokaut. Dlaczego Ty i inni proponujecie zmieniać serwer na zupełnie inny? Nie widzę takiego sensu, ostatni raz to powtarzam. Jeśli komuś nie odpowiada obecny stan rzeczy, to proszę sobie samemu zrobić serwer lub przenieść się na taki, na który będzie odpowiadał. Druga sprawa, szalony nie trwa żadne 20, a 15 sekund. To całkowicie zmienia postać rzeczy. Po to jest zombie szalone, aby go nie blokować. Jedynie co można zrobić, to spowolnić napalmami. Więc kompletne bzdury wygadujesz. 

@touchpad ma tutaj całkowitą rację, ale ja bym nadmienił jedną rzecz: lepiej mają i tak czy siak humany, bo V.I.P głównie do nich jest przystosowany aniżeli do zombie. 

co do powyższego komentarza to niech w zombie zostanie tak jak jest a w CT na graviti i na granaty nie dawałbym aż tylu pkt... może po prostu granaty po 500 pkt. a graviti niech zostanie 1000 pkt.

Nie. Granaty pozostaną po 1k$, wtedy można kupić ich maksymalnie 16 zakładając, że gracz ma tylko 16000$. Gdyby były po 500$, to gracz mógłby kupić ich 32 - nie za dużo? Licząc jeszcze, że na starcie jest mniej-więcej 15-30 humanów. To sobie policzmy, ile każdy może granatów kupić w ciągu rundy. Wtedy zombie nie ma szans, a my staramy się robić tak, aby gra zarówno humanem jak i zombie sprawiał przyjemność. Jasne, że ktoś woli grać bardziej humanem niż zombie i na odwrót, ale tak prawdę mówiąc, w oby dwu przypadkach, gra się co najmniej dobrze.
  • Legendarny Fragowicz
Opublikowano

w sumie racja ale jeśli ktoś ma vip'a tak admini lub osoby które kupiły to i tak na jedno wychodzi....

Sorry za 2 post

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a co myslicie zeby dodac do zombie popchniecie? aby zombie mogl  2-gim atakiem popychac?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

arczii

Widziałem takie coś na innym serwerze i uważam, że to nie jest dobry pomysł. Jeden zombie podrzucał w ten sposób drugiego zombie, przez co mógł on wzlecieć na pewną wysokość, co byłoby ułatwieniem do dostania sie do wysokich, trudno dostępnych miejsc. A po drugie byłoby to trochę skopiowanie metody z innego serwera. d-_-b

Opublikowano

tzn ja dalem ten pomysl, bo kiedys gralem na innym servie gdzie nie bylo shopmenu jak tutaj tylko praktyczny i klasyczny ZM, a pomyslalem ze pchniecie mogloby urozmaicic gre i pomoc ZM dostac/przeleciec pewien odcinek .

Opublikowano

Cóż powiem tak, zawsze są plusy i minusy pewnego rozwiązania. Tak jak jest teraz, umożliwia blokowanie innych, z kolei twój pomysł niweluje ten problem w pewnym stopniu ale pozwala na dostanie się w trudno dostępne miejsca i trochę ułatwia, co nie jest możliwe w stanie obecnym. d-_-b

Opublikowano

1) Anti kosztuje teraz podajże 3.000 $ . Trochę mało .. Proponuję 6.000 $ . Pomysł nie jest z innych serwerów, po prostu zauważyłem to grając  tutaj.

2) Szalony od 6 zarażeń ?

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

1) Anti kosztuje teraz podajże 3.000 $ . Trochę mało .. Proponuję 6.000 $ . Pomysł nie jest z innych serwerów, po prostu zauważyłem to grając  tutaj.

1) Ale wtedy co to za sens będzie branie jego jak i tak ci się nie zwróci ;)

2) Dobry pomysł.

• Legendarny Fragowicz
Opublikowano

Nie, z pewnością nie będzie to taka cena, nie będzie to miało najmniejszego sensu - zresztą Rogal już dobrze tu powiedział.

Nie, uważam, że to jest również bez sensu, bo to zależy od mapy. Na niektórych przy pierwszej rundzie zombie może nabić na swoje łapska z 7 czy 8, a nawet(!) 9 graczy. Więc nie robi to różnicy.

Opublikowano

Zgadzam się z przedmówcą :)

PS: Na zm_colores nabiłem kiedyś 12 i od razu bylem w stanie użyć szalonego :P d-_-b

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności